iPhone 7 batterij vervangen

iPhone 7 batterij vervangenIs je iPhone 7 batterij defect of loopt deze erg snel leeg? Dan is het wellicht tijd om de batterij van je iPhone 7 te vervangen. Het is belangrijk dat je de reparatie handleiding goed volgt zodat je geen fouten kunt maken tijdens het repareren. In de reparatie handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je dit helemaal zelf kunt uitvoeren.

Het vervangen van de iPhone 7 batterij is een eenvoudige reparatie en zal ongeveer 20 minuten duren. In tegenstelling tot voorgaande reparaties is het openen van de iPhone 7 wel iets anders dan voorgaande generaties. Het scherm opent namelijk open als een soort boek en daarom is het goed dat je daar wel rekening mee houdt tijdens het demonteren van het iPhone 7 scherm.

Belangrijk tijdens de batterij vervangen

Tijdens het vervangen van de batterij is het belangrijk om te werken met kwalitatief gereedschap om er zeker van te zijn dat de reparatie goed wordt uitgevoerd. We raden dan ook aan om te kiezen voor onze uitgebreide iPhone reparatieset en daarnaast adviseren voor alle beginnende reparateurs ook de magnetische schroefmat zodat je geen fouten kunt maken tijdens het terugplaatsen van de schroeven. Daarnaast maakt het gebruik van een heat gun of een föhn het een stuk eenvoudiger om de batterij makkelijk te verwijderen uit het frame van je iPhone 7, voor het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om een tri wing schroevendraaier te hebben om speciale schroeven los te maken (zit bij de iPhone 15 in 1 reparatieset inbegrepen). Bij het terugplaatsen van het scherm is het belangrijk om ook de frame sticker opnieuw te plaatsen zodat je iPhone 7 ook in de toekomst goed is beschermd tegen vuil of vloeistoffen.

Wanneer de iPhone 7 batterij vervangen?

 • Snel leeglopen van de batterij (kan eventueel ook door andere onderdelen worden veroorzaakt, wanneer deze veel energie vragen van de batterij)
 • Plotseling uitvallen van de batterij
 • Niet meer opstarten van de iPhone 7
 • Niet meer willen opladen van de iPhone 7 (kan ook aan de dock connector ligger, dit zal je als reparateur moeten testen)
 • Bij iPhone waterschade raden we aan om altijd de batterij te vervangen

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone 7 batterij kopen?

Om de reparatie goed te kunnen uitvoeren is het altijd belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit batterij. Helaas zijn er veel slechte batterijen in omloop die vaak minder goed of soms helemaal niet functioneren. Kies daarom altijd voor iPhone 7 onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo ben je er zeker van dat de batterij goed zal functioneren.

Direct aan de slag

Nu je de video hebt bekeken en alle tips weet over het vervangen van de batterij ben je klaar voor de reparatie. Het is erg belangrijk om de reparatie rustig uit te voeren en kies ook voor zowel gereedschap als onderdelen van hoge kwaliteit. Je kunt een iPhone 7 batterij bestellen in onze webshop »

Heb je nog vragen over het uitvoeren van deze reparatie? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen adviseren!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

34 reacties op “iPhone 7 batterij vervangen

 1. Na het vervangen van de batterij
  Werkt de touch id & home button niet meer?
  De flex cable van de home button is niet geraakt &
  Alle connectors zitten goed vast.
  Enig idee ?

  1. Hallo Joeri,

   Dan zou ik toch echt denken dat de kabel van de home button zelf of de kabel aan het scherm beschadigd is geraakt.
   Tevens kan de U10 chip op de home button beschadigd/defect zijn geraakt.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 2. Hoi,

  Hebben jullie nog tips naast het instructie filmpje, want ik krijg bij de Iphone 7 het scherm er niet af ook niet na verwarment?
  Ik gebruik een reparatie setje van jullie.

  1. Ik heb net de accu vervangen van mijn iPhone 7 en het scherm eraf krijgen is wel het moeilijkste.
   Wat helpt is een aantal keer goed warm maken aan de onderkant met een föhn en op en neer aan de zuignap trekken, hierdoor wrik je het scherm toch een beetje los van de lijmlaag. zorg ervoor dat je de telefoon goed ondersteund.
   Herhaal het bovenstaande een aantal keer, 4-5 keer, totdat je een klein kiertje krijgt waar je je nagel of een scherpe spudger onder kunt stoppen. en dan langzaam aan een beetje van links naar rechts open wrikken. als je eenmaal een sleufje hebt werk je langs de zijkanten omhoog, verwarm dan de bovenkant weer om het scherm een klein beetje naar beneden te kunnen schuiven/trekken onder een kleine hoek. Let op de rechterkant van de telefoon zitten zeer gevoelige kabeltjes, zorg ervoor dat er niet losschiet want dan trek je ze kapot.
   Haal alle lijmresten goed weg en maak eventueel goed schoon met alcohol voordat je de framesticker er weer op plakt.

 3. Dank zij de goede beschrijving en de video is het gelukt om de batterij te vervangen.
  Het lastigste is inderdaad het verwijderen van het scherm, had waarschijnlijk niet het juiste gereedschap, want het kunststof hulpstuk was te zwak. Met veel geduld alles goedgekomen.
  Bedankt voor die goede video.

 4. Hallo ik heb een iphone 7 en de batterij geeft aan reparatie en de telefoon valt steeds uit dan veel aan dan is die 1% dan weer opeens 100% ken ik iemand me uit leggen of dit aan de telefoon ligt of aan de batterij zelf?

 5. Het vervangen is gelukt! Het lastigste was inderdaad om het scherm er af te krijgen.

  Mijn thuisknop is nu wel heel erg gevoelig. Soms wordt het al ingedrukt als je alleen je vinger er op legt en soms wordt er vanzelf twee keer gedrukt als je maar 1x drukt.
  Als je de knop ingedrukt houdt (bijvoorbeeld voor het kalibreren) dan voel je door de trilfunctie dat het vaker ingedrukt wordt (ook al houd je je vinger helemaal stil).

  Hopelijk heb ik niets beschadigd wat dit veroorzaakt.

  Als iemand een idee heeft waar dit door komt en hoe (of) het op te lossen is, hoor ik het graag!

 6. Dank je voor het hele handige filmpje! Het heeft even geduurd (zeker een uur), maar het is gelukt. Het scherm eraf halen was inderdaad lastig, maar goed verwarmen is de truc. Schroefjes zijn ook superklein, dus de fijne motoriek wordt goed gebruikt. Zorg dat je de schroeven goed afzonderlijk van elkaar bewaard, op verschillende plekken. Je haalt er verschillende schroefjes uit, en door elkaar halen is zo gebeurd. Mijn iPhone kan er hopelijk weer lang tegenaan!

 7. Je kunt blijkbaar ook tussen het glasplaatje en de lcd-plaat wrikken. Daarmee heb ik het scherm kapotgemaakt! De batterij heb ik vervolgens wel goed kunnen vervangen, maar vervolgens doet het scherm het niet meer. Let hier goed op! Dit had duidelijker in het filmpje vermeld moeten worden.

 8. Ik heb mijn Iphone 7 batterij vervangen en alles is goed gegaan dank zij de video, hardstikke bedankt.

 9. Na het verwisselen van de batterij voor een A+ batterij laad de nieuwe batterij niet meer op.
  Ik heb de batterij verwisseld omdat de capaciteit niet meer goed was gat 60% aan.
  Na het vervangen heb ik de telefoon te laden gelegd geeft netjes aan dat de telefoon laad en geeft dit ook weer.
  Na drie uur nog steeds het zelfde percentage wat is er fout gegaan?

   1. heb verschillende kabels en laders geprobeerd alles origineel Apple.
    Batterij diverse keren gekalibreerd hele nacht te laden gelegd maar laad niet.

    Oude batterij terug geplaatst en laad gewoon weer goed alleen had ik deze vervangen omdat de capaciteit nog maar 60% is.
    Waar doe ik fout.

    1. originele batterij is APN 616-00258

     batterij die ik heb opgestuurd gekregen is APN 616-00256

     Telefoon type is A1778 iPhone 7

     Is dit wel de juiste batterij

 10. heb verschillende kabels en laders geprobeerd alles origineel Apple.
  Batterij diverse keren gekalibreerd hele nacht te laden gelegd maar laad niet.

  Oude batterij terug geplaatst en laad gewoon weer goed alleen had ik deze vervangen omdat de capaciteit nog maar 60% is.

  originele batterij is APN 616-00258
  batterij die ik heb opgestuurd gekregen is APN 616-00256
  Telefoon type is A1778 iPhone 7
  Is dit wel de juiste batterij

 11. Hi! Thanks for the tutorial! I managed to follow everything no problem, and the battery works fine, so does the home button and touch screen!
  But the screen is now faded/changes colours/makes stripes – not so bad I can still see through and use the phone, but I am wondering if I should open it up again – maybe the screen attachment just came loose a bit?
  But I’m also scared to open it and then I break the phone even more!
  Any advice?

 12. Aan de hand van de video de batterij van IPhone 7 vervangen. Na eerst een paar keer de video te bekijken setje aangeschaft 24 euro A-kwaliteit. Tip aan jullie. Laat mensen gewoon het setje 15 in 1 mee bestellen voor 9 euro. Zonder wrikker/spatel is het idd lastig. Direct ook de magneet mat gedaan (scheelt je schroevjes zoeken (frustrerend werkje)

  Stap voor stap uitleg is prima en goed te volgen!

  Alles bij elkaar was ik (batterij, setje 15-1 en magneetmat) rond de 40 euro kwijt. Das beter dan de 100 euro die ze in de winkel vragen….

  Bedankt…

  1. Hallo Wijnand,

   Dank je wel voor je feedback. Deze is voor ons zeer waardevol hiermee kunnen we onze service verbeteren.
   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

 13. Na een nieuw scherm en batterij er in gezet te hebben is mijn scherm als ik hem aan zet vol met rode horizontale lijnen heeft iemand een idee om dit te fixen

  1. Hallo Huub,

   Erg vervelend dat je problemen ondervindt met het scherm. De connectoren van het scherm zijn heel erg gevoelig. Als deze net niet goed zijn aangesloten kun je al problemen ondervinden. Het is daarom heel belangrijk dat alle connectoren van het scherm goed zijn aangesloten. We adviseren om het scherm opnieuw te monteren. Dit is echt heel erg vaak de oplossing.

   LET OP: Doe dit wel heel voorzichtig en exact zoals uitgelegd in onze handleiding(en). Op onderstaande pagina is meer informatie te vinden over o.a. montage problemen: http://www.fixjeiphone.nl/veelgestelde-vragen/

   Op deze pagina is ook een speciale instructievideo te vinden voor problemen bij montage. (Let op: dit is een andere video dan de standaard instructievideo). Directe link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=8k5JdrQrTmI

   Mocht je toch nog problemen ondervinden dan kun je het scherm retourneren voor een onderzoek volgens de stappen op onze retourpagina. Ik wil je dan dus vragen om dit product te retourneren via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/. Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt) om nu eventueel alvast een nieuw scherm te bestellen. Tevens kun je kiezen voor een vervangend nieuw product (indien het een defect is die onder garantie valt). Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is). Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.

   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

 14. Ik heb net de batterij vervangen en alles ging goed. De tutorial is prima. Ook werd gewaarschuwd waar je voor op moest passen. Ik ben er dus zeker van dat ik niets geraakt heb toen ik het scherm los maakte. Echter, nu werkt de home button niet meer. De telefoon reageert helemaal niet meer op de home button, ook niet van andere vingers. Wat zou dit kunnen zijn? Is er iets aan te doen? Of is de telefoon nu niet meer bruikbaar?

  1. Hallo Geert,

   Het kan zijn dat er een scheurtje zit in de homebutton verlengkabel. Dit is 1 van de twee kabels onderaan het scherm die op het moederbord wordt aangesloten. Het scheurtje zit meestal in de kabel die een 90 graden hoek heeft.

   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

 15. Waardeloze set: de benodigde tools om het scherm te verwijderen zitten niet in de standaard tool set. Daarnaast laat de lijm van het scherm na 15 minuten föhnen niet los. Vele beschadigingen en pleisters op mijn hand verder naar de Applestore gestuurd voor een oplossing.

  NIET AANSCHAFFEN DIT PRODUCT

  1. Hallo Vincent,

   Dank je wel voor je reactie.
   Dit zou natuurlijk niet mogen.
   Heb je onze video hiervoor gevolgd?

   Fijne dag!

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *