iPhone 7 Plus touchscreen problemen oplossen

iPhone 7 Plus touchscreen problemen na het plaatsen van een nieuw A+ kwaliteit (of gerecycled) scherm op je iPhone 7 Plus? In de meeste gevallen kan je deze touchscreen problemen eenvoudig oplossen door de oorzaak van het probleem te achterhalen.

In deze handleiding leggen we je dan ook precies uit hoe dit probleem wordt veroorzaakt en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen! Door goed naar het gat in de home button van de iPhone 7 Plus te kijken.

Deze oplossing werkt ook voor touch problemen met de iPhone 8 Plus en iPhone XR. In dit bericht verdiepen we ons op de touchscreen problemen die ontstaan bij de iPhone 7 Plus.

Hoe ontstaan de touchscreen problemen bij de iPhone 7 (plus)?

Er zijn verschillende fabrikanten die de schermen leveren aan Apple die vervolgens worden gebruikt voor de montage van de iPhones. Apple gebruikt schermen van 3 verschillende fabrikanten: Toshiba, LG en Sharp. De iPhone 7 Plus schermen zijn alleen geproduceerd door Toshiba en LG.

Het touchscreen probleem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat er een ander merk LCD wordt gebruikt ten opzichte van het oude scherm (bijvoorbeeld eerst een LG LCD en het vervangende scherm bevat een Toshiba LCD). De gevoeligheid van de touch kan hierdoor per merk verschillen waardoor het scherm dus te gevoelig is voor aanraking of dat het scherm overgevoelig wordt.

Je kunt naar de achterkant van het scherm kijken. Hier zit het backlight van het LCD en daar staat een code op die herleid naar de fabrikant. Toch adviseren we om naar de opening van de home button te kijken. Je kunt hier namelijk zien welk merk het LCD heeft. In sommige gevallen heeft het LCD een nieuw backlight gekregen, omdat de schermen vaak gerecycled of refurbished zijn. En dan klopt het scherm serienummers wat op het backlight staat niet meer.

Als het scherm van Apple komt en nog helemaal origineel is dan kloppen de scherm serienummers op het backlight wel.
iPhone scherm serienummers per merk (eerste letters / cijfers):

Toshiba: C11, F7C of FVQ

LG: DTP of C3F

Sharp: DKH of C0N (komt niet bij de 7 plus voor)

Hoe werkt het bij een copy scherm?

Een copy scherm is niet door LG, Sharp of Toshiba gemaakt en de chip op de kabel is geschikt voor elk merk. Bij een copy scherm hoef je daarom geen rekening te houden met welke code achterop het scherm staat of de opening van de home button. Als er eenmaal een copy scherm is geplaatst en de iPhone komt bij een andere reparateur die het scherm wil vervangen voor A+ kwaliteit scherm. Dan kun je dus gebruik maken van 3uTools om de oude code te achterhalen. 3uTools wordt alleen ondersteund door Windows.

Conclusie

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de opening van de home button. Je kunt ook naar de code van het backlight kijken, maar als het scherm gerecycled of refurbished is dan kan er toch een andere code op staan. Deze manier is daarom minder betrouwbaar en we adviseren daarom om naar de opening van de home button te kijken.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

12 reacties op “iPhone 7 Plus touchscreen problemen oplossen

 1. Ik heb een iPhone 7 Plus vervangen van LG dat begint met C3F
  Maar ik hou nog steeds de touch problemen, ook al heb ik de gegevens van de oude scherm over gezet naar het nieuwe scherm.

  Via een LCD usb converter.

  Wat kan ik nu nog doen?
  Van andere hoorde ik dat het enige wat er nog in kan, Copy lcd’s zijn.

 2. Beste Davey,

  Ik heb mijn IPhone 7 plus laten maken, met een OEM scherm. Helaas forse touch problemen nu. De reparateur is over een week pas weer open (vakantie) maar gaf (telefonisch) aan dat dit opgelost kan worden door de IPhone in DFU mode ‘te kalibreren met het nieuwe scherm’. Aangezien ik daar zelf niet aan ga beginnen ga ik daarheen terug. Een rondje googelen leert mij dat er meer mensen zijn die dezelfde problemen hebben ervaren en dit uiteindelijk hebben opgelost met een copy scherm. Mijn vraag aan jou als, in mijn ogen specialist: kan het euvel verholpen worden door de DFU mode? En zo niet, Is een copy scherm dan uiteindelijk de beste oplossing of is een refubished scherm ook een optie?
  Ik hoor het graag!

 3. Ik lees diverse schermproblemen, maar Is het ook mogelijk dat door dit probleem het scherm een eigen leven gaat leiden?
  Apps openen, vergroot venster opent vanzelf, mail wordt geopend en teksten worden vanzelf ingevuld etc etc
  Is dit een schermprobleem of ben je dan gehackt?

 4. Hallo, ik wil mijn iPhone 7 plus scherm vervangen omdat hij gebarsten is maar werkt nog wel goed.
  Maar is het een groot probleem als ik niet weet wat voor serienummer het is? En maar één bestel?

 5. Hallo

  Ik heb een nieuw lcd-iphonescherm gekocht en het mijne dus vervangen. Mijn probleem is nu dat de touch traag werkt en dat bepaalde letters op mijn toetsenbord niet werken: i, k, m.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Groetjes
  David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *