HANDLEIDING

iPhone 7 Plus batterij vervangen

Dit heb je nodig

Nog 8 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Loopt je iPhone 7 Plus batterij snel leeg of werkt deze helemaal niet meer? In deze handleiding laten we je stap voor zien hoe je de iPhone 7 Plus batterij zelf kunt vervangen met behulp van de reparatie video die je hieronder vindt. Het is belangrijk dat je deze handleiding goed volgt zodat je fouten voorkomt.

Het vervangen van de iPhone 7 Plus batterij wordt gezien als een eenvoudige reparatie en het uitvoeren van deze reparatie zal ongeveer 20 minuten duren. In tegenstelling tot voorgaande modellen opent het iPhone 7 Plus scherm zich als een boek open en het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het uitvoeren van de reparatie.

Belangrijk tijdens de batterij vervangen

Wanneer je de iPhone 7 Plus batterij gaat vervangen is het belangrijk dat je te werk gaat met goed gereedschap, zo kan je de reparatie goed uitvoeren. De iPhone reparatieset is een goede basisset voor het repareren van de iPhone 7 Plus. Daarnaast heb je ook de tri wing schroevendraaier nodig welke speciaal voor de iPhone 7 Plus is (zit bij de 15 in 1 reparatieset inbegrepen). We adviseren om een magnetische schroefmat zodat je geen fouten kunt maken tijdens tijdens het terugplaatsen van schroeven. In de video zie je dat we ook gebruik maken van een handige heat gun, dit kan eventueel ook met een normale föhn. Bij het terugplaatsen van het scherm adviseren we een nieuwe frame sticker zodat je iPhone weer goed beschermd is tegen vuil of vocht.

Bij het verwijderen van de batterij is het handig om de trilmotor te demonteren zodat je de batterij makkelijker kunt verwijderen. Gebruik ook altijd een nieuwe batterij sticker (deze dien je apart te bestellen) voor het goed kunnen plaatsen van de batterij. Dit voorkomt dat je batterij door de hele iPhone kan bewegen.

Wanneer de iPhone 7 Plus batterij vervangen?

Veel mensen vragen zich af wanneer je de batterij van de iPhone 7 Plus moet vervangen. Bekijk hier het overzicht van de meest voorkomende aanleidingen: 

 • Snel leeglopende batterij (eventueel kan dit ook door een ander defect in de iPhone ontstaan)
 • Uitvallen van de batterij
 • Niet willen opstarten van iPhone 7 Plus
 • Niet willen opladen (kan ook aan dock connector liggen, dit zal je moeten testen)
 • Niet meer willen opladen van de iPhone 7 (kan ook aan de dock connector ligger, dit zal je als reparateur moeten testen)
 • Bij iPhone waterschade raden we aan om altijd de batterij te vervangen

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 Plus batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

23 beoordelingen

Morgen in huis

 13,95 29,95

Morgen in huis

 2,95
FixjeiPhone iPhone Reparatie Set

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
iPhone 7 Plus magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

Welke iPhone 7 Plus batterij kopen?

Voor het goed kunnen uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om naast goed gereedschap ook altijd te kiezen voor een goede batterij. Helaas worden er veel slechte batterijen verkocht die slecht functioneren. Kies dan ook altijd voor iPhone 7 Plus onderdelen van hoge kwaliteit »

Direct aan de slag

Nu je de handleiding hebt gelezen en de video hebt bekeken is het klaar om zelf de batterij te gaan vervangen. Bespaar niet op goed gereedschap en kies voor kwaliteit. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen dan is het altijd mogelijk om contact met een van onze reparatie specialisten via de live chat op de website. Ga altijd rustig te werk zodat je fouten voorkomt! Je kunt de iPhone 7 Plus batterij bestellen in de webshop »

Heb je nog vragen over het uitvoeren van deze reparatie? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen adviseren!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties op “iPhone 7 Plus batterij vervangen

 • Prima kit en prima uitleg. Wel even vooraf de hele video eerst bekijken voordat je begint. De rand van de framesticker kwam bij mij al los met de bescherming. Is niet erg, maar wel even opletten. Is uiteindelijk prima gelukt. Bedankt FixjeiPhone!

  Frits van der Veen op 11 juli, 2019
  • Hallo Frits,

   Bedankt voor dit mooie bericht!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 30 juli, 2019
 • Helemaal gelukt, alleen op de een of andere manier werkt nu Apple pay niet meer.
  Heeft iemand enig idee?
  Apple pay komt wel op maar de communicatie met de terminal gaat niet.

  Peter op 16 mei, 2020
  • Hallo Peter,

   Dit is op afstand lastig te zeggen.
   Mogelijk is er iets beschadigd op het moederbord of is er een softwarematig probleem.

   Je zou voor de zekerheid een fabrieksherstel uit kunnen voeren, maak dan wel eerst een backup van je data.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 18 mei, 2020
  • Afgelopen week heb ik ook de batterij van mijn iphone vervangen. Vandaag in de winkel kwam ik er achter dat apple pay bij mij ook niet meer werkte. Doet hij het inmiddels weer bij jou Peter?

   Jeffrey op 8 juli, 2020
 • hallo mijn iphone 7 plus gaat steeds uit en dan weer aan en de procent blijft op 1 en som blijft die op 100 en ik heb pas en batterij gekocht en de reparateur zij dat je aan hun moet vragen voor nieuwe wand ik heb nieuwe bij jullie gekocht dus wat moet ik doen

  jelano op 13 januari, 2021
 • Freddy Helaers
  Vandaag batterij aan gekomen voor mijn iPhone 7+ en zonder problemen vervangen (werkt terug heel goed).
  Bedankt FixjeiPhone voor prima product en natuurlijk de goede handleiding

  freddy.helaers op 5 februari, 2021

Geef een reactie