iPhone 6s scherm vervangen

iPhone 6s scherm vervangenHeb je een barst in het scherm van je iPhone 6s en wil je dit zelf gaan vervangen? In dit bericht leren we je van A tot Z hoe je zelf het iPhone 6s scherm moet vervangen. Het iPhone 6s scherm vervangen lijkt redelijk veel op het iPhone 6 scherm vervangen. Op een aantal punten moet je net even iets anders handelen. In de reparatie video laten we je stap voor stap zien hoe je zelf het scherm moet vervangen!

De reparatie duurt ongeveer 25 minuten en wordt als makkelijk ervaren. We raden altijd aan om een goede iPhone reparatieset en een magnetische schroefmat te gebruiken tijdens de reparatie zodat je het overzicht tijdens de reparatie houdt, en precies weet waar alle schroeven teruggeplaatst moeten worden.

Hoe werkt het met de 3D touch?

De 3D touch van het iPhone 6s scherm zit in het LCD van het scherm. Tijdens de reparatie is het niet nodig om rekening te houden met deze functie. De functie zit in het LCD verwerkt en dat is voor de reparateurs altijd handig.

Tip: voorzichtig zijn met de home button!

De iPhone 6s home button zit op dezelfde manier vast als de home button van de iPhone 6. Dat betekent dat het belangrijk is dat je voorzichtig te werk gaat bij het overzetten van de home button. Je touch ID zit in de home button, wanneer je home button kapot gaat zal je deze functie verliezen (gelukkig komt dit vrijwel nooit voor). Met het plaatsen van een nieuwe iPhone 6s home button zal de home button gewoon weer functioneren (alleen het touch ID niet meer). Wel raden we even extra voorzichtig te zijn zodat je dit niet kapot maakt.

Wanneer je iPhone 6s scherm en LCD repareren?

 • Bij een barst in het scherm van je iPhone 6s (maar dat is natuurlijk vrij logisch)
 • Wanneer je iPhone 6s scherm vreemde strepen of kleuren vertoont (defect LCD)
 • Defecte touch van het scherm
 • Bij waterschade vlekken achter het scherm zitten, nadat je iPhone in aanraking is geweest met water is het verstandig je scherm te vervangen.
 • Wanneer het frame van het scherm losraakt

Bekijk onderstaande reparatie video goed (gaat de video té snel, pauzeer deze dan even)

iPhone 6s scherm en LCD vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welk iPhone 6s scherm en LCD kopen?

Voor het uitvoeren van de reparatie heb je natuurlijk een goed scherm nodig voor je iPhone 6s. Het is erg belangrijk dat je voor deze reparatie een scherm koopt van hoge kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is en het scherm goed functioneert.

Een voorgemonteerd iPhone 6s scherm vervangen?

Een voorgemonteerd iPhone 6s scherm en LCD is een scherm waarbij alle onderdelen die voorgemonteerd kunnen worden al voorgemonteerd zijn. Tijdens de reparatie is het alleen nog nodig om de home button te vervangen (i.v.m. touch ID). Deze reparatie is dan ook een stuk eenvoudiger en erg eenvoudig uit te voeren. Wanneer je kiest voor een voorgemonteerd scherm, volg dan ook de reparatie handleiding voor een voorgemonteerd iPhone 6s scherm en LCD zodat je precies ziet hoe de montage verloopt.

Deze onderdelen zijn al voorgemonteerd: 

Direct aan de slag

Na het bekijken van deze video en het lezen van de handleiding weet je alles om zelf het scherm van je iPhone 6s te vervangen. Onthoud altijd dat goed gereedschap het halve werk is, maak daarom altijd gebruik van een goede iPhone reparatie set en daarnaast de magnetische schroefmat om overzicht te houden tijdens je reparatie. Hierboven heb je kunnen lezen hoe belangrijk het is om gebruik te maken van onderdelen van goede kwaliteit. Je kunt een iPhone 6s scherm bestellen in onze webshop »

Heb je vragen over de reparatie? Stel je vraag dan onder aan dit bericht, zodat wij of anderen je verder kunnen helpen! Wij waarden het erg als je ons wilt liken op Facebook!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

24 reacties op “iPhone 6s scherm vervangen

 1. Beste,

  Ik heb een voorgesorteerd iPhone 6 scherm bestel bij jullie…
  Zoals ook al eerder gedaan met ander iphone’s, het filmpje gevolgd…
  Nu blijk bij het aanzetten dat er een 2cm over de gehele lengte van het scherm zwart blijft….
  Enkele keren opnieuw de connectoren losgekoppeld maar niets…
  Men oude slechte scherm terug aan gesloten en geen probleem….

  Kan het zijn dat het scherm kapot is?

  Alvast Bedankt
  Vriendelijke Groeten

  Karen Heyvaert

  1. Hallo Karen,

   Dat lijkt niet goed te zijn, zal je het scherm terug willen sturen dan gaan we gelijk alles voor je controleren. Gr. Davey Groothedde

 2. Ik gebruik de 3D touch eigenlijk bijna nooit. Kan ik een nieuwe 6 display op de 6s zetten? Of is dat niet aan te raden?

  Alvast bedankt voor de reactie!

  1. Hallo Vanessa, De aansluiting van een iPhone 6 scherm is anders dan die van een iPhone 6s scherm. Het is daarom niet mogelijk om een iPhone 6 scherm op een iPhone 6s te plaatsen. Gr. Davey Groothedde

 3. Goedendag,

  Heb net een nieuw schermpje in mn iPhone 6s gezet, en toch een probleempje.
  Als ik de telefoon aanzet met het scherm er los op doet hij het gewoon en als ik hem in het frame druk, het laatste stukje bij de dock-connector, geeft het scherm ineens zwart beeld, en als ik hem er weer uit haal gewoon weer normaal beeld.

  Enig idee wat hier aan de hand kan wezen?
  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  Harm Jan

  1. Beste Carlo, De home button verlengkabel heeft dan vermoedelijk een storing waardoor de home button niet werkt het kan dus door het scherm komen. Gr. Davey

 4. De home buttom werkt niet helemaal, hij blijft zeg maar constant Siri opvragen alsof die de heletijd wordt ingedrukt, als ik de iphone uitschakelen krijg geen optie om te swipen naar rechts, hij reset zich direct

 5. Ik heb een docking nodig voor me vader ze telefoon maar weet niet of het een 6s is of een gewoone 6. Past dit gewoon of zit er toch verschil in. En hoe kom ik er achter wat voor type hij heeft

 6. Gisteren iPhone 6 lcd scherm besteld en vandaag gemonteerd ahv filmpje op YouTube. Als beginner duurt het langer dan 25 min maar uiteindelijk alles goed gegaan zeker met dank aan het instructiefilmpje. De schroefjes zijn echt heel erg klein en het terugmonteren is prielwerk. Had toch een fijner kruisschroevendraaier willen hebben,maar het is te doen. Magnetisch fotomatje is echt een aanrader, zeker met die heel kleine schroefjes!

 7. Accu vervangen en een voorgemonteerd schermpje. Telefoon werkt en ziet er weer uit als nieuw. Dank voor de duidelijke uitleg op YouTube. Groeten uit Almelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *