iPhone 6s moederbord vervangen

iPhone 6s moederbord vervangenHet iPhone 6s moederbord lijkt veel op het moederbord van de iPhone 6 maar toch zijn er een aantal verschillen. In dit bericht leer ik je hoe je met deze verschillen om moet gaan. Er zit namelijk een nieuwe schroef in en er loopt in interne antenne van onder naar boven, deze moet onder de simkaart houder weggewerkt worden.

Het iPhone 6s moederbord eruit halen en er weer inzetten duurt ongeveer 20 minuten. Ben jij een beginnende reparateur, dan duurt de reparatie waarschijnlijk wat langer. Het is belangrijk dat je goed de tijd neem voor de reparatie, zodat je geen fouten maakt.

We raden aan om een geschikte reparatieset te gebruiken en een magnetische schroefmat is ook erg handig.

Daarnaast krijgen we vaak de vraag of het mogelijk is om moederbord reparaties uit te voeren. Sinds kort is het dan ook mogelijk om je iPhone 6s moederbord reparatie via FixjeiPhone uit te voeren »

Waar moet je op letten tijdens het moederbord overzetten?

 • De nieuwe schroef wat in het iPhone 6s moederbord zit moet je verwijderen met een pentalobe schroevendraaier. De schroef lijkt op een moertje en en met een kruiskop schroevendraaier kun je dit niet verwijderen.
 • De interne kabel die vanaf onder naar boven loopt moet ook weer op de juiste manier teruggeplaatst worden. De kabel begint bij de geluidsbox van de iPhone 6s en loopt door naar boven tot aan het moederbord.

Bekijk onderstaande reparatie video goed (gaat de video té snel, pauzeer deze dan even)

iPhone 6s moederbord vervangen (video):

Dit product bestellen?

Wanneer moet je het iPhone 6s moederbord vervangen?

 • Je moet het iPhone 6s moederbord vervangen als je bijvoorbeeld waterschade hebt aan je iPhone 6s. Als je het moederbord dan verwijderd heb is het mogelijk om alle gedeelte zo goed mogelijk te reinigen met de Fixjewaterschade spray.
 • Als je twee moederborden met elkaar wil omwisselen dan moet je ook de moederborden wisselen van elkaar.

Je kunt hier meer informatie vinden over iPhone 6s moederbord reparaties »

Heb je nog vragen over deze reparatie? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen met de reparatie. Ook leuke reacties worden altijd gewaardeerd!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

17 reacties op “iPhone 6s moederbord vervangen

 1. Goedendag.
  Er is bij mijn iPhone 6 een connector beschadigd met scherm wisselen. Moet/kan er dan ook moederbord gewisseld worden. Of kan dan de connector ook vervangen worden.

 2. Waar kun je een moederbord laten vervangen? En aan welk bedrag moet je dan denken?
  Mijn 6s heeft nl waterschade opgelopen.

  Alvast dank voor je antwoord ?

 3. Goedendag
  Ik heb een iPhone 6, de telefoon heeft waterschade dus de telefoon gaat niet meer aan wat moet ik doen een nieuw moederbord kopen of die waterschadespray in webshop?…
  Ik zie dat in jullie webshop geen moederbord verkopen weten jullie misschien een site waar dan een moederbord kan kopen

  1. Hallo Stefan,

   Moederbord worden helaas niet verkocht. Als alles kapot is gegaan door waterschade dan kun je de fixjewaterschade spray proberen, maar deze heeft de eerste 24 uur het meeste zin. Anders ben ik er bang voor en zal je een andere iPhone moeten kopen.

   Groet,

   Davey Groothedde

 4. wat kost een moederbord want de mijne is nog goed maar icloud lock erop krijg het er niet af of kunnen jullie dat wel wat kost dat dan iphone 6

 5. Hallo heb een iPhone 6s probleem
  Is dat de beeld haperen bv; als ik bericht typ dan springt die naar toetsenbord enzovoort..die doet echt af en toe gek…weet niet wat doen?! Kan iemand me vertellen wat de oorzaak is? Bedankt!

 6. Hallo, ik heb een vraag, ik heb een iPhone 6 plus, en hij is me laats gevallen en nu heb ik de heletijd grijze blokjes/balken en dat de touch vaak niet werkt. Het scherm was ook los gegaan dus heb ik die laten maken en toen zeiden ze dat het aan het moederboord/printplaat lag, maar hoeveel gaat dat kosten om het te laten maken? En waar kannik dat laten maken? Woon zelf in Echt in Limburg ( kortbij sittard en roermond )

 7. Ik heb een iPhone 6 die waterschade heeft gehad. Tijdens het motorrijden kwam er water in mn jaszak en daar zat ook mn iPhone 6 in.
  In droge rijst gelegd etc. etc maar hij diet helemaal niks meer.
  Is daar nog wat aan te doen ? en wat zijn de kosten bij benadering ?

  m.vr.gr

  Erik

 8. Hallo, mijn iPhone was lichtelijk verbogen en kon niet gemaakt worden in de winkel. Mijn neef had hem teruggebogen en deed het weer, af en toe viel hij uit maar moest je hem weer even lichtelijk buigen en deed hij het weer (even). Nu wil hij niet meer aan en dus heb ik hem uit elkaar gehaald. Nu deed hij het wel alleen als je hard duwde op het stuk waar het scherm vast zit aan je moederbord (denk ik), op het moment dat je het losliet deed hij het niet meer. Nu wil hij dat ook niet doen en ik ben bang dat er iets stuk is in het moederbord… aan het scherm ligt het niet. Ik hoop dat iemand weet wat er aan de hand is.

 9. Ik heb een iphone 6 waarvan ik het scherm heb vervangen, maar het scherm gaat niet aan. Koppeling aan de iMac leert dat de iphone wel aangaat, de iMac vraagt om toestemming voor toegang. Die toegang moet ik op de telefoon geven, maar dat gaat dus niet. Nu denk ik dat de connectors op het moederbord kapot zijn gegaan bij vervanging, ook het gebroken scherm, dat het tot die tijd nog wel deed, geeft geen beeld meer.
  1: kan ik de gegevens nog van de telefoon halen;
  2: kan ik het moederbord vervangen of is er een andere manier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *