iPhone 6s batterij vervangen

iPhone 6s batterij vervangen afbeelding750x1000

Het is erg vervelend wanneer de batterij van de iPhone 6s niet meer goed of niet meer werkt. Het komt vaak voor dat de batterij naar 2 of 3 jaar wat minder wordt. Met een nieuwe batterij geef je de iPhone 6s een tweede leven. De iPhone 6s batterij vervangen is een gemakkelijke reparatie waar je ongeveer 10 minuten mee bezig bent.

In de reparatie video waar we de iPhone 6s batterij vervangen zie je dat we ook het scherm van het frame verwijderen. Dit doen we, zodat we alles goed kunnen laten zien. Dit kun je op exact dezelfde manier doen. Persoonlijk adviseer ik dat ook, omdat het sneller is en zo weet je zeker dat je het scherm niet defect maakt. We raden aan om een reparatieset te gebruiken van goede kwaliteit, dan voorkom je problemen bij de reparatie. Ook is een magnetische schroefmat erg handig tijdens het repareren van je batterij. Het is belangrijk om een nieuwe frame sticker te plaatsen zodat je iPhone 6s goed is beschermd tegen vuil en vocht.


Wanneer de iPhone 6s batterij vervangen?

 • Als de batterij van de iPhone te snel leeg loopt, dit kan overigens ook aan andere onderdelen liggen die niet (meer) goed zijn.
 • Als de batterij bij bijvoorbeeld 30% al uitvalt, dan kan je ervan uitgaan dat de batterij vervangen moet worden.
 • Als de iPhone niet meer aangaat. Als de batterij van de iPhone niet meer werkt dan gaat de hele iPhone niet meer aan.
 • Als je iPhone 6s niet meer wil opladen. Dan kan het zijn dat je de dock connector moet vervangen of de iPhone 6s batterij. Dit zal je als reparateur moeten testen.
 • De iPhone 6s batterij is ook vaak defect als een iPhone waterschade heeft gehad.

iPhone 6s batterij vervangen

Dit product bestellen?

De iPhone 6s batterij vervangen zonder resultaat?

Als een iPhone 6s niet meer aan gaat en je hebt de batterij en de dock connector al vervangen. Dan kan het ook een moederbord probleem zijn. Niet elk probleem is altijd te herleiden bij een iPhone. Gelukkig komt dit niet vaak voor en zal een nieuwe iPhone 6s batterij vaak het probleem oplossen. Als de batterij niet de oplossing is dan moet je denken aan een defecte power management IC op het moederbord, maar ook dit is niet met zekerheid te zeggen.

Direct aan de slag

Na het lezen van deze reparatie handleiding (en video) ben je klaar om zelf aan de slag te gaan met je reparatie. Het is erg belangrijk dat je tijdens de reparatie gebruik maakt van een goede batterij zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Houd tijdens de reparatie altijd de handleiding zodat je de reparatie rustig kunt uitvoeren. Je kunt een iPhone 6s batterij bestellen in onze webshop »

Heb je nog vragen over de reparatie? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen met de reparatie! Ook leuke reacties worden altijd enorm gewaardeerd.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

37 reacties op “iPhone 6s batterij vervangen

 1. Best knap als je een iPhone 6s van 3 jaar oud hebt 😉 Maar even zonder grappen; deze website is super! Heb hier al 3 maal een iPhone scherm besteld (1x voor een 5 en 2x voor een 5s) en de kwaliteit en service is precies zoals jullie beloven. Ga zo door!

 2. Hallo Floris,

  Dat is een hele scherpe opmerking haha! Bij FixjeiPhone hebben we de iPhone altijd al een paar jaar eerder dan de rest:D:P. 2 tot 3 jaar is de gemiddelde levensduur wat een batterij mee gaat. Daarna wordt de batterij vaak minder. Het kan ook zijn dat een batterij defect gaat door bijv. waterschade of een ander probleem. Gr. Davey Groothedde

 3. Ik heb de batterij vervangen van mijn Iphone 6S omdat hij snel leeg was en nu laad mijn mobiel niet meer op. Is er een oplossing voor.

  M.V.G.

  Gerrie Scholten

 4. Ik heb de batterij van mijn iPhone-6S vervangen, duurde wel iets langer dan 10 minuten(!) maar het is gelukt, mede dankzij jullie uitstekende instructie video.
  Ik heb nu het idee dat de iphone nog niet een halve dag haalt met een 95% vulling!
  De nacht ingaan met 65% zorgt voor een lege batterij de volgende morgen, en dat zonder bellen of appen!
  Nu zeggen jullie dat er wat anders aan de hand is, maar hoe kom ik daar achter?

 5. Alles besteld inclusief reparatiesetje, dacht zal het er maar eens op wagen…

  Helaas is de iPhone-6S scherm niet van z’n plek af te krijgen met geen enkel gereedschap van het setje.

  1. Zuignap gebruiken en rustig en lang vanuit de hoek omhoog trekken. De lijm van het schermframe laat heel langzaam een beetje los.

 6. Hallo Davey
  Vandaag geheel volgens jouw videoinstructie de batterijmvan mijn iPhone 6s vervangen…maar na reparatie werkt de touch ID niet meer…
  Omdat je het hele scherm verwijdert lijkt het me stug dat er iets met de Home button is gebeurt. Heb jij een idee?

  Grt

  1. Hallo, Normaal gesproken kom je dan niet bij de home button in de buurt. Je haalt alleen de kabel van het moederbord af waar de home button mee in verbinding staat. Ik raad aan om de iPhone een keer een reset te geven door de home button en de aan en uit knop beide ingedrukt te houden tot dat je het apple logo weer ziet. Gr. Davey

 7. Hi Davey,
  Ik heb de batterij vervangen van mn 6S volgens de zeer duidelijke instructie. Touch id werkt nu niet meer. Reset gedaan, zelfde probleem.
  Is er verder nog iets wat ik kan doen?
  Kan ik de volgende keer beter het scherm laten zitten of kan dit de oorzaak niet zijn?
  Vr dank,

 8. Deze maand een nieuwe batterijsetje besteld via julie site voor de 6s. De capaciteit van de batterij is inmiddels in deze drie weken alweer gezakt naar 89%?! Is dit gewoon een slechte batterij geweest?
  Gr Mark

 9. Hallo,
  Ik heb de batterij vervangen, ging super samen met de video. Opstarten en laden gaat prima.
  Maar bij j stellingen – batterij blijft repareren staan.
  Net of deze parameter niet wordt gereset. Is dit op te lossen zodat we de optie batterij kunnen blijven gebruiken?
  Gr
  Erik

 10. goedemiddag,
  Ik heb de batterij vervangen zoals getoond in het filmpje maar eenmaal de reparatie voltooid was ging de iPhone niet meer aan. We hebben geprobeerd hem op te laden maar de iPhone gaf nog steeds geen signaal. Kan er een foutje gebeurd zijn tijdens de reparatie of zou het aan de batterij kunnen liggen?

  mvg Kelly

 11. Hi, ik heb een A+ batterij voor de iphone 6s besteld. Nu blijkt het adaptertje van de batterij te groot te zijn. de aansluiting is fysiek groter dan de batterij die erin zat. Is de A+ baterij niet goed voor een 6s? of is dit een foute batterij?

 12. Beste meneer/mevrouw,
  Ik heb zojuist mijn iphone 6s batterij vervangen, met een A+ batterij. Maar nu start mijn telefoon steeds opnieuw op, aan de lader maar ook als hij niet aan de lader zit.
  Ook gaat het batterij percentage niet omhoog.
  Ik heb al eens eerder mijn scherm vervangen en heb ook nu weer de video gevolgd. Dus ben er van overtuigd dat ik geen fouten heb gemaakt.
  Ik heb mijn batterij gekalibreerd maar dit hielp ook niet.

  Wat nu?

  Groeten Cornee

 13. Ik had de ervaring dat de framesticker niet goed bleef plakken en daardoor aan het blauwe plastic vast bleef plakken. Ik denk dat mijn iPhone al een keer gerepareerd was en er geen framesticker ingeplakte was. De randen waren stoffig, en dat had ik even met wat Propanol schoon moeten maken.

  1. Hallo Lex,

   Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice.
   Een medewerker van ons zal je hierbij direct verder kunnen helpen (Live Chat mogelijk).

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 14. Cornee Smit schreef:7 maart, 2019 om 16:44
  Beste meneer/mevrouw,
  Ik heb zojuist mijn iphone 6s batterij vervangen, met een A+ batterij. Maar nu start mijn telefoon steeds opnieuw op, aan de lader maar ook als hij niet aan de lader zit.
  Ook gaat het batterij percentage niet omhoog.

  Wat nu?

  Groeten Cornee

  Ik heb precies het zelfde voor???

  mvg

  Jan Bruggen

  1. Hallo Jan,

   Erg vervelend natuurlijk dat je problemen ondervindt met de batterij.

   Heb je al geprobeerd om de batterij te kalibreren? Vaak is dit de oplossing voor je probleem.
   Via onderstaande link is te zien hoe je dit kunt doen:
   http://www.fixjeiphone.nl/algemeen/batterij-kalibreren-iphone-ipad/

   Vanaf de iPhone 6 (met minimaal iOS 11.3) kun je de batterijconditie ook inzien (mits het wel een originele of A+ batterij is).
   Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie.
   Hier kun je perfect inzien wat de capaciteit van de batterij is.

   Mocht dit niet werken, dan kan het ook via de app “coconutBattery” op een Mac of iMac.
   Het controleren van de capaciteit van je iPhone-batterij doe je in drie stappen:

   1. Ga naar de website van coconutBattery: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
   Klik op ‘Download’ om de app te downloaden en open het programma.
   2. Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je Mac of iMac en ga naar het paneel ‘iOS Device’.
   3. Je ziet nu twee balken met percentages’ de belangrijkste is de tweede. Staat hier een waarde lager dan tachtig procent, dan is het zinnig om de accu te laten vervangen. Dat is ook Apple’s eigen maatstaf voor het vervangen.

   Je kunt de batterij conditie ook uitlezen met een Windows computer of notebook via het programma 3U Tools.
   Dit programma kun je vinden op: http://www.3u.com/.

   Mocht 1 van deze apps aangeven dat de batterij niet goed is, dan wil ik je vragen om dit product te retourneren voor een onderzoek via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour) om nu eventueel alvast een nieuwe batterij te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangende nieuwe batterij (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 15. De Batterij van de IPhone6S van mijn vrouw vandaag vervangen.
  Snelle levering en vervanging is goed te doen met ondersteuning van de video-instructies.
  Alleen voor het openen van het scherm een aardappelschilmesje gebruikt in plaats van het bijgeleverde plastic gereedschap.
  Bij eerste gebruik geeft de batterij 65% aan. Nu eerst gebruiken tot batterij onder de 10% komt en daarna opladen tot 100%. Ben benieuwd naar de prestaties en levensduur daarna.
  Tot nu toe heb ik een tevreden echtgenote. Bedankt.

 16. Changed the battery of my iPhone 6s today and so far everything worked fine, your video helped a lot, although it took me in total 40 min. The only fault was that this blue sticker was a different one than the one in the video, but it fitted in after figuring out whats the top and what the bottom is.

 17. superfilmpje (en batterijvervangpakket) Ik heb eerst t filmpje bekeken en bedacht of ik dit zelf ging doen. En ja, i phone 6S batterij vervangen. KAn ik er weer even tegen. Een vraagje: oude batterij: bij chemisch afval of kan ik het nog beter zodat ze hem kunnen ‘herstellen”

 18. Ik had mijn twijfels of het me lukken zou om een batterij van een 6s zelf te vervangen.Maar met behulp van dit instructie filmpje ging het zonder problemen. ondertussen ook een batterij van een 5s gemonteerd. Zeer goede uitleg en duidelijk te volgen. bedankt hiervoor.

 19. Vandaag me batterij vervangen van mijn iPhone 6s, en het is gelukt 🙂 Door de instructie video was het eigenlijk zo gebeurt top geregeld bij fixjeiphone zeer tevreden.
  bedankt hiervoor

 20. Batterij van iphone 6S vervangen en nu start hij altijd vanzelf opnieuw op, laad niet verder op dan 17% en batterijconditie wordt niet weergegeven.. Heb al een geforceerde heropstart gedaan en de batterij opnieuw gekalibreert maar niets helpt.. Eventueel een slechte batterij geleverd ?

  1. Hallo Kjetil,

   Erg vervelend natuurlijk dat je problemen ondervindt met de batterij.

   Heb je al geprobeerd om de batterij te kalibreren? Vaak is dit de oplossing voor je probleem. Via onderstaande link is te zien hoe je dit kunt doen: http://www.fixjeiphone.nl/algemeen/batterij-kalibreren-iphone-ipad/

   Vanaf de iPhone 6 (met minimaal iOS 11.3) kun je de batterijconditie ook inzien (mits het wel een originele of A+ batterij is). Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie.
   Hier kun je perfect inzien wat de capaciteit van de batterij is.

   Mocht dit niet werken, dan kan het ook via de app “coconutBattery” op een Mac of iMac.

   Het controleren van de capaciteit van je iPhone-batterij doe je in drie stappen:

   1. Ga naar de website van coconutBattery: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/ Klik op ‘Download’ om de app te downloaden en open het programma.

   2. Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je Mac of iMac en ga naar het paneel ‘iOS Device’.

   3. Je ziet nu twee balken met percentages’ de belangrijkste is de tweede. Staat hier een waarde lager dan tachtig procent, dan is het zinnig om de accu te laten vervangen. Dat is ook Apple’s eigen maatstaf voor het vervangen.

   Je kunt de batterij conditie ook uitlezen met een Windows computer of notebook via het programma 3U Tools.
   Dit programma kun je vinden op: http://www.3u.com/.

   Mocht 1 van deze apps aangeven dat de batterij niet goed is, dan wil ik je vragen om dit product te retourneren voor een onderzoek via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour) om nu eventueel alvast een nieuwe batterij te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangende nieuwe batterij (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.

   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *