iPhone 6s backlight problemen

iPhone 6s / 6s plus geen backlightiPhone 6s Backlight problemen en heb je hierdoor geen beeld meer? Een defect backlight is een veelvoorkomend probleem bij de iPhone 6s / iPhone 6s plus. Je kunt dit probleem eenvoudig herkennen doordat het beeldscherm zwart blijft.

Het backlight probleem ontstaat bij de iPhone 6s (plus) vaak na het uitvoeren van een reparatie. De oorzaak van het probleem is het niet ontkoppelen van de batterij. Hierdoor loopt de stroom vanaf de batterij direct richting het scherm (ook wanneer het scherm is uitgeschakeld. Bij de iPhone 6 (plus) generatie is dit in tegenstelling tot de iPhone 6s (plus) generatie afgezonderd, hierdoor komt het backlight probleem vrijwel niet voor bij dit toestel.

Het is belangrijk dat je een goede diagnose stelt. In theorie kan het ook zijn dat het backlight van je scherm defect is en dat de achtergrondverlichting van je scherm niet werkt. Je kunt dit eenvoudig ontdekken door eerst een ander scherm te testen op je iPhone 6s (plus). Wanneer je iPhone na het vervangen van het scherm wel oplicht ligt het probleem aan het scherm en niet aan het backlight filter op het moederbord.

iPhone 6s backlight kapot? Voordelig je iPhone 6s backlight laten fixen!
Moederbord reparaties ›

Hoe constateer je iPhone 6s / 6s plus backlight problemen?

Je kunt eenvoudig op meerdere manieren testen of je backlight filter op het moederbord van je iPhone 6s (plus) kapot is. De meest eenvoudige manier is om je batterij connector te verwijderen van het moederbord en daarna weer terug te plaatsen. Hierdoor weet je zeker dat de iPhone 6s of iPhone 6s plus uitstaat en kun je het toestel opnieuw opstarten. Op dat moment moet je een (zak)lamp in het midden van het scherm houden. Nu is goed te zien of je op het beeld een Apple logo ziet (op het donkere beeld). Als je dit ziet dan kun je de diagnose stellen dat je backlight filter kapot is. Soms kan het voorkomen dat je een klein beetje rook ziet op het moment dat het filter kapot gaat bij het moederbord.

Fix problemen met je iPhone 6s / 6s plus backlight

Backlight defect en wil je dit laten repareren? Dan kan je bij ons terecht! Het repareren van een backlight is een moeilijke moederbord reparatie waarvoor je speciale apparatuur nodig hebt. Onze specialisten kunnen deze reparatie voor je uitvoeren voor €109,95. Hierbij ontvang je direct 6 maanden garantie op de uitgevoerde moederbord reparatie. Wanneer de reparatie niet slaagt betaal je bij FixjeiPhone helemaal niets (no cure, no pay)!

iPhone 6s (plus) backlight laten vervangen bij FixjeiPhone:

Geen zin om je iPhone nog te laten herstellen? Bekijk dan eens ons refurbished iPhone aanbod ›

iPhone 6s / 6s plus backlight problemen voorkomen

Veel reparateurs vragen zich af hoe je problemen met het backlight kunt voorkomen. Verwijder altijd eerst de connector van de batterij voor je aan de reparatie begint. Als de batterij connector van het moederbord is verwijderd kun je de rest van de reparatie veilig uitvoeren en bijvoorbeeld ook het scherm demonteren.

iPhone 6s / 6s plus backlight conclusie

De meest belangrijke conclusie is dat je voorzichtig te werk moet gaan tijdens de reparatie aan je iPhone 6s / iPhone 6s plus. Zo voorkom je schade aan het backlight filter. Toch schade aan je iPhone 6s backlight of iPhone 6s plus backlight? Laat je iPhone dan vakkundig herstellen door een moederbord reparatie specialist. Zij kunnen dit filter vakkundig voor je vervangen zodat je achtergrondverlichting van je toestel weer functioneert! Zo stroomt er weer 3.8V-stroom door het moederbord heen en werkt je scherm weer naar behoren.

Heb je verder nog vragen over iPhone 6s backlight problemen? Plaats die dan onder dit bericht zodat een van onze specialisten je verder kan helpen! Natuurlijk kan je ook altijd terecht bij een van onze specialisten! Zij kunnen je 7 dagen per week verder helpen met je problemen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone 6s backlight problemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *