iPhone 6s plus batterij vervangen

iPhone 6s plus batterij vervangenIs je iPhone 6s plus batterij kapot en wil je deze zelf vervangen? Met deze reparatie handleiding met een uitgebreide video zie je stap voor stap hoe je dit zelf kunt vervangen! Het vervangen van de iPhone 6s plus batterij is een eenvoudige reparatie waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent.

Met het plaatsen van een nieuwe iPhone 6s plus batterij geef je jouw iPhone 6s plus een tweede leven. In de praktijk merken we dat de batterij na 2 tot 3 jaar minder goed wordt en het tijd wordt om deze te vervangen (zeker bij intensief gebruik).

Wanneer de iPhone 6s plus batterij vervangen?

Veel mensen vragen zich af wanneer het verstandig is om de batterij te vervangen. Hieronder kan je lezen wanneer het verstandig is om de batterij te vervangen:

 • Snel leeglopende batterij van je iPhone (kan soms ook door andere defecte onderdelen aan je iPhone komen, die kunnen dan meer stroom vragen)
 • Bij het uitvallen van je iPhone bij willekeurige batterij percentages. We raden aan om eerst altijd de batterij te kalibreren, mocht dit niet werken dan kan je later de batterij alsnog vervangen
 • Wanneer de iPhone waterschade heeft gehad en wanneer dit kortsluiting heeft veroorzaakt in de batterij

iPhone 6s plus batterij reparatie:

Tijdens de reparatie van de iPhone 6s plus batterij is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een goede iPhone reparatieset en een magnetische schroefmat is ook aanbevolen, maar niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je alle schroeven op dezelfde plek weer terugplaatst anders kun je andere defecten veroorzaken wat je natuurlijk niet wilt.

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 6s plus batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

Batterij vervangen en gaat de batterij nog steeds te snel leeg?

Een batterij die te snel leeg loopt kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mensen denken dat dit probleem alleen wordt veroorzaakt door de batterij zelf. Soms kan het ook zo zijn dat het niet aan de batterij ligt maar aan andere onderdelen van je iPhone zoals bijvoorbeeld een copy LCD, een voorcamera kabel die niet helemaal goed is.  je denkt meestal als eerst aan de batterij, maar de batterij hoeft niet altijd het probleem te zijn. Door een copy LCD kan de batterij al te snel leeglopen bijvoorbeeld. Of door een voorcamera kabel die niet meer helemaal goed is.

Welke iPhone 6s plus batterij kopen?

Voor het uitvoeren van de reparatie heb je natuurlijk een goede batterij nodig. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone 6s plus onderdelen van hoge kwaliteit, zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Het is belangrijk om de reparatie altijd goed uit te voeren, zo weet je zeker dat de reparatie goed gaat en je geen fouten maakt.

Direct aan de slag!

Na het bekijken van de video en het lezen van deze handleiding ben je klaar om de reparatie zelf te gaan uitvoeren. Vergeet niet dat goed iPhone gereedschap de basis is voor elke reparatie. Zorg altijd dat je tijdens de reparatie ook de video erbij houdt zodat je stap voor stap kunt zien hoe je zelf de batterij kunt vervangen. Je kunt een iPhone 6s plus batterij bestellen in de webshop »

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

9 reacties op “iPhone 6s plus batterij vervangen

 1. ik probeer al een half uur om het scherm uit de behuizing te krijgen , maar het wil niet lukken met jullie reparatie setje.
  ik heb t idee dat ik de rand van t scherm ga beschadigen.
  ik heb het geprobeerd met het spateltje en met het zuignapje maar tevergeefs.
  hoe nu?
  mvg ian

  1. Welke iPhone probeer je open te maken? Als het een iPhone 6s of nieuwer is (behalve de iPhone SE) zit er een lijmrand tussen de aluminium behuizing en het scherm zelf zodat water en stof worden tegen gehouden. De beste manier om je iPhone open te krijgen is om met een heat gun (of een föhn) een minuutje op het scherm te blazen zodat de lijm rand zachter wordt en het makkelijker is om je iPhone te openen. Succes!

 2. Heb net de batterij vervangen.
  Maar doet niets, als ik hem aan de lader hang dan krijg ik een scherm waarbij de apple logo knippert en verder doet hij niets.

  1. Hallo Sukru,

   Erg vervelend natuurlijk dat je problemen ondervindt met de batterij.

   Heb je al geprobeerd om de batterij te kalibreren? Vaak is dit de oplossing voor je probleem.
   Via onderstaande link is te zien hoe je dit kunt doen:
   http://www.fixjeiphone.nl/algemeen/batterij-kalibreren-iphone-ipad/

   Vanaf de iPhone 6 (met minimaal iOS 11.3) kun je de batterijconditie ook inzien (mits het wel een originele of A+ batterij is).
   Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie.
   Hier kun je perfect inzien wat de capaciteit van de batterij is.

   Mocht dit niet werken, dan kan het ook via de app “coconutBattery” op een Mac of iMac.
   Het controleren van de capaciteit van je iPhone-batterij doe je in drie stappen:

   1. Ga naar de website van coconutBattery: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
   Klik op ‘Download’ om de app te downloaden en open het programma.
   2. Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je Mac of iMac en ga naar het paneel ‘iOS Device’.
   3. Je ziet nu twee balken met percentages’ de belangrijkste is de tweede. Staat hier een waarde lager dan tachtig procent, dan is het zinnig om de accu te laten vervangen. Dat is ook Apple’s eigen maatstaf voor het vervangen.

   Je kunt de batterij conditie ook uitlezen met een Windows computer of notebook via het programma 3U Tools.
   Dit programma kun je vinden op: http://www.3u.com/.

   Mocht 1 van deze apps aangeven dat de batterij niet goed is, dan wil ik je vragen om dit product te retourneren voor een onderzoek via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour) om nu eventueel alvast een nieuwe batterij te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangende nieuwe batterij (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *