iPhone 6 home button vervangen

iPhone 6 home button vervangenHet is erg vervelend wanneer je iPhone 6 home button niet meer werkt. Gelukkig vind je in dit bericht de oplossing voor het probleem. In onderstaande reparatie video laat ik je zien hoe je zelf de iPhone 6 home button kan vervangen. De iPhone 6 home button vervangen is een gemakkelijke reparatie en duurt ongeveer 15 minuten.

Het is altijd belangrijk om tijdens de reparatie een goede iPhone reparatieset te gebruiken, daarnaast vinden veel mensen het ook fijn om tijdens het repareren gebruik te maken van een magnetische schroefmat. Op deze mat kan je alle onderdelen plaatsen die je eruit haalt tijdens de reparatie, een groot voordeel is dat je daarna precies weet waar ze vandaan komen.

Wanneer de iPhone 6 home button vervangen?

De home button van de iPhone 6 werkt door middel van een klik systeem en als dit klik systeem kapot gaat werkt het niet meer. Helaas werkt de vingerprint detector na het vervangen van de home button niet meer (omdat deze voor elke iPhone uniek is). Voordat je echt overgaat tot het vervangen van je home button raad ik eerst aan om te kijken of de schroeven wel goed in het scherm zitten. Het kan namelijk zijn dat de schroeven die in de achterkant van het scherm zitten te strak of te los zitten waardoor de home button niet functioneert.

Hoe zit de iPhone 6 home button vast?

De iPhone 6 home button kabel is niet in één keer met het moederbord verbonden. Deze home button zit vast aan de home button verlengkabel en deze kabel heeft verbinding met het moederbord. Een defecte home button kan dus ook worden veroorzaakt door home button verlengkabel. Het is zeker de moeite waard om goed te kijken of het niet wordt veroorzaakt door de home button verlengkabel, want dan is het namelijk wel mogelijk om je vingerprint detector wel te blijven gebruiken.

De reparatie:

Het is belangrijk dat je tijdens de reparatie gebruik maakt van een goede iPhone reparatieset zodat je geen schroeven of onderdelen van je iPhone beschadigt (dit komt vaak voor bij een slechte reparatie set). Daarnaast is het ook zeker aan te raden om de magnetische schroefmat te gebruiken zodat je geen schroeven kwijtraakt en precies weet waar de schroeven moeten worden teruggeplaatst.

De reparatie is niet moeilijk, maar je moet wel opletten dat je geen defecten aan het moederbord maakt tijdens het verwijderen van het scherm. Met behulp van de plastic connector openers uit de iPhone reparatieset kan je de connectors van het iPhone 6 scherm, home button verlengkabel en de iPhone 6 voor camera kabel gemakkelijk verwijderen.

Bekijk onderstaande reparatievideo goed. Mocht de video té snel gaan, pauzeer deze dan even.

iPhone 6 home button vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke home button bestellen?

Op het internet zijn er veel verschillende iPhone 6 home buttons te bestellen, maar waar bestel je de goede? Tussen de home buttons zitten grote verschillen in de kwaliteit. In de meeste webshops worden copy / namaak onderdelen verkocht van erg slechte kwaliteit. Een onderdeel van slechte kwaliteit gaat veel sneller kapot en dat wil je natuurlijk niet. FixjeiPhone verkoopt alleen home buttons van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Wij raden dan ook altijd aan om iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit!

Direct aan de slag gaan met de reparatie!

Na het lezen van bovenstaande reparatie handleiding en het bekijken van de reparatievideo weet je alles om zelf je home button van de iPhone 6 te vervangen. Belangrijk tijdens de reparatie is dat je goed de tijd neemt en rustig blijft. Gebruik daarnaast een goede iPhone reparatieset zodat je niet voor verassingen komt te staan. Vanwege de grote verschillen in kwaliteit raden wij altijd aan om iPhone onderdelen te gebruiken van de hoogste kwaliteit. Je kunt een iPhone 6 home button van de hoogste kwaliteit bestellen in de webshop »

Vragen tijdens de reparatie?

Heb je vragen tijdens de reparatie? Dan kan je die onder dit bericht stellen, we proberen je dan zo snel en goed mogelijk te helpen. FixjeiPhone wenst je veel succes met het repareren van je home button! 

FixjeiPhone waardeert het erg als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten.Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

6 reacties op “iPhone 6 home button vervangen

 1. Hoi ik wil je graag iets vragen ik heb een nieuwe home buton orgineel,
  Ik moet mn iphone 6plus activeren met de aan/uit knop, maar als hij eenmaal geactiveerd is werkt de knop wel gewoon kan ik dat met een instelling weer corrigeren?
  Graag hoor ik iets van jullie/jouw?!

  Vriendelijkste groet vanuit Vlaardingen, Rob

 2. hoe weet je wat het probleem is aan je home button die van mij reageert niet. en als je met je vinger er op drukt en dan je vinger draait de home button mee wat moet ik danvervangen

 3. Goeie avond, f voor mij toch niet zo.
  Ik heb namelijk een probleem en dat is dat mijn home button heel soms werkt maar het kan ook soms zijn dat ik zeker 8 keer hard moet drukken om hem aan de praat te krijgen. Hoe weet ik waar het probleem zit? Aan de verlengkabel of aan de button zelf???

  Alvast heel erg bedankt!!
  Met vriendelijke groeten,

  1. Hallo Niels,

   Bij een nieuwe home button zit een nieuwe rubber er al op voorgemonteerd.
   Dit heb je dus niet apart nodig.
   Let wel op, de Touch ID functie vervalt wel bij het vervangen van je originele home button.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *