iPhone 6 geen geluid tijdens bellen? 3 oplossingen!

iPhone 6 geen gehoor met bellen
Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je geen geluid hebt op je iPhone 6 en je daarom je gesprekspartner tijdens een telefoongesprek niet kunt horen. Gelukkig is dit meestal vrij simpel op te lossen omdat het in meer dan 99% van de gevallen aan een defect onderdeel ligt wat eenvoudig is te vervangen. Er zijn grofweg 3 oorzaken die dit probleem kunnen veroorzaken, in dit artikel leggen we je precies uit hoe je dit zelf kunt fixen!

We raden aan om dit artikel goed te lezen. Ga je beginnen met de reparatie van een onderdeel? Gebruik dan altijd de iPhone 6 reparatie handleidingen zodat je stap voor stap ziet hoe je de reparatie moet uitvoeren. Gebruik altijd goed gereedschap en goede onderdelen voor je iPhone 6.

Lees hieronder direct de 3 oplossingen!

1. Defecte oorspeaker

De oorspeaker van de iPhone 6 gaat regelmatig kapot door het stof of water wat binnenkomt via het oorgaasje. Ook is het mogelijk dat de oorspeaker gewoon zelf kapot gaat door gebruik. Het probleem van een defecte oorspeaker is gelukkig erg eenvoudig op te lossen, je kunt namelijk gewoon de oorspeaker vervangen voor een nieuwe. De oorspeaker is dan ook verantwoordelijk voor het horen van je gesprekspartner wanneer je aan het bellen bent.

Hieronder kan je de reparatie video van de iPhone 6 oorspeaker zien, zo weet je precies hoe je de oorspeaker zelf kunt vervangen!

iPhone 6 oorspeaker vervangen (reparatie video)

2. Defecte voorcamera kabel

De voorcamera kabel is niet alleen verantwoordelijk voor de voorcamera zelf. Het is namelijk ook verantwoordelijk voor functies zoals het handsfree bellen en proximity sensor. Daarnaast is de voorcamera kabel ook het verbindingsstuk tussen het moederbord en de oorspeaker.

Hieronder zie je de reparatie video van de iPhone 6 voorcamera kabel. Met deze reparatie kan je zelf het defect oplossen van een defecte voorcamera kabel.

iPhone 6 voorcamera kabel vervangen (reparatie video)

3. Stof in het oorgaasje

Bij veel mensen zien we ook dat het probleem simpelweg wordt veroorzaakt door veel stof of ander vuil in het oorgaasje van de iPhone. Bij het loshalen van je iPhone is het al vrij snel te zien of er veel stof of ander vuil in het oorgaasje zit. Voor het vervangen van het oorgaasje is geen aparte video, maar je kunt dit heel eenvoudig vervangen wanneer het scherm van de iPhone is verwijderd. Je kunt dan ook vrijwel elke reparatie video bekijken zoals die van het scherm om het oorgaasje te kunnen vervangen.

Alles geprobeerd maar nog geen geluid?

Heb je alle bovenstaande mogelijke oorzaken geprobeerd heb je nog steeds geen geluid? Dan is het mogelijk dat dit defect wordt veroorzaakt door een iPhone 6 moederbord defect. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor en is een van bovenstaande oplossingen vrijwel altijd de oplossing voor het probleem.

Direct aan de slag!

Nu je alles hebt gelezen over het oplossen van de defecten kan je als het goed is zelf het probleem oplossen van geen geluid bij je iPhone 6. Ga je aan de reparatie beginnen? Volg dan altijd de reparatie handleiding voor het specifieke onderdeel zodat je precies weet hoe je het moet uitvoeren. Maak tijdens het repareren altijd gebruik van iPhone 6 onderdelen van hoge kwaliteit en daarnaast ook goed gereedschap, dit is namelijk de basis van elke reparatie!

Producten bestellen?

Heb je vragen over een van de oplossingen of over een reparatie? Stel die dan onder dit bericht zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

13 reacties op “iPhone 6 geen geluid tijdens bellen? 3 oplossingen!

 1. Goede morgen

  Netjes het complete voorgemonteerde scherm binnen gekregen en gemonteerd
  Het probleem was dat een gedeelte van het scherm niet meer werkte om de cijfers in te voeren
  Ook was het geluid uit de oorspaker heel zacht
  Dus ik dacht gewoon het scherm compleet vervangen
  Homebutten omgezet
  Allse oke, behalve totaal geen geluid uit de oorspeaker
  Enig idee

 2. Keb een iphone 6. Filmpjes geven geen geluid; selfi-films wel. probleem verholpen door de mic (gaatje naast de lens, rear) schoon te maken met tandenstoker en tissue.

 3. Ik had een kapot scherm heb hem vervangen en alles over gezet alleen als ik iemand bel horen ze mij wel maar ik hoor niks , het Enigste wat ik kan doen is hem Op luidspreker zetten. Heeft iemand enig idee hoe ik dit op lossen
  Ipohne 6 plus
  Mvg paul

 4. Hallo mijn iPhone 6 plus is defect als ik bel hoor ik degene niet maar mij horen ze wel en als ik muziek af wil spelen hoor ik ook niets hij geeft dan aan kop telefoon . Als ik de kop telefoon er in doe dan hoor ik alles wel . Zowel muziek of als iemand mij belt . Bij de iPhone heb ik de volgende onderdelen vervangen oorspeaker,geluidsbox dok connector wat kan ik nu nog..

 5. Goeden avond. !!
  Vraag
  Wel geluid behalve bij het op nemen van de telefoon Maar als ik hem op de luidspreker zet dan heb ik wel geluid en hoor dan wel de beller ??
  Er was een probleem met de accu was dik geworden ??
  Vernieuwd en toen pas kwam ik er achter van het defect.
  Wat te doen.

 6. Zelfde probleem en nog geen oplossing gevonden.
  Heb voorgemonteerd scherm vervangen van mijn iPhone 6 maar nu werkt mijn oorspeaker niet meer. (nochthans nieuw!)
  Moet dus bellen met luidspreker aan of met koptelefoon en dat is niet de bedoeling.
  Heb dan de oorspeaker van mijn gebroken scherm genomen maar dit lukt ook niet; probleem moet ergens anders aan liggen.
  Graag jullie hulp?

 7. Zelfde probleem, maar voor de tweede keer al (met twee schermen er tussen). Scherm met gebroken glas vervangen, alles doet het behalve oorspeaker. Terugzetten oude gebroken scherm (of gebroken scherm van een huisgenoot) lost het probleem op dus defect zit in het voorgemonteerde iPhone 6 scherm. Hebben jullie tips om dit te verhelpen? Lijkt me een terugkerend en onopgelost probleem als ik de vorige reacties zie..

  1. Is het voor u eventueel mogelijk om de voorcamera (kabel) over te zetten van uw oude scherm?
   Dit is namelijk vrijwel zeker de oplossing voor uw probleem en behoorlijk simpel zelf te doen met onze instructievideo.
   LET OP: Doe dit wel heel voorzichtig en exact zoals uitgelegd in onze handleiding(en).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *