Hoe ziet het iPhone 6 moederbord eruit?

iPhone 6 moederbordVeel reparateurs vervangen alleen schermen, batterijen en andere iphone onderdelen die in de iPhone 6 zitten, maar het is mogelijk om een stap verder te gaan. Op het iPhone 6 moederbord zitten namelijk allemaal chips en die zijn verantwoordelijk voor bepaalde functies van de iPhone. Het komt soms voor dat een iPhone niet te repareren is door een moederbord probleem, die kunnen spontaan optreden of door een fout van een reparateur.

Het is mogelijk om de chips op het moederbord te vervangen, maar voordat je daar aan gaat beginnen moet je eerst weten welke chip waar verantwoordelijke voor is. In dit bericht geven wij je meer informatie over de verschillende chips op het moederbord. Je kunt hier meer informatie bekijken over iPhone 6 moederbord reparaties »

We raden ook sterk af om te oefenen op een werkend moederbord, het is beter om het een keer proberen op een moederbord die bijvoorbeeld waterschade heeft gehad en waarbij er ook kortsluiting is ontstaan. Je kunt dan proberen om de defecte chip te vervangen. Zodra wij bij FixjeiPhone hier meer informatie over hebben dan wordt dit gelijk gedeeld. In dit bericht wil ik alleen een kort overzicht geven van hoe het iPhone 6 moederbord eruit ziet.

Voorzijde iPhone 6 moederbord

De voorzijde van het iPhone 6 moederbord is de kant waar de connector van het scherm, voor camera kabel etc. op zitten. De metalen plaatjes die ervoor zorgen dat je de chips niet kan zien kan je voorzichtig van het iPhone 6 moederbord desolderen en dan ziet het er als volgt uit.

Voorzijde iPhone 6 moederbord

Afbeelding 1: voorzijde iPhone 6 moederbord

Op afbeelding 1 zie je de voorzijde van een iPhone 6 moederbord en de belangrijkste chips. Aan de linkerkant van het moederbord zitten veel chips bij elkaar en dat zijn vooral versterkers en chips die ervoor zorgen dat de batterij van de iPhone 6 niet zo snel leeg loopt. Hieronder zal ik een kort overzicht geven van alle de gemarkeerde chips.

Envelope tracking en Low-g versnellingsmeter

Het is moeilijk om deze chips echt in een hokje te stoppen voor een bepaalde functie. In de praktijk hebben we dit niet getest, maar we vermoeden dat deze chip voor stabiliteit zorgt in de iPhone 6 en voor de batterij optimalisatie. Het werkt dus meer als een versterker voor de iPhone 6 batterij.

3G + 4G / LTE draadloze versterker

Deze chip is verantwoordelijk voor je 3G en 4G bereik en je GSM bereik. Als je dus een slechte verbinding hebt met je provider dan is het mogelijk dat dit aan deze chip ligt.

Gyroscoop en accelerometer combo ID

Deze chip is verantwoordelijk voor de bewegingen die je met je iPhone maakt, de gyroscoop weet dus precies als je je iPhone naar links of rechts kantelt. Voor video’s gebruik je deze functie vaak, zo weet de iPhone precies of je in portrait of landscape modus wilt filmen. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan de website van instructables.

Connectoren voor het scherm

Deze connectoren zullen bij de meeste reparateurs wel bekend zijn. Op dit gedeelte van het iPhone 6 moederbord zitten de connectoren van het touchscreen, LCD, home button verlengkabel, voor camera kabel en achter camera.

Achterzijde iPhone 6 moederbord

Aan de achterzijde van het iPhone 6 moederbord zitten ook een aantal belangrijke chips. Als je deze chips wilt zien dan zal je wel eerst de bescherm sticker en het metalen plaatje moeten verwijderen. De beschermsticker kun je verwijderen met een plastic connector opener en het metalen plaatje kun je desolderen.

Achterzijde iphone 6 moederbord

Afbeelding 2: achterzijde iPhone 6 moederbord

Op afbeelding 2 zie je de achterzijde van het iPhone 6 moederbord. Sommige namen geven al aan waarvoor het dient, maar ik zal alle chips behandelen om kort aan te geven waarvoor ze op het iPhone 6 moederbord zitten.

WiFi module

Deze module zorgt ervoor dat je iPhone WiFi kan gebruiken. WiFi problemen zijn soms moeilijk te herleiden, dit komt doordat dit probleem in zoveel onderdelen kan zitten zoals:

 • De WiFi chip / module zie op het moederbord zit
 • De iPhone 6 WiFi antenne
 • Ook kan het komen doordat bepaalde gedeeltes niet goed geleiden, waardoor er wel signaal is, maar geen sterk signaal.

Audio codec

Deze chip is verantwoordelijke voor je audio op je iPhone 6. Het woord zegt het eigenlijk al, meestal is de geluidsbox defect of je iPhone 6 dock connector, maar als beide onderdelen vervangen zijn en je hebt nog steeds geen geluid. Dan is waarschijnlijk deze chip op het moederbord defect.

Touchscreen controller

Deze chip zorgt ervoor dat het touchscreen van de iPhone 6 werkt. Het kan zijn dat je touchscreen wel werkt, maar soms uit het niets vreemd beweegt. Dan is het mogelijk dat deze chip defect is.

NFC module

Deze module/chip is wel een bekende chip, omdat de chip de chip ook gebruikt wordt bij de OV chipkaart. Deze chip zit in de iPhone vanwege Applepay, dat is het betalen met je smartphone. NFC staat voor Near Field Communiucation en kan communiceren binnen een bereik van 10 centimeter.

M8 motion coprocessor

Deze chip zit op het moederbord om gegevens te verzamelen en te verwerken van sensoren. Om het even makkelijk te houden is deze chip verantwoordelijk voor het verzamelen van data zoals de stappenteller op je iPhone.

Refurbished iPhone banner

Primary power management IC

Deze chip zorgt ervoor samen met de secondary primary powermangement IC dat de iPhone aan gaat en dat er stroom op het moederbord zit. Als de iPhone 6 niet meer aangaat kan dit ook aan de batterij liggen of aan de dock connector van de iPhone 6.

Radio receive only chip for carrier aggregation

Deze chip is er mede verantwoordelijk voor dat de iPhone 6 kan communiceren met de zendmasten van je provider. Dus kort gezegd deze chip zorgt voor het bereik op de iPhone 6.

RF transceiver

Deze chip zorgt ervoor dat je iPhone draadloos kan communiceren met andere iDevices.

Heb je nog vragen over aanvullingen? Dan waarderen wij het enorm als je dit onder dit bericht zal willen plaatsen, zodat wij en andere reparateurs steeds meer informatie kunnen inwinnen.

iPhone 6 moederbord laten repareren?

Heb je een defect aan je iPhone 6 moederbord en wil je dit laten repareren door een moederbord reparatie specialist? Het team van FixjeiPhone kan deze vakkundig herstellen! Bekijk hier de mogelijkheden voor iPhone 6 moederbord reparaties »

 

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

56 reacties op “Hoe ziet het iPhone 6 moederbord eruit?

 1. Goedemorgen,

  Ik wou vragen of je ook weet wat ik hier mee moet.
  iphone 5S blijft hangen in DFU Mode.
  zet ik de iphone aan in i tunes om te herstellen dan gaat hij tot de helft en zegt,
  dat er een onbekende fout opgetreden is fout 1
  heb alles geprobeerd kabel en alles opnieuw downloaden maar het werk niet.

  Hoor hoop ik van je wat ik nog kan doen.

  Vriendelijke groeten meinte

 2. Goeiendag
  Ik heb een vraagje , de mobiel van mijn zoon ( iPhone 6) was heet geworden onder lading , hij deed het niet meer nu was zijn scherm al gebarsten en ik had het idee om het te repareren . Nu heb ik het scherm , de batterij en een nieuwe USB connector vervangen maar nog steeds laad hij niet op en blijft het een zwart scherm en ook als ik hem via de laptop wil laden reageert de laptop noet op nieuwe apparaten en zie geen verschil . Ook al geprobeerd te resetten . Wat kan ik nu nog meer doen ? Groetjes Monique

  1. Hallo Moniqie,

   Hoe is het probleem in eerste instantie ontstaan? Als ik het verhaal zo lees dan lijkt het erop dat de telefoon waterschade heeft gehad, kan dat kloppen?

   Groet,

   Davey Groothedde

    1. Hallo Monique,

     Als er ergens iets warm wordt dan lijkt daar het probleem te zitten, als de iPhone open is kun je ook voelen waar de warmte vandaan komt? Gr. Davey Groothedde

 3. Het scherm van mijn iPhone 6 flikkert.
  En reageert niet op aanraken. Met wat buigen van de telefoon lost het probleem op maar het komt telkens terug.

  Wat jan het zijn en hoe is het op te lossen?

  Ik hoor graag can jullie

 4. Goedemiddag,

  Mijn iPhone 6 is in het water gevallen. Hierna heb ik deze 3dagen laten drogen ( ook open gedaan voor goed te laten drogen. ) nu werkt mijn touchscreen niet meer de home button enzo werken allemaal wel. Hoe weet ik of er iets defect is aan het moederbord of het touchscreen zelf? of hoe ik een reserve kopie kan maken zonder het touchscreen te gerbuiken.
  Alvast Bedankt.

 5. Halla
  Mijn iphone 6 is in water gevallen, heb hem daarna 3 dagen laten drogen, heb het laten nakijken, ze hebben zeiden dat de chip vervangen moest worden, kost het veel is het wel aanteraden om het te vervangen en is het duur

 6. Mijn iPhone 6 krijgt rood scherm bij opstarten, en verder moet ik hem aansluiten met iTunes en bijwerken of herstellen, beide is niet mogelijk. Ze noemen het de scherm of death, of te wel moederbord vervangen.
  Kunnen jullie die voor mij vervangen en wat is de richtprijs?

 7. Hallo Ik heb geen reactie maar een vraag mijn iPhone 6 bij het aanraken reageert hij soms niet wat is de oorzaak hiervan ze zeggen dat met het chip te maken heeft

 8. Na vervangen gps antenne iPhone 6 doet ie niets meer
  Heb de handleiding film gebruikt en na gecontroleerd of alle conectors goed zitten maar doet niets meer

  1. Hallo Raymond,

   Verwijder de batterij is van het moederbord en klik de batterij connector dan weer vast. Werkt de iPhone nu wel weer? Gr. Davey

 9. Iphone 6 gevallen nieuwe scherm. Als ik op het scherm druk of in mijn jaszak stop valt deze uit. In de stopcontact en hij doet het weer. Scherm nogmaals vervangen heeft 3 maanden goedgedaan valt nu constant uit. Dus als ik op het scherm druk. Scherm of moederbord probleem?

 10. Wie kan mij helpen met deze vraagover de iPhone 6. Na het vervangen van het scherm, waarbij de connectoren op het moederbord naar mijn weten niet beschadigd zijn, doen zowel de voor- als de achtercamera het niet meer. De zaklamp doet het ook niet meer. De overige functies die aan de kabel van de voorcamera zitten werken naar behoren. Ik heb het toestel inmiddels helemaal teruggezet naar de fabrieksinstellingen een harde reset uitgevoerd en ga zo maar door, maar nog steeds is het probleem niet verholpen. Wat kan het probleem zijn? En is dit goedkoop op te lossen?

  1. BUMP

   Hetzelfde probleem hier.
   Iphone scherm zelf gedemonteerd, niet eerst batterij van het moederbord ontkopperd. Later door coolblue scherm laten vervangen.
   Batterij laad langzaam op/ gaat snel leeg, daarbij doen beide camera’s het niet evenals de zaklamp functie.

   Kortlsuiting met als resultaat defect aan het moederbord?

   Hoop graag op verklaring en passend advies.

   Alvast bedankt.

 11. Goedeavond,

  Mijn Iphone 6 had zwart scherm, scherm vervangen, via itunes naar fabrieksinstellingen terug gebracht, alles ok.

  Na enkele dagen geprobeerd hem aan te zetten ,en vernam dat accu leeg was.

  Nieuwe accu gemonteerd, daarna terug naar fabrieksinstellingen gebracht.

  Heeft gewerkt maar kort.

  DFU modus geprobeerd, maar kreeg melding dat er iets fout liep.

  Daarna dock connector vervangen.

  Ging aan maar vroeg koppeling met i tunes.

  Naar fabrieksinstellingen terug gebracht.

  Alles ging goed, was de gsm aan het configureren en toen liep die vast en viel uit.

  Tot nu toe weeral zwart scherm .

  Geen leven meer…

  Wat kan de oorzaak zijn?( geen waterschade gehad), en kan deze hersteld worden ?

  mvg,

  Maurice

 12. Hallo,
  De iPhone 6 van mijn dochter doet het niet meer het startscherm met het Apple loge licht ff op en weg is het beeld, de foon heeft geen waterschade gehad, zo van de 1 op het andere moment deed hij het niet meer, iemand van de foonwinkel zei dat het moederbord stuk is, maar ik heb zo mijn twijfels hij heeft de telefoon open gehad en nu zit het glasscherm aan de zijkant open en als ik m’n nagel daar tussen zet zie ik allemaal licht erachter maar m’n beeldscherm niks

 13. Hallo,

  Heb een iPhone 6 waarvan lcd zwart blijft.
  iTunes herkend gsm en ik hoor Siri praten.
  Heb gisteren een nieuw scherm geplaatst nu blijft mijn lcd zwart… 🙁 enig idee ? Scherm heb ik getest op een andere iPhone en werkt perfect

 14. Hoe lang duurt een reparatie aan het moederboord zodat de voorcamera weer werkt van een iPhone 6s? Mijn iPhone is al 3weken in de reparatie. Vindt dit wel erg lang duren.
  Heb er geen goed gevoel over.

 15. mijn i-phone 6S heeft het probleem dat sinds het scherm vervangen is de telefoon niet meer vergrendeld als deze aan het oor hangt.
  Als ik nu bel klinken er kiestonen, wordt verbinding verbroken of wordt er iemand anders gebeld.
  Tevens is de accu (ook vervangen) na ca 4 uur van 100% naar 5% gegaan.
  Wat kan hier de oorzaak van zijn?

 16. iPhone 6 flits werkt niet meer !
  ik heb toen een nieuwe flits bij jullie bestelt en gemonteerd maar niets .
  als ik op de knop van de zaklamp enkele keren tik zie heel zwak kleine lichtpuntjes op lichten in de flits ,
  de zwakke lichtpuntjes blijven niet continue branden.
  kortom geen licht bij de zaklamp of foto maken ??
  recent en iTunes helpen niet.
  wat zou het aan liggen en is het te repareren?

 17. mijn iphone 6 blijft bij netwerk zoeken zeggen. heb hem gebracht naar de monteur en die zegt dat er niks gedaan aan kan worden. kan ik geen nieuwe netwerkkaart erin stoppen of moederbord vervangen. zoja hoeveel kost zoiets.

 18. mijn iphone 6 blijft hangen op zoeken dus ik heb geen bereik. moet ik nu mijn netwerkkaart vervangen of moederbord. als dat het geval is hoeveel kost zoiets eigenlijk. bedankt!

  1. Beste Ramsy, Er kunnen meerdere oorzaken zijn van dit probleem. Je kan natuurlijk een keer een nieuwe moederbord testen, want vaak heeft het hier wel mee te maken. Zover ik tot nu toe weet kan je geen moederbord apart kopen. Gr. Davey

 19. Hi Davey!
  Zou je aub een antwoord op Mijn vraag willen geven? Ik Ben echt ten einde raad!!
  Mijn iphone 6s is maandag in het water gevallen in een wc pot. Heeft 3 sec daarin gelegen.
  De binnenkant zitten witte vlekken op de onderdelen. Hij gaat niet meer aan. Het toestel kan me Niks schelen. Maar de data zoals fotos en filmpjes is enorm waardevol. Zelfs fotos vid geboorte v Mijn dochter staat er nog op. nooit backup gemaakt in cloud :-((((( Dom!! Hoe kan ik nog aan deze data komen? Kan het moederbord worden uitgelezen?! Zit de schijf Los? Of gesoldeerd op de iPhone?

  Ik hoop aub op een reactie.

  1. Beste Irene, Dat is erg vervelend en als de iPhone 3 seconden in aanraking is geweest dan is de kans vrij groot dat de iPhone wel weer aan gaat. Je kan de iPhone reinigen met de waterschade spray en als je zelf niet aan de slag wil raad ik aan om naar een specialist in de buurt te gaan. Wellicht kunnen zei het moederbord voor je reinigen of de ultrasonic cleaner gebruiken. Gr. Davey

 20. Beste,
  ik had al eens het scherm van mijn iPhone 6 vervangen, en nu laatst nog eens. Eerst testte ik het scherm en dit werkte. Ik ben waarschijnlijk overhaast te werk gegaan, want ik heb de batterij niet meer losgekoppelt. Nadat ik alles had overgezet op het nieuwe scherm was ik wat aan het sukkelen om de connectors weer goed aan te sluiten (ze zaten niet onmiddellijk in de juiste volgorde…) waardoor er waarschijnlijk iets is stukgegaan op het moederbord. Het scherm blijft nu zwart, maar iTunes herkent de iPhone nog. Wat zou er stuk zijn, en kan het nog hersteld worden?
  mvg Frederik

 21. Hoi!
  Ik heb mijn scherm laten vervangen en in eerste instantie niet de batterij aangezien hier niks mee aan de hand was. Na deze reparatie heb ik de telefoon in gebruik genomen en vanaf dat moment ging me batterij toch vrij snel leeg. Ik deed er overdag eigenlijk vrij weinig mee maar dan gebruikte de telefoon echt mega veel in de stand-by modus… vaak was me telefoon al om 3 uur leeg. En hiervoor had ik niet de overstap gemaakt naar een iPhone 6S. Toen besloten toch maar de batterij ook te laten vervangen zoals op jullie filmpjes wordt vermeld. Nu de telefoon alweer 3 weken in gebruik maar er is werkelijk niks veranderd… nog steeds om 3 uur is mijn https://bebsy.nl/vakantie/griekenland/kreta/appartementen-futura?utm_source=PaperFlies&utm_medium=daisycon&u

 22. Alleen mijn navigatie doet het niet door het moederbord. Chips gewisseld en het ligt aanbhet toestel niet aan de software.
  Kan dat gemaajt worden of moet ik dan een heel nieuw moederbord?

  Christiane

 23. Ik heb nu een iPhone 6 alles werkt gewoon alleen het video bellen lukt niet want iedereen die ik video bel zegt dat ze mij niet horen weet iemand misschien hoe dat zou komen en is het nog te maken

 24. Afgelopen week laade de iphone 6 niet meer op. Nieuwe battery was niet de oplossing, naar de lokale rep winkel geweest want ik dacht het de laadpoort was als volgende mogelijkheid maar bleek na testen ook niet het probleem op te lossen. Als ik de lader erin doe springt hij wel aan maar hier blijft het ook bij. Iemand een idee?

 25. Voor het vervangen van het scherm en batterij van een iPhone 6 ben ik naar een reparateur gegaan.
  Direct daarna bleek dat navigeren via Google maps niet meer mogelijk was. Het lijkt erop dat de GPS van de iPhone het niet meer doet. WAZE geeft ook een melding dat er geen GPS gevonden is.
  Volgens de reparateur kan dit niet liggen aan het vervangen van het scherm/batterij.
  Ben jij het daar mee eens ? Of kan hij wél iets vernaggeld hebben ?

  1. Hallo Ronald,

   Daar zijn we het inderdaad mee eens.
   Mogelijk is er wel iets beschadigd geraakt door een fout bij de montage/demontage.

   Mochten er verder nog vragen zijn, dan horen wij het graag van je!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 26. Beste Fix je IPhone,

  Mijn iPhone 6 is in het water gevallen op vakantie, helaas ben ik zo dom geweest om geen back up te maken, ook hier is de telefoon niet belangrijk, maar de foto’s 😭😭 telefoon is drooggemaakt bij de reparateur en die geeft aan dat het moederbord is overleden, is er een kans dat de foto’s nog terug gehaald kunnen worden??

  Mvg Monique (beetje dom en blond)😂

  1. Hallo Monique,

   Meestal is een data-recovery wel mogelijk bij ons.
   De prijs hiervoor is 139,95 euro bij een iPhone 6.
   Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice voor meer info.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 27. Hallo FixJeiPhone, ook mijn iPhone 6 heeft water binnengekregen op vakantie. Op Youtube zag ik dat dit in 90% van de gevallen te repareren is door een condensator te verwijderen langs de WIFI chip. Deze zag er bij mij inderdaad niet goed uit, deze heb ik verwijderd en met 70% alcohol alles goed schoongeborstelt en laten drogen, daarna startte de iPhone weer op. Een halve minuut na het gelukkige moment kreeg het opstartlogo (witte apple logo) allemaal vreemde kleuren, waarna de telefoon weer helemaal dood was. Hebben jullie misschien een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Scherm defect? Of misschien toch nog iets anders op het moederbord? Ik heb in mijn WIFI router gekeken of ik mijn iPhone online zag maar dat was niet het geval, dus dan is het het moederbord alsnog denk ik?

  Bedankt voor de info! Mvg Richard

 28. Hoi,
  Ik heb een iphone 6 en ik was bezig de volume kabel te vervangen maar nu klikt hij niet meer op de volume connector op het moederbord,
  Hoe kan ik zorgen dat hij er goed op klikt

 29. Hallo,

  Ik heb mijn scherm willen vervangen. Alleen ben ik vergeten de batterij eerst los te koppen voordat ik de connectors van het scherm er af heb gehaald. Nu gaat mijn scherm niet meer aan. Wel trilt de telefoon nog als ik hem in de oplader stop. Maar verbinden met mijn computer om de gegevens er af te halen lukt niet meer. Is het mogelijk dat er kortsluiting is ontstaan in een van deze connectors voor het scherm.
  En lijkt het je verstandig om de LCD FPC connector te vervangen of de blacklight chip?

  Mvg,
  Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *