iPhone 6 plus dock connector vervangen

iPhone 6 plus dock connector donker grijsDe iPhone 6 plus dock connector vervangen is een reparatie die redelijk makkelijk is. De reparatie is vrij eenvoudig, omdat het moederbord van de iPhone 6 plus erin blijft zitten en omdat de reparatie veel lijkt op de reparatie van de iPhone 6 dock connector. In de reparatie video laten we je van A tot Z zien hoe je zelf de dock connector kunt vervangen. De reparatieduur is ongeveer 25 minuten.

We raden aan om een goede iPhone reparatieset te gebruiken en een magnetische schroefmat is ook erg handig. Met een magnetische schroefmat houd je overzicht tijdens de reparatie en verwissel je de schroeven niet met elkaar.

Het verschil tussen de iPhone 6 en iPhone 6 plus dock connector is de gsm antenne en de grote van de dok connector zelf. Dat de iPhone 6 plus dock connector groter is lijkt mij logisch, omdat de iPhone 6 plus ook groter is. De gsm antenne zit bij de iPhone 6 dock connector standaard eraan vast en bij de iPhone 6 plus dock connector kun je de antenne eraf klikken.

Wanneer de iPhone 6 plus dock connector vervangen?

 • Als de telefoon niet meer goed wil opladen.
 • Wanneer de koptelefoon aansluiting kapot is
 • Als de spreek microfoon niet meer werkt. De spreek microfoon is de microfoon die ervoor zorgt dat je gesprekspartner jou kan horen.
 • Als je geluidsbox niet goed werkt en je hebt de geluidsbox al vervangen. De geluidsbox van de iPhone 6 plus staat namelijk in verbinding met de dock connector, de geluidsbox zit dus
 • gekoppeld aan het moederbord door middel van de dock connector.

Bekijk onderstaande reparatievideo goed (gaat de video té snel, pauzeer deze dan even

iPhone 6 plus dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone 6 plus dock connector bestellen?

Voor het uitvoeren van de reparatie is het erg belangrijk om gebruik te maken van iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo weet je zeker dat de kwaliteit van de iPhone onderdelen goed is. Helaas worden er in Nederland ook veel onderdelen verkocht van slechte kwaliteit, wij adviseren altijd om de reparatie uit te voeren met iPhone onderdelen van hoge kwaliteit.

Direct aan de slag

Na het bekijken van de reparatie video en het lezen van deze handleiding ben je klaar om de reparatie zelf te gaan uitvoeren. Onthoud altijd dat het erg belangrijk is om voldoende tijd te nemen voor de reparatie. Goed gereedschap tijdens de reparatie is het halve werk, maak daarom altijd gebruik van een goede iPhone reparatieset en eventueel ook nog een magnetische schroefmat. Wij wensen je veel succes met het uitvoeren van de reparatie! Je kunt een iPhone 6 plus dock connector bestellen in de webshop »

Heb je vragen over de reparatie? Stel je vraag dan onder aan dit bericht, zodat wij of anderen je verder kunnen helpen! Wij waarden het erg als je ons wilt liken op Facebook!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

10 reacties op “iPhone 6 plus dock connector vervangen

 1. Hallo

  ik heb een iPhone 6 plus waar het scherm van kapot is gegaan nieuw scherm besteld en gemonteerd . Nu is het probleem dat mijn iPhone niet meer aan gaat.
  Naja heel even ging hij aan heb gelukkig nog een backup kunnen maken van mijn foto’s. Maar toen viel de iPhone uit omdat de batterij leeg was.
  Heb hem aan de oplader gehangen en toen gebeurde er iets vreemd.
  Toen ik hem aan de oplader hing trilde hij om de 7 seconden ik mijn iPhone van de oplader gehaald gelijk want ik dacht dit klopt niet.
  Maar nu laad hij dus helemaal niet meer op heb mijn iPhone er een kwartier aangehangen maar er gebeurd niks als ik hem aan wil zetten.
  Nu is mijn vraag waar kan dat aan liggen mijn moederbord die kapot is?

  1. Hallo Robert,

   Als de telefoon elke keer trilt kan het een batterij probleem zijn, omdat de iPhone elke keer opnieuw opstart. Als je wil mag je ook even langskomen, dan kunnen wij ook voor je kijken? Of de telefoon even opsturen via onze opstuur service.

   Groet,

   Davey Groothedde

  1. Hallo Robbert,

   Nee dat klopt, maar onze vestiging in Tilburg kan wel heel veel moederborden repareren. Dan zal je even Roy Mulder moeten bellen van FixjeiPhone Tilburg.

   Groet,

   Davey Groothedde

 2. Beste,

  Nadat ik een nieuwe connector in mijn iphone6plus gezet heeft, laad deze niet op, alle andere functies werken wel.
  Waar kan dit aan liggen?
  Bij het omwisselen is alles exact gegaan zoals op jullie, duidelijke, video. Helaas is er toch iets niet goed, zou er een manco aan de lightningconnector kunnen zijn?

  Alvast bedankt

  Vr gr. Cees

  1. Hallo Cees,

   Dit kan twee oorzaken hebben:

   Oorzaak 1: De dock connector is niet goed waardoor de iPhone niet wil opladen.
   Oorzaak 2: De U2-IC chip is defect op het moederbord, dit kan ook vervangen worden maar dan zal die wel opgestuurd moeten worden. Dit komt niet vaak voor, maar deze optie moet je wel open houden.

   Groet,

   Davey Groothedde

 3. Hallo

  Ik wou graag mijn iC chip in het moederboard van mijn iPhone 6 plus laten vervangen. Het touchscreen reageerd namelijk niet meer op aanraking, soms ook wel maar na een paar seconden niet meer. Als ik op de achterkant van mijn mobiel druk doet hij het ook weer even, helaas is dit ook maar tijdelijk.
  Mijn vraag is
  Waar of hoe kan ik de chip het beste vervangen ?

  Gr Sanne

  1. Hallo Sanne,

   Voor moederbord reparaties raad ik aan om contact op te nemen met repairable in Tilburg. Wij hebben een goede ervaring met dit bedrijf.

   Groet,

   Davey Groothedde

 4. Ik heb de dock connector vervangen en heb nog steeds geen geluid nog steeds alleen via de koptelefoon. Waar kan het nog meer aan liggen? alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *