HANDLEIDING

iPhone 5s home button vervangen

Dit heb je nodig

Nog 2 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

De iPhone 5s home button is de meest gebruikte knop van de iPhone 5s en het is erg vervelend als deze knop niet meer werkt. Het vervangen van de iPhone 5s home button is geen moeilijke reparatie en duurt ongeveer 10 minuten.

Aan het vervangen van de iPhone 5s home button zit alleen een nadeel en dat is het touch id. Op het moment dat je de home button vervangt werkt het touch id niet meer, je kunt de home button dan alleen nog op dezelfde manier gebruiken als die van de iPhone 5. Eerder kon je de iPhone 5s dan ook niet meer updaten, maar het probleem van error 53 heeft Apple gefixt.

De home button van de iPhone 5s is hetzelfde als de home button van de iPhone SE. Deze zijn voor beide iPhones compatibel.

Wanneer de iPhone 5s home button vervangen?

Het is aan te raden om de de iPhone 5s home button te vervangen bij de volgende problemen:

 • Wanneer de home button begint te haperen, dit komt voor wanneer die de ene keer wel en de andere keer niet werkt. De meeste mensen vinden het erg vervelend wanneer dit home button hapert. De home button zal waarschijnlijk op korte termijn helemaal kapot gaan, het is dan aan te raden om de home button te vervangen voordat die helemaal kapot gaat.
 • Als je home button helemaal niet meer werkt. Je kunt de iPhone tijdelijk bedienen met assistive touch, maar dit werkt lang niet zo goed als een normale home button.
 • Het kan ook zijn de je home button vast zit, dit kan komen doordat de schroeven die erin zitten te vast zijn aangedraaid. Dit probleem is gemakkelijk te verhelpen door de schroeven iets terug te draaien.

Belangrijk tijdens de reparatie:

Voordat je begint met de reparatie is het aan te raden om onderstaande reparatievideo goed te bekijken zodat je precies weet hoe je de reparatie moet uitvoeren. Daarnaast is het erg belangrijk om gebruik te maken van een goede iPhone reparatieset, slecht gereedschap kan namelijk schroeven of zelfs onderdelen beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Steeds meer mensen maken gebruiken van de speciale magnetische schroefmat waarop je alle gedemonteerde schroeven kunt plaatsen zodat je deze niet kwijtraakt.

iPhone 5s home button vervangen (video):

Dit product bestellen?

240 beoordelingen
3 kleuren

Morgen in huis

 5,95

167 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 6,95
FixjeiPhone iPhone Reparatie Set

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
5s Schroefmat vierkant liggend schuin

Morgen in huis

 7,95

Welke home button bestellen?

Het is erg belangrijk om een home button te bestellen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Veel webshops verkopen slechte copy (namaak) onderdelen waarvan de kwaliteit veel minder goed is. Deze slechte namaak onderdelen functioneren minder goed en slijten sneller. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit.

iPhone 5s home button vervangen en geen goed resultaat?

Heb je de home button van de iPhone 5s vervangen en is dit niet te oplossing van je probleem? Grote kans dat het dan aan de dock connector ligt. De iPhone 5s home button zit namelijk niet direct in verbinding met het moederbord, maar dit gaat via de dock connector. Dit kan je testen door een andere dock connector aan je moederbord vast te klikken met de home button kabel eraan vast. Zie je dat dit dan ook het probleem is? Dan kan je de oude home button terugmonteren en de dock connector van de iPhone 5s vervangen.

Direct zelf aan de slag gaan?

Na het lezen van deze reparatie handleiding en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je moet weten om zelf je iPhone 5s home button te vervangen. Het is erg belangrijk dat je tijdens je reparatie rustig te werkt gaat zodat je de reparatie goed uitvoert. Daarnaast is het erg belangrijk om gebruik te maken van een goede iPhone reparatieset zodat je geen schroeven of onderdelen beschadigt. Wij adviseren altijd om de reparatie uit te voeren met iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit, zodat je niets inlevert op de kwaliteit van je iPhone. Je kunt een iPhone 5s home button bestellen in onze webshop »

Vragen tijdens de reparatie?

Wanneer je een vraag hebt over de reparatie kan je deze onderaan deze pagina stellen, wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren om je te helpen. FixjeiPhone wenst je veel succes met het repareren van je iPhone 5s home button!

FixjeiPhone waardeert het erg als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties op “iPhone 5s home button vervangen

 • Beste Davey,

  Ik heb via Marktplaats een Iphone 5S gekocht voor mijn dochters verjaardag. Nu zie ik dat de home button ietsje scheef ligt. Hij werkt overigens wel goed. Omdat het een verjaardagscadeau is vind ik het wel vervelend. Is dit iets dat makkelijk op te lossen is? En loop ik het risico dat het schever gaan zakken nu hij kennelijk niet helemaal goed op z’n plek zit?

  Alvast bedankt voor je reactie!
  Ellen

  Ellen op 5 maart, 2016
 • Beste Ellen,

  Dit makkelijk op te lossen.
  Kwestie van toestel open maken butten goed terug zetten als 1 van de tandjes niet is afgebroken.
  Succes

  Melvyn op 18 maart, 2016
 • ik heb vandaag mijn home knop vervangen van mijn iphone 5s en ik las dat ik mijn iphone nu niet meer kan updaten klopt dit?

  jibbe op 23 juli, 2016
 • Vandaag een home button van jullie ontvangen.
  Na vervanging van de home button loopt er een horizontale geblokte streep op scherm.
  De home button doet het wel
  Wat is er dan fout gegaan?

  Roland van de Boel op 10 augustus, 2016
  • Hallo Roland,

   Probeer het scherm is opnieuw vast te klikken op het moederbord. Die streep kan komen door een defect scherm of een niet goed gemonteerd scherm.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 11 augustus, 2016
 • Hallo

  Ik wil graag mijn homebutton vervangen. Heb ik voldoende aan het het 6 in 1 reparatiesetje?

  Gr Daan

  Daan Zwet op 2 november, 2016
 • Hallo Davey, bij het vervangen van de accu heb ik het stukje aansluiting dat aan het touchscreen zit per ongeluk stuk getrokken door hem te ver open te doen. Hoe maak ik het weer vast? Het koppelstukje dat bij de accu zit is ok, gaat om hoe ik de kant die vast zit aan de knop van de knop/touchscreen weer goed bevestigd krijg. Heb je daar een tip voor?

  Anne op 23 maart, 2017
  • Hee Anne,

   Ik snap niet precies welk gedeelte je bedoeld. Je mag anders wel even een foto mailen naar info@fixjeiphone.nl dan kunnen we je denk ik wat beter verder helpen. Gr. Davey

   Davey Groothedde op 27 maart, 2017
 • Ik heb een nieuw scherm van een 5s met een nieuwe homeknop gemonteerd, maar het (piepkleine) stekkertje gaat niet goed vast, dus de homeknop doet het nog steeds niet. Tenminste, ik denk dat het aan dat stekkertje/de aansluiting ligt… Tips?

  Abjini op 25 april, 2018

Geef een antwoord