iPhone 5s batterij vervangen

iPhone 5s batterij vervangen

De iPhone 5S batterij vervangen is geen moeilijke reparatie. Het vervangen van de iPhone 5S batterij duurt ongeveer 15 minuten. Met de reparatie handleiding en daarbij de video laten we je stap voor stap zien hoe je helemaal zelf de batterij  van je iPhone 5s kunt vervangen.

Veel mensen hebben last van een snel leeglopende batterij en dat is erg vervelend. Na verloop van tijd zal je merken dat de capaciteit van je batterij minder goed is en dat de batterij sneller leegloopt waardoor de batterij soms halverwege de dag al leeg is.

Door het vervangen van de batterij los je dit probleem direct op en kan je weer genieten van je iPhone 5s. Tijdens de reparatie is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij de home button flex kabel zodat je deze niet beschadigt. Wanneer deze namelijk kapot is kan je de vingerprint detector niet meer gebruiken (home button werkt dan nog wel gewoon).

Wanneer de batterij niet goed loskomt adviseren we om de batterij licht te verwarmen met een heat gun of föhn zodat de batterij gemakkelijker loskomt. Ook is het belangrijk om een batterij sticker te gebruiken als je een nieuwe batterij gaat plaatsen. Anders zit de batterij niet goed vast in het frame en dan kan de batterij heen en weer schudden.

iPhone 5s batterij reparatie:

Tijdens het vervangen van de iPhone 5s batterij is het belangrijk om altijd gebruik te maken van onze reparatie handleiding en daarbij de reparatie video. We laten je hier namelijk stap voor stap zien hoe je zelf de batterij gaat vervangen. Voordat je begint met de reparatie raden we je aan om eerst een keer de video te bekijken zodat je precies weet hoe de video gaat.

Maak tijdens de reparatie altijd gebruik van de iPhone reparatieset en de magnetische schroefmat zo kan je de reparatie goed uitvoeren en behoud je met de handige mat goed overzicht tijdens de reparatie en weet je later precies waar elke schroef moet worden teruggeplaatst.

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 5s batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone 5S batterij kopen?

Het is belangrijk om te kiezen voor een iPhone 5s batterij van de hoogste kwaliteit. Veel webshops verkopen slechte namaak batterijen met als gevolg dat deze minder goed functioneren en snel kapot gaan. Daarnaast hebben slechte batterijen ook een minder goede capaciteit, waardoor de batterij sneller leeg gaat. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit van je batterij goed is.

De batterij sticker dien je apart te bestellen in de webshop!

Direct aan de slag!

Na het lezen van deze uitgebreide handleiding en het bekijken van de reparatie video weet je alles wat je moet weten om zelf je iPhone 5S batterij te vervangen. Wij adviseren altijd om gebruik te maken van een goede iPhone reparatieset, dit maakt de reparatie een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het erg belangrijk om iPhone onderdelen te gebruiken van de hoogste kwaliteit zodat je niets inlevert op de kwaliteit van je iPhone. Je kunt een iPhone 5s batterij van de bestellen in onze webshop »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het vervangen van je batterij. Gebruik tijdens de reparatie onze handleiding en reparatievideo zodat er niets mis kan gaan. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen, laat dan onder aan dit bericht een reactie achter zodat wij je zo spoedig mogelijk kunnen helpen.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

33 reacties op “iPhone 5s batterij vervangen

 1. Hallo, ik heb onlangs mijn iphone 5 behuizing vervangt en zo als je aangeeft hij gaat opzoek naar bereik, ik heb zonder sim dat trucje met de vliegtuig modes gedaan, en het ook gereset maar het lukt niet. En de nummers op mijn contacten, als ik ze klik dan geeft aan dat ik ze klik maar dat is het ook verder gebeurt er niks. Geen melding van je hebt geen simkaar of bellen is niet mogelijk. Kan het zijn dat ik de antene van binnen kant heb geraakt? Groetjes

 2. hoi … Als ik mij iPhone 5s wil opladen krijg ik 3 sec het Apple icoontje te zien en verders niets hij laad niet op.. Misschien een idee hoe dit ken .. Alvast bedankt

  1. Hoi, ik heb zojuist de batterij vervangen precies zoals op het filmpje aangegeven. Alleen mijn telefoon gaat niet aan… ik heb deze nu aan de lader gelegd waar eerst het tekentje van de lege batterij verscheen en daarna het Apple logo. Dit wisselt elkaar elke keer af. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

   Groetjes
   Klasina

 3. Hoi, ik had mijn iphone 5s in de wc laten vallen. Heb deze 1,5 dag in de rijst gelegd en hij doet het gelukkig nog! Alleen mijn batterij gaat super snel leeg dus ik denk dat die kapot is en de vingerprint om te ontgrendelen doet het ook niet meer. Wat kan ik nu het beste doen? Groetjes

 4. Ik heb de batterij vlot kunnen vervangen. Met wat geduld en voorzichtigheid is dit goed te doen. Opletten met de kleine schroefjes deze blijven niet kleven aan de schroevendraaier. Een tip, maak het topje van de schroevendraaier een beetje nat met wat speeksel en je kan die vlot verwijderen en terugplaatsen. Super service en vooral een zeer goede uitleg van de video.
  Groeten Stephan. (België)

 5. Sidney.
  Beste Davey, net mn batterij van mn Iphone 5 s vervangen,
  ging super snel met jouw perfecte uitleg.
  Jullie service is perfect batterij savonds besteld en de volgende dag per post ontvangen perfect man bedankt.

 6. Hallo,

  Net batterij vervangen met jullie uitleg binnen paar minuutjes gebeurd.
  Maar telefoon blijft heet worden waarschijnlijk moederbord. Wat zou dit kunnen zijn??

  Mvg,
  Lorenzo.

 7. Donderdag de accu van mijn vader zijn 5S vervangen. Deze is vanmorgen helemaal leeggegaan en laadt nu niet meer op. Hij blijft ‘t lege batterijicoon aangeven. Tijdens het opladen al de hard reset geprobeerd en ook al vier verschillende adapters en kabels, maar voor alsnog geen succes.

  1. @Matthijs, wellicht je dock connector defect of sluiting in je homebutton. in het ergste geval is je IC U2 op je moederbord defect, dit heeft meestal te maken dat men met verschillende adapters werkt en krijg je verschillende spanningen op je power IC. Deze IC kan daar slecht tegen.

 8. hallo, ik had men batterij verstoken omdat men
  vorige dag en nacht aan de lader moest.
  hij viel uit dus ik steek een nieuwe maar met die nieuwe gaat die nog steeds niet aan?
  wat zou er nog stuk zien?
  iemand die me kan helpen ajb!

 9. Goedemiddag..!!!! ik heb onlangs een nieuwe beeldscherm en glas voorgemonteerd. vervangen van de iPhone 6plus met het filmpje was het een eitje. Alles werkt weer naar behoren en ziet er weer tip top uit. Dikke duim

 10. Hallo Davey, heb succesvol de batterij vervangen. Voor volgende keer wel een gereedschapsetje erbij nemen, werkt waarschijnlijk stuk gemakkelijker. Heb de 5s opnieuw gekalibreerd, alles werkt naar tevredenheid. Bedankt voor je heldere uiteenzetting.
  met vriendelijke groet Henk.

 11. Dag Davey,
  Ik heb bij jullie een nieuwe batterij besteld voor mijn iPhone 5S, samen met een reparatiesetje.
  De volgende dag werd de bestelling al geleverd en dankzij de heldere video slaagde ik er snel in om de herstelling uit te voeren, exact volgens de richtlijnen.
  Na vervanging van de batterij start de iPhone echter niet meer op.
  Kan hier nog iets aan worden gedaan?

 12. Heb na het succesvol vervangen van een batterij van een 4s ook de 5s besteld en zojuist vervangen. Hoewel alles prima ging startte hij net zoals bij bijvoorbeeld Diederik hierboven niet meer op. Toen nogmaals alles vanaf batterij connector opnieuw gedaan maar weer niets. Op de oplader en toen startte hij wel op. Batterij eerst op 1 % toen op 55 %. Laadt wel op maar geeft dan weer 1% dan weer telt hij in percentage door en af en toe reset uit zichzelf. Ideeën /suggesties ..? Heb alles precies zoals video gedaan en jullie reparatieset gebruikt.

 13. A 5s batterij gekocht bij jullie om een snel leeglopende batterij te vervangen de nieuwe batterij gaat nu steeds van 100 procent opeens naar 1 procent en valt steeds uit . Kalibreren helpt niet .En nu???

 14. Echt onzin dit. Volgens instructies voorzichtig gehandeld met openen en toch vanuit de hoek scherm kapot van 5s van mijn zoontje. Scherm is met geen mogelijkheid normaal los te krijgen. Handig zo een filmpje met een toestel wat schijnbaar al een paar keer open is geweest. Echt waardeloos dit. Goedkoop is duurkoop op deze manier. Geen aanbeveling van mij.

  1. Tiental mensen hebben hun batterij met goed gevolg vervangen, en toch zijn er weer mensen die hun eigen onkunde proberen te verdoezelen, door de schuld te leggen bij de batterij leverancier.

  2. ik heb er twee opengemaakt zonder problemen, maar ik merk wel dat het delicaat is.
   Het zou goed advies zijn om klanten met een zuignap het scherm langzaam naar boven te trekken en het frame vast te houden tot er makkelijk onder kan met een plastic tool/plectrum om de rest lost te klikken en vervolgens langzaam optillen en homebutton kabeltje loswerken.

 15. Batterij van de 5s volgens instructie vervangen (alles vooral voorzichtig). Scherm ging met het zuignapje en spateltje gewoon los terwijl dit toch de eerste keer was dat de iPhone open ging. Perfect alles werkt.

 16. Hallo fji,

  Na vervangen scherm en batterij weer alles in elkaar, werkte weer perfect.
  Echter na paar dagen ging iPhone onverwacht uit bij ong 50%. Na verbinden met voeding ging hij weer aan en blijft aan om vervolgens na enkele uren weer uit te vallen bij bijv. 30%. Bij nadere inspectie blijkt de linkerkant van t scherm losgeklikt te zijn en niet meer vast te kunnen.
  Hoe krijg ik mijn scherm weer vast? Heeft dit met uitvallen te maken, alle connectors zitten goed?
  Zit er een foute accu in, te dik of zo? Ik heb een 5s

 17. Gisteren de accu voor de Iphone 5s ontvangen en met hulp van het filmpje vervangen. super snel en duidelijk nog even wat lastig om het connectortje van de home button terug te plaatsen maar prima gelukt en hij doet het weer prima.

 18. De accu vandaag binnen gekregen en vervangen.
  Helaas start de iPhone helemaal niet op.
  De accu geeft wel gewoon spanning..
  Wat kan het zijn? Alle connectoren ook alweer los gehaald en weer vast geklikt.
  Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *