iPhone 5c scherm vervangen

iPhone 5c scherm en LCDAls je iPhone 5c scherm gebarsten is dan is dit erg vervelend, in dit geval moet je het iPhone 5c scherm vervangen. Tijdens de reparatie video die hieronder staat laten we je stap voor stap zien hoe je zelf het scherm van de iPhone 5c moet vervangen! Het iPhone 5c scherm vervangen is een gemiddelde reparatie waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent.

Het is altijd belangrijk om tijdens de reparatie gebruik te maken van een goede iPhone reparatieset dan weet je zeker dat je geen schroeven kapot draait of onnodige fouten maakt, vooral als je een scherm van de iPhone 5c gaat vervangen.

Veel mensen vinden het lastig om alle schroeven goed op te bergen, speciaal voor deze mensen hebben wij een magnetische schroefmat ontwikkeld die je kunt gebruiken voor het repareren van je iPhone 5c. Lees meer over de magnetische schroefmat te gebruiken voor de iPhone 5c »

Welke onderdelen moet je overzetten?

Als je het iPhone 5c scherm gaat vervangen zijn er een aantal onderdelen die je moet overzetten op je nieuwe scherm. Dit zijn de onderdelen die je moet overzetten:

 • Aan de onderkant van het iPhone 5c scherm zit de home button vast. Deze kan je vrij eenvoudig overzetten op je nieuwe scherm.
 • Achter het LCD zit een beschermplaat. Deze zit vast met de schroeven aan de zijkant en kan je gelijk verwijderen nadat de schroeven verwijderd zijn.
 • Aan de bovenkant zit de voor camera kabel van de iPhone 5c. Aan deze kabel zit de voor camera, proximity sensor(zorgt ervoor dat het beeld uitgaat met bellen) en de luidspreker voor het hands free bellen. Als je nauwkeurig te werk wil gaan is het erg handig om een heat gun te gebruiken om de voor camera kabel te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk.

iPhone 5c scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

Verschil standaard iPhone 5c scherm en A+ kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten kwaliteit schermen en bij FixjeiPhone hebben we dit uitgebreid voor je getest. We hebben alleen het A+ kwaliteit scherm in ons assortiment, omdat de standaard copy schermen allemaal op ghost touch krijgen als het scherm vet wordt gemaakt door je vingers. Ook heeft het A+ kwaliteit scherm de volgende voordelen:

 • De A+ kwaliteit heeft een beter LCD die een hetzelfde beeld geeft als het scherm wat er op wordt gezet door Apple.
 • De A+ kwaliteit scherm is dezelfde sterkte als het scherm wat Apple op de iPhone plaatst.
 • De touch van het A+ kwaliteit scherm voelt beter aan dan van het standaard scherm.

Veel wegshops verkopen ook nog het standaard iPhone 5c scherm, maar in de praktijk zal je merken dat deze allemaal ghost touch hebben als het glas vettig wordt door het gebruik.

Direct aan de slag gaan?

Na het lezen van dit artikel en het bekijken van de video ben je klaar om zelf je iPhone 5c scherm te vervangen! Gelijk aan de slag gaan met je iPhone 5c scherm vervangen? Bestel dan een nieuw iPhone 5c scherm, een goede reparatieset en misschien wel een magnetische schroefmat. Je kunt een iPhone 5c scherm van de hoogste kwaliteit bestellen in onze webshop »

Wij wensen je veel succes met het repareren van je iPhone. Lees dit artikel goed en houd de video erbij tijdens de reparatie. Heb je nog vragen over de reparatie of wil je een ervaring delen? We waarderen het enorm als je dit wil delen onder dit bericht.

We waarderen het zeer als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

3 reacties op “iPhone 5c scherm vervangen

  1. Hallo Sjoerd,

   Aan het scherm zit één kabel voor het LCD en één kabel voor het touch screen. Waarschijnlijk heb je dan de touch kabel niet goed vast zitten.

   Groet,

   Davey Groothedde

   1. Beste lezer, ik heb 1 dag geleden de tools van jullie gekocht, gelijk ook binnen. Alles doet het goed behalve de zuignappen. Ze blijven niet vastzitten aan het scherm en kan de 5c dan ook niet opentrekken. Hoor graag antwoord. Mvg, Goos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *