iPhone 5 waterschade

iPhone 5 waterschade reparatieHeeft je iPhone 5 waterschade en wil je dit probleem zelf gaan oplossen? De techniek die we bij FixjeiPhone gebruiken is een veel gebruikte techniek onder iPhone reparateurs. Het slagingspercentage is ongeveer rond de 70%. Dit heeft te maken met meerdere factoren, maar dat zal je verder in dit bericht ook nog lezen.

In de reparatie video laten we je van A tot Z zien hoe we te werk gaan bij een iPhone 5 die waterschade heeft gehad. We noemen het elke keer waterschade, maar eigenlijk maakt het niet uit welke vloeistof schade de telefoon heeft. Heb je de iPhone 5 na een avondje stappen in je glas met bier of wijn laten vallen dan kan dit ook met deze techniek verholpen worden.

Voor de reparatie heb je ook een goede iPhone reparatieset nodig en een magnetische schroefmat om het overzicht te behouden tijdens de reparatie.

Welke factoren hebben invloed?

 • Is je iPhone 5 in het water gevallen, zorg er dan voor dat je de iPhone 5 zo snel mogelijk uit elkaar haalt. Hoe eerder je de natte plekken droog kan maken hoe beter het is voor je iPhone.
 • Probeer de iPhone 5 niet elke keer aan of uit te doen nadat de iPhone 5 in aanraking is geweest met water.
 • Als je iPhone 5 waterschade heeft stop dan geen oplader erin, als water en elektriciteit bij elkaar komen kan er kortsluiting ontstaan.
 • Probeer zo snel als mogelijk actie te ondernemen, hoe sneller je actie onderneemt hoe meer kans op slagen!

iPhone 5 waterschade reparatie (video):

Dit product bestellen?

Stappenplan voor je iPhone 5 met waterschade

Om het overzichtelijk te houden hebben we een stappenplan voor je gemaakt met wat je moet doen als je iPhone met water in aanraking is geweest!

 1. Zorg ervoor dat je iPhone uit is of als die uit is gegaan laat hem dan ook gewoon uit. Door op de aan en uit knop te drukken kan er kortsluiting ontstaan in de iPhone zelf, omdat water en stroom nou eenmaal niet goed samen gaan.
 2. Droog de buitenkant zo snel mogelijk af met een droge doek, zodat er zo min mogelijk water in de iPhone komt.
 3. Schroef de iPhone uit elkaar of laat dit doen door ons om zo snel mogelijk het overgebleven water weg te halen.
 4. Plaats het moederbord in de ultrasonic cleaner en zet de ultrasonic cleaner 20 minuten aan op 30W. Lukt het niet op 30W dan kun je daarna de procedure nog een keer proberen op 50W. Daarna ga je naar FixjeiPhone.nl en bedankt je me onder dit bericht als het gelukt is!

*W=Watt (eenheid)

Moederbord gereinigd zonder resultaat?

Meestal loopt de iPhone 5 batterij schade op na waterschade, dit komt omdat er vaak kortsluiting ontstaat in batterij. Na het vervangen zal je de iPhone goed op alle funcites moeten testen, want bij waterschade kan het soms moeilijk te zien zijn wat de waterschade heeft aangetast. Controleer ook zo goed mogelijk de connectoren van bijvoorbeeld de iPhone 5 achter camera, om te kijken of er geen corrosie op zit. Als hier dan corrosie op zit dan kan je dit reinigen met de Fixjewaterschade spray en een borstel.

Dit heb je nodig:

 • 100 ml Fixjewaterschadespray
 • Ultrasonic cleaner
 • Reparatieset
 • Magnetische schroefmat (aanbevolen)

Heb je nog vragen over de reparatie? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

3 reacties op “iPhone 5 waterschade

 1. Echt top, 15 minuten in de wc-pot en na 2 dagen in de rijst vandaag alle spullen binnen. iPhone open en behandeld met fixjewaterschade pakket. En er zit nog leven in de iPhone ?? Beetje waterig en gevlekt is het scherm wel maar wat een oplossing.

  1. Super goed, jullie video’s en advies! Een iPhone 6 lag ruim 7 uur in de WC pot!!! Er uit gehaald, DIRECT afgedroogd en open gemaakt. Batterij er uit gehaald, scherm losgekoppeld en alles weer gedroogd met tussues en daarna doorgeblazen met perslucht. Veel water er nog uit geblazen. Water indicatoren waren beiden rood maar geen corrosie te zien (corrosie ontstaat meestal in natte telefoon aan de lucht!). Daarna de open telefoor in de zon gelegd om verder te drogen gedurende enkele uren. Toestel was weer kurk droog. Scherm getest: waterschade. Batterij getest: waterschade. Beiden vervanget en alles werkt weer TOP!!! Totale kosten: scherm: €22, batterij €13, -korting €5 = € 20,- Wat een geweldig bedrijf! Heel veel dank.

   Advies: toestel meteen openmaken, batterij er uit en drogen (perslucht). Twee dagen in rijst betekent twee dagen corrosie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *