iPhone 5 home button werkt niet meer

De iPhone 5 home button is een onderdeel wat redelijk vaak kapot gaat. Dit kan komen doordat er teveel smeer is tussengekomen of je kan ook een pechvogel zijn. In dit bericht geef ik je een aantal oplossingen om het probleem te verhelpen.

iPhone 5 home button

De oplossing kunnen zowel hardware matig of software matig genomen worden. In dit bericht vertel ik je beide varianten. Het is natuurlijk makkelijk als je de home button kan repareren door je iPhone te herstellen via iTunes, maar helaas is de oplossing niet altijd zo gemakkelijk daarom komen er nu een aantal oplossingen…

iPhone 5 home button werkt niet en je hebt garantie?

Op het moment dat je iPhone nog binnen de garantie valt van Apple is de gemakkelijkste keuze om naar de Apple store in Amsterdam. Het nadeel van de Apple store in Amsterdam is dat je de iPhone minimaal drie weken kwijt bent en dat je eerst een afspraak moet maken voordat je langs kan komen. Ze hebben geen eenvoudig opstuur systeem waar je de iPhone naar kan opsturen en dat het geregeld wordt.

Zelf verwacht ik dat ze dit extra zo doen, omdat anders iedereen die ook maar iets heeft met de iPhone massaal naar de Apple store gaat. Gelukkig zijn er nog meer manieren om dit probleem op te lossen.

iPhone 5 home button werkt niet, vervang hem zelf!

FixjeiPhone staat bekend om zijn iPhone reparatie video’s en natuurlijk hebben wij ook een reparatie video van de iPhone 5 home button vervangen. In de reparatie video laten we je zien hoe je de home button zelf kan vervangen. Begin hier niet even snel aan, ik raad aan om eerst het bericht te lezen van de iPhome 5 home button vervangen die kan je doen door op de link te klikken.

Dit product bestellen?

iPhone 5 home button werkt niet, gebruik assistive touch

Assistive touch is een software instelling die eigenlijk gemaakt is om voor mensen met beperkte beweegvrijheid. Zo is het handig om je iPhone te besturen, zonder de knoppen te gebruiken. Dit is gelijk een goede oplossing voor het bedienen van je iPhone 5 home button zonder de knop zelf te gebruiken.

Door op de link te klikken van ”Assistive touch” laten we je precies zien hoe je deze instelling kan activeren op je iPhone en hoe je er gebruik van kan maken.

Heb je wat aan dit bericht gehad of heb je nog een vraag? We zouden het waarderen als je een leuke reactie wil achterlaten onder dit bericht of even op de social media knoppen wil klikken.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

15 reacties op “iPhone 5 home button werkt niet meer

 1. Goededag, ik heb vorige week gekeken op Youtube hoe ik de home button van me Iphone 5 kon vervangen, ik had een nieuwe besteld via de Apple, maar het probleem
  is nu, me knop doet het nog steeds niet ik heb alles al geprobeert en ik hem geen zin om weer een nieuwe Iphone te kopen of weer een nieuwe home button, zoude jullie mij kunnem vertellen waar het aan kan liggen? ik hoor het graaf, bedankt alvast. Mvg Nicky.

 2. Beste, ik heb onlangs de Dock connector vervangen in mijn iPhone 5 echter werkt nu de home button niet meer, heeft u enig idee wat dat kan zijn? Ik heb de contactjes exact hetzelfde gemonteerd als bijde oude, deze nog ontvet. Ook al geprobeerd te callibreren, nieuw systeem….. Alle andere onderdelen functioneren wel. Gebruik nu wel assistiveTouch, maar voor de reparatie werkte deze nog perfect! Heeft u enig idee wat de oorzaak kan zijn? Mvg Marleen.

  1. Beste Marleen,

   Wellicht ligt het aan de nieuwe dock connector. Hier zitten twee gouden verbindings elementen aan die ervoor zorgen dat de home button van de iPhone 5 werkt.

   Groet,

   Davey Groothedde

   1. Ik heb precies hetzelfde probleem, maar de reactie van Davey is geen antwoord. Als dei twee verbindingselementen er zijn, dan met de home button het toch gewoon doen? Of moet er iets met die verbindingsknoppen gebeuren?

    Groeten,

    Theo Smit

    1. Hallo Theo,

     De dock connector heeft twee contact punten met de home button. Op het moment dat de home button niet werkt ligt het aan de home button kabel zelf of aan de dock connector van de iPhone.

     Groet,

     Davey Groothedde

  1. Hallo Timmerman, De home button van de iPhone 5s zit in verbinding met de dock connector en de dock connector staat in verbinding met het moederbord. Het zal dus ook aan de dock connector kunnen liggen. Gr. Davey Groothedde

 3. mij zoon heeft een iphone 5 en gebruikt assistive touch (Homebutton stuk_)
  Telefoon doet ineens helemaal niets meer en ik wil m hard resetten. Hoe moet dat zonder Home Button ?

 4. Volgens mij laat apple via hun software delen van je telefoon op afstand kapot gaan of schakelt ze uit . vandaar dat als je oude onderdelen vervangt voor nieuw het nog steeds niet werkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de homeknop maar ook voor nieuwe batterijen . Apple wil gewoon dat je maximaal 2 jaar met je iphone doet. Ik hoop dat hier eens onderzoek naar wordt gedaan . Groeten, Remco

 5. Mijn home-knop van mijn iPhone 5 doet het helaas ook niet meer. Gebruikte assistive touch, werkte prima. Nu heb ik mijn iPhone gereset naar fabrieksinstellingen, zodat iemand anders hem nog kan gebruiken. Helemaal vergeten dat ik dan ook de assistive touch heb gereset. Nu zit ik vast in het allereerste scherm en schreeuwt mijn iPhone in 60 talen welkom. Iemand een idee hoe ik dit kan omzeilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *