iPhone 5 batterij vervangen

iPhone 5 batterij vervangenDe iPhone 5 batterij vervangen is een makkelijke reparatie. Je bent er ongeveer 10 minuten mee bezig en het is erg goed te doen. Veel mensen met een iPhone 5 vinden de batterij duur te kort. Door veel gebruik van de iPhone (en de leeftijd) zal de capaciteit van de batterij minder worden. Het vervangen van de batterij zal zorgen voor een betere capaciteit van de batterij.

Tijdens het vervangen van de iPhone 5 batterij is het aan te raden om eerst goed deze reparatie handleiding en daarnaast de reparatie video van te voren te bekijken zodat je precies weet wat je moet doen. (wanneer de video iets te snel gaat kan je deze pauzeren).

Naast het gebruiken van de handleiding en de video is het gebruik van een goede iPhone reparatieset erg aan te raden. Slecht gereedschap kan schroeven of zelfs hele onderdelen beschadigen waardoor je nog verder van huis bent, daarnaast repareert goed gereedschap veel gemakkelijker. Veel mensen vinden het lastig om te onthouden waar alle gedemonteerde schroeven vandaan kwamen, speciaal voor deze mensen hebben wij een magnetische schroefmat ontwikkeld waar je tijdens de reparatie alle schroeven kunt opleggen zodat je deze niet kwijtraakt en precies weet waar de schroeven vandaan komen.

iPhone 5 batterij reparatie:

Tijdens het losmaken van de batterij moet je erg voorzichtig zijn zodat je het moederbord van de iPhone 5 niet beschadigt! Naast het moederbord is het ook erg belangrijk om voorzichtig te zijn bij de connectors van het scherm. Overhaast het repareren niet, en neem er rustig de tijd voor zodat je niets kapot maakt.

iPhone 5 batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone 5 batterij kopen?

Veel mensen twijfelen welke iPhone 5 batterij zij gaan kopen. Veel mensen kiezen alleen om de prijs voor een goedkope namaak iPhone 5 batterij. Ze denken er niet overna dat de kwaliteit van de batterij veel minder goed is dan een batterij van de hoogste kwaliteit. Het verschil tussen een slechte namaak batterij en een batterij van de hoogste kwaliteit is dat een goede batterij veel meer capaciteit levert en ook langer goed blijft dan een slechte namaak batterij. Vaak moet een slechte namaak batterij binnen relatief korte tijd opnieuw vervangen worden omdat de accuduur erg tegenvalt waardoor de mensen uiteindelijk toch weer een batterij van de hoogste kwaliteit gaan kopen.

FixjeiPhone werkt vanwege de kwaliteit alleen met iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is!

Direct aan de slag

Na het lezen van deze uitgebreide handleiding om je iPhone 5 batterij te vervangen en het bekijken van de reparatievideo weet je alles om zelf aan de slag te gaan met het vervangen van je iPhone 5 batterij. Onthoud altijd goed dat je deze handleiding en video goed moet raadplegen tijdens het uitvoeren van de reparatie, zo kan er niets misgaan! Daarnaast is goed gereedschap het halve werk. In onze webshop kan je terecht voor het bestellen van een iPhone 5 batterij »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het repareren van je iPhone 5 batterij! Volg onze handleiding en video goed tijdens de reparatie zodat er niets kan misgaan. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen? Laat dan even een berichtje achter onderaan deze pagina zodat wij zo snel mogelijk kunnen reageren op je vraag!

Wij waarderen het erg als je ons zal liken op Facebook en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

57 reacties op “iPhone 5 batterij vervangen

 1. Ik had een vraag onlangs heb ik mijn i phone 5 opengemaakt en de batterij los gehaald, dit heb ik gedaan omdat ik geen oplader had en ik de telefoon hard nodig had. Ik heb de batterij gewoon opgeladen via de ouwe oplader alleen had ik de kop eraf geknipt en de rode kabel direct op de plus van de batterij en de min ook direct op de batterij aangesloten. Ik heb hem veel te lang laten laden dus ik denk dat ik de batterij overbeladen heb. Ik heb hem daarna in de telefoon gezet en daarna proberen aan te zetten, alleen lukte dit niet meer. de vorige keer lukt het wel maar toen had ik de batterij alleen maar 30 minuten zo opgeladen in tegenstelling tot de laatste keer een uur of twee. Ik denk dat er een weerstand kapot is zou dat kunnen in de moederboord of moet ik gewoon een nieuwe batterij kopen en die erin zetten?

  Zou u misschien uw idee hierop kunnen geven? zouden jullie hem misschien kunnen repareren als er een weerstand verbrand is?

  met vriendelijk groet,

  Adel

 2. Hallo Adel,

  Dit is een goede vraag, het lijkt mij dat je de batterij heb opgeblazen. Normaal stopt de batterij vanzelf met opladen als die helemaal op 100% zit. Je hebt de batterij opgeladen buiten de iPhone 5 en dan zit deze beveiliging er niet op. Zelf heb ik geen ervaring met dit probleem, maar ik verwacht dat je een nieuwe batterij moet kopen en deze erin moet monteren.

  Graag zal ik van je horen als het gelukt is of niet?

  Groet,

  Davey Groothedde

 3. De laatste tijd merk ik dat mn iphone 5 heel snel leeg gaat, gister 4x aan de oplader gehad, maar sinds vanacht laat die ineens niet meer op, zou het aan de batterij liggen ?

 4. mijn iphone 5 laadt niet meer op maar als ik mijn kabel in de iphone doe blijft hij ook niet heel goed zit wat is er dan kapot?

 5. hoi,

  ik heb de batterij vervangen zoals op de video,maar nu gaat iphone niet meer aan.
  als ik hem aan de oplader aansuit begint ie met korte poses te trillen….
  wat nu?

 6. Hoi,

  Ik heb de batterij van mijn iphone 5 vervangen, maar
  nadat ik de telefoon terug aangezet hebt doen mijn homeknop en
  mijn uitzetknop het niet meer!

  Wat kan dit zijn.
  Ik heb verder geen kabeltjes o.i.d. losgemaakt

  groetjes Riccardo

 7. Hallo,
  Ik had ook een vraagje!
  Iedere keer als ik mijn iphone5 oplaadt en wanneer hij 100% is er weer afhaal. Dan is die binnen 10 minuten alweer rond de 50/60 procent en zo maar door tot dat die met 1 uurt/2 uurtjes alweer helemaal leeg is. En als ik hem dan weer achter de lader doe dan springt die bvb zomaar weer op 46 procent. Wat kan de oorzaak zijn en wat kan ik het beste doen?.

  1. Hallo,

   Dit is een bekend probleem en komt ook vaak voor bij de iPhone 5. Een nieuwe batterij zal na verwachting dit probleem oplossen.

   Groet,

   Davey Groothedde

 8. Beate davey ik heb een vraag
  Na het vervangen van de batterij van mijn iphone 5 vespringen de procenten van de iphone en hertsert deze af en toe.heb jij enig ide wat dit kan zijn en of dit te verhelpen is.
  En bedankt voor de vele leerzame videos!!!

 9. Beste, ik heb onlangs mijn iphone 5 batterij vervangen maar mijn touch screen reageert nu slecht waardoor ik vaak geïriteerd op het scherm moet tikken om maar mijn ww in te typen. Ik heb een herstart uitgevoerd maar dit helpt niet. Ik lees op andere sites dat een firmware update (zit zelf nog op ios7) of factory reset kan helpen, wat raden jullie het beste aan of moet ik t probleem anders aanpakken?

  1. Hallo Fabrice,

   Normaal gesproken zou het vervangen van de batterij geen invloed op het touch screen moeten hebben. We adviseren je om het scherm eraf te halen en opnieuw aan te sluiten, werkt dit niet dan ben ik bang dat je een nieuw scherm moet bestellen en monteren.

 10. Dag Davey,

  Ik heb de batterij en het scherm van mijn Iphone 5 vervangen en alles deed het, maar ik zag dat ik mijn scherm er aan de bovenkant niet goed in had geplaatst. Ik heb mijn Iphone toen uitgezet en het scherm losgeschroefd om hem er goed in te plaatsen. vervolgens krijg ik m niet meer aan en als ik m aan de lader leg trilt hij elke 3 seconden op stille stand of piept ie elke 3 seconden op geluidstand. Hoe krijg ik mij Iphone weer aan?

  Alvast bedankt, groeten

 11. Beste Davey

  Ik ben gister bij een iPhone reparatie winkel geweest omdat ik mijn batterij wilde laten vervangen. De man belde mij later op om mij te vertellen;

  Omdat mijn telefoon wel een is gevallen zou er spanning op mijn scherm staan zoals hij zij en hij zij dat hij me niet kon verzekeren of het scherm heel zou blijven en dat ik eventueel een nieuw scherm aan zou moeten schaffen als deze ook stuk gaat. Is dit iets wat snel gebeurt? Ik zit niet op extra kosten te wachten namelijk..

  Groetjes Laura

 12. Help! Ik heb de batterij van de iPhone 5 vervangen; batterij en touchscreen werken, maar alle knoppen aan de buitenkant (aan/uitknop, volume /-, volume uit) doen het nu niet meer! Wat kan er aan de hand zijn?

  1. Hallo Aart,

   Het moet liggen aan de aan en uit knop kabel wat in de iPhone 5 zit. Is deze nog wel verbonden met het moederbord of heb je hem niet beschadigd?

   Groet,

   Davey Groothedde

 13. Help!
  Ik heb de batterij conform handleiding vervangen. Die werkt, maar alle knoppen aan de zijkant – aan/uitknop, volume /-, schuifje om volume uit te zetten – werken nu niet meer! Wat is hier aan te doen??

 14. Hoi,

  Mijn iPhone 5 deed het afgelopen week steeds slechter, het begon met snel uitvallen en hierna uitvallen waarbij de datum en tijd niet klopte.
  Op dit moment kan de iPhone alleen nog aan als hij aan stroom ligt (maar wel 100% geeft) maar soms werkt dat zelfs niet en blijft hij uit.
  Ik heb verder nooit iets gerepareerd of laten repareren dus het lijkt me raar als het met het moederbord te maken zou hebben, misschien een idee wat ik kan doen? Ik heb geen garantie meer.

  Groetjes Gaby von Pickartz

  1. Hallo Gaby,

   Als ik je verhaal zo aanhoor is dit een typisch geval van een kapotte batterij. Een batterij wordt in de loop van de jaren altijd wat minder en kan kapot gaan en dit komt bij heel veel mensen voor. Ik raad aan om een nieuwe batterij in je iPhone te plaatsen of om dit te laten doen. Waarschijnlijk zal je probleem dan verholpen zijn.

   Groet,

   Davey Groothedde

 15. Hallo,

  Ik heb per ongeluk mijn iphone 5 in een plas laten vallen. Heb hem direct te drogen gelegd in rijst. Na 2 dagen heb ik hem terug opgezet en kwam er een error op van waterschade. Nadien is hij uitgevallen en kan ik niets meer doen, als ik hem in het stopcontact steek wordt de batterij heel warm. Is dit gewoon op te lossen door een nieuwe batterij te steken of ga ik nog iets anders moeten vervangen ook?

  Groet,
  Stijn

 16. Hallo Davey,

  Ik heb voor mijn iPhone 5 zowel een doc connector als een batterij besteld, en deze volgens jullie aanwijzingen zorgvuldig vervangen. Na het in elkaar zetten deed de telefoon helemaal niets. Daarom heb ik de oude batterij terug gezet, en werkte de telefoon weer. (En hij laadde goed op, het uitendelijke probleem)

  Kan het zijn dat ik een defecte accu heb gekregen?
  Vriendelijke groeten Didi

 17. Goedenmiddag,

  Ik heb de aan/uit knop batterij vervangen wat samen met uw video heel goed ging. Helaas naderhand was het enige dat de telefoon aangaf dat hij opgeladen moest worden. Dit deed hij niet toen ik hem aansloot. Vervolgens oude batterij teruggezet en deze deed het wel weer. Weten jullie hoe ik dit kan oplossen?

  1. Hee Marinus,

   Waarschijnlijk werkt de batterij niet zoals het hoort. Stuur de batterij even terug en dan ontvang je gelijk een nieuwe terug!

   Groet,

   Davey Groothedde

 18. Batterij iphone 5 vervangen. Bij het opladen geen probleem. 100procent. Alleen gaat de batterij extreem snel naar 1 procent. Dit in 1 uur tijd. Wanneer hij op 1 procent staat gaat hij nog ongeveer 4-5 uur mee. Hoe kan dit en kan dit opgelost worden.

 19. hallo,
  Na een tijd dat ik de telefoon gebruikt heb schakelt hij uit en is hij 1%. Ik leg hem dan aan de oplader hij laat op maar ik kan niet zien hoeveel procent hij is. Moet ik dan de batterij vervangen of ligt het aan iets anders?

 20. Hi,

  Ik heb een iPhone 5 waarvan de batterij denk ik niet meer optimaal werkt..
  Hij is leeg, dus ik leg hem aan de oplader, dan zegt die dat die oplaadt en springt die vanzelf ook weer aan, als die eenmaal aan is laadt die niet meer op terwijl die wel nog aan de oplader ligt, later gaat die weer uit omdat die te leeg is om aan te blijven, waar ligt dit dan aan & kan ik dit zelf oplossen door een reset te doen etc.?

 21. De instructiefilm is heel duidelijk en ik had geen moeite om hem uit elkaar te halen. Ook heb ik zonder enige noemenswaardige moeite de batterij vervangen. En toen miste ik toch de instructie om de voorkant en de achterkant weer aan elkaar te zetten. Ik had wel graag jullie handigheid daarmee willen afkijken, want werkelijk je mag er wel onder een vergrootglas werken om het voor elkaar te krijgen. Maar goed ik zal dapper doorgaan. Ik moet nu wel.

  1. Oke, ik zal even de laatste stand weergeven. Nadat ik een bord erwtensoep naar binnen heb gewerkt, ben ik verder gegaan. En het is gelukt. Hij werkt weer. 🙂

 22. Hallo,

  Zo juist mijn batterij van Iphone 5 succesvol vervangen maar nu gaat mijn batterij niet opladen. Tijdje geleden ook al een nieuwe doc connector geplaatst en deze werkte prima de afgelopen tijd, daar kan het niet aan liggen. Ik heb ook al een harde reset gedaan, enig idee waarom hij niet wil laden ? De batterij is de laatste keer vervangen door Apple zelf. Dit is ongeveer een jaar geleden geweest. Wat kan ik nog doen om te checken of er iets anders aan de hand is ?

 23. Hallo,
  Ik heb vanmiddag de batterij van mijn iphone 5s vervangen, toe heb ik hem aangezet en had ik strepen in mijn scherm ik dacht dat het lag aan dat de lsd connector er niet goed in zat. Maar nadat ik die er goed ingeduwd heb en mijn iphone weer aan heb gezet bleef mijn telefoon de hele tijd booten en kwam ik niet bij mijn lock scherm. Hij doet het nu nog steeds niet, hebben jullie dit eerder gezien? Weten jullie een oplossing?

 24. Update: Batterij intussen helemaal leeg, herstart niet meer mogelijk, het enige wat op het schem te zien is is een lege batterij met oplaadsymbool dat even verschijnt en dan weer op zwart gaat. Kan de fout bij de aansluitingen / oplaadpoort liggen?

  1. (Oh, dit was het eerdere bericht dat nog niet geplaatst was:)
   Bedankt voor de snelle bezorging. – Batterij wisselen gelukt. Het zuignapje alleen bleek niet voldoende, de trekring verboog gauw. Dankzij een tip in de commentaren van een andere fixit-website toen met de spludger (van jullie prachtige reparatieset) geprobeerd bij de audio aansluiting het bovendeel voorzichtig los te wrikken. Na een paar pogingen lukte dat en kon ik het deksel voorzichtig rondom vrij krijgen. Daar ik geen magnetische mat had nam ik stukjes plaktape waar ik de piepkleine schroevjes in de juiste indeling neerlegde. – Toch lijkt de nieuwe batterij nu niet op te laden. Blijft op 46% of gaat zelfs lager. Verschillende kabels geprobeerd. Is daar nog iets aan te doen?

 25. Recent de batterij van iPhone 5 vervangen, ging goed met de gekochte batterij bij jullie in combi met het filmpje. leek prima te zijn. Echter springt de iPhone soms zelf uit, met de aan/uitknop wel weer aan te krijgen. Maar dit proces herhaalt zich continue. Als je hem aan de lader legt, geeft hij nog meer dan genoeg procenten aan (46%). Hoe kan het dat hij steeds uitvalt? (voorheen niet) en hoe is dit op te lossen?

 26. sinds zondag doet me batterij raar. Hij laad raar op en gaat ook raar en heel snel leeg. Hij laad per 5 min iets van 15% en dan gaat er 10% per 10 minuten op. Soms meer soms minder. IK heb een app gedownload (Batterij life) en daar op staat dat me batterij 93% slijtage heeft en maar 100mAh capatiteit haha. Is dat erg voor de telefoon als die batterij door ga gebruiken en kan de batterij zelfs dik worden en mij telefoon kraken?
  graag hoor ik snel antwoord van u.

  1. Hallo Alexander,

   Na 2 a 3 jaar heeft de batterij van een iPhone vaak zijn beste tijd wel gehad. Ook wordt de batterij steeds dikker en als de batterij defect gaat hierdoor kan die erg opzwellen. Een nieuwe batterij is niet echt duur en daarom raad ik dit wel aan. Gr. Davey

   1. ik heb de batterij al ongeveer 7 8 maanden. Ik hoorde dat de batterij 145 euro kost als je bij apple laat repareren. Ik ga altijd voor apple kwaliteit 😉

 27. sinds zondag doet me batterij raar. Hij laad raar op en gaat ook raar en heel snel leeg. Hij laad per 5 min iets van 15% en dan gaat er 10% per 10 minuten op. Soms meer soms minder. IK heb een app gedownload (Batterij life) en daar op staat dat me batterij 93% slijtage heeft en maar 100mAh capatiteit haha. Is dat erg voor de telefoon als die batterij door ga gebruiken en kan de batterij zelfs dik worden en mij telefoon kraken?
  graag hoor ik snel antwoord van u.

 28. Ik heb mijn telefoon laten voorzien van een nieuw scherm en batterij.
  Echter hoe kan ik controleren of de batterij ook daadwerkelijk is vervangen? Ik heb daar nl mijn twijfels over!

 29. Hoi Davey,

  Heb helaas hetzelfde probleem als Paula in 2017. Hier heb je niet op gereageerd.
  Sinds begin december valt mijn iphone 5s steeds uit op onregelmatige momenten.
  Via itunes herstel gedaan naar fabrieksinstellingen. Vier maanden geleden al de batterij vervangen.
  Het wordt steeds erger: nu herkent hij de telefoon ook al niet meer via itunes. En knippert het apple logo
  als ik hem wil opstarten. Gisteren deed het hij nog onregelmatig. Batterij opgeladen tot 100 procent en liep langzaam
  terug. Software probleem door de laatste ios 11.2? ik las dat deze dit soort problemen geeft…

  MVG en bedankt voor al je filmpjes!!

 30. Beste Davey,
  Ik bezocht jullie web site en bekeek de zeer instructieve video voor de vervanging van de batterij van mijn iPhone 5. Omdat het me wel wat leek om e.e.a. met jouw hulp uit te voeren, kocht ik van de week een batterij , een matje en een reparatieset bij jullie.Met de video weer aan op mijn PC heb ik stap voor stap gedaan wat jij voordeed. Grote moeite had ik om met de spatel het scherm aan de onderzijde van het frame los te krijgen (op het filmpje lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan, vermoedelijk omdat je de batterij van de iPhone uit het instructiefilmpje al meerdere malen heb verwisseld?) de spatel is eigenlijk te dik, die zou nog iets smaller moeten zijn.De rand van het frame heb ik meer beschadigd dan mij lief is. Uiteindelijk kwam eea los.Dan de batterij eruit, ook veel lastiger dan ik dacht, zit goed vast gekleefd aan de tweezijdige stickers.Het uiteinde van de plastic spatel brak af…dan maar met de metalen spatel, daarmee ging eea los.Ja, dat gerommel met dubbelklappende nieuwe stickers, je kent het probleem. (misschien een eenvoudig rolletje tweezijdig plakband zonder 90 graden hoekjes?) Uiteindelijk ook dit redelijk voor elkaar. Ik vraag me alleen af waarom het grote stuk doorzichtig plastic met de gevarendriehoek niet mee vervangen wordt, want die zit er bij de nieuwe plaksticker-set gewoon bij. Het terug zetten van de twee plaatjes was duidelijk en ging goed. Alleen vertel je niets (in ieder geval niet duidelijk genoeg voor mij) over hoe de connector van de nieuwe batterij weer goed op zijn plaats moet komen. Door eea te vergelijken met de aansluiting van de oude batterij, ben ik daar wel uitgekomen. Maar misschien zou je hier iets meer aandacht aan moeten besteden? Nadat ik het scherm weer had teruggeplaatst en de iPhone weer aan zette, duurde het even, maar uiteindelijk ging alles weer in werking.
  Je besteed veel aandacht aan je instructie en jullie doen prima werk, dank daarvoor.
  Succes met jullie winkel en ik hou jullie site in de gaten….uiteindelijk is mijn overigens nog prima werkende iPhone 5 al een oud beestje en zal toch een keer vervangen moeten worden.
  Groeten, Rolf

 31. geprobeerd accu iphone 5 te vervangen, vond het zo makkelijk niet, zit nu met een beschadigde iphone dus moet er duur weer aan, had ik het maar uitbesteed!
  mvg Alice

 32. de Iphone-5 van mijn vrouw vertoonde kuren die duidelijk met de batterij van doen hadden.
  Nieuwe batterij en een gereedschapskitje besteld , die was snel geleverd, en het was echt dead easy en een klusje van een kwartiertje om de batterij te vervangen met behulp van de video.
  Nu weer een als vanouds werkende iphone 5. Ondanks dat het al een oud ding is wil mijn vrouw niet aan een andere omdat het zo’n handig formaat is.
  Dus met minimale kosten die ook weer blij gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *