iPhone 4s dock connector vervangen

Het vervangen van de iPhone 4S dock connector duurt ongeveer 15 minuten. Het vervangen van de dock connector is niet moeilijk en is goed zelf iPhone 4s dock connector in het zwartte doen. Tijdens de reparatie is het belangrijk om gebruik te maken van goed iPhone reparatieset, slecht gereedschap repareert minder makkelijk en kan daarnaast schroeven of zelfs onderdelen beschadigen!

Veel mensen vinden het fijn om tijdens de reparatie gebruik te maken van een magnetische schroefmat waarop alle gedemonteerde schroeven kunnen liggen zodat je deze niet kwijtraakt en precies weet waar ze vandaan komen. De dock connector van de iPhone 4s vervangen is niet een hele moeilijke reparatie. Je bent er ongeveer 15 tot 20 minuten mee bezig. Zorg wel dat je altijd werkt met iPhone onderdelen met de hoogste kwaliteit en daarnaast een goede iPhone reparatie set.

Wanneer de dock connector vervangen?

 • Als je telefoon niet meer goed wil opladen is het aan te raden om de dock connector te vervangen (tenzij je iPhone 4S batterij defect is). Wanneer je er zeker van bent dat het aan het opladen van je iPhone 4s ligt en dit steeds moeilijker ging dan is aan te raden om de dock connector te vervangen.
 • Wanneer je problemen hebt met de microfoon, wanneer je de dock connector vervangt vervang je namelijk direct de microfoon van je iPhone.
 • Als je iPhone niet meer verbindt met iTunes wanneer je de telefoon met de USB kabel in de computer hebt. Dan kan het zijn dat dit aan de dock connector ligt.

Verschil tussen iPhone 4 en iPhone 4S

Hoewel de reparatie van de iPhone 4 dock connector vervangen en de iPhone 4s veel op elkaar lijken kan je niet hetzelfde onderdeel gebruiken! Er zit namelijk een klein verschil in de aansluiting waardoor je niet het onderdeel van de iPhone 4 kunt gebruiken!

Zwart en witte dock connector

Zoals velen misschien hebben gezien zijn er 2 verschillende kleuren dock connectors. Zo logisch als het klinkt is het ook, wanneer je een witte iPhone 4S hebt kies je voor de witte variant en bij een zwarte iPhone voor de zwarte. Het is wel aan te raden om de juiste kleur te bestellen aangezien je de kleur van de dock connector aan de buitenkant van je telefoon kunt zien zitten.

De reparatie:

Doormiddel van onderstaande reparatievideo kan je stap voor stap zien hoe je de dock connector vervangt. Wanneer de video iets te snel gaat kan je deze natuurlijk even stop zetten. Belangrijk tijden de reparatie is om rustig en voorzichtig te werk te gaan zodat je het moederbord niet beschadigt. Tijdens het vervangen van de dock connector vervang je tegelijk de microfoon.

iPhone 4S dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone 4s dock connector kopen?

Het is erg belangrijk om een goede iPhone 4s dock connector te gebruiken voor de reparatie. In de meeste webshops worden onderdelen van slechte kwaliteit verkocht, deze slechte namaak onderdelen functioneren minder goed en gaan daarnaast sneller kapot. FixjeiPhone adviseert vanwege de slechte kwaliteit van onderdelen altijd om gebruik te maken van iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit van de onderdelen goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van deze uitgebreide handleiding en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je moet weten om zelf je iPhone 4S dock connector te vervangen. Vergeet niet dat een goede iPhone reparatieset het halve werk is. Daarnaast adviseert FixjeiPhone vanwege de kwaliteit om altijd gebruik te maken van een dock connector van de hoogste kwaliteit. Je kunt een iPhone 4S dock connector bestellen in onze webshop »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het vervangen van je dock connector! Volg de handleiding en de video goed zodat er niets mis kan gaan tijdens de reparatie. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina zodat wij je zo spoedig mogelijk kunnen helpen!

We waarderen het zeer als je ons wil liken op Facebook, Twitter en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

17 reacties op “iPhone 4s dock connector vervangen

 1. ik heb mijn iphone 4s scherm vervangen. nu laad de batterij niet meer op alleen geeft hij dit wel aan. wat moet ik doen?

  met vriendelijke groet,

  silvano akkerman

  1. Hallo Silvano,

   Ik verwacht dan dat je de dock connector defect hebt gemaakt tijdens de reparatie. Hier zal je alleen achter komen door dit te testen door er een nieuwe dock connector op te zetten.

   Groet,

   Davey Groothedde

 2. Beste Davey,

  Allereerst complimenten voor de website en nette afhandeling van mijn bestelling. Ik heb een dockconnector vervangen en nu laadt de accu van mijn telefoon weer op. Echter doet nu mijn speaker het niet meer! Weet jij of dit met elkaar te maken heeft? Ik heb gecontroleerd of de metalen stripjes aan de achterzijde van de speaker aansluiting maken. Waar kan het dan aan liggen?

  Groet,

  Michiel

  1. Beste Michiel,

   Bedankt voor je compliment! Ontvang je geen geluid of hoort diegene die het waarmee je belt geen geluid? De speaker waarmee je geluid ontvangt heeft hier niet mee te maken.

   Groet,

   Davey Groothedde

 3. Davey,

  Er komt totaal geen geluid meer uit de iPhone. Zelfs als ik gebeld wordt, hoor ik geen ringtone. Ook een testje met youtube bleek geluidloos. Inmiddels heb ik de oude dockconnector weer teruggeplaatst om te kijken of de speaker daarmee wel werkt. Dat is niet het geval. Daaruit concludeer ik dat de speaker kapot is. Echter wel vreemd, want voordat ik met de dockconnector aan de gang ging werkte de speaker nog wel.

  Zit niets anders op dan een speaker bestellen…

  Gr. Michiel

 4. Na mijn vorige bericht opnieuw de nieuwe dockconnector ingebouwd. De pinnetjes op de onderkant van de speaker iets uitgebogen en nu werkt alles weer helemaal zoals het moet! Waarschijnlijk toch een slecht contactje tussen dockconnector en speaker.

  Alles bij elkaar concludeer ik dat met de videohandleidingen van fixjeiphone je prima je eigen reparaties van uitvoeren aan je iPhone als je geduld hebt en het juiste gereedschap.

  1. Beste Michiel,

   Fijn om te horen dat alles weer werkt. Zo zie je maar weer dat je altijd even rustig moet kijken en de tijd moet nemen voor een reparatie. We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de iPhone 5s en iPhone 5c om de video’s meer kwaliteit te geven.

   Groet,

   Davey Groothedde

 5. Sinds kort kunnen mensen mij niet meer horen als ik ze bel. In het begin wel, daarna valt het geluid weg, niet elke keer trouwens, maar storend vaak. Als ik een filmpje maak doet het geluid het wel. Is het nu handig de docconector te vervangen ? (Iphone 4).

 6. Dankjewel!!! Ik dacht dat ik weer 50 euro kwijt zou zijn voor een reparatie maar nee:)
  Duidelijke video en in een klein uurtje ben je klaar.
  Top!!!

 7. Ik heb een iPhone 4S en de batterij is na 5 uur totaal leeg, terwijl ik er niet zoveel mee bezig ben. De batterij heb ik twee maanden gelden laten vervangen omdat hij bij 20% ineens uitviel. Ik heb vorige week de batterij wederom laten vervangen (garantie) en dit heeft niets geholpen, hij blijft snel leeg gaan.
  De hele telefoon is inmiddels gereset en alles is er opnieuw opgezet ( niet van een back-up)
  Hebben jullie enig idee waar dit aan ligt?
  Groet Karin

 8. Succesvol de dockconnector vervangen. Super!!
  Alleen één ding was mij niet duidelijk, maar dat komt doordat er in het filmpje gewerkt wordt met dezelfde (oude) connector: ik vroeg me bij een aantal plasticjes op mijn nieuwe connector af of ik deze moest laten zitten of niet. Uiteindelijk heb ik er een paar verwijderd omdat ik vermoedde dat daaronder een lijmvlakje zat, maar bij het plasticje op het grote (goud/zilverkleurige) deel leek het wel alsof ik de onderlaag goud/zilver deels lostrok, dus die heb ik maar laten zitten.
  Ben heel blij, scheelt me een reparatie buitenshuis 🙂

 9. Hoi Davey,
  Bedankt voor je video’s. Hierdoor is het mij gelukt om mijn batterij en mijn dockconnector te vervangen. Mijn iphone 4s wilde helemaal niet meer opladen en dat doet ie nu weer wel. Maar nu doet mijn homebutton het niet meer, heb ik bij het vervangen nu iets fout gedaan en wat kan ik hier aan doen?
  Alvast bedankt.
  Groeten,
  Piet Hein

  1. Hallo Piet,

   De home button kabel zit aangesloten aan de dock connector. Waarschijnlijk gaat het hier mis en ben je vergeten de home button kabel vast te zetten.

   Groet,

   Davey Groothedde

 10. Hallo Ricardo,

  Dank voor je telefonisch advies en het snelle toesturen van de bestelling! Ik heb connector en batterij vervangen met behulp van jullie filmpje. Goed accent. Het is helemaal gelukt en leuk om te doen. Dank jullie wel. Oh ja, het magnetische matje vind ik superhandig.
  Groeten,
  Petra

 11. Hallo Bauke en Davey, enorm bedankt voor jullie hulp voor het kunnen repareren van mijn iPhone 4s.
  Bauke, dank je wel voor het advies welke onderdelen ik diende te vervangen, en Davey, dank je wel voor je overduidlelijke videouitleg voor het vervangen van de onderdelen. Zowel de doch als de oorspeaker vervangen, en alle klachten zijn verdwenen !! 🙂 En wat mij enorm opvalt is dat de prijs van de onderdelen zo goed betaalbaar zijn ! Hulde 🙂
  Vriendelijk groet, Jos Hooreman Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *