HANDLEIDING

Oplossing: iPhone 4 geen of slechte wifi verbinding

Dit heb je nodig

Nog 2 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

(Hoe werkt de wifi verbinding in mijn iPhone 4? En hoe kan ik het oplossen als mijn wifi verbinding niet werkt. In dit bericht leer je ik hoe je het zelf kunt oplossen.)

De wifi verbinding in de iPhone 4 werkt doordat het door de iPhone 4 word heen geleid. Het midden frame van de iPhone 4 geleid de wifi door de iPhone heen en ook zit het topje van het moederbord hier mee in verbinding. In dit bericht wil ik je graag kennis laten maken hoe kan dat jou wifi het niet meer doet na een reparatie van een Oplossing: iPhone 4 geen of slechte wifi verbindingiPhone reparateur. Wat mis kan gaan bij een beginnend iPhone reparateur is dat de wifi verbinding verbroken word bij het wifi schild. Het wifi schild is het schild wat bovenaan in de iPhone vast zit en wat zeker van belang is bij de reparatie van je wifi signaal.

Op de foto kan je zien hoe een wifi schild eruit ziet van een iPhone 4. In dit geval heeft het schild een zwarte kleur, maar het kan ook zo zijn dat je wifi schild grijs is. Als je goed kijkt op de foto zie je dat ik een blauw rondje hebt gezet om het ijzeren clipje wat op het eind van de wifi schild zit en waar de grote schroef door heen gaat. Dit clipje valt er snel af wanneer je het niet door hebt en als dit het geval is dat er geen clipje meer op zit zal je ook geen of hele slechte wifi verbinding hebben. Mijn ervaring is als het ijzeren clipje weg is en je gaat heel dicht bij de route staan dat je nog één streepje ontvangt wanneer het ijzeren clipje van het wifi schild weg is.

Hoe repareer ik de wifi verbinding van mijn iPhone?

Dat is een goede vraag om mee te beginnen, want in dit bericht ga ik je precies uit leggen hoe je het iPhone 4 wifi schild kunt vervangen. In de tekst hierboven heb ik je uitgelegd hoe de wifi verbinding van de iPhone 4 in elkaar zit, dit heb ik gedaan om het voor jezelf duidelijk te hebben. Persoonlijk vind ik dit erg belangrijk wanneer je iets repareert dat je weet hoe het in elkaar steekt. Als dan iets nu lukt dan kan je verder denken waar het probleem anders kan liggen.

Met deze reparatie garandeer ik niet dat je wifi problemen over zijn, want er kan ook een defect op het moederbord van je iPhone zijn. Denk hierbij aan waterschade bijvoorbeeld. Na een waterschade reparatie zie je nog wel is dat alles weer werkt behalve de wifi verbinding van de iPhone 4 niet. Hopelijk heb ik je nu genoeg uitgelegd hoe het zit en wat we gaan doen, hieronder zal ik meer informatie geven over de reparatie van het wifi schild. Ik ga er al vanuit dat je de achterkant van de iPhone 4 eraf hebt gehaald.

Losmaken van het wifi schild van de iPhone 4

We gaan beginnen met de losmaken van de schroeven van het wifi schild dat vast zit aan het moederbord van de iPhone 4. Op de foto kan je zien dat ik blauwe rondjes op de schroeven heb gezet bij de schroeven die je er gewoon uit kunt draaien en een rood rondje om de schroef die zorgt voor de wifi verbinding van de iPhone 4. Als tip wil ik je Oplossing: iPhone 4 geen of slechte wifi verbindingmee geven om de schroef met het rode rondje wat bovenin het wifi schild zit er niet helemaal uit de draaien. Als je de schroef er helemaal uit draait is de kans groot dat het ijzeren clipje eraf schiet. Wat je moet doen of wat ik tenminste aanraad is dat je de schroef wel los draait van het moederbord, maar niet er helemaal uit schroeft. De schroef blijft dan wil in het wifi schild zitten, maar is los van de iPhone 4.

Op mijn eigen foto kan je zien dat het een grijs wifi schild is en op de foto hierboven zie je een zwart wifi schild. Dit heeft te maken met hoe oud de iPhone is. De iPhones die op het begin zijn gemaakt hebben allemaal een zwart wifi schild en de iPhones die nieuwer zijn hebben een grijs wifi schild. Hopelijk heb ik je nu genoeg bijgepraat over de kleur van het wifi schild en snap je dat dit niet belangrijk is. Als je het wifi schild eraf heb kan je controleren als het ijzeren clipje wat ik je op de eerste afbeelding heb laten zien. Voor de zekerheid kan je een nieuw wifi schild bestellen en dat proberen. Het is wel belangrijk om een iPhone 4 wifi schild te bestellen zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de beste kwaliteit, daardoor weet je zeker dat de kwaliteit van de onderdelen goed is.

Wifi switch is grijs en kan ik niet omzettenOplossing: iPhone 4 geen of slechte wifi verbinding

Ook een voorkomend probleem is dat je in de instellingen de wifi verbinding niet aan kunt drukken. Na mijn ervaring is dit een probleem in het moederbord van de iPhone 4 en is dit helaas niet te repareren. Tenzij je de wifi IC chip kunt vervangen op het moederbord, maar na mijn weten zijn er geen mensen in Nederland die deze techniek onder de knie hebben. Op de afbeelding zal ik laten zien hoe het eruit ziet als je wifi switch grijs is en niet werkt. Wat ik je dan aanraad is naar de Apple store te gaan en hopen dat je nog binnen de garantie valt.

Dit product bestellen?

1 beoordelingen

Morgen in huis

 4,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2572 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Welk iPhone 4 wifi schild kopen?

Om de reparatie goed te kunnen uitvoeren moet je gebruik maken van goede iPhone onderdelen. Het is belangrijk dat je kiest voor iPhone onderdelen van de beste kwaliteit. Helaas verkopen veel webshops slechte copy onderdelen, deze functioneren minder goed en gaan daarnaast sneller kapot. FixjeiPhone raadt altijd aan om iPhone onderdelen van de beste kwaliteit te gebruiken, dan weet je zeker dat de kwaliteit goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van deze reparatie handleiding weet je alles wat nodig is om zelf je wifi verbinding te repareren. Onthoud altijd goed dat goed gereedschap het halve werk is. Wanneer je het wifi schild gaat vervangen is het belangrijk om goed de tijd te nemen voor de reparatie, zodat je geen fouten maakt. Het is belangrijk om altijd iPhone onderdelen te gebruiken van de beste kwaliteit. Je kunt een iPhone 4 wifi schild bestellen in de webshop »

Heb je wat aan dit bericht gehad? Zal je dan een leuke reactie willen achter laten? Alvast bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties op “Oplossing: iPhone 4 geen of slechte wifi verbinding

 • Ik heb dit probleem ook, ik kan de wifi al niet meer aanzetten.
  Op sites lees ik dat je de wifi antenne wel gewoon kan laten maken.
  Stel je laat dit maken, zou de wifi het dan gewoon weer doen of ligt het echt aan het moederbord?

  Mvg,

  M. Vasse

  Vasse op 26 januari, 2014
  • Hall M. Vasse,

   Op het moment dat je geen wifi verbinden kan vinden met je iPhone kan het zijn dat je wifi antenne defect is. Maar wat ik uit jouw reactie kan halen is dat je wifi switch niet meer werkt.

   Dit is een defect op het moederbord van de iPhone, er zijn bedrijven die dit repareren, maar wij hebben hier geen video van.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey op 27 januari, 2014
 • Geachte heer / mevrouw,

  Ik heb alleen maar wifi op mijn iphone 4 zwart als ik voor of bij de router ga zitten.

  Heeft u misschien enig idee hoe ik dit op kan lossen?!

  Nicolette matse op 7 februari, 2014
  • Hallo Nicolette,

   Is het gebeurt na een reparatie? Waarschijnlijk is je wifi schild kapot. Het wifi schild zorgt namelijk voor het contact met het midden frame. Het midden frame is de antenne van de iPhone 4.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 8 februari, 2014
 • Ik kan de wifi ook niet aanzetten. Het blijft de heletijd grijs. Maar ik heb dit probleem eerder gehad en heb het opgestuurd. Hierna deed hij het weer maar nu inmiddels 2 maanden daarna heb ik weer hetzelfde probleem. Me 2-jarige garantie is ook afgelopen. Is het nog mogelijk om een nieuwe te krijgen. Dit probleem kwam te voorschijn toen ik de nieuwe update had geinstaleerd. Hierna liep ie vaak vast en wifi deed het ook niet meer

  Jeri op 21 april, 2014
  • Heb precies hetzelfde! Heb hem eerst verbonden met ITunes en toen opnieuw een update geinstalleerd. Toen deed hij het weer even maar nu na een paar dagen hetzelfde probleem weer!

   Asta op 16 oktober, 2014
   • Ik heb dit ook, eerst deed hij het niet, toen was hij “greyed out”. Ik heb toen alle resetten gedaan en nieuwe iOS geïnstalleerd, hij deed het weer, daarna weer niet. Toen liep ik langs een telefoonspecialist om te vragen of hij wist wat er was: deed hij het natuurlijk weer, nu een paar dagen later is hij weer greyed out maar na uit en aan zetten doet hij het weer. Oo, en nu weer niet. Zou dit een los contact zijn van het WiFi schild?

    Top site trouwens.

    Lars op 21 oktober, 2014
 • Hallo,

  Ik heb het probleem met mijn iphone 4 dat de WiFi het wel doet!
  Alleen als ik wat wil versturen dan doet die het niet wie kan mij vertellen waardoor dat eventueel zou kunnen komen?

  Alvast bedankt

  Daan op 11 juni, 2014
  • Hallo Daan,

   Dat is een raar probleem. Heb je de iPhone al een keer gereset door de aan en uit knop en home button ingedrukt te houden tot je het Apple logo weer ziet.

   Succes!

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 12 juni, 2014
  • je dns instelling van dat netwerk staan niet meer goed dit kun je oplossen door op de informatie van het netwerk te kliken en alles daat weg te halen wat is geschreven, en opgelost

   jan op 11 augustus, 2014
 • hallo,

  ik heb een probleem met mijn wifi antenne. ik mis namelijk een paar schroefjes. de lange schroef die boven in de iphone zit heb ik nog wel. alleen de 2 aan de linkerkant ( hele kleine schroeven) mis ik. heb wel wifi alleen als ik naast de router sta

  groetjes amjad

  amjad op 20 juli, 2014
  • Beste Amjad,

   De middelste schroef bovenin de wifi antenne van de iPhone 4 zorgt ervoor dat je connectie hebt. Het is daarom belangrijk dat deze erin zit.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 12 augustus, 2014
 • Mijn probleem is dat ik bijna nergens meer wifi kan ontvangen of zoals thuis heel slecht. Hoe kan ik dit in orde maken.

  Gr Remco

  Remco op 4 augustus, 2014
  • Beste Remco,

   Om welke iPhone gaat het?

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 12 augustus, 2014
 • Gisteren is bij mij ook de klacht ontstaan met het grijs worden van het wifisymbool en was dus niet meer in te schakelen, eerst software matig proberen te herstellen door de standaard procudures te volgen, netwerkinstellingen en fabrieksinstellingen hersteld, geen resultaat,

  Nu las ik ergens dat iemand met een fohn op de hoek van de hoofdtelefoonuitgang richte en hiermee het probleem oploste, aangezien je dan alles verhit leek me dit niet risicoloos en schroefde ik mijn iphone 4s open, verwijderde de accu en ook de aaneengesloten print waarbijde wifichip bovenin inderdaad gemonteerd zat, het zal doordr hitte zijn losgelaten door verloop van tijd en kon hiermee ook weer worden vastgefohnt, ik hield de fohn er een minuutje of drie op, iphone weer in elkaar gezet em nu weer erg gelukkig met mijn wifiverbinding

  R.J op 18 augustus, 2014
 • is het mogelijk dat als je een slechte wifi verbinding hebt (alles wat je zojuist beschreven hebt) en je mobiel internet aanschaft op een prepaid kaart dat de verbinding ook slecht is? mijn telefoon heeft het begeven na een update van iOs (ik weet niet waarom) 6 maanden later heb ik hem zelf gerepareerd en hij doet het weer. Alleen de wifi is het probleem volgens mij.

  Richard op 2 oktober, 2014
  • Hoi allen,

   Ik heb problemen met mijn wifi, en nu doet de 3g het ook heel traag. Iemand een oplossing?:-(

   Groet,

   Wendy

   Wendy op 2 oktober, 2014
 • Zeer nuttige info

  Laraa op 9 oktober, 2014
 • Beste Davey,

  Mijn wifi van de iphone 4 werkt overal behalve thuis. Hij heeft het 1 week gedaan en nu ineens niet meer. Overal waar ik verder kom kan ik gebruik maken van wifi, waar zou dit aan kunnen liggen???

  wifi op 21 februari, 2015
  • Dan ligt het aan je router. Als hij overal doet maar niet thuis, heeft het te maken met je internet thuis. Als die overal het niet doet ligt het aan je wifi antenne.

   Lutfiye op 7 oktober, 2015
 • Hallo,

  ik heb de laatste tijd ook erg slechte wifi verbinding.
  Het ligt aan mijn iphone 4 want alle andere apparaten hebben prima verbinding en ik vroeger ook. Ik heb mijn telefoon de laatste tijd best vaak flink laten vallen (oeps). Kan hierdoor ook dat ijzeren clipje fout zitten?

  Groetjes

  Maud op 1 maart, 2015
 • Hallo,

  Ik heb mijn IPhone 4s laten repareren tegen waterschade, deze heeft het daarna 2 maanden weer gedaan en daarna is de wifi kapot gegaan. De switch kan ik niet meer doen en wifi is niet meer beschikbaar. Is dit nog te repareren? Graag een mailtje terug!

  Vriendelijke groet,
  Casper

  Casper van Ginkel op 13 april, 2015
 • Ik heb een iphone 4s maar mijn wifi valt steeds weg. Soms is het vakje grijs en reageert niet. Als ik reset doe, lukt het weer 5 minuutjes en hop is de wifi weer weg. Kan ik deze nog laten repareren en wat kost dat dan?
  gr
  conny

  conny op 9 september, 2015
  • Hallo Conny,

   Als ik dit verhaal zo hoor dan verwacht ik dat de wifi chip kapot is. Je kan proberen de achterkant eraf te halen en de bovenkant een klein beetje te verwarmen met een föhn of heat gun. Dit is mogelijk de oplossing, maar uit ervaring blijkt dat dit op korte duur snel weer kapot gaat. Het blijft een zwakke plek in je iPhone 4s.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 10 september, 2015
 • Wat raar dat deze mensen zo last hebben om wifi aan te zetten.
  Mijn iPhone 4 16gb is 6jaar oud maar de wifi werkt nog steeds perfect en overal.
  Gaan deze mensen er verkeerd mee om.

  M van dijkhuizen op 1 oktober, 2015
 • Ik heb een vraag. Ik heb ongeveer twee weken geleden mijn iPhone 4s laten maken, omdat de voorkant en de achterkant kapot was. Ik heb mijn iPhone langer dan 3 jaar en nooit heb ik er problemen mee gehad en nooit is hij kapot gegaan. Wat ik nu wil vragen is dat ik hem dus heb laten maken en na dat die gemaakt werd doet mijn iPhone super raar. Ten eerste doet de wifi het dus heel slecht en daar heb ik nooit problemen mee gehad, ook is het zo dat mijn touchscreen (moederbord) heel raar doet, als je de sleep/wake knop in drukt word het beeld wit en flikkert het. Het is niet het hele beeld, het is of de helft of iets meer. Je kan dan nog wel dingen aanklikken. Als je dan nog een paar keer op de sleep/wake knop klikt, word hij vervolgens normaal. De man die hem heeft gerepareerd beweerd dat het niet door hem komt. Terwijl hij na de reparatie zei jullie hebben nog garantie. En toen we een andere dag langs gingen deed hij alsof hij ons niet herkende.

  Ik weet zelf natuurlijk dat die man gewoon iets verkeerds heeft gedaan, maar toch wil ik even zeker weten hoezo dat zo is.

  Lutfiye op 7 oktober, 2015
  • Hallo,

   Het wifi probleem komt doordat niet alle schroeven op de juiste plaats zijn teruggezet waarschijnlijk en de problemen van het scherm zitten in het scherm zelf. Als de reparateur er een nieuw scherm op zal zetten zal dit verholpen zijn. Waarschijnlijk zal er ook een copy schermpje op zitten, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 24 oktober, 2015
 • hallo,

  ik heb het zelfde probleem als Amjad.
  ik heb nog wel alle schroeven maar ik heb alleen wifi als ik naast de router zit.
  Het was gekomen toen ik thuis kwam.
  Is er misschien een oplossing voor?
  het herstarten en wifi instelingen ook al opnieuw geprobeerd.
  Maar als nog alleen wifi naast de router.

  groetjes Cheyenne

  cheyenne op 18 oktober, 2015
 • Hallo,

  Aangezien ik alleen WiFi verbinding heb als ik zo’n 10cm naast de router zit, heb ik een ander WiFi schild gekocht. Nu heb ik net de iPhone open gehad en blijkt dat bij het origineel het metalen clipje er wel op zit. Er mist alleen één schroefje. Het onderste schroefje in het midden zeg maar. Kan het daar aan liggen? Zo ja, zijn de schroefjes los te koop? Ik heb alleen dat schroefje nodig, dus een setje met alle schroefjes die in de iPhone zitten is wat overdreven.

  Dipsaus op 11 februari, 2016
 • Ik heb net een iphone 4s maar kan deze niet activeren, plss help?

  Karolien op 2 juni, 2016
 • Beste davey
  Ik heb van mijn schoonzus een iPhone 4s gekregen maar na dat zei hem heeft leeg gehaald gaat de WiFi niet meer aan is dit te repareren?
  Mvg richard

  Richard op 1 januari, 2017

Geef een antwoord