BLOG

iPhone, iPad en iPod gereedschapset

Op 22 augustus 2013, door Davey
3 reacties 5 min. leestijd

iPhone, iPad en iPod reparatie set, wat is het beste setje voor jou? Iedereen die naar gereedschap voor de iPhone heeft gekeken weet dat er heel veel verschillende soorten reparatie setjes zijn.

Uit ervaring kan ik zeggen dat er heel veel goedkope schroevendraaiers slecht zijn. Nu denk je van wat is slecht? Nou slecht is dat je de schroevendraaier vaak kapot draait en dat je ook vaak de schroef kapot draait. Er is iets niets zo vervelend als dat je bezig bent met het uitvoeren van de reparatie maar een schroef afknapt of misschien nog erger. Ik raad dan ook altijd om te kiezen voor een goede iPhone reparatieset zodat je op je gereedschap kunt vertrouwen.

iPhone reparatie set

Een iPhone reparatie set is weer anders dan een iPad reparatie set. Bij een iPad reparatie set heb je altijd een schildje om het scherm los te maken en een andere zuignap, omdat het scherm veel groter is en je meer kracht moet hebben om het scherm eraf te halen. Niet bij elke reparatie zijn er evenveel dingen nodig en soms kunnen dingen handig zijn, maar niet noodzakelijk. Hieronder ga ik een reparatie pakket voor je samenstellen die je minimaal nodig hebt wanneer je een iPhone 4 of iPhone 4S scherm gaat repareren.

Dit product bestellen?

Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2547 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
Beginners reparatieset 7 in 1

1322 beoordelingen

Morgen in huis

 3,95
Reparatieset 15 in 1

288 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
Mac reparatieset

428 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 24,95

1. Pentalobe schroevendraaier en kruiskop schroevendraaier

Gereedschap voor iPhone en iPad

De pentalobe schroevendraaier heb je eigenlijk altijd alleen in het begin maar nodig. De pentalobe schroevendraaier verwijder je de onderste twee schroeven van de iPhone.

De rest binnen in de iPhone kan met een kruiskop schroevendraaier. Bijvoorbeeld als je de iPhone 4 batterij wilt vervangen heb je al beide schroevendraaiers nodig.

2. Plastic connector opener

Gereedschap voor iPhone, iPad en iPod

De plastic connector opener heb je absoluut nodig om alle connectoren los te wrikken van het moederbord. Dit is ook mogelijk met je nagels of vingers, maar dan is de kans op onherstelbare defecten ook heel groot. Daarom vind ik dat je niet zonderde plastic connector opener kan.

3. Reparatie mes

Een reparatie mes is heel handig bij het verwijderen van je iPhone scherm. Deze zit namelijk als

gereeschap iPhone, iPad en iPod

aardig vast aan het midden frame.

Wanneer je het dunne mesje overal iets tussen de rand kan zetten, gaat je LCD niet defect en kan je voorzichtig je scherm van de iPhone halen en vervangen.

Ook is een mesje erg handig wanneer je 3M tape moet losmaken van het onderdeel waar je het geplaats hebt. Met een schroevendraaier lukt dit vaak niet goed en met een reparatie mes wil dit altijd goed.

4. Zuignap om het scherm van de iPhone te vervangengereedschap iPhone, iPad en iPod

Wanneer je op het laatste moment het mesje tussen het midden frame en het iPhone scherm hebt gezet kan je daarna gemakkelijk met de zuignap het beeldscherm eraf trekken. Doe dit wel voorzichtig dat het LCD niet beschadigd, tenzij die toch al kapot is.

De zuignap is niet handig te gebruiken wanneer het scherm zodanig kapot is dat de zuignap niet meer vast trekt. Als er teveel barsten in een scherm zitten komt er lucht tussendoor en dan werkt de zuignap niet. Wrik dan iets meer met het reparatie mes het scherm los.

Deze 4 gereedschappen ben je echt nodig wanneer je een iPhone gaat repareren. Zelf zal ik er niet aan beginnen als ik minder dan dit had.

Wat ook heel handig is een pincet waar je kleine onderdelen en schroeven er mee uit kan halen.

5. Pincet voor kleine onderdelengereedschap pincet iPhone reparatie

Een pincet is niet noodzakelijk voor een iPhone reparatie, maar is wel erg handig voor kleine onderdelen. Met de uitpakken en er weer inzetten gebruik ik het persoonlijk altijd heel veel.

iPad reparatie set

Voor een reparatie set voor je iPad heb je iets andere dingen nodig als voor je iPhone. Je kan natuurlijk de dingen die je bij je iPhone hebt gebruiken tijdens de reparatie zoals de plastic connector opener, de schroevendraaiers en het pincet. Toch zijn er voor een iPad reparatie een aantal belangrijke dingen je echt moet hebben. Net zoals ik bij de iPhone een lijstje hebt gemaakt met gereedschap wat je nodig hebt. Zal ik dit ook voor de iPad maken. Wat ik net al zij ik ga het gereedschap van de iPhone niet opnieuw noemen, maar alleen de extra dingen.

Belangrijk gereedschap wat ik je echt aanraad voor een ipad reparatie zal ik hieronder samenstellen.

1. Zuignap voor je iPad schermiPad gereeschap

Een iPad scherm is een stuk groter dan je iPhone scherm, daarom moet je een grotere sterkere zuignap hebben om het scherm los te maken.

Let wel op dat je het scherm van de iPad eerst altijd verwarmd voordat je het scherm eraf trekt. Wanneer je het scherm warm maakt laat de lijm makkelijker los.

Zet de zuignap niet precies om een barst, want dan kan er lucht tussen komen en werkt het niet

2. Verwijder schildiPad reparatie gereedschap

Wanneer de iPad warm is is het heel gemakkelijk om met het verwijder schild tussen de rand van het glas en de achterkant van de iPad te gaan.

Dit onderdeel is onmisbaar wanneer je goed je iPad scherm wilt verwijderen.

Verder heb je nog heel veel verschillend gereedschap. Maar wanneer je dit bij elkaar hebt kan je prima te werk gaan. Fijn gereedschap is heel belangrijk tijdens een reparatie en voorkomt ergernis. Wanneer je een iPod gaat repareren kan je de combinatie van iPhone en iPad gereedschap gebruiken.

Het reparatie set voor je iPhone, iPad en iPod

Gereedschap set iPhone, iPad en iPod

Schroevendraaiers is het belangrijkst voor je reparatie en moet je dan ook absoluut niet op bezuinigen. Daarom wil ik je hieronder een setje aanraden die ik persoonlijk erg

Dit is een professioneel reparatie set met anti statisch bandje, schroevendraaier, plastic connector openers, zuignap, kwart, LED lampje, kwasten, pincetten en een kwastgoed vind. Dit reparatie set raad ik echt aan.

Hopelijk heb je wat aan dit bericht gehad en heb ik je hiermee geholpen je de juiste informatie te geven over welk gereedschapset ik aanraad. Wij zouden het leuk vinden als je wil laten weten wat je er van vind door middel van een reactie te plaatsen onder het bericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties op “iPhone, iPad en iPod gereedschapset

 • Top! Maar waar koop ik dit het beste?

  Sandra op 18 januari, 2014
 • Hallo Davey,

  Er staat niet waar je het reparatie set het beste kan kopen. Waar kan je deze kopen?

  Groet, Richard

  Richard op 19 februari, 2014
 • Hoeveel is een set schroevendraaiers voor iPhone

  Yuriy op 25 november, 2016

Geef een antwoord