iPhone 4 scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone 4 scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 2 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Is je iPhone 4 scherm gebarsten of werkt het LCD niet meer? In deze reparatie handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je het scherm en LCD van de iPhone 4 eenvoudig kunt vervangen. Het scherm en LCD bestaat uit 1 module, je vervangt beide dan ook tegelijk.

In de reparatie video die je hieronder ziet laten we je stap voor stap zien hoe je het helemaal zelf kunt vervangen. We raden wel aan om goed gereedschap te gebruiken zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren en zodat je niets beschadigt tijdens het repareren. Veel beginnende reparateurs vinden het fijn om gebruik te maken van een magnetische schroefmat. Tijdens de reparatie kun je dan alle onderdelen die je tijdens de reparatie demonteert op deze magnetische schroefmat plaatsen, het voordeel daarvan is dat je nooit vergeet waar de onderdelen vandaan komen en zo precies weet waar je alle schroefjes moet terugplaatsen.

iPhone 4 scherm reparatie: extra informatie

Het iPhone 4 scherm wordt geplaatst met 3M stickers dit is een soort dubbelzijdig plakband dat je aan de de bovenkant en onderkant plakt van je iPhone 4. De 3M stickers laten makkelijker los wanneer je het een beetje verwarmt.

Voor de montage is het dan ook een stuk eenvoudiger wanneer je het scherm even wat verwarmt met een normale föhn of eventueel met een heatgun. Zelf raden we altijd aan om de hand erbij te houden zodat je goed kunt voelen of het niet te warm wordt want dit is gevaarlijk voor weerstanden op het moederbord (kunnen beschadigen wanneer het te warm wordt).

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 4 scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

4 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 17,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2547 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

1 beoordelingen
2 kleuren

Tijdelijk uitverkocht

 6,95

Welk iPhone 4 scherm kopen?

Het is erg belangrijk om je iPhone 4 te repareren met een scherm van de beste kwaliteit. Veel webshops verkopen slechte namaak schermen die minder goed functioneren en sneller kapot gaan. Een ander groot nadeel van een slecht namaakscherm is dat de beeldkwaliteit minder goed is, wij adviseren altijd om een goed scherm te kopen, anders ga je inleveren op de kwaliteit van je iPhone en dat wil je natuurlijk niet. FixjeiPhone verkoopt alleen schermen en iPhone onderdelen van de beste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit daarvan goed is!

Een vaak voorkomend probleem dat wij regelmatig tegenkomen is het probleem met de proximity sensor van de iPhone 4. Deze sensor zorgt ervoor dat tijdens het bellen het beeld van je iPhone uitgaat. Hieruit blijkt maar weer dat het erg belangrijk is om te repareren met een goed scherm. Wanneer je namelijk repareert met een slecht namaakscherm is de kans groot dat je problemen krijgt met deze sensor!

Direct aan de slag!

Nadat je dit artikel en de reparatievideo hebt bekeken weet je alles wat je moet weten om zelf je eigen scherm van je iPhone 4 te vervangen. Onthoud goed dat goed gereedschap belangrijk is bij de reparatie. Ga tijdens de reparatie rustig te werk en volg de video goed zodat er niets mis kan gaan. Het is belangrijk om gebruik te maken van een iPhone 4 scherm van de beste kwaliteit, hierdoor weet je zeker dat de kwaliteit van je iPhone hetzelfde blijft. Je kunt een iPhone 4 scherm bestellen in onze webshop »

Heb je iets aan dit bericht gehad? Wij waarderen het als je ons zal liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties op “iPhone 4 scherm vervangen

 • Na vervangen scherm, reageert touchscreen niet. Krijg wel gewoon een goed scherm te zien maar het scherm reageert niet goed.

  Jeff op 17 mei, 2015
  • misschien is je kabel los of stuk er zijn 2 kabels van scherm tot moederbord 1 is los of stuk kan ook van u scherm zijn

   resul op 18 april, 2016
 • Dit ligt inderdaad aan de kabels van het scherm. Opnieuw monteren van de schermconnectoren op het moederbord zal dit probleem oplossen!

  Met vriendelijke groet,

  Davey Groothedde
  iPhone reparateur – FixjeiPhone

  FixjeiPhone Davey op 24 april, 2017
 • Hey, Davey,
  Ontzettend bedankt voor de snelle levering van het display van de iPhone4. Gisteren m.b.v. de bijgeleverde tools én Instructie video de klus aangepakt. Ging goed; de iPhone doet het weer. Extra Plus is het dat het scherm nu veel helderder is. Pauline is weer super blij!

  Jan Matthesius op 29 april, 2017

Geef een antwoord