iPhone 4 oorspeaker vervangen
HANDLEIDING

iPhone 4 oorspeaker vervangen

Dit heb je nodig

Nog 2 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Het vervangen van de iPhone 4 oorspeaker is een gemiddelde reparatie en duurt ongeveer 20 minuten. Met behulp van dit artikel en uitgebreide reparatievideo weet je straks alles wat je moet weten om zelf je oorspeaker te vervangen. Het vervangen van de iPhone 4 aan uit knop is dezelfde reparatie als het vervangen van de iPhone 4 oorspeaker. Toch heeft FixjeiPhone een speciale blog gemaakt voor de oorspeaker, hierin vertellen wij je nog wat extra informatie over deze reparatie.

Waarom gaat de oorspeaker kapot?

Een van vaak voorkomende oorzaken waardoor de speaker van je iPhone 4 defect is gegaan kan komen door veel rotzooi in de speaker zoals bijvoorbeeld stof. Dit komt vaak voor bij mensen die bijvoorbeeld in de bouw werken of met metalen, door het vele stof gaat de speaker regelmatig kapot. Je kunt dit een klein beetje beschermen door er een hoesje om de iPhone heen te doen, zelf hebben wij al eens getest met het beschermen doormiddel van een plastic beschermsticker maar dan hoor je bijna niets meer door de speaker en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Belangrijk bij het vervangen van de oorspeaker:

Tijdens de reparatie is het belangrijk om de reparatie altijd uit te voeren met goede iPhone reparatieset. Goed gereedschap is het halve werk, met
slecht gereedschap beschadig je schroeven of maak je zelfs onderdelen kapot. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om de reparatie uit te voeren met behulp van een magnetische schroefmat, hierop kan je alle schroeven plaatsen die je eruit haalt tijdens de reparatie. Erg fijn aan de magnetische schroefmat is dat je hierdoor geen schroeven kwijtraakt en altijd weet waar ze vandaan komen.

De reparatie:

Controleer voordat je gaat beginnen altijd eerst of het probleem aan de oorspeaker ligt of dat het wordt veroorzaakt door een defect audio chip. Als het hele geluidssysteem niet werkt ligt het probleem aan de audio chip en zal het vervangen van de oorspeaker niet helpen.

De speaker van de iPhone 4 zit wanneer je deze nog niet eerder hebt vervangen vast geplakt aan de kabel van de aan en uit knopt, je kunt de oorspeaker gerust van de kabel verwijderen. Het is niet nodig om de nieuwe oorspeaker even vast te zetten als hoe die zat, je kunt de speaker met behulp van de plakrand eenvoudig vastzetten.

Speaker juist monteren: bij het plaatsen van de oorspeaker is het belangrijk om goed op te letten hoe je de speaker plaatst. De twee uitstekende ijzers aan de zijkant maken namelijk connectie met het moederbord. Wanneer je de speaker niet goed plaatst zal die geen connectie maken waardoor de oorspeaker van je iPhone 4 niet zal werken. Je moet er goed op letten dat de cijfers die er soms opstaan naar boven staan, wanneer je iPhone met de aan en uit knop omhoog hebt.

Andere iPhone 4 reparatie handleidingen? Bekijk ook eens iPhone 4 scherm vervangen of iPhone 4 dock connector vervangen.

Bekijk onderstaande reparatievideo goed, je kunt de video pauzeren wanneer die te snel gaat!

iPhone 4 oorspeaker vervangen (video):

Dit product bestellen?

Morgen in huis

 2,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

22 beoordelingen

Morgen in huis

 4,95

Welke iPhone 4 oorspeaker kopen?

Het is bij de reparatie erg belangrijk dat je met het juiste onderdeel repareert. Veel mensen weten niet dat er grote verschillen in kwaliteit zijn als het om iPhone onderdelen gaat. Veel webshops verkopen slechte copy onderdelen, deze functioneren minder goed en gaan daarnaast ook nog eens sneller kapot. Een groot nadeel van een slechte oorspeaker is dat de kwaliteit van het bellen minder wordt, en dat is toch een van de belangrijkste eigenschappen van een telefoon. FixjeiPhone heeft er voor gekozen om alleen iPhone onderdelen te verkopen van de hoogste kwaliteit, daardoor ben je er zeker van dat het onderdeel goed is en dat je niets inlevert op de kwaliteit van je iPhone.

Direct zelf je iPhone 4 oorspeaker vervangen?

Na het lezen van dit uitgebreide artikel en het bekijken van de reparatie video weet je precies hoe jezelf je oorspeaker kunt vervangen. Het vervangen van de oorspeaker is niet moeilijk en duurt slechts 20 minuten. Onthoud altijd dat goed gereedschap het halve werk is. Hierboven heb je kunnen lezen dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Wij raden altijd aan om gebruik te maken van iPhone onderdelen van de beste kwaliteit. Je kunt een iPhone 4 oorspeaker bestellen in de webshop »

Het team van FixjeiPhone wenst je veel succes met het vervangen van je iPhone 4 oorspeaker. Volg deze handleiding en video goed zodat je geen fouten kunt maken tijdens de reparatie. Mocht je tijdens de reparatie toch vastlopen? Plaats dan een reactie onderaan dit artikel zodat wij je verder kunnen helpen!

We waarderen het zeer als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties op “iPhone 4 oorspeaker vervangen

 • Hallo Davey Groothedde,

  Ik heb een vraag ik heb een iphone 4s en vanaf afgelopen vrijdag is ineens mijn geluid weghoor geen geluid meer bij een sms niet van m’n alarm niet als ik gebeld word helemaal geen geluid meer wat kan dit zijn heb zelf helemaal een verstand van wat wat is liefst breng ik mijn telefoon weg om te laten maken maar zou dan graag willen weten wat ze moeten maken, en misschien probeer ik het zelf wel ben alleen bang dat ik hem nooit meer aan krijg.
  Zou graag wat van je horen.

  Mvg Sylvana

  Sylvana op 27 januari, 2014
  • Hallo Sylvana,

   Dit kunnen drie dingen zijn, namelijk de audio flex kabel kan defect zijn, de geluids box onderin de iPhone of de audio chip. Het voordeel is dat dit wel gerepareerd kan worden, wij voeren alleen de eerste twee reparaties uit.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 27 januari, 2014
 • Beste IPhone-fixers,

  Wat een leuk en handig filmpje “speaker vervangen”.
  Mijn speaker van de IPhone 4 is al een tijdje kapot. Nu wil ik hem graag zelf gaan vervangen. Ik begon met het bestellen van een nieuwe speaker. Maar toen ik alle sleuteltjes en onderdelen in jullie filmpje zag zakte de moed een beetje in me schoenen.

  Mijn vraag is, kan ik mijn IPhone ook opsturen of langs brengen en door jullie laten repareren?

  Ik zie jullie reactie graag tegemoet,

  Groet
  Suzanne Dalessi

  Suzanne op 4 april, 2014
  • Hallo Suzanne,

   Leuk om te horen dat je het filmpje leuk en handig vond!

   Vervelend dat je speaker kapot is. Als je ervoor kiest om deze zelf te vervangen, raad ik je echt aan deze bovenstaande video stap voor stap te gebruiken.

   Mocht de hele iPhone reparatie toch een beetje afschrikken, wil ik het ook gerust voor je doen. Je mag je iPhone bij mij langs brengen, maar je kunt hem ook gerust opsturen:

   http://www.fixjeiphone.nl/iphone-opsturen-reparatie-dienst

   Succes Suzanne!

   Groeten Davey

   Davey Groothedde op 5 april, 2014
 • Ik heb een iPhone 4 waarvan het geluid van de oorspeekselklier het niet doet.
  Nu is de speaker vervangen maar nog geen geluid :s

  Het vreemde is dat als ik het test met bv viber dan werkt het dus wel, maar probeer ok het met gewoon bellen dan hoor je niks en werkt de mic ook niet.
  Hij schakelt ook gelijk naar beneden speaker.
  Als ik dan vervolgens naar FaceTime schakel dan werkt het wel.

  Kortom alleen met gewoon bellen niet! En dat is nou net waarvoor we een telefoon hebben toch!?

  Iemand een idee? Suggestie?

  Frank op 1 juni, 2014
 • Sorry woordenboek had weer een woord veranderd ik bedoel oorspeaker in de eerste zin

  Frank op 1 juni, 2014
  • Hallo Frank,

   Dit is een software matig probleem ga ik vanuit. Heb je de iPhone al een keer in DFU mode hersteld?

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 1 juni, 2014
 • Ja ik heb hem al 2x van nieuwe software voorzien.

  Frank op 2 juni, 2014
 • Hallo!
  Ik heb een probleempje met me iphone.
  Mijn aan en uit knopje was kapot en die is nu vervangen,
  Maar nu hoor ik heel slecht tijdens het bellen en de voor camera is zwart.
  Als ik probeer eeb foto te maken mrt de voor camera loopt hij ook vast
  De speaker en camera zitten naast elkaar wat is er hier mis?
  Met vriendelijke groet,
  Bella

  Bella op 15 augustus, 2014
 • Hallo,

  Ik plaats maar even mijn vraag hier, want op de email krijg ik geen reactie (meer)

  Probleem op mijn iPhone 4: geluid uit de oorspeaker is heel zacht (ik hoor de ander bijna niet)
  Op jullie advies al een earspeaker besteld en deze inmiddels vervangen. Bied helaas geen oplossing. Wat kan ik nog meer proberen?

  Recent hoor ik ook klachten dat andere beller aan de andere kant van de lijn mij weer niet goed kan verstaan. De headset gebruiken helpt wel iets hoor ik, maar men zegt dat de spraakkwaliteit waterig is, of alsof ik in een telefooncel aan de andere kant van de wereld sta.

  Wat kan er aan de hand zijn met deze iPhone?

  Peter op 17 oktober, 2014
 • Hallo Stefan,

  Excuses de mail is er bij ons tussendoor geschoten. Er kunnen een aantal dingen mis zijn gegaan namelijk:

  – de speaker is verkeerd om geplaatst
  – de connectie plaatjes van het moederbord zitten te ver van de speaker
  – of de twee ijzeren verloop stukken steken niet ver genoeg uit voor goed contact

  Nogmaals excuses voor de late reactie.

  Groet,

  Davey Groothedde

  Davey op 17 oktober, 2014
 • Hoi,
  klopt het dat ik door de waterschadeindicator heen moet prikken?

  Olaf op 25 januari, 2015
  • Hallo Olaf,

   Het klopt dat de waterschade indicator eerst verwijderd moet worden.

   Groet,

   Davey Geoothedde

   Davey Groothedde op 26 januari, 2015
 • Beste zelfde probleem als peter
  De speaker doet het nog maar nauwelijks ik hoor de persoon aan de andere kant nog nauwelijks
  Het volume staat nogthans op de max
  Weet iemand hier raad mee ?

  Groeten christof.

  Christof op 5 juli, 2015
 • Het betreft een iPhone 4S

  Christof op 5 juli, 2015
  • Hallo Christof,

   Je oorspeaker van de iPhone 4s is waarschijnlijk defect. Dit is te verhelpen door een nieuwe oorspeaker te bestellen en dit te monteren. Natuurlijk kan je dit ook door ons laten doen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 8 juli, 2015
 • Ik heb de oorspeaker vervangen met behulp van het filmpje .
  Dit is heel duidelijk en ook goed gelukt,de speaker doet het weer duidelijk.
  Ook zeer tevreden over de snelle bezorging.

  Cees op 26 oktober, 2016
 • Hallo
  Ik heb een iphone 4s. mijn probleem was:
  telefoon trilde niet meer.
  de homeknop ging stroef.
  en ik kreeg geen geluid bij filmpjes en music.

  Ik heb dat proberen te verhelpen door een nieuwe kabel voor de homebutton te installeren, een nieuwe trilmotor te plaatsen en een nieuwe geluidsbox te plaatsen.

  Helaas trilt mijn telefoon niet, krijg ik ook geen geluid, maar mijn homebutton reageert sneller.
  nu ook last van een touchscreen die af en toe helemaal niet reageert.

  heb je een oplossing hiervoor aub?

  Evan op 19 augustus, 2017

Geef een antwoord