iPhone 4 dock connector vervangen

iPhone 4 dock connectorHet vervangen van de iPhone 4 dock connector is niet een hele moeilijke reparatie, de reparatie duurt in totaal ongeveer 20 minuten.

Het is erg belangrijk om tijdens de reparatie gebruik te maken van goed gereedschap. Slecht gereedschap kan je iPhone beschadigen! Het gereedschap dat je nodig hebt voor de reparatie is:

 • pentalobe schroevendraaier
 • kruiskop schroevendraaier
 • plastic connector opener
 • simkaart ejector (dit is het pinnetje die je nodig hebt om de simkaart te verwijderen)

De iphone gereedschapsset die je nodig hebt voor de reparatie is te bestellen in de webshop van FixjeiPhone. Naast het hebben van goed gereedschap vinden veel mensen het fijn om gebruik te maken van een magnetische schroefmat. Deze magnetische schroefmat is erg handig tijdens het uitvoeren van de reparatie, je kunt namelijk alle schroefjes op de magnetische schroefmat plaatsen zodat je deze niet kwijtraakt en niet vergeet waar ze vandaan komen.

Wanneer de dock connector vervangen?

 • Als je telefoon niet meer oplaadt moet je natuurlijk je dock connector vervangen tenzij je iPhone 4 batterij defect is. Ben je er zeker van dat het aan het opladen ligt en ging dit al steeds moeilijk vervang dan de dock connector van je iPhone 4.
 • Als je problemen hebt met de microfoon. Als deze defect is het niet 100% zeker dat het met deze reparatie verholpen is, maar in negen van de tien gevallen wel.
 • Als je telefoon niet meer verbindt met iTunes wanneer je de iPhone met de USB in de computer hebt. Dan kan het zijn dat je dock connector niet meer optimaal werkt.

Verschil tussen de iPhone 4 en iPhone 4S dock connector

Veel mensen denken dat onderdelen van de iPhone 4 en iPhone 4s voor beide kunnen worden gebruikt, alleen is dit niet zo. Op het eerste gezicht zit er niet zoveel verschil tussen de dock connector van de iPhone 4 en de dock connector van de iPhone 4S. Je kunt de dock connector van de iPhone 4 alleen niet in de iPhone 4S monteren en andersom ook niet. Dit is niet mogelijke vanwege de aansluiting op het moederbord van de iPhone 4, deze is anders dan die van de aansluiting van de iPhone 4S, ze lijken wel op elkaar maar het aantal pins (dat zijn de gouden pinnetjes waarmee het in elkaar past) verschilt.

Reparatie video:

Doormiddel van onderstaande reparatie video kun je precies zien hoe ik de dock connector vervang. Je kunt de stappen telkens exact na doen en dan kan het eigenlijk niet mis gaan. Wanneer de video iets te snel gaat kan je de video pauzeren zodat je de reparatie kunt bijhouden.

Tijdens het vervangen van de dock connector vervang je automatisch de microfoon. Deze zit helemaal rechts en kun je herkennen aan het gouden vierkantje. Hier om heen zit een rubber vierkant en deze moet je voorzichtig verwijderen van je oude dock connector en op je nieuwe dock connector monteren. Wees wel voorzichtig, want het rubberen vierkant kan ook scheuren.

iPhone 4 dock connector vervangen (video)

Dit product bestellen?

Witte en zwarte dock connector

iPhone 4 dock connector vervangenZoals velen misschien al op de foto’s hebben gezien heb je verschillende kleuren voor de iPhone 4 dock connector.  Logisch als het klinkt is het ook; de zwarte iPhone 4 dock connectors zijn speciaal voor de zwarte iPhones en de witte voor de witte. Het maakt niet uit als je een witte dock connector in een zwarte iPhone 4 doet maar het staat natuurlijk niet zo mooi.

Welke iPhone 4 dock connector kopen?

Het is erg belangrijk om voor de reparatie een dock connector te kopen van de hoogste kwaliteit. Helaas verkopen veel webshops slechte copy dock connectors die minder goed functioneren en ook nog eens sneller kapot gaan, bij een slechte dock connector zal je goed merken dat de iPhone minder goed oplaadt. Wij vinden het altijd erg belangrijk dat je repareert met onderdelen van de hoogste kwaliteit. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de beste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van het artikel en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je nodig hebt om je eigen iPhone 4 dock connector te repareren. Vergeet niet dat goed gereedschap het halve werk is. FixjeiPhone adviseert altijd om gebruik te maken van iPhone onderdelen van de beste kwaliteit, je weet dan zeker dat het onderdeel goed is! Je kunt een iPhone 4 dock connector bestellen in onze webshop »

Fixjeiphone wenst je veel succes tijdens het repareren! Volg de handleiding en reparatie video goed tijdens de reparatie. Mocht je er tijdens de montage van de dock connector niet uitkomen laat dan hieronder een bericht achter zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.

We waarderen het zeer als je ons wil liken op Facebook, Twitter en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

54 reacties op “iPhone 4 dock connector vervangen

 1. beste,
  ik heb een iphone 4 en deze deed niets meer, alleen toen ik de stekker erin deed ging het appeltje aan en geeft hij om de zoveel tijd een trilling.
  als ik de stekker eruit haal gaat het appeltje op het scherm gelijk weer weg tot ik de stekker er weer in doe.

  ook iTunes reageert niet.

  ik heb hierop een nieuwe batterij gekocht en deze geplaatst en warempel de telefoon deed het weer tot de batterij leeg was.
  ik heb toen de oude batterij weer teruggeplaatst waar blijkbaar nog een beetje stoom inzat en de iphone deed het weer.
  nu zijn de twee batterijen leeg en doet hij wederom niets meer en krijg ik weer het appeltje als ik de stekker erin steek en trilt het motortje weer om de zoveel tijd als ik de stekker er weer uit trek stopt alles weer.
  Nu is mijn vraag is de dock connector kapot of reageert hij dan helemaal nergens meer op?

  met vriendelijke groet,
  Maaikel van der Heide

 2. Hallo Maaikel,

  Heel herkenbaar probleem, voor 99% zeker weet ik zeker dat dit aan de dock connector licht. Vervang deze maar dan verwacht ik dat je probleem voorbij is.

  Let op bij het vervangen van de dock connector dat je de home button kabel niet kapot maakt en dat je de spreek microfoon even goed overzet. In de video leg ik dit duidelijk uit. Ook kan je dit vinden in mijn gratis E-book ”de iPhone 4 reparatie”. Dit is echt een aanrader en in 5 min gedownload!

  Wil je me laten weten als het je gelukt is?

  Davey Groothedde

 3. dank je wel voor je snelle reactie en uiteraard laat ik het weten.
  ik ga inderdaad ook het boek downloaden en volg je filmpjes zodat er niets fout kan gaan
  nogmaals dank je wel

  maaikel

 4. Hoi..
  Heb problemen met mijn iphone4
  Speaker werkt niet..
  Als ik de lader dus stekker in de dock conecctor plaats dan
  Werkt die wel…
  Mijn vraag is lig het aan de dock connector?
  Gr,marco

 5. Hallo Marco,

  Dat is heel raar en ik heb ook nog nooit hiervan gehoord. Ik verwacht dat het dan wel aan de dock connector licht, maar de dock connector staat niet eerste instantie niet in verbinding met de speaker van de iPhone 4.

  Dit zal je moeten testen door erachter te komen:)

  Ben wel erg benieuwd naar de oplossing, als je erachter bent gekomen zal je het dan willen laten weten?

  Succes,

  Davey Groothedde

 6. Hallo Davey,

  Ik heb iPhone 4 met een raar probleem als ik hem helemaal uitzet
  en hem aansluit op de oplader dan gaat hij vanzelf weer aan.
  Ander probleem ik heb er iOS 7.04 opgezet nu moet ik hem instellen dus ik
  kies Nederlandse taal en dan nog een keer Nederlands dan krijg ik de melding
  op iTunes aansluiten zo gezegd zo gedaan nu zegt iTunes dat er iets mis is met de iPhone
  Zou het de dockconector kunnen zijn ??

  Mvg Paul

 7. Hallo Davey

  dat zal ik zeker doen ik ga de dockconector
  denk ik maar vervangen heb je nog een goede website
  waar je de onderdelen kan bestellen.
  Ik heb ook nog een iPhone 5 waar de achter camera het
  niet van doet ook de flitser doet het niet meer maar ik zie helaas geen video
  🙂 ik heb gelukkig nog een paar iPhone 5 liggen dus dat komt wel goed:)

  1. Hallo Paul,

   Ik ben blij dat we je hebben kunnen helpen, voor onderdelen kan ik je helaas nog niks adviseren maar we hebben binnenkort een leuke verassing waarmee we je vast kunnen helpen 😉

 8. Hoi Davey,

  Ik ben nu al benieuwd 🙂 klinkt als een kerstkadootje
  🙂
  We hebben al eens eerder contact gehad toe was ik ook
  al bezig met wat iPhone 4 tjes uiteindelijk heb ik 1 goede gemaakt
  de rest van de moederboarden waren kapot.

  Mvg Paul

  1. Kerst word een beetje kortdag maar, hou begin januari maar goed je mail in de gaten. We gaan in januari weer een paar leuke nieuwe dingen lanceren.

   Gr. Davey

 9. Goedenavond,

  Allereerst enorm bedankt voor jullie duidelijke instructiefilms.

  Met mijn 2 linkerhanden heb mijn dockconnector vervangen en dat is dankzij de step-by-step uitleg. Nogmaals dank.

  Na het ‘inelkaar’ zetten van alle onderdelen starte ik mijn iPhone op en ik zie nu een wit vlekje op de achtergrond. Ik kan me herinneren dat in het binnenwerk een donkere laag zat en ik herinner me een lichte beschadiging. Ik denk dat dat de oorzaak is maar ik ben erg benieuwd of dat kwaad kan en of het eenvoudig te herstellen is.

 10. Hallo,

  Mijn dock connector is kapot gegaan en ik ehb een nieuwe gekocht. Ik heb echter een probleem, de schroef an de batterij wil niet losgaan. als ik kracht zet draai ik alleen de schroef kapot? wat moet ik doen?

  1. Hallo Alec,

   Je kan de schroef er proberen uit te draaien met een tang. Dit is de enigste oplossing, er zijn geen speciale schroevendraaiers hiervoor. Wel kan je een keer een andere schroevendraaier gebruiken, soms is de kop versleten van de kruiskop schroevendraaier.

   Succes,

   Davey Groothedde

 11. Hallo,

  Ik heb vandaag per ongeluk mijn Iphone op een dockinstation te ver naar achter geduwt, nu laad mijn telefoon niet meer op en ik denk dus dat het “kaartje” die in de iphone (4 trouwens) gebroken is ergens. Kan dit kloppen? Zo ja hoe repareer ik dit en hoeveel gaat me dit kosten?

  Gr. Nick

  1. Hallo Nick,

   Eind januari komt onze webshop online waar je ook onderdelen en reparatie sets kan kopen, om het zelf te repareren. Hierboven zal je ook zelf je iPhone 4 dock connector kunnen repareren door middel van de video die er in dit artikel staat.

   Als er nog vragen zijn hoor ik die graag,

   Davey Groothedde

 12. Hoi Davey, ik heb middels je video de connector vervangen alleen is de doet de microfoon heel slecht , wat zou hier voor de hand liggende oorzaak zijn ?
  Greets Siem

 13. Hoi Davey , ik heb middels je video de connector vervangen en alles werkt goed behalve de microfoon , als ik dictafoon gebruik hoor ik allen ruis en heel zacht op de achtergrond geluid , wat kan hier de voor de hand liggende oorzaak zijn ?

  1. Hallo Siem,

   Als je bijna tot geen geluid opneemt met de dictafoon moet je de luidspreker vervangen, bij de iPhone 4 zit deze aan de aan en uit knop, bij de iPhone 4s aan de audio flex kabel en bij de iPhone 5 zit deze luidspreker aan de kabel van de voor camera.

   Groetjes,

   Davey Groothedde

   1. Nee ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen , ik heb inmiddels deze video de dockconnector vervangen maar nu als ik nu bel hoor die gene me niet , kan het zijn dat ik het microfoon niet goed heb terug gedaan ?

 14. Jaa dan verwacht ik dat je de microfoon niet goed heb terug gezet. Heb je wel originele onderdelen besteld? Hier zitten ook vaak problemen bij.

  1. ja er staat onder apple , ik heb het rubbertje bij de oude eraf gehaald en op de nieuwe geplaatst ( kan dit op verschillende manieren ?)en zo denk ik terug geplaatst . Heb je een tip hoe ik het best de micro kan plaatsen?

   1. Hee Siem,

    Je moet het puntige gedeelte terug stoppen in het midden frame en dan zal die goed moeten werken. Werkt het dan nog steeds niet dan denk ik dat je microfoon niet helemaal goed is.

    Groetjes,

    Davey

 15. Hoi Davey,

  Ik heb mijn Dock connector vervangen. Nu gaat mijn telefoon nog wel aan maar je zie alleen het logo in het beeld en weer verdwijnen! En kan hem niet aan zetten met de aan uit knop! Welke oorzaak kan dit zijn?

  Mvg Arnoud.

 16. Hallo Arnoud,

  Als ik u verhaal zo aan hoor verwacht ik dat de batterij defect is. Uw iPhone valt weer uit, omdat er geen stroom opgeslagen wordt.

  Groet,

  Davey Groothedde

 17. hallo,

  super uitleg, bedankt daarvoor.

  gezien mijn iphone helemaal niks meer deed en ook niet oplaadde heb ik de dockconnector vervangen, helaas is dit niet de oplossing.

  Wanneer ik mijn iphone aanzet krijg ik nog steeds een lege batterij en een stekker in mijn beeldscherm.

  kan dit nu ook de batterij zijn??

  thanks

 18. Hallo Davey,

  Ik heb mijn IPhone 4 in de wc laten vallen, nadat dat gebeurd was heb ik hem niet meer aangezet en eerst drie dagen in de rijst gelegd. Vervolgens heb ik hem weer aangezet, in het begin ging hij nog wel aan maar viel de hele tijd uit. Daarna deed hij het een paar minuten en vervolgens viel hij uit en ging het van dat rode batterij tekentje naar het apple logo en viel dan weer uit. Ik kan hem nu dus ook niet meer aanzetten omdat hij vast loopt bij het apple logo.

  Ik denk daarom dat het aan de dock connector ligt of zou het ergens anders aan liggen?

  Als jij misschien weet waaraan het zou kunnen liggen zou dat erg fijn zijn en dan stuur ik hem waarschijnlijk gelijk op, want hem zelf repareren vind ik maar een beetje eng want als ik iets fout doe heb ik geen iPhone meer…

  Graag zou ik dan ook willen weten wat de kosten zijn als ik mijn iPhone bij jou laten repareren.

  Alvast bedankt!

  1. Beste Tessa,

   De kans bestaat dat de dock connector defect is gegaan. Wat ik kan doen is eerst de dock connector vervangen en als het nodig is het moederbord reinigen. Als je wilt kun je de iPhone opsturen en dan zal ik er gelijk na kijken. De kosten van de dock connector vervangen zijn 39 euro.

   Groet,

   Davey Groothedde

 19. Hoii,

  Dankjewel voor je reactie! Maar vanmiddag had ik hem nog is aan de oplader gelegd en ineens ging hij aan wat ik erg raar vond.. Maar het doet het nu wel dus het probleem is opgelost!

  Groetjes

 20. Hoi,

  Ik heb thuis een PHILIPS DS3600/12 dat is een speaker met docksysteem, als ik mijn iPhone in de dock doe laad hij wel op maar verdwijnt de mogelijkheid om je volume aan te passen, ook als ik een liedje afspeelt komt er geen geluid. Bij mij zus zijn iPhone werkt de dock prima.

  Ligt dit aan mijn dockconnector??

 21. hallo kan iemand mij helpen
  Kijk ik heb een iphone 4s die in het water is gevallen.
  Als ik hem oplaadt dan voel en hoor ik hem wel trillen maar dan gebeurt er niets
  Kan iemand mijn pls helpen ik weet niet meer wat ik moet doen

 22. Hallo,

  Mijn iPhone 4S is nu ongeveer 2 jaar oud maar hij loopt super snel leeg, ook als ik er niet op zit. Hij valt vaak ook uit met 20% en soms met 40%, als ik hem dan oplaad is hij gewoon weer rond de 40%. Ik kan maar een paar uurtjes met 100% batterij. Weet iemand wat het probleem is?

  Alvast bedankt

  1. Jazeker! Dit is geen enkel probleem, maar ik ben eigenlijk wel 90% zeker dat dit de oplossing is. Een reparatieset is trouwens wel nodig ;)!

 23. De volume regeling werkt niet op mijn iPhone 4. Het balkje komt niet in wel (wel symbool belsignaal)
  Als ik een koptelefoon gebruik kan ik wel het volume regelen. Nu heb ik de dock connector al een keer vervangen echter het probleem blijft bestaan.

  Wanneer ik echter de ingang van de dock connector nat maak met 91% alcohol is het probleem tijdelijk verholpen. Het ijkt dus alsof de iPhone denk dat het toestel is aangesloten in een dock station.

  Herkenbaar probleem?

 24. Help , batterij en Dock connector vervangen van iPhone 4. Nu is beeldscherm zwart. Idee waar dit aan zou kunnen liggen.
  Bedankt alvast voor reactie.

  1. Hallo Johnny,

   Dat is erg vervelend, vaak is de dock connector de oplossing van dit probleem. We adviseren om dit eerst te vervangen en als het probleem zich nog steeds voordoet dan kunt u altijd de home button erbij bestellen, er zitten namelijk geen verzendkosten.

   Veel succes met de reparatie!

 25. Hallo Davey,
  Ik heb mijn bestelling voor een doc-connector, gereedschapsetje en magnetische mat in goede orde en snel ontvangen. De e-reparatiehandleiding, welke gratis bij iedere bestelling zou worden geleverd, heb ik (nog) niet. Hoe kom ik hier aan?
  Groet, AJ

 26. Mijn iphone 4 s gaat heel snel leeg al 2x een nieuwe accu geprobeerd maar gaat nog steeds heel snel leeg, kan dat ook aan de dock connector liggen?

 27. Maakt je telefoon slecht contact met het laden, DIT IS DE OPLOSSING.
  Iedere keer als je het snoer aansluit op je telefoon, dan gaat er een stofdeeltje mee de connector in. Na geruime tijd past het stekkertje steeds slechter in je telefoon en heb de de indruk dat je connector versleten is. Dat is dus niet zo, de connector zit vol stof.
  Ga met een naald de connector voorzichtig schoonmaken en je stekkertje past weer perfect. SIMPEL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *