BLOG

Hoe herken ik een defect iPhone 4 LCD scherm?

Op 24 januari 2014, door Davey
9 reacties 2 min. leestijd

(Het is mogelijk dat je touch screen van de iPhone nog heel is en je LCD scherm defect is. Hoe herken je nou zon defect iPhone 4 LCD scherm en hoe kan ik dit oplossen? In dit artikel krijg je antwoord op deze vraag.)

Een defect iPhone 4 LCD scherm is te herken aan de rare kleuren die het scherm horizontaal of verticaal geeft. Op de afbeelding links zie je een iPhone 4 met een defect iPhone 4 LCD scherm. Het geeft vaak rare kleuren en strepen in beeld.

Het kan ook zijn dat je LCD scherm helemaal niet meer werkt en dat je alleen maar zwart beeld ziet. Wat wel belangrijk is dat je gaat kijken als het zeker het scherm is.

Als je batterij defect is van de iPhone 4 heb je ook geen beeld. Dit moet je niet door elkaar gaan halen.

Dit kan je testen door middel van de iPhone 4 aan te sluiten op iTunes en dan te kijken als iTunes de iPhone herkent. Herkent iTunes de iPhone 4 wel dan kan je dus concluderen dat het scherm van de iPhone 4 kapot is.

Hoe repareer ik mijn iPhone 4 LCD scherm?

Het LCD scherm van de iPhone 4 zit vast aan het touch screen van de iPhone 4. Dit is niet zonder dure apparaten aan elkaar te zetten. Als je een nieuw iPhone 4 scherm aanschaft moet je opletten dat je een scherm met LCD aanschaft.

Zoals op de afbeelding die je links kan zien is er een verschil tussen iPhone 4 schermen. Links zie je een scherm met een LCD en rechts zie je iPhone 4 scherm zonder LCD scherm. Voor de reparatie moet je het linker iPhone 4 scherm hebben, anders heb je geen LCD functie meer en dan heb je niks aan de iPhone 4.

De oplossing is het vervangen van het iPhone 4 scherm, dit kan je zelf doen met behulp van onze reparatie video. Hiervoor kan je op de link klikken.

Hoe voorkom ik een defect iPhone 4 LCD scherm?

Het is verstandig om je iPhone 4 te beschermen met een hoes of case. Ook kan je nog een screenprotector plaatsen, maar dit alles bied geen zekerheid. Als je de iPhone 4 laat vallen kan er altijd iets gebeuren, vaak is het een kwestie van geluk.

Het helpt altijd wel als je een goed hoesje eromheen hebt. Vaak vangt het hoesje van de iPhone 4 al een groot deel van de klap op. Ook zit er verschil tussen een origineel en een copy scherm, copy schermen gaan veel sneller kapot dan originele iPhone 4 LCD schermen.

Ik raad het ook altijd aan om bij het vervangen een origineel iPhone 4 scherm te kopen, maar voor als nog een defect iPhone 4 LCD scherm zit in een klein hoekje.

Heb je wat aan dit artikel gehad? Ik zal het erg waarderen als je een leuke reactie onder dit bericht wil zetten. Ook mag je altijd een vraag stellen en geef ik z.s.m. antwoord op je vraag. Vergeet ons niet te liken via Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties op “Hoe herken ik een defect iPhone 4 LCD scherm?

 • Hey ik ben Danny, ik was aan het Whatsappen op mijn iPhone, maar toen opeens werd mijn beeld minder fel en langzaam werd het zwart. Nu kan ik mijn iPhone nog wel aan doen, alleen zie ik dan zwart beeld, wat nog wel licht geeft. Weten jullie of mijn LCD scherm kapot is of iets anders? Alvast bedankt

  Danny op 6 augustus, 2014
 • Heeii,

  ik heb een iPhone 4s. Sinds kort zit er een horizontale streep im het scherm verder geen problemen. Hoe krijg je die streep weg en wat is er aan de hand? Alvast bedankt

  Suzan op 15 december, 2014
  • streep is alweg

   Suzan op 15 december, 2014
   • Hey Suzan, hallo! Hoe heb je het voor elkaar gekregen? Ik heb nu ook strepen op mijn scherm, maar die verdwijnen niet vanzelf…

    Myrtho op 28 april, 2015
 • had een kleine barst in scherm. kan alles zien maar niets bedienen.
  scherm vervangen en doet nog steeds niets.
  kan hem ook niet uitschakelen met de normale functies.

  johan op 9 juli, 2015
 • Hoi ik heb een iphone 4s.ik krijg soms strepen op me beeldscherm en kan soms niet zien wat op beeldscherm staat en na paar minuut doet het weer normaal.wat zou het zijn

  Sem op 19 juni, 2017
 • Hey ik zat ip mij ipad en ik lechde hel even weg toen ik terug kwam zat er allemaal strepen in hie kom dat x

  Blondje op 18 november, 2017
 • Hey, ik heb een iphone 5s en had een stuk scherm, heb hem vervangen door een scherm waarvan zeer goede ratings (4,5 sterren) maar mijn scherm wil dus soms moeilijk reageren en raar beginnen doen, alles is goed gemonteerd dus is mijn vraag, heb ik een slecht scherm of is mijn moederbord ook stuk?

  Davy op 25 september, 2018
 • Het touchscreen van mijn iPhone 4 vervangen m.b.v de perfecte video-uitleg en prima hulpgereedschap. Daardoor enthousiast geworden inmiddels ook de touchscreen van een ASUS- en een Samsung-tablet van mijn zoon en vrouw vervangen. Heb inmiddels wel een oogloup gekocht vanwege die ongelooflijk kleine schroefjes in de iPhone.

  P. van Braam op 6 oktober, 2018

Geef een antwoord