iPhone 12 Pro scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 10 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 12 of iPhone 12 Pro scherm vervangen met behulp van een video? In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je het scherm kunt vervangen. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben hetzelfde scherm en de reparatie wordt op exact dezelfde manier uitgevoerd.

We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kiezen voor het repareren van een toestel in plaats van het aanschaffen van een nieuw toestel. Hierdoor zorgen wij er samen voor dat er minder toestellen op de grote e-waste stapel terechtkomen.

Signalen van een kapot iPhone 12 of 12 Pro scherm:

 • De iPhone 12 of 12 Pro heeft geen beeld meer, maar je kunt nog wel geluiden horen als deze aanstaat. Ook werkt de trilmotor wel als je deze gebruikt.
 • De iPhone 12 of iPhone 12 Pro heeft rare strepen of vlekken in het OLED
 • De touch van de iPhone 12 of 12 Pro werkt slecht of niet
 • Het glas van de iPhone 12 of iPhone 12 Pro is gebarsten
 • Het scherm van de iPhone 12 of 12 Pro laat los van het frame (kijk goed of het frame niet ingedeukt is waardoor het snel weer gebeurt)

Maak altijd eerst een goede diagnose voor je het scherm gaat vervangen. Niet elke iPhone die niet meer aangaat wordt gemaakt met een nieuw scherm. Zo kan er bijvoorbeeld ook kortsluiting in het moederbord zitten of kan een ander onderdeel kapot zijn.

Gebruik voor het vervangen van het scherm altijd iPhone 12 of iPhone 12 Pro onderdelen van de hoogste kwaliteit, kies altijd voor goed gereedschap. Zo voorkom je onnodige fouten en kun je zelf focussen op de reparatie. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Gebruik dan deze pagina om je controleren welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens de iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie

Door onderstaande video te bekijken zie je hoe je zelf het scherm van de iPhone 12 of 12 Pro kunt vervangen. De oorspeaker en sensor kabel die aan de bovenkant van het scherm zit is mede verantwoordelijk voor de Face ID functie. Aan deze kabel zit namelijk de flood illuminator en als deze kabel kapot gaat zou de Face ID functie niet meer werken. Gelukkig is dit ook weer te herstellen, maar voorkomen is beter. Om de Face ID functie te herstellen zijn namelijk soldeer vaardigheden nodig, je moet hiervoor de flood illuminator en ambient lightsensor (voor True Tone) overzetten op een nieuwe kabel en dan zou Face ID weer helemaal naar behoren werken.

Als je de True Tone functie wilt behouden na de reparatie kun je een iPhone scherm programmer gebruiken. Met behulp van een programmer kun je de informatie overzetten van het oude scherm naar het nieuwe. In deze handleiding kun je zien hoe je True Tone functie kunt behouden door de scherm informatie over te programmeren.

Bekijk onderstaande iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone 12 / 12 Pro scherm

Morgen in huis

 139,95 209,95
iPhone 12 / 12 Pro scherm A+ kwaliteit

Morgen in huis

 219,95 289,95

1 beoordelingen

Morgen in huis

 2,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2553 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Fix het iPhone 12 of 12 Pro scherm en voorkom e-waste

Een kapot scherm is een van de meest voorkomende iPhone 12 en iPhone 12 Pro reparaties. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhone reparaties worden uitgevoerd en dat kapotte iPhones niet zomaar ergens in de kast of op de e-waste stapel belanden. De problemen omtrent e-waste worden steeds groter doordat er steeds meer consumentenelektronica wordt gebruikt en weer wordt afgeschreven. Veel consumenten weten niet hoe je zelf een kapot apparaat moet repareren, met FixjeiPhone willen wij dit probleem verbeteren. We adviseren om altijd te repareren op een stabiele ondergrond en zorg voor voldoende licht. Bekijk daarna onze handleiding stap voor stap zodat je niks vergeet of overslaat.

Naast alle benodigdheden voor reparaties bieden wij ook refurbished iPhones aan als alternatief op een kapotte. Onze refurbished iPhones zijn van de hoogste kwaliteit, gecontroleerd en FixjeiPhone bezit het Keurmerk Refurbished zodat je zorgeloos geniet van 2 jaar garantie.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Werkt Face ID nog na deze iPhone 12 / 12 Pro scherm reparatie?

  Antwoord

  Face ID werkt nog na deze reparatie als je tijdens de reparatie voorzichtig bent geweest met de voorcamera module en de oorspeaker en sensor kabel.

 • Vraag

  Welk iPhone 12 / 12 Pro scherm moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je kunt kiezen uit een standaard iPhone 12 / 12 Pro scherm en een iPhone 12 / 12 Pro scherm van A+ kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit van het scherm zit in de kleuren, de pasvorm, sterkte van het glas en de gevoeligheid van het touchgedeelte.

 • Vraag

  Kan ik de scherm melding voorkomen?

  Antwoord

  Je kunt deze melding voorkomen door de chip over te zetten van het oude scherm naar de nieuwe. Hiervoor heb je wel soldeer vaardigheden voor nodig.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij FixjeiPhone besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Conclusie iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen

Je hebt nu kunnen zien hoe je het scherm van A tot Z kunt vervangen en extra informatie die je nodig hebt voordat je aan de reparatie kunt beginnen. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan tijdens de reparatie. Let extra goed op bij de korte kabel van de oorspeaker en sensor kabel. Als deze kabel kapot gaat werkt je Face ID functie niet meer. Als je de True Tone functie wilt behouden kun je een programmer gebruiken om de informatie over te zetten.

Melding na het vervangen de iPhone 12 / 12 Pro scherm

Na het vervangen van de iPhone 12 /12 Pro scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm of de iPhone. De meeste mensen kiezen ondanks de melding er gewoon voor om de iPhone zelf te fixen omdat het verder geen invloed heeft op de prestaties van de iPhone en het scherm.

Heb je nog vragen over deze reparatie? Plaats deze dan onder de handleiding. Dan kunnen wij of andere reparateurs je verder helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord