iPhone 12 dock connector vervangen
HANDLEIDING

iPhone 12 dock connector vervangen

Dit heb je nodig

Nog 3 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 12 dock connector vervangen met de hulp van een stap voor stap video handleiding? De iPhone 12 dock connector is een onderdeel wat na het scherm en de batterij het vaakst vervangen wordt. Dit komt doordat de dock connector verantwoordelijk is voor meerdere functies van de iPhone 12. Wij vinden het belangrijk dat apparaten met kleine probleempjes niet direct in de kast of op de e-waste afvalberg terecht komen. Het probleem is vaak dat mensen niet weten hoe ze het moeten repareren. FixjeiPhone stimuleert het repareren van apparaten en leveren hierbij het gereedschap, de handleidingen en de iPhone onderdelen om de reparatie succesvol te voltooien.

Signalen van een defecte iPhone 12 dock connector:

 • De iPhone 12 wil niet meer opladen (test altijd eerst de oplader en of er geen stof in de dock connector zit)
 • De persoon waarmee je aan het bellen bent kan je slecht verstaan (hiermee wordt normaal bellen bedoeld)
 • Het opnemen van geluid met bijvoorbeeld de dictafoon app of de camera app werkt niet of het geluid is heel zacht
 • De barometer van de iPhone 12 werkt niet meer (barometer is een hoogtemeter, hiermee kan de iPhone zien hoeveel traptreden je bijvoorbeeld loopt)
 • De luidspreker of de trilmotor staan door middel van de dock connector in verbinding met het moederbord (bij problemen kan de dock connector de oorzaak zijn, toch merken we dat in de meeste gevallen het onderdeel zelf het probleem is)

Voordat je aan deze reparatie gaat beginnen is een goede diagnose essentieel. Als je nog niet zoveel reparatie ervaring hebt kunnen de bovenstaande signalen je helpen bij een goede diagnose. Daarnaast adviseren we ook bij twijfel om de dock connector vast te klikken op het moederbord . Zo kun je testen of het probleem verholpen is zonder de complete dock connector in het frame te plaatsen. Naast een goede diagnose zijn kwalitatieve onderdelen en de goede tools ook essentieel om deze reparatie succesvol te voltooien.

De iPhone 12 lijkt veel op de iPhone 12 Pro. Je kunt deze iPhone het makkelijkst herkennen aan de twee camera’s aan de achterkant van de telefoon. Twijfel je nog welke iPhone je hebt? Dan kun je deze pagina gebruiken om zien welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens het repareren van de iPhone 12 dock connector

De iPhone 12 kun je openmaken door het scherm te verwijderen. Wat je misschien wel gewend was van andere modellen is dat het scherm naar de rechterkant of de bovenkant wordt geopend. De 12 serie iPhones worden naar de linkerkant geopend. Deze kant hebben ze nog niet eerder gekozen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zo voorkom je dat het scherm of de oorspeaker en sensor kabel beschadigen tijdens een van deze stappen. De oorspeaker en sensor kabel (de kabel achter het scherm) is medeverantwoordelijk voor het functioneren van Face ID.

Ga je de iPhone 12 dock connector vervangen vanwege microfoon problemen? Dan adviseren we om ook de gaasjes goed te reinigen. De meeste geluidsproblemen worden veroorzaakt doordat de gaasjes van de iPhone verstopt zitten en niet door de hardware zelf. Je kunt de gaasjes van de iPhone 12 reinigen met een borsteltje en perslucht. Naast viezigheid en vuil komt het probleem ook vaak door defecte microfoontjes (die onderdeel zijn van de dock connector).

Bekijk onderstaande iPhone 12 dock connector reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone 12 dock connector vervangen (video):

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Dit product bestellen?

iPhone 12 dock connector

5 kleuren

Tijdelijk uitverkocht

 49,95

Morgen in huis

 2,95

120 beoordelingen

Tijdelijk uitverkocht

 7,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2546 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Voorkom e-waste en fix zoveel mogelijk iPhones

Een kapotte iPhone 12 dock connector komt vaak voor en is goed te vervangen. We kunnen e-waste voorkomen door zoveel mogelijk apparaten samen te repareren. Op deze manier kan de e-waste afvalberg verkleint worden en kunnen we samen bijdragen aan een beter milieu.

Om deze iPhone 12 reparatie succesvol te voltooien is het van belang dat je werkt op een stabiele ondergrond en zorgt voor voldoende licht. Tijdens deze reparatie adviseren we ook om een magnetische schroefmat te gebruiken. Bijna elke schroef in de iPhone heeft een ander formaat en als deze met elkaar verwisseld worden kan dit leiden tot problemen.

Is het repareren echt niet meer mogelijk? Lever de iPhone dan in bij een WeCycle inleverpunt of gebruik de bruikbare onderdelen van het toestel voor andere iPhones. Voor de iPhones die niet meer te fixen zijn hebben we een duurzaam alternatief namelijk refurbished iPhones. FixjeiPhone heeft een breed assortiment refurbished iPhones van de hoogste kwaliteit met een erkend keurmerk. Elke iPhone wordt geleverd met 2 jaar garantie!

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Moet ik ergens rekening mee houden bij het kiezen van de goede dock connector?

  Antwoord

  De iPhone 12 is uitgebracht in meerdere kleuren. Door naar de behuizing te kijken of naar de oude dock connector kun je zien welke kleur je nodig hebt. Kies verder altijd voor onderdelen voor de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat het onderdeel goed zal functioneren in je Apple iPhone 12! FixjeiPhone verkoopt dock connectoren van de hoogste kwaliteit zodat je kiest voor kwaliteit.

 • Vraag

  Is de iPhone 12 dock connector ook compatible voor andere iPhones?

  Antwoord

  De iPhone 12 dock connector is ook compatible voor de iPhone 12 Pro. Wel heeft de iPhone 12 Pro dock connector andere kleuren dan de iPhone 12.

 • Vraag

  Hoe kan ik de dock connector reinigen vanaf de buitenkant?

  Antwoord

  Je kunt de dock connector reinigen vanaf de buitenkant met bijvoorbeeld een klein pincetje. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel wat beschadigt. De poort waar de lightning kabel ingaat zit namelijk helemaal dicht en komt vanaf de binnenkant van de poort niet uit in de iPhone zelf.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij FixjeiPhone besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen. Dit is alleen mogelijk wanneer de onderdelen in onze webshop zijn besteld.

Conclusie iPhone 12 dock connector vervangen

We kunnen concluderen dat het vervangen van de iPhone 12 dock connector vaak voorkomt en het bij het goed volgen van de video goed te doen is. Iets wat de reparatie wat moeilijker maakt is dat het moederbord uit de iPhone moet worden gehaald om de dock connector te kunnen vervangen. Wees verder extra voorzichtig met het scherm en de oorspeaker en sensor kabel, deze zijn namelijk medeverantwoordelijk voor de Face ID functionaliteit.

Heb je een vraag over het vervangen van de iPhone 12 dock connector? Je kunt onder deze handleiding een vraag stellen over de reparatie. Dan kunnen wij of andere reparateurs je verder helpen! Natuurlijk kan je ook via onze chat contact opnemen met een van onze specialisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord