iPhone 12 Pro teardown
BLOG

iPhone 12 Pro teardown en reparatie tips!

Op 24 november 2020, door Davey
0 reacties 4 min. leestijd

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de binnenkant van de iPhone 12 Pro. In deze teardown van de iPhone 12 Pro demonteren we alle onderdelen uit de iPhone en geven we tips waarbij je moet opletten wanneer je de iPhone 12 Pro uit elkaar gaat halen.

De iPhone 12 Pro is uitgebracht in 2020 en wordt geleverd in de kleuren oceaanblauw, goud, grafiet en zilver. Verder heb je de keuze uit 128GB, 256GB of 512GB opslagcapaciteit. De iPhone 12 Pro heeft net als de iPhone 12 een 5G verbinding, een OLED scherm en een A14 Bionic-chip. De iPhones uit de Verenigde Staten hebben nog een extra antenne voor het mmWave 5G netwerk. Dit is de snelste vorm van 5G op dit moment en wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten. Het 5G netwerk wat hier in Nederland ontvangen wordt kun je zien als een 5G lite netwerk vanwege de lagere snelheid.

De iPhone 12 Pro heeft drie achter camera’s namelijk een groothoeklens, een ultra-groothoeklens en telelens. Met deze camera’s kan je tot 4 keer optisch zoomen in tegenstelling tot 2 keer bij de iPhone 12.

iPhone 12 Pro teardown 7 feiten

Tijdens deze iPhone 12 Pro teardown komen we met nieuwe informatie wat te gebruiken is voor de iPhone reparatie branche.

  1. De iPhone 12 Pro heeft exact dezelfde batterij als de batterij die in de iPhone 12 zit. Deze batterij heeft 2815mAh en dezelfde connector die aansloten kan worden op het moederbord.
  2. Het scherm van de iPhone 12 Pro is hetzelfde als die van de iPhone 12. Beide iPhones hebben een 6,1-inch Super Retina XDR-scherm.
  3. Na het vervangen van de achter camera’s krijg je ook een ”Non-Genuine camera waarschuwing”.
  4. Je krijgt net als bij de iPhone 11 Pro een ”Non-Genuine scherm waarschuwing” nadat je een scherm hebt verwisseld. Deze melding verdwijnt na enkele dagen en heeft geen invloed op de werking van het scherm. Mocht je deze melding niet willen krijgen dan kun je ervoor kiezen om de chip over te zetten van het oude scherm naar het nieuwe scherm.
  5. De iPhone 12 Pro is voorzien van de LiDAR scanner. Deze scanner geeft meer mogelijkheden voor AR (Augmented Reality).
  6. True-Tone functie verdwijnt wanneer je geen scherm programmer gebruikt bij een scherm reparatie. Automatische helderheid blijft wel gewoon functioneren.
  7. Je krijgt een ”service” melding wanneer je de batterij verwisselt. Bij de batterijconditie komt service te staan, dit heeft geen invloed op het functioneren van de batterij. Via 3Utools kun je de werkelijke batterijconditie uitlezen.

Bekijk onderstaande iPhone 12 Pro teardown video. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 12 Pro teardown en reparatie tips! (video):

Wat is het verschil tussen de iPhone 12 en de iPhone 11

De uiterlijke verschillen tussen de iPhone 12 Pro en de iPhone 11 Pro zijn goed zichtbaar. We zien het nieuwe hoekige design en ook de LiDAR scanner kun je goed aan de achterkant zien zitten. Daarnaast zien we niet veel grote verschillen. Apple claimt gebruik te maken van sterker glas namelijk “Ceramic Shield”. Dit glas zou 4x sterker moeten zijn dan het glas van de iPhone 11 Pro.

4x sterker glas dan de iPhone 11 Pro?

Onder het verbeterde glas zit het super Retina XDR OLED. Bij de eerdere modellen zien we wel eens problemen voorbij komen dat lijnen in het scherm komen of dat de touchlaag niet meer naar behoren werkt. Hopelijk zorgt het verbeterde glas van Apple voor een betere bescherming van het OLED.

Supersnelle A14 Bionic

De nieuwe iPhone 12 Pro is ook een stukje sneller dan zijn voorgangers. Als we Apple moeten geloven is de vernieuwde Bionic chipset tot 50% sneller dan de iPhone 11 Pro.

5G en de iPhone 12

De vernieuwde 5G verbinding is één van de meest besproken verbeterpunten van dit toestel. De vernieuwde verbinding is naar verwachting belangrijk voor de levensduur van het device, de 5G verbinding is relatief nieuw en gaat vermoedelijk lang mee.

Batterijduur van de iPhone 12 Pro

De nieuwe features zoals de 5G verbinding hebben een negatieve invloed op de batterijduur van de iPhone 12 Pro. De batterij heeft minder mAh, in combinatie met de nieuwe 5G verbinding gaat de iPhone sneller leeg. De iPhone 12 Pro gaat met een ingeschakelde 5G verbinding volgens Apple 9 uur en 6 minuten mee. Ter vergelijking gaat de iPhone 11 Pro met een LTE verbinding 10 uur en 24 minuten mee, dit is bijna 1,5 uur langer dan!

MagSafe is terug

De MagSafe oplader is terug. In de teardown is te zien dat de magneet in de achterkant is vewerkt. Hiermee kan je een oplader of andere accessoires verbinden met je iPhone. De volledig draadloze iPhone komt hierbij steeds dichterbij.

Verschillen op een rijtje

iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 11 iPhone 11 Pro
Display 6.1 inch 6.1 inch 6.1 inch 5.8 inch
Type Display OLED OLED LCD OLED
Chipset A14 A14 A13 A13
Camera’s 2 3 2 3
Batterijduur 8:25 (5G)
10:23 (LTE)
9:06 (5G)
11:24 (LTE)
11:16 10:24

Conclusie iPhone 12 Pro teardown

Het vervangen van de onderdelen is redelijk eenvoudig, zeker voor ervaren technici. De makkelijkste onderdelen zoals het scherm en de batterij krijgen een melding wanneer je deze vervangt. Gelukkig functioneren ze wel goed in tegenstelling tot de achter camera’s. Vermoedelijk komt er snel een oplossing of gaat Apple stoppen met het dwarsbomen van deze softwarematige implementaties. De repareerbaarheid van de iPhone 12 Pro wordt net als bij de iPhone 12 gedwarsboomd door de meldingen die Apple softwarematig implementeert.

Download de iPhone 12 teardown wallpaper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord