iPhone 11 teardown

iPhone 11 teardownIn dit bericht laten we je zien hoe je de iPhone 11 helemaal uit elkaar kunt halen. Het lijkt erop dat de iPhone 11 de opvolger is van de iPhone Xr als we kijken naar de binnenkant en de hardware van het toestel. Je kunt de iPhone 11 herkennen aan de twee achter camera’s in tegenstelling tot de iPhone Xr die één achter camera heeft. De iPhone 11 heeft net als de iPhone Xr een LCD scherm en geen OLED scherm zoals de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max.

De iPhone 11 is geïntroduceerd in 2019 en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren namelijk: zwart, wit, groen, geel, paars en rood. Deze kleuren zijn te verkrijgen in een opslagcapaciteit van: 64GB, 128GB en 256GB.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

 • iPhone reparatieset 15 in 1
 • iPhone 11 magnetische schroefmat
 • Heat gun
 • iPhone 11 batterij sticker
 • iPhone 11 frame sticker

iPhone 11 teardown (video):

Video inhoudsopgave

 1. 0:33 Scherm
 2. 2:29 Oorspeaker en sensor kabel
 3. 3:12 Simkaart lezer
 4. 4:03 Achter camera
 5. 4:36 Voorcamera kabel
 6. 4:59 Moederbord
 7. 5:52 Signaalkabel
 8. 6:11 Dock connector
 9. 6:11 Luidspreker
 10. 6:11 Trilmotor
 11. 7:44 Batterij
 12. 8:57 Wifi en bluetooth antenne
 13. 9:30 Volume kabel
 14. 10:11 Rechter boven antenne
 15. 10:22 Aan en uit knop kabel

Welke voordelen zien we tijdens deze iPhone 11 teardown?

 • Het scherm en de batterij van de iPhone 11 zijn relatief makkelijk te vervangen. Je moet wel extra oppassen met de oorspeaker en sensor kabel.
 • Er zitten geen nieuwe of onbekende schroeven in de iPhone 11 die een reparatie moeilijker maken.
 • Je kunt de Face ID functie overzetten door de oorspeaker en sensor kabel over te plaatsen op het nieuwe scherm.

Welke nadelen zien we tijdens deze iPhone 11 teardown?

 • De voorcamera kabel, oorspeaker en sensor kabel zijn essentieel voor het gebruik van Face ID.
 • Het glas van de achterkant is moeilijk om te vervangen zonder relatief dure machines.

iPhone 11 scherm

De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD scherm wat veel lijkt op het scherm van de iPhone Xr. De oorspeaker en sensor kabel zit ook net als bij de iPhone Xr achter het scherm gemonteerd en is verantwoordelijk voor de Face ID functie. De iPhone 11 bevat een True Tone functie die je kunt overzetten met behulp met behulp van een EEPROM. Na elke reparatie adviseren we om een frame sticker te gebruiken. Zo is de iPhone 11 beter bestemd tegen stof en vocht. Ook adviseer ik bij de reparatie van het scherm om een EEPROM te gebruiken.

iPhone 11 batterij

De iPhone heeft één batterij connector in tegenstelling tot de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro max. De batterij heeft een opslagcapaciteit van 3110mAh en heeft een voltage van 3.83V (gelijkspanning). De batterij zit vast met behulp van een batterij sticker. In de video kun je zien hoe deze sticker kunt verwijderen en hoe je een nieuwe batterij sticker kunt plaatsen. De batterij kan opgeladen worden met een lightning kabel en d.m.v. draadloos opladen. Ik adviseer wel om bij het vervangen van de iPhone 11 batterij een EEPROM te gebruiken.

iPhone 11 achter camera’s

De iPhone 11 heeft in tegenstelling tot de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max twee achter camera’s in plaats van drie. Het voordeel aan meerdere camera’s is dat de iPhone betere foto’s kan maken als je foto van dichtbij bijvoorbeeld wilt maken. De iPhone heeft een ultragroothoek camera, een groothoek camera en geen telelens. De telelens is bedoeld om foto’s van dichtbij te maken. Dan kan wel bij de iPhone 11, maar dan moet je softwarematig inzoomen en dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de foto.

iPhone 11 conclusie

De iPhone 11 lijkt veel op de iPhone Xr van zowel de binnekant als de buitenaknt. Je kunt de iPhone 11 gemakkelijk herkennen aan de twee achter camera’s. De meeste onderdelen zijn relatief makkelijk om te vervangen en dat is erg positief. Dit zien we ook terug bij de voorgaande iPhones en dit komt vermoedelijk, omdat Apple zelf deze onderdelen ook makkelijk en snel wil kunnen vervangen. We adviseren wel om bij het scherm en de batterij een EEPROM te gebruiken.

iPhone 11 wallpaper

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *