iPhone 11 scherm en LCD vervangen

iPhone 11 scherm vervangeniPhone 11 scherm kapot en wil je dit zelf fixen? In deze video ga ik je laten zien hoe je het iPhone 11 scherm en LCD kunt vervangen. Het vervangen van het scherm van de iPhone 11 is één van de makkelijkste reparaties van de iPhone 11. Je begint namelijk altijd met het verwijderen van het scherm. Tijdens de reparatie zet je naast het demonteren van het scherm onderdelen over van het oude naar het nieuwe scherm. Gezien de hoge verkoopaantallen van de iPhone 11, is de verwachting dat de iPhone 11 ook vaak gerepareerd zal worden. Het vervangen van het scherm is samen met de batterij altijd de meest populaire reparatie van een iPhone.

De iPhone 11 heeft in tegenstelling tot de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max een LCD en geen OLED scherm. Het scherm van de iPhone 11 heeft een 6,1-inch diagonaal scherm met LCD. Deze zit vast met twee connectoren op het moederbord van de iPhone 11.

De iPhone 11 is uitgebracht in zes verschillende kleuren namelijk: zwart, wit, groen, geel, paars en rood (PRODUCT RED). Elke kleur is verkrijgbaar in 64GB, 128GB en 256GB. Alles wijst erop dat de iPhone 11 de opvolger is van de iPhone XR. De iPhone 11 lijkt veel op de iPhone XR van zowel de buitenkant als de binnenkant. Het grote verschil aan de buitenkant van de iPhone 11 is de achterkant. De iPhone XR heeft namelijk één achter camera en de iPhone 11 heeft er twee. Ongeacht welke kleur je iPhone 11 is, de voorkant van het scherm is altijd zwart.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Belangrijk tijdens de reparatie van het iPhone 11 scherm

Voordat je aan de reparatie gaat beginnen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie verzamelt. Lees dit bericht goed en bekijk de video stap voor stap voordat je gaat beginnen aan de reparatie. Tijdens de reparatie moet je voorzichtig zijn met het overzetten van de oorspeaker en de sensor kabel. Deze twee onderdelen zijn medeverantwoordelijk voor het functioneren van Face ID. De sensor kabel bevat ook de ambient light sensor en flood illuminator / proximity sensor (beide gekoppeld aan het moederbord). Een defecte kabel is in de meeste gevallen te herstellen, maar je kunt het beter voorkomen.

iPhone 11 scherm en LCD vervangen (video):

Waarschuwing na de reparatie

Na het vervangen van het iPhone 11 scherm krijg je een waarschuwing: “Kan niet controleren of deze iPhone een echt Apple-display heeft.” Deze waarschuwing ontstaat wanneer je twee iPhone schermen met elkaar omwisselt. De waarschuwing ontstaat waarschijnlijk doordat Apple de schermen via het serienummer koppelt aan het moederbord. De waarschuwing is ontstaan sinds de definitieve versie van iOS 13.1. De waarschuwing van het scherm wordt de eerste vier dagen weergegeven op het beginscherm en verplaatst daarna naar de instellingen. Met behulp van een EEPROM kun je de True Tone functie overzetten op het nieuwe scherm. De waarschuwing van het scherm blijft wel bestaan.

Welk iPhone 11 scherm kopen?

Nu je precies weet hoe jij zelf het scherm van je iPhone 11 kunt fixen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste scherm. We adviseren altijd om te kiezen voor een scherm van de hoogste kwaliteit en te kiezen voor een bedrijf je kan helpen bij problemen. Zo behoud je de kwaliteit die je bent gewend. Wanneer je het scherm in de webshop van FixjeiPhone koopt is het altijd mogelijk om advies te vragen bij een onze reparatie specialisten.

Het iPhone 11 scherm bestaat alleen in de kleur zwart en daarom is ook alleen deze variant beschikbaar. Je kunt het iPhone 11 scherm en LCD en gereedschap bestellen in de webshop »

Melding na vervangen iPhone 11 scherm
Na het vervangen van het scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm.

Conclusie iPhone 11 scherm vervangen

Het vervangen van het iPhone 11 scherm is een reparatie die veel voorkomt en relatief makkelijk is om te voltooien. We adviseren om extra voorzichtig te zijn met de oorspeaker, sensor kabel en een EEPROM te gebruiken om de gegevens van het oude scherm op het nieuwe scherm te zetten. Na elke reparatie is het belangrijk om alles goed te testen en te controleren.

Heb je verder nog vragen over het vervangen van het iPhone 11 scherm en LCD? Plaats die dan onder dit bericht of neem contact met ons op via de chat op onze website!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

1 reactie op “iPhone 11 scherm en LCD vervangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *