iPhone 11 Pro teardown

iPhone 11 Pro teardown
Ik ga je laten zien wat allemaal nieuw is aan de iPhone 11 Pro. We hebben een video gemaakt van de complete teardown van de iPhone 11 Pro. Wat opvalt is van zowel de binnenkant of de buitenkant zijn de drie camera’s die veel ruimte in beslag nemen. Het moederbord van de iPhone 11 Pro is ook erg klein, maar dat zagen we ook al bij de iPhone X en iPhone XS. De dock connector van de iPhone 11 Pro is ook opmerkelijk en zit met twee connectoren vast op het moederbord.

De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone XS en is geïntroduceerd in 2019. De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, zilver, goud en groen. Deze iPhone heeft een OLED scherm en geen LCD en staat bekend om zijn scherpe beeld. Hoe de iPhone 11 Pro van de binnenkant eruit ziet ga je in dit bericht zien! Zo kun je zien hoe je bijvoorbeeld het scherm, de dock connector of de batterij moet vervangen van de iPhone 11 Pro.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

 • iPhone reparatieset 15 in 1
 • iPhone 11 Pro magnetische schroefmat
 • Heat gun
 • iPhone 11 Pro batterij sticker
 • iPhone 11 Pro frame sticker
Bekijk ons assortiment iPhone 11 Pro onderdelen!
Naar iPhone 11 Pro onderdelen ›

iPhone 11 Pro teardown (video):

Video inhoudsopgave

 1. Scherm: 0:36
 2. Oorspeaker en sensor kabel: 3:04
 3. Voorcamera kabel: 4:25
 4. Achter camera: 4:50
 5. Moederbord: 5:28
 6. Batterij: 3:20
 7. Achtercamera: 4:45
 8. Moederbord: 5:00
 9. Trilmotor: 6:28
 10. Luidspreker: 6:53
 11. Dock connector: 7:18
 12. Batterij: 8:39
 13. Aan en uit knop kabel: 10:20
 14. Wifi en bluetooth antenne: 10:36

Welke voordelen zien we tijdens deze iPhone 11 Pro teardown?

 1. Onderdelen die vaak vervangen worden zoals het scherm en de batterij zijn relatief gemakkelijk te vervangen.
 2. Er zijn geen onbekende schroeven in de iPhone 11 Pro.
 3. De frame sticker is makkelijk te verwijderen en weer terug te plaatsen.
 4. De U2 chip zit in de dock connector verwerkt. Als je deze wilt vervangen hoef je niet te kunnen solderen.

Welke nadelen zien we tijdens deze iPhone 11 Pro teardown?

 1. De achterkant van de iPhone 11 Pro is van glas en deze is moeilijk te vervangen. Het complete frame vervangen kost veel tijd en is vaak redelijk prijzig.
 2. De voorcamera kabel en oorspeaker en sensorkabel zijn essentieel voor het gebruik van Face ID.

iPhone 11 Pro scherm

De iPhone 11 Pro heeft een 5,8-inch OLED scherm wat veel lijkt op het scherm van de iPhone X en Xs. Net als bij de iPhone X en Xs zitten er twee kabels aan het scherm en moeten deze direct op het moederbord geklikt worden. Als je de True Tone functie wilt behouden met je de code van het scherm uitlezen met een EEPROM en overzetten op het nieuwe scherm. Ook adviseren we om altijd een nieuwe frame sticker voor de iPhone 11 Pro te plaatsen, zodat er minder vuil en vocht in de iPhone 11 Pro kan komen.

iPhone 11 Pro batterij

De batterij van de iPhone 11 Pro heeft twee connectoren. Er zit namelijk één connector op het moederbord en één connector op de dock connector. Het lijkt erop dat de bovenste connector de primaire connector is. Wanneer deze connector aangesloten is start de iPhone gewoon op. Als alleen de onderste connector aangesloten is start de iPhone 11 Pro niet op. De batterij heeft een capaciteit 3046mAh en een voltage van 3.83V.

iPhone 11 Pro achter camera’s

De iPhone 11 Pro is goed te herkennen aan zijn drie 12-megapixel achter camera’s. De iPhone heeft een ultragroothoek camera, een groothoek camera en een telelens. De ultragroothoek is een camera die het meest uitgezoomd is en waarmee je dus het meest op één beeld kunt krijgen. De groothoek camera kun je zien als de normale camera die niet erg is ingezoomd of uitgezoomd is. De telelens camera zorgt ervoor dat je goed kunt inzoomen.

iPhone 11 Pro achtercamera

iPhone 11 Pro dock connector

De iPhone 11 Pro dock connector is een onderdeel die voor veel functies verantwoordelijk is. Naast het opladen van de iPhone 11 Pro zorgt zit ook de microfoon voor het bellen op de dock connector en zorgt de dock connector voor een stabiele verbinding met je provider. Heb je helemaal geen service dan komt dit vaak de baseband chip, maar als de verbinding niet stabiel of slecht is een nieuwe dock connector vaak de oplossing. Ook worden er meerdere onderdelen op de iPhone 11 Pro dock connector aangesloten zoals de trilmotor, batterij, draadloos opladen antenne en luidspreker. Als de iPhone niet meer wil opladen en er is geen sprake van vochtschade of andere moederbord schade dan zou een nieuwe dock connector in bijna alle gevallen wel de oplossing zijn. De U2 chip die bij voorgaande modellen op het moederbord zit nu in de dock connector zelf. Deze chip gaat relatief vaak kapot waardoor de iPhone niet goed of niet wil opladen.

iPhone 11 Pro moederbord

Het iPhone 11 Pro moederbord zit op elkaar net als bij de iPhone X en bij de iPhone XS. Aan de bovenkant het moederbord van de iPhone 11 Pro zie je de nand chip, de simkaart lezer en alle connectoren waar je de onderdelen op moet aansluiten. Vermoedelijk zit de A13 bionic-chip (de prossesor) aan de onderkant van de bovenste laag en vind je in het onderste moederbord de wifi en baseband chip. Vaak ontstaan het problemen met het moederbord als de iPhone vaak valt. De verbinding tussen het onderste moederbord en het bovenste moederbord is dan niet meer goed en daardoor kunnen er problemen ontstaan met de touch van het scherm, de baseband (bereik) en met het wifi signaal.

iPhone 11 Pro moederbord

iPhone 11 Pro conclusie

De iPhone 11 Pro lijkt veel op de iPhone XS als we kijken naar de hardware. De verschillen zijn klein maar zeker wel aanwezig zoals de dock connector, de achter camera’s en de wifi antenne. Het lijkt erop dat Apple prioriteit geeft aan de reparatie van de batterij en het scherm. Deze zijn relatief snel en gemakkelijk te vervangen wat een groot voordeel.

Download de iPhone 11 Pro Teardown Wallpaper

Download de wallpaper!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *