iPhone 11 Pro scherm vervangen

iPhone 11 Pro scherm vervangenIn deze video ga ik je laten zien hoe je het scherm van de iPhone 11 Pro moet vervangen. Het scherm van de iPhone 11 Pro zit met een frame sticker vast op het frame. Als je het scherm gaat vervangen adviseer ik altijd om een nieuwe frame sticker te plaatsen. Zo komt er minder vocht en vuil in de iPhone 11 Pro. De iPhone 11 Pro heeft een 5,8-inch diagonaal OLED scherm. Je kunt de iPhone 11 Pro herkennen aan de drie achter camera’s aan de achterkant. De iPhone 11 Pro lijkt namelijk veel op de iPhone Xs en iPhone X van de voorkant, maar de achterzijde ziet er anders uit door de drie camera’s.

De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone Xs en is geïntroduceerd in 2019. De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, zilver, goud en groen. Tijdens de reparatie moet je voorzichtig zijn met de oorspeaker en sensor kabel. Deze is namelijk verantwoordelijk voor het functioneren van de Face ID functie.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

  • iPhone reparatieset 15 in 1
  • iPhone 11 Pro magnetische schroefmat
  • Heat gun
  • iPhone 11 Pro scherm
  • iPhone 11 Pro frame sticker

Belangrijk tijdens de reparatie van het iPhone 11 Pro scherm

Voordat je gaat beginnen aan de reparatie adviseer ik eerst om de video goed te bekijken. Je kunt dan zien hoe je de reparatie moet uitvoeren en daarna kun je de video stap voor stap volgen. Tijdens de reparatie moet je extra voorzichtig zijn met de oorspeaker en sensor kabel. Aan deze kabel zit ook de ambient light sensor en de flood illuminator / proximity sensor en deze zijn gekoppeld aan het moederbord. Als deze componenten kapot gaan is de Face ID functie niet meer te herstellen.

iPhone 11 Pro scherm vervangen (video):

Waarschuwing na de reparatie

Wanneer je het scherm vervangt van de iPhone 11 Pro krijg je de waarschuwing: “Kan niet controleren of deze iPhone een echt Apple-display heeft.” Deze waarschuwing komt ook als je twee Apple schermen met elkaar omwisselt. Het lijkt er dus op dat Apple op één of andere manier het scherm koppelt met het moederbord. Deze waarschuwing was nog niet aanwezig in iOS 13.0 en de bèta van iOS 13.1. De waarschuwing is ontstaan in de definitieve versie van iOS 13.1 en vermoedelijk verdwijnt de waarschuwing weer naar verloop van tijd als de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max wat ouder zijn. De waarschuwing wordt de eerste vier dagen weergegeven op het beginscherm. Daarna verplaatst de waarschuwing zich naar de instellingen. Je kunt de waarschuwing dan vinden onder instellingen -> Algemeen -> Info. Met behulp van een EEPROM kun je de informatie overzetten van het oude scherm naar het nieuwe scherm. Zo voorkom je dat dat de iPhone de waarschuwing krijgt. Als je de EEPROM niet gebruikt zou de True Tone functie ook vervalen.

Welk iPhone 11 Pro scherm kopen?

Nu je alle informatie hebt over de reparatie weet je exact hoe je de reparatie moet uitvoeren. We adviseren om een scherm te gebruiken van de hoogste kwaliteit om zo de kwaliteit te behouden die je gewend bent. Het iPhone Xs Max scherm is alleen beschikbaar in de kleur zwart die geschikt is voor alle kleuren iPhones. Je kunt de onderdelen en gereedschap bestellen in onze webshop »

Conclusie iPhone 11 Pro scherm vervangen

De reparatie van het scherm van de iPhone 11 Pro is relatief eenvoudig en kost weinig tijd. Wel moet je voorzichtig te werk gaan en nauwkeurig de oorspeaker en sensor kabel overplaatsen op het nieuwe scherm. Na de reparatie is het belangrijk om de functies weer goed te testen. Heb je tijdens de reparatie van het iPhone 11 Pro scherm nog vragen en behoefte aan extra advies? Neem dan contact met ons op via de chat of stel je vraag onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *