iPhone 11 Pro Max teardown

iPhone 11 Pro Max teardown
In dit bericht gaan we je laten zien hoe je de complete iPhone 11 Pro Max uit elkaar moet halen en zie je alle nieuwe hardware wat Apple heeft gebruikt. Wat opvalt is de grote batterij en het kleine moederbord binnenin de iPhone 11 Pro Max. Ook de achter camera’s nemen veel ruimte in de beslag en de dock connector is wat uitgebreid. De chip die ervoor zorgt dat de iPhone goed kan opladen zit nu verwerkt in de dock connector en niet meer op het moederbord. Deze chip gaat bij de wat oudere iPhones namelijk relatief vaak kapot en kan in deze iPhone dus vervangen worden met een nieuwe dock connector. Hoe je bijvoorbeeld deze dock connector moet vervangen kun je zien in de video in dit bericht.

De iPhone 11 Pro Max is de opvolger van de iPhone Xs Max en lijkt qua innerlijk veel op de iPhone 11 Pro. De iPhone 11 Pro Max werd geïntroduceerd in 2019. De iPhone 11 Pro Max is verkrijgbaar in verschillende kleuren namelijk: zwart, zilver, goud en groen. De iPhone 11 Pro Max heeft een OLED scherm.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

 • iPhone reparatieset 15 in 1
 • iPhone 11 Pro Max magnetische schroefmat
 • Heat gun
 • iPhone 11 Pro Max batterij sticker
 • iPhone 11 Pro Max frame sticker
Bekijk ons assortiment iPhone 11 Pro Max onderdelen!
Naar iPhone 11 Pro Max onderdelen ›

iPhone 11 Pro Max teardown (video):

Video inhoudsopgave

 1. Scherm: 0:38
 2. Achter camera: 3:01
 3. Voorcamera kabel: 3:51
 4. Dock connector: 4:06
 5. Moederbord: 4:28
 6. Batterij: 3:20
 7. Achtercamera: 4:45
 8. Moederbord: 5:00
 9. Oorspeaker en sensor kabel: 5:11
 10. Luidspreker: 6:01
 11. Trilmotor: 6:18
 12. Batterij: 7:42
 13. Aan en uit knop kabel: 9:48
 14. Wifi en bluetooth antenne: 11:10

Welke voordelen zien we tijdens deze iPhone 11 Pro Max teardown?

 1. Onderdelen die vaak vervangen worden zoals het scherm en de batterij zijn gemakkelijk te vervangen.
 2. Er zijn geen onbekende schroeven in de iPhone 11 Pro Max.
 3. De U2 chip zit gemonteerd in de dock connector. Deze chip ging bij voorgaande modellen vaak kapot en kan nu vervangen door een nieuwe dock connector.

Welke nadelen zien we tijdens deze iPhone 11 Pro Max teardown?

 1. De voorcamera kabel, oorspeaker en sensor kabel zijn essentieel voor het gebruik van Face ID.
 2. Het glas aan de achterzijde is moeilijk en tijdrovend om te vervangen. Dit is hierdoor vaak relatief prijzig om te laten vervangen.

iPhone 11 Pro Max scherm

De iPhone 11 Pro Max heeft een 6,5‑inch OLED scherm wat veel lijkt op het scherm van de van de iPhone Xs Max. Aan de achterkant van het iPhone 11 Pro Max scherm zitten twee kabels waarmee het scherm in verbinding staat met het moederbord. Ook zit de oorspeaker en sensorkabel op het scherm gemonteerd en deze kabel zit ook op het moederbord van de iPhone 11 Pro Max. Het iPhone 11 Pro Max scherm bevat ook de True Tone functie die je kunt overzetten op een nieuw scherm met behulp van een EEPROM. Na elke reparatie adviseren we ook altijd om een nieuwe frame sticker te plaatsen, zodat er minder vocht en vuil de iPhone binnenkomt.

iPhone 11 Pro Max batterij

De iPhone 11 Pro Max heeft twee connectoren. Één batterij connector zit gemonteerd op het moederbord en één connector zit aangesloten op de dock connector zoals je ook in de video kunt zien. De connector die aansloten is op het moederbord kun je zien als de primaire connector. Als alleen deze connector is aangesloten start de iPhone 11 Pro Max ook op. De iPhone 11 Pro Max heeft een opslag capaciteit van 3969mAh en heeft een voltage van 3.79V (gelijkspanning).

iPhone 11 Pro Max achter camera’s

De IPhone 11 Pro Max heeft net als de iPhone 11 Pro drie achter camera’s. De iPhone heeft een ultragroothoek camera, een groothoek camera en een telelens. Doordat er drie camera’s in de iPhone zitten kun je van zowel dichtbij als ver weg scherpe foto’s maken. Met behulp van de ultragroothoek camera kun je zoveel mogelijk op één beeld krijgen. De groothoek camera wordt gebruikt voor het maken van foto’s waarbij je niet teveel wilt inzoomen en niet veel wilt uitzoomen. De telelens camera wordt gebruikt als je wilt inzoomen bij het maken van een foto.

iPhone 11 Pro Max moederbord

De iPhone 11 Pro heeft een sandwich moederbord doordat het moederbord twee lagen heeft. Hierdoor heeft het moederbord niet veel ruimte nodig in de behuizing en is er meer ruimte voor de batterij. Vaak ontstaan hierdoor ook problemen. De bovenste laag verliest dan ergens de verbinding met de onderste laag. Hierdoor kun je problemen krijgen met bijvoorbeeld wifi, bereik(baseband) en de touch van het scherm.

iPhone 11 Pro Max conclusie

De iPhone 11 Pro Max lijkt veel op de iPhone 11 Pro van zowel de buitenkant als de binnenkant. Er zijn niet veel grote verschillen ten opzichte van de iPhone Xs Max. Het grootste verschil zit in de dock connector wat als positief beschouwd kan worden. Apple heeft het gemakkelijk gemaakt om de batterij en het scherm te vervangen, vermoedelijk omdat ze dat zelf ook veel moeten doen en dat is een groot voordeel.

Download de iPhone 11 Pro Teardown Wallpaper

Download de wallpaper!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *