iPhone herstart zichzelf willekeurig
BLOG

iPhone herstart zichzelf willekeurig

Op 19 april 2022, door Davey
0 reacties 5 min. leestijd

iPhones die willekeurig zichzelf herstarten zijn vaak complexere problemen voor reparatie specialisten. Soms is het moeilijk om te achterhalen wat het willekeurig opstarten van de iPhone veroorzaakt. Een van de oorzaken die het probleem kan veroorzaken is bijvoorbeeld doordat er slechte kwaliteit onderdelen zijn gebruikt tijdens de iPhone reparatie of door vochtschade.

Om de zoektocht naar het probleem te starten adviseren we om eerst de panic-logs te controleren en eventueel de iPhone te openen om op vochtschade te controleren. Gebruik altijd een goede iPhone reparatieset en een heat gun of warmtemat om de iPhone veilig te openen.

Geen reparatie ervaring?

Heb je geen reparatie ervaring en wil je het probleem toch verhelpen? Ga dan naar een reparatie specialist in de buurt of maak gebruik van onze opstuur service. Via onze opstuur service weet je zeker dat het probleem wordt bekeken door specialisten met jarenlange ervaring en indien mogelijk wordt het probleem verholpen.

iPhone niet te repareren? Kies een duurzaam alternatief.

Slechte of beschadigde onderdelen

Slechte kwaliteit of beschadigde iPhone onderdelen zijn vaak de boosdoener van het opnieuw opstarten van de iPhone. Indien dit het geval is zou je het ook kunnen terugvinden in de panic-logs. We adviseren om gebruik te maken van onderdelen van de hoogste kwaliteit om problemen te voorkomen. Veel voorkomende onderdelen die dit probleem kunnen veroorzaken zijn: voorcamera kabels, dock connectoren en aan en uit knop kabels.

Panic-logs gebruiken om probleem op te lossen

Panic-logs zijn logs die de iPhone zelf opslaat bij problemen. Je kunt deze logs vinden in de iPhone zelf: Privacy › Analyse en verbeteringen › Analysegegevens. Zoek enkel naar de panic-logs er staan namelijk ook andere gegevens bij, aan deze andere gegevens heb je verder niets en deze gaan je niet verder helpen bij het oplossen van dit probleem.

Je kunt in de panic-full logs problemen terugvinden die geconstateerd zijn door de iPhone zelf. Er is een tool die deze data automatisch analyseert. Deze tool heet Panic log analyzer. Je kunt de iPhone verbinden met de computer en daarna de tool een analyse laten doen. Deze tool is erg handig en helemaal gratis. Naast deze tool is het ook handig om zelf de meest voorkomende panic-logs te herkennen. Soms kan de tool namelijk geen probleem vinden of zijn de diagnoses wat verwarrend. Mocht deze tool je vaak helpen vergeet dan niet om een kleine donatie te geven aan de maker Wayne Bonnici.

Download op GitHub

Zet de iPhone niet terug naar fabrieksinstellingen. Je herstelt hiermee de oude panic-full logs ook.

Slechte kwaliteit onderdelen waar het probleem vaak door wordt veroorzaakt bij de iPhone X / XS / XS Max:
 • iPhone X dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone XS dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone XS Max dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
Slechte kwaliteit onderdelen waar het probleem vaak door wordt veroorzaakt bij de iPhone SE 2020 / 11 / 11 Pro / 11 Pro Max:
 • iPhone SE 2020 dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone SE 2020 aan en uit knop kabel (naam in panic-full logs: Mic2)
 • iPhone 11 dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 11 aan en uit knop kabel (naam in panic-full logs: Mic2)
 • iPhone 11 Pro dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 11 Pro aan en uit knop kabel (naam in panic-full logs: Mic2)
 • iPhone 11 Pro Max dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 11 Pro Max aan en uit knop kabel (naam in panic-full logs: Mic2)
 • iPhone 12 mini dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 12 dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 12 Pro dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)
 • iPhone 12 Pro Max dock connector (naam in panic-full logs: Prs0 of Mic1)

Naast deze veel voorkomende problemen die je kunt terugvinden in de panic-logs zijn er nog veel meer panic-log errors. Hieronder vindt je een lijst de meest voorkomende panic-log errors.

iPhone Panic Log

iPhone Panic Log

Meestvorkomende panic-log errors

“AOP PANIC – PressureController” – Barometer
Deze error wordt vaak veroorzaakt door de dock connector van de iPhone X en hoger, hier zit namelijk de barometer op. Het vervangen van de dock connector is in de meeste gevallen de oplossing.
“ANS / ANS2” – NAND
Wordt meestal veroorzaakt door de Nand chip. Dit is de opslag chip van de iPhone. Je kunt deze reballen en als dit niet helpt vervangen.
“SD: 0 Missing sensor (s): TG0B” – battery / TIGRIS
De iPhone heeft geen verbinding met de batterij, dit kan ook voorkomen bij een iPad. Het is een connectie probleem tussen de batterijconnector en de batterij zelf. Er dient onderzocht te worden of dit aan de batterijconnector ligt of dat het door de batterij zelf wordt veroorzaakt.
“AOP PANIC – SCMto: 0 – prox” – PROXIMITY
Proximity sensor heeft een storing. In de praktijk blijkt dat dit vaak door water komt. Vooral bij de iPhone X en hoger.
“Kernel data abort” – CPU
Problemen met de CPU of in de spoelen daaromheen
“Missing sensor (s): mic1” – Microphone
Dit komt vaak voor bij waterschade. Mic1 is is de microfoon linksonder. (2= bij de flitser, 3= bij de voorcamera en 4= rechtsonder aan dock of in luidspreker)
“SD: 1 Missing sensor (s): Prs0” – Barometer
De barometer is beschadigd. Deze zit vast aan de dock connector. Het vervangen van de dock connector is in de meeste gevallen de oplossing.
“AppleSocHot: hot hot hot” – CPU / CP
Deze error komt alleen voor bij de iPhone 7 met CPU problemen.
“Mic-temp-sens2″ – mic2
Microfoon bij de flitser.
“Kernel instructglon fetch Abort” – CPU
Problemen met de CPU.
“Firmware fatal” – software
Problemen met de software. Herstel de iPhone in herstelmodus.
“Apple PPM” – Lightning / Tristar / Tigris
Problemen met het opladen van de iPhone.
“Nvme” – Nand
Probleem wordt veroorzaakt door de nand chip.

iPhone herstart zichzelf en geen panic-logs?

Het is lastig om dan een goede diagnose te stellen. Als er geen panic-logs zijn doordat de iPhone is teruggezet naar fabrieksinstellingen dan kun je het best de iPhone weer gaan gebruiken en wachten tot het probleem weer voorkomt. Je kunt dan weer zoeken naar errors in de panic-logs.

Komen er geen panic-logs doordat er geen errors gevonden worden dan wordt het probleem meestal veroorzaakt door de batterij of de connector van de batterij op het moederbord. Deze kan beschadigd of verbogen zijn.

Heb je nog eventuele aanvullingen op deze lijst? Plaats dan een reactie onder het bericht. Zo kunnen wij de lijst zo compleet mogelijk maken voor iedereen.

Lukt het niet om de iPhone te fixen?

Wanneer het niet lukt de iPhone te repareren, dan kun je hem naar ons opsturen zodat wij hem kunnen repareren. Onze reparatie specialisten gaan aan de slag om het probleem te diagnosticeren en te fixen. Stuur de iPhone naar ons op door gebruik te maken van onze Opstuur service.

Is de iPhone niet meer te repareren, kies dan voor een duurzaam alternatief, door een refurbished iPhone te kopen. Met ons brede assortiment en scherpe prijzen, zit er zeker een vervangende iPhone tussen. Elke iPhone wordt geleverd met accessoires, zoals een hoesje, tempered glass en oplader. Dankzij het Keurmerk Refurbished heeft de iPhone 2 jaar garantie, ook op de accu!

Refurbished iPhones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord