iPhone gaat niet meer aan

iPhone gaat niet meer aan? Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben! Gelukkig betekent het niet meer aan gaan van je iPhone niet dat deze altijd kapot is. In deze handleiding vertellen we je dan ook meer informatie over het niet meer opstarten van je iPhone!
iPhone gaat niet meer aan

Ontstaan van het niet meer aangaan van je iPhone

Het niet meer willen opstarten van je iPhone is erg vervelend. Hieronder vind je dan ook flink wat tips hoe je dit direct kunt fixen! Dit zijn de meest voorkomende problemen die het niet willen opstarten van je iPhone kunnen veroorzaken:

 • Vastgelopen iPhone
 • Foutieve software
 • Vervuilde of defecte dock connector (oplaadpoort)
 • Lege iPhone batterij
 • Defecte iPhone batterij
 • Defect iPhone scherm
 • iPhone moederbord defect
 • Waterschade

Dit zijn de 8 oplossingen om het niet meer aan gaan van je iPhone te fixen:

 1. iPhone resetten

  Het niet meer aan gaan van je iPhone kan worden veroorzaakt doordat je iPhone is vastgelopen. Gelukkig kan je de iPhone eenvoudig resetten zodat dat je jouw gegevens niet kwijtraakt. Door middel van een speciale knopcombinatie reset je jouw iPhone binnen één minuut! Bekijk hier meer informatie (per type iPhone) over het resetten van je iPhone ›

 2. Software herstel

  De volgende stap is om je iPhone software te herstellen. Je kunt de software herstellen via iTunes. Let tijdens deze software herstelmogelijkheid altijd goed op dat je kiest voor de optie ”werk bij”zodat je data niet verloren gaat en er alleen de laatste software op je iPhone wordt gezet. We adviseren wel om altijd de laatste software om je iPhone te zetten. Daarnaast kan je eenvoudig testen of de iPhone wel of geen stroom krijgt via de batterij. Indien de iPhone wel wordt herkend via iTunes maar geen beeld geeft wordt dit probleem door het scherm veroorzaakt, lees dan hier verder ›

  Tijdens andere software herstelmogelijkheden ben je helaas wel de data op je iPhone kwijt. Na die tijd kun je eventueel een iCloud reservekopie terugplaatsen (indien je deze hebt). Bekijk onze blog voor meer informatie over software herstel mogelijkheden ›

 3. iPhone opladen

  Een ander veel voorkomend probleem waardoor de iPhone niet meer aangaat is een lege batterij. Je iPhone heeft dan ook een minimale batterij capaciteit nodig wanneer deze kan opstarten. Plaats je iPhone aan de lader en probeer deze op te laden (test voor het opladen altijd even of de kabel goed functioneert in een andere iPhone). Maak tijdens het opladen altijd gebruik van een gecertificeerde iPhone oplader zodat deze altijd goed werkt. Een iPhone batterij kan soms goed leeg zijn, test dit dan ook minimaal één uur met een kabel die 100% functioneert.

  Soms kan het ook zijn dat de batterij niet goed is gekalibreerd met de iPhone. Het is dan mogelijk om je iPhone batterij te kalibreren met onze blog ›

 4. iPhone dock connector controleren

  Bij het niet meer aangaan van je iPhone kan dit goed worden veroorzaakt door de dock connector. De dock connector is de oplaadpoort onderin in iPhone. Dit probleem kan je herkennen doordat de iPhone niet meer reageert wanneer je de iPhone kabel in de dock connector plaatst. Dit probleem kan mogelijk worden veroorzaakt door stof / viezigheid in de dock connector. Deze viezigheid kan je eventueel zien met een zaklamp of kun je merken doordat de kabel er niet meer goed in past. Eventuele viezigheid kan je eenvoudig zelf verwijderen met een kleine pincet (wel voorzichtig zijn i.v.m. beschadigingen).

  Merk je hierbij dat de dock connector defect is? Vervang dan je eigen iPhone dock connector met behulp van onze handleidingen op de website. Hier zie je hoe je de dock connector (oplaadpoort) eenvoudig kunt vervangen.

 5. iPhone batterij vervangen

  Gaat je iPhone na het uitvoeren van al deze stappen nog niet aan en merk je dat de batterij niet voldoende stroom heeft om op te starten? Dan is de kans groot dat een defecte iPhone batterij de boosdoener is! Gelukkig is het vervangen van een iPhone batterij erg eenvoudig zelf te doen met onze handleidingen. Na het vervangen van de batterij zal je iPhone weer opstarten (wanneer er sprake is van een batterij probleem).

  Bekijk hier onze uitgebreide reparatie handleidingen voor alle iPhone batterijen ›

 6. Controleer het iPhone scherm

  Gaat je iPhone nog steeds niet aan en blijft het beeld van je iPhone scherm op zwart? Dan is de volgende stap het controleren van het scherm. Bij een kapot LCD of OLED kan het zijn dat je iPhone wel aan staat maar geen beeld meer geeft (deze onderdelen zitten in het scherm van je iPhone).

  Je ziet door het defecte LCD / OLED gedeelte geen beeld meer (blijft zwart). Je kunt dit testen door je iPhone te verbinden met iTunes. Sluit je iPhone aan op de computer -> Ziet iTunes de iPhone wel en heb je geen beeld meer? Dan wordt dit probleem in ruim 95% van de gevallen veroorzaakt door een defect scherm. Dit probleem los je gelukkig eenvoudig op door het scherm van je iPhone te vervangen met onze reparatie handleidingen.

  Bekijk onze iPhone scherm reparatie handleidingen pagina voor meer informatie ›

  In ruim 99% van de gevallen is dit de oplossing wanneer het LCD geen beeld toont. Eventueel kan je ook het backlight controleren met een zaklamp. Door met de zaklamp op het scherm te schijnen en het scherm te verlichten verschijnt er soms toch nog beeld (wel erg goed kijken). Indien dit het geval is zal de backlight chip moeten worden hersteld via een moederbord reparatie specialist.

 7. iPhone moederbord reparatie

  Blijft het iPhone beeld zwart en gaat je iPhone nog steeds niet aan? Dan is de kans erg groot dat dit probleem wordt veroorzaakt door een defecte chip op je moederbord. Helaas zijn deze iPhone moederbord reparaties niet zelf uit te voeren en is dit werk voor een ervaren specialist. Een iPhone moederbord defect ontstaat in veel gevallen uit zichzelf zonder dat er iets is gebeurd. Je kunt je iPhone via FixjeiPhone aanmelden voor een moederbord reparatie. Een van de specialisten zal deze reparatie dan vakkundig uitvoeren (no cure, no pay)!

  Bekijk informatie over onze iPhone moederbord reparaties ›

 8. iPhone waterschade

  iPhone in het water gevallen? Helaas zijn water en elektronica geen vrienden en daarom is dit probleem erg vervelend. Bij eventuele waterschade adviseren we altijd om de batterij en de iPhone te behandelen tegen corrosie. Toch merken we dat een iPhone na waterschade problemen kan blijven veroorzaken en zelfs na enkele maanden het nog kan begeven.

  Bekijk hier meer informatie over het zelf repareren van waterschade. Bij ernstige waterschade kan je iPhone worden opgestuurd voor een moederbord reparatie (ook data recovery mogelijkheid). Daarnaast zijn onze refurbished iPhones een goed alternatief voor een ernstig aangetast toestel.

Nog vragen over het niet meer aan gaan van je iPhone?

Hopelijk hebben we je me deze informatie kunnen helpen en start je iPhone weer op! Heb je verder nog vragen over een van deze tips of over een reparatie die je bijvoorbeeld wil uitvoeren? Twijfel dan niet om direct contact op te nemen met een van onze specialisten zodat wij je direct kunnen adviseren over het probleem!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

6 reacties op “iPhone gaat niet meer aan

 1. Bij het plaatsen bij een nieuw scherm. Gebeurt het soms dat mijn scherm allemaal toetsen uitzichzelf indrukt.. Hoe komt dit?

  1. Hallo Niels,

   Erg vervelend dat je problemen ondervindt met het scherm.

   De connectoren van het scherm zijn heel erg gevoelig. Als deze net niet goed zijn aangesloten kun je al problemen ondervinden. Het is daarom heel belangrijk dat alle connectoren van het scherm goed zijn aangesloten.
   We adviseren om het scherm opnieuw te monteren. Dit is echt heel erg vaak de oplossing.
   LET OP: Doe dit wel heel voorzichtig en exact zoals uitgelegd in onze handleiding(en).

   Op onderstaande pagina is meer informatie te vinden over o.a. montage problemen:
   http://www.fixjeiphone.nl/veelgestelde-vragen/
   Op deze pagina is ook een speciale instructievideo te vinden voor problemen bij montage. (Let op: dit is een andere video dan de standaard instructievideo).
   Directe link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=8k5JdrQrTmI

   Mocht je toch nog problemen ondervinden dan kun je het scherm retourneren voor een onderzoek volgens de stappen op onze retourpagina.
   Ik wil je dan dus vragen om dit product te retourneren via onze retourpagina:
   http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt) om nu eventueel alvast een nieuw scherm te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangend nieuw product (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Met vriendelijke groet,

   FixjePhone

 2. Ik heb net een nieuwe iPhone 7 gekocht via bol.com maar bij het proberen aanzetten en opladen brandt het Apple logo afwisselend aan en uit. Moet ik hem terugsturen of kan dit verholpen worden?

 3. Hoi Davey,

  Mijn iphone 7 plus gaat aan, maar hij blijft bij bij logo apple..

  Hij liep vast en ik ging hem uitschakelen en nu wilt hij niet mee werken.
  Hij knipperd af en toe..

  1. Hallo Sumeyya,

   We raden dan om deze handleiding te volgen vanaf stap 1.
   Mocht je er niet uit komen dan kun je de iPhone ook naar ons opsturen ter reparatie of op afspraak bij ons langskomen voor reparatie.

   Graag horen wij van je.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *