iPhone gaat niet meer aan

iPhone gaat niet meer aan? Erg vervelend natuurlijk. Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben! Gelukkig betekent het niet meer aan gaan van je iPhone niet dat deze altijd kapot is. In deze handleiding vertellen we je dan ook meer informatie over het niet meer opstarten van je iPhone!

FixjeiPhone geeft je 8 oplossingen om het niet meer aan gaan van je iPhone te fixen:
iPhone gaat niet meer aan

Ontstaan van het niet meer aangaan van je iPhone

Het niet meer willen opstarten van je iPhone is erg vervelend. Hieronder vind je dan ook flink wat tips hoe je dit direct kunt fixen! Dit zijn de meest voorkomende problemen die het niet willen opstarten van je iPhone kunnen veroorzaken:

 • Vastgelopen iPhone
 • Foutieve software
 • Vervuilde of defecte dock connector (oplaadpoort)
 • Lege iPhone batterij
 • Defecte iPhone batterij
 • Defect iPhone scherm
 • iPhone moederbord defect
 • Waterschade

Dit zijn de 8 oplossingen om ‘iPhone gaat niet meer aan’ te fixen:

 1. iPhone geforceerd opnieuw opstarten (resetten)

  Het niet meer aan gaan van je iPhone kan worden veroorzaakt doordat je iPhone is vastgelopen. Gelukkig kan je de iPhone eenvoudig resetten hiermee raak je geen gegevens kwijt! Door middel van een speciale knopcombinatie reset je jouw iPhone binnen één minuut! Bekijk hier meer informatie (per type iPhone) over het resetten van je iPhone.
  Je iPhone resetten
 2. iPhone opladen

  Een ander veel voorkomend probleem waardoor de iPhone niet meer aangaat is een lege batterij. Ja, dit klinkt misschien logisch maar een foutje bij het opladen kan natuurlijk altijd. Je iPhone heeft dan ook een minimale batterij capaciteit nodig wanneer deze kan opstarten. Plaats je iPhone aan de lader en probeer deze op te laden (test voor het opladen altijd even of de kabel goed functioneert in een andere iPhone). Maak tijdens het opladen altijd gebruik van een gecertificeerde iPhone oplader zodat deze altijd goed werkt. Een iPhone batterij kan soms goed leeg zijn, test dit dan ook minimaal één uur met een kabel die 100% functioneert.Soms kan het ook zijn dat de batterij niet goed is gekalibreerd met de iPhone. Het is dan mogelijk om je iPhone batterij te kalibreren met onze blog.
  Je batterij kalibreren iPhone opladers en kabels
 3. iPhone dock connector controleren

  Bij het niet meer aangaan van je iPhone kan dit goed worden veroorzaakt door de dock connector. De dock connector is de oplaadpoort onderin in iPhone. Dit probleem kan je herkennen doordat de iPhone niet meer reageert wanneer je de iPhone kabel in de dock connector plaatst. Dit probleem kan mogelijk worden veroorzaakt door stof / viezigheid in de dock connector. Deze viezigheid kan je eventueel zien met een zaklamp of kun je merken doordat de kabel er niet meer goed in past. Eventuele viezigheid kan je eenvoudig zelf verwijderen met een kleine pincet (wel voorzichtig zijn i.v.m. beschadigingen).Merk je hierbij dat de dock connector defect is? Vervang dan je eigen iPhone dock connector met behulp van onze handleidingen op de website. Hier zie je hoe je de dock connector (oplaadpoort) eenvoudig kunt vervangen.
  Je dock connector vervangen
 4. Software herstel

  De volgende stap is om je iPhone software te herstellen. Je kunt de software herstellen via iTunes. Let tijdens deze software herstelmogelijkheid altijd goed op dat je kiest voor de optie "werk bij" zodat je data niet verloren gaat en er alleen de laatste software op je iPhone wordt gezet. We adviseren wel om altijd de laatste software om je iPhone te zetten. Daarnaast kan je eenvoudig testen of de iPhone wel of geen stroom krijgt via de batterij. Indien de iPhone wel wordt herkend via iTunes maar geen beeld geeft wordt dit probleem door het scherm veroorzaakt, lees dan hier verderTijdens andere software herstelmogelijkheden ben je helaas wel de data op je iPhone kwijt. Na die tijd kun je eventueel een iCloud reservekopie terugplaatsen (indien je deze hebt). Bekijk onze blog voor meer informatie over software herstel mogelijkheden.
  Je iPhone herstellen
 5. iPhone batterij vervangen

  Gaat je iPhone na het uitvoeren van al deze stappen nog niet aan en merk je dat de batterij niet voldoende stroom heeft om op te starten? Dan is de kans groot dat een defecte iPhone batterij de boosdoener is! Gelukkig is het vervangen van een iPhone batterij erg eenvoudig zelf te doen met onze handleidingen. Na het vervangen van de batterij zal je iPhone weer opstarten (wanneer er sprake is van een batterij probleem). Bekijk hier onze uitgebreide reparatie handleidingen voor alle iPhone batterijen.
  Je batterij vervangen
 6. Controleer het iPhone scherm

  Gaat je iPhone nog steeds niet aan en blijft het beeld van je iPhone scherm op zwart? Dan is de volgende stap het controleren van het scherm. Bij een kapot LCD of OLED kan het zijn dat je iPhone wel aan staat maar geen beeld meer geeft (deze onderdelen zitten in het scherm van je iPhone).Je ziet door het defecte LCD / OLED gedeelte geen beeld meer (blijft zwart). Je kunt dit testen door je iPhone te verbinden met iTunes. Sluit je iPhone aan op de computer -> Ziet iTunes de iPhone wel en heb je geen beeld meer? Dan wordt dit probleem in ruim 95% van de gevallen veroorzaakt door een defect scherm. Dit probleem los je gelukkig eenvoudig op door het scherm van je iPhone te vervangen met onze reparatie handleidingen.Bekijk onze iPhone scherm reparatie handleidingen pagina voor meer informatie.In ruim 99% van de gevallen is dit de oplossing wanneer het LCD geen beeld toont. Eventueel kan je ook het backlight controleren met een zaklamp. Door met de zaklamp op het scherm te schijnen en het scherm te verlichten verschijnt er soms toch nog beeld (wel erg goed kijken). Indien dit het geval is zal de backlight chip moeten worden hersteld via een moederbord reparatie specialist.
  Je scherm vervangen
 7. iPhone moederbord reparatie

  Blijft het iPhone beeld zwart en gaat je iPhone nog steeds niet aan? Dan is de kans erg groot dat dit probleem wordt veroorzaakt door een defecte chip op je moederbord. Helaas zijn deze iPhone moederbord reparaties niet zelf uit te voeren en is dit werk voor een ervaren specialist. Een iPhone moederbord defect ontstaat in veel gevallen uit zichzelf zonder dat er iets is gebeurd. Je kunt je iPhone via FixjeiPhone aanmelden voor een moederbord reparatie. Een van de specialisten zal deze reparatie dan vakkundig uitvoeren (no cure, no pay)! Bekijk informatie over onze iPhone moederbord reparaties.
  Je moederbord laten repareren
 8. iPhone waterschade

  iPhone in het water gevallen? Helaas zijn water en elektronica geen vrienden en daarom is dit probleem erg vervelend. Bij eventuele waterschade adviseren we altijd om de batterij en de iPhone te behandelen tegen corrosie. Toch merken we dat een iPhone na waterschade problemen kan blijven veroorzaken en zelfs na enkele maanden het nog kan begeven.Bekijk hier meer informatie over het zelf repareren van waterschade. Bij ernstige waterschade kan je iPhone worden opgestuurd voor een moederbord reparatie (ook data recovery mogelijkheid). Daarnaast zijn onze refurbished iPhones een goed alternatief voor een ernstig aangetast toestel.
  Alles over waterschade Refurbished iPhones bekijken

Nog vragen over het niet meer aan gaan van je iPhone?

Hopelijk hebben we je me deze informatie kunnen helpen en start je iPhone weer op! Heb je verder nog vragen over een van deze tips of over een reparatie die je bijvoorbeeld wil uitvoeren? Twijfel dan niet om direct contact op te nemen met een van onze specialisten zodat wij je direct kunnen adviseren over het probleem!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

40 reacties op “iPhone gaat niet meer aan

 1. Bij het plaatsen bij een nieuw scherm. Gebeurt het soms dat mijn scherm allemaal toetsen uitzichzelf indrukt.. Hoe komt dit?

  1. Hallo Niels,

   Erg vervelend dat je problemen ondervindt met het scherm.

   De connectoren van het scherm zijn heel erg gevoelig. Als deze net niet goed zijn aangesloten kun je al problemen ondervinden. Het is daarom heel belangrijk dat alle connectoren van het scherm goed zijn aangesloten.
   We adviseren om het scherm opnieuw te monteren. Dit is echt heel erg vaak de oplossing.
   LET OP: Doe dit wel heel voorzichtig en exact zoals uitgelegd in onze handleiding(en).

   Op onderstaande pagina is meer informatie te vinden over o.a. montage problemen:
   http://www.fixjeiphone.nl/veelgestelde-vragen/
   Op deze pagina is ook een speciale instructievideo te vinden voor problemen bij montage. (Let op: dit is een andere video dan de standaard instructievideo).
   Directe link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=8k5JdrQrTmI

   Mocht je toch nog problemen ondervinden dan kun je het scherm retourneren voor een onderzoek volgens de stappen op onze retourpagina.
   Ik wil je dan dus vragen om dit product te retourneren via onze retourpagina:
   http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt) om nu eventueel alvast een nieuw scherm te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangend nieuw product (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Met vriendelijke groet,

   FixjePhone

 2. Ik heb net een nieuwe iPhone 7 gekocht via bol.com maar bij het proberen aanzetten en opladen brandt het Apple logo afwisselend aan en uit. Moet ik hem terugsturen of kan dit verholpen worden?

 3. Hoi Davey,

  Mijn iphone 7 plus gaat aan, maar hij blijft bij bij logo apple..

  Hij liep vast en ik ging hem uitschakelen en nu wilt hij niet mee werken.
  Hij knipperd af en toe..

  1. Hallo Sumeyya,

   We raden dan om deze handleiding te volgen vanaf stap 1.
   Mocht je er niet uit komen dan kun je de iPhone ook naar ons opsturen ter reparatie of op afspraak bij ons langskomen voor reparatie.

   Graag horen wij van je.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 4. Mijn iPhone 7 ging ineens uit. Is niet meer aan te krijgen of te herstellen. Ook zie ik het device niet in iTunes dus herstel via iTunes is ook niet mogelijk. Wat kan er aan de hand zijn?

 5. Hoi,

  Ik ben op dit moment in thailand en heb mijn iphone 8 in het water laten vallen.
  Nu gaat hij niet meer aan en reageert hij op niks.
  Wat is het beste wat ik op dit moment kan doen ?

  Mvg,

  Bilal

 6. Mijn iphone 8 gaat niet meer aan. Hij blijft vastlopen met het laadbalkje als de iphone opnieuw wordt opgestart. Wat moet ik nu doen?

 7. Hallo,
  Nadat ik mijn iphone 8 plus laat repareren bij de apple store, werkt dan alsnog een data recovery of moet ik een data recovery doen voordat ik de telefoon laat repareren, want ik heb begrepen zodra je een iphone laat repareren gaat alles wat op de telefoon staat verloren en ik heb geen back up van de telefoon.

 8. Hallo,

  Ik heb een batterij van een iphone 6 vervangen, echter gaat de telefoon niet meer aan en knippert af en toe het apple logo en voor de rest zwart licht gevend beeld. Echter lag deze batterij na aanschaf lange tijd stil (4 maanden).

  Het terugplaatsen van de oude levert dan helaas weer hetzelfde probleem?

  Wat zou dit kunnen zijn en hoe kan ik dit oplossen?

  Gr Lejon

  1. Hallo Lejon,

   Erg vervelend natuurlijk dat je problemen ondervindt met de batterij.

   Heb je al geprobeerd om de batterij te kalibreren? Vaak is dit de oplossing voor je probleem.
   Via onderstaande link is te zien hoe je dit kunt doen:
   http://www.fixjeiphone.nl/algemeen/batterij-kalibreren-iphone-ipad/

   Vanaf de iPhone 6 (met minimaal iOS 11.3) kun je de batterijconditie ook inzien (mits het wel een originele of A+ batterij is).
   Dit kun je doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij -> Batterijconditie.
   Hier kun je perfect inzien wat de capaciteit van de batterij is.

   Mocht dit niet werken, dan kan het ook via de app “coconutBattery” op een Mac of iMac.
   Het controleren van de capaciteit van je iPhone-batterij doe je in drie stappen:

   1. Ga naar de website van coconutBattery: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
   Klik op ‘Download’ om de app te downloaden en open het programma.
   2. Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je Mac of iMac en ga naar het paneel ‘iOS Device’.
   3. Je ziet nu twee balken met percentages’ de belangrijkste is de tweede. Staat hier een waarde lager dan tachtig procent, dan is het zinnig om de accu te laten vervangen. Dat is ook Apple’s eigen maatstaf voor het vervangen.

   Je kunt de batterij conditie ook uitlezen met een Windows computer of notebook via het programma 3U Tools.
   Dit programma kun je vinden op: http://www.3u.com/.

   Mocht 1 van deze apps aangeven dat de batterij niet goed is, dan wil ik je vragen om dit product te retourneren voor een onderzoek via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

   Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour) om nu eventueel alvast een nieuwe batterij te bestellen.
   Tevens kun je kiezen voor een vervangende nieuwe batterij (indien het een defect is die onder garantie valt).
   Ook is het mogelijk om het om te ruilen voor een ander product (alleen indien de prijs precies hetzelfde is).

   Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop.
   LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie.

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je deze ook direct stellen in onze live chat.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 9. Hoi,
  De iPhone 6s van mijn broertje gaat niet meer na het compleet te hebben hersteld. Wij zijn naar “algemeen” gegaan toen naar “stel opnieuw in” en vervolgens “wis en alle inhoud en instelling” dit hebben wij vanmiddag om een uur of 5 gedaan en het blijft op het Apple logo en het balkje laad tot net niet vol. Ik heb de home Butten en de uit en aan knop 20 seconden ingehouden maar dan gebeurd het opnieuw. Wat te doen??!

 10. Hallo,
  Mijn Iphone 6s wilt niet meer aan, ik heb het opladen geprobeerd (verschillende opladers) maar het werkt niet. Ook geeft hij geen leeg batterij icoon meer aan. Wat moet ik doen?

 11. Mijn iPhone blijft op wit beeld hangen met Apple logo naar vervangen van behuizing even later gaat beeld uit start die weer niet op wit beeld loopt dan software vast?

  1. Hallo Johan,

   We raden zeker aan om de volledige reparatie nogmaals goed na te zien.
   Het is op afstand helaas lastig te zeggen wat er precies aan de hand is.
   We willen je aanraden om contact op te nemen met onze klantenservice voor volgende stappen.
   Het zou een idee zijn om het door ons na te laten kijken, je kunt hiervoor bij ons langskomen of het naar ons opsturen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 12. Ik heb een heel ander probleem. Namelijk mijn telefoon is wel aan maar ik kan er niks mee.
  Ik zie al voor een lange termijn een laad balkje
  Daarmee bedoel ik te zeggen
  Ik zie al voor lange duur het scherm voor als je telefoon uit valt (zwarte achtergrond met een ladend klein rondje)
  Zou iemand mij kunnen helpen

 13. Mijn Iphone 5s gaat niet meer aan. Uiteraard is deze best oud heb nu ook een nieuwe, maar had niet verwacht dat hij helemaal niet meer aangaat. Hij zit al een hele nacht in de oplader en toch gebeurt er niks. Ik blijf maar zwart beeld zien. Tips?

  1. Hallo Anna,

   Mogelijk is de batterij, scherm of de dock connector defect.
   We raden aan om dit eens na te kijken.

   In het ergste geval zou het ook nog de oplaadchip op het moederbord kunnen zijn (U2 IC).

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 14. Ik heb geprobeerd de batterij van iphone S5 te vervangen, maar nu gaat de telefoon niet meer aan. Volgens mij doet de batterij het wel, want wordt wel warm tijdens het laden. Wat zou het probleem kunnen zijn?

 15. Hoi

  Vandaag de home button van mijn iphone 6 vervangen
  Alles gedaan zoals in jullie filmpje
  Helaas gaan de telefoon niet meer aan
  Wat kan er mis zijn

 16. Mijn iphone 8 was uitgevallen omdat hij leeg was, maar ging daarna niet meer aan. Hij is nog onder garantie en heb hem opgestuurd. Maar krijg als antwoord dat door “valschade” de iphone niet onder garantie valt. Ik weet wel zeker dat het probleem niet door valschade komt. Ik heb vanalles geprobeerd met het resetten, maar niets helpt. Hoe kan ik weten wat het probleem is?

 17. ik heb van mijn iPhone 5s de batterij vervangen, toen ik hem probeerde aan te zetten gaf hij eerst het Apple logo en daarna rood beeld en nu helemaal geen beeld meer.
  batterij werd ook heel warm. ik heb de batterij eruit gehaald en weer en nieuwe erin geplaatst, maar gaat niet meer aan.
  zal de printplaat misschien zijn doorgebrand?

  alvast bedankt

 18. Hoi, ik heb mijn iPhone 8S uitgeschakeld en toen ik hem weer aan wilde zetten kreeg ik het apple logo te zien, maar verder gebeurd er niets, het logo blijft branden, soms gaat het 10 seconden weg omdat weer te verschijnen. Is dit op te lossen of is hij gecrasht ?
  Alvast bedankt! Gr Peter

  1. Hallo Peter,

   Een iPhone 8S bestaat helaas niet.
   Ik denk dat je de iPhone 8 Plus hebt?
   Mogelijk dient de batterij vervangen te worden of dien je een DFU herstel uit te voeren.

   Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 19. Goedemiddag,
  De iPhone 8 van mijn dochter is van minimale hoogte gevallen en nu start deze niet meer op. Start op t/m het Apple logo maar verder niet. Wil ook niet meer uit. De handleiding resetten doorgenomen maar ook dit werkt niet. Via iTunes wordt de telefoon niet herkent.
  Ik lees dat de kan komen doordat de batterij defect gedaan is?
  Graag uw advies.
  Telefoon is 1,5 jaar oud.

  mvg, Rob

 20. Hoi,

  Ik heb vanmiddag mijn iPhone 6s op de grond laten vallen. Nadat hij was gevallen zag ik allemaal gekleurde lijntjes voor ongeveer 30 seconden en daarna was het beeld helemaal zwart. Ik heb verschillende methoden geprobeerd om hem aan de praat te krijgen, maar niks werkt. Het beeld is nog steeds helemaal zwart. Wat is er aan de hand en kan dit gerepareerd worden?
  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *