Welke iPhone heb ik?

Welke iPhone heb ik
De vraag “Welke iPhone heb ik?” krijgen wij dagelijks en hier geven wij dan ook graag antwoord op. Daarom dat wij dit uitgebreide artikel hebben gemaakt om jou te helpen.

Hieronder vind je een duidelijk overzicht met alle modelnummers (bijv. A1688) die Apple gebruikt om de verschillende iPhone types te identificeren.

Naast het modelnummer is de iPhone ook op uiterlijk te herkennen, ook al wordt dit lastig met de met de (nieuwere) modellen die op erg op elkaar lijken. Daarom raden wij het ook niet aan om te gaan repareren zonder dat je het A nummer hebt gecontroleerd. Zo zorg je ervoor dat je de juiste onderdelen besteld. Dus lees dit artikel zorgvuldig en vind antwoord op je vraag: “Welke iPhone heb ik?”.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Al vanaf €129!
Naar Refurbished iPhones ›

Waar kan ik het iPhone modelnummer vinden?

Optie 1: Achterkant van de iPhone

Om te beginnen kan je op de achterzijde van je iPhone kijken. Onderaan staat “iPhone” met daaronder meer informatie. Hier staat “Model A0000” vergelijk dit nummer met de modellijst in dit artikel.

LET OP staat hier geen modelnummer (A nummer)? Dan heb een iPhone nieuwer dan de iPhone 7 plus of de achterkant is vervangen (mogelijk heb je dan ook geen Apple logo).

Welke iPhone heb ik a modelnummer achterkant

Optie 2: iPhone model in de instellingen

Het zou handig geweest zijn dat je aan Siri kon vragen: “Hé Siri, Welke iPhone heb ik?” maar helaas kan dit (nog) niet. In de instellingen kan je dit natuurlijk wel vinden. Je gaat naar Instellingen › Algemeen › Info. Hier staat Modelnaam: “iPhone X” of Model: “A0000”. Als er een A nummer staat vergelijk deze dan in het modeloverzicht in dit artikel.
Lees meer over elk type iPhone door in het modeloverzicht op de iPhone te klikken. Hopelijk hebben wij je vraag “Welke iPhone heb ik?” beantwoord.
Welke iPhone heb ik type iPhone instellingen info

iPhone 11 Pro Max (2019)

iPhone 11 Pro Max - Welke iPhone heb ik?

iPhone 11 Pro Max – Welke iPhone heb ik?

De iPhone 11 Pro Max is de grootste van de 11 serie en heeft gelijk ook de grootste naam. De iPhone is op 20 september 2019 geïntroduceerd. Net als de iPhone 11 Pro is hij gemaakt van premium materialen (zoals roestvrij staal in plaats van aluminium) en heeft hij een beter scherm (6.5 inch OLED scherm met een resolutie van 2688×1242). Het ontwerp is praktisch hetzelfde als voorgaande jaren maar met nieuwe kleuren: Spacegrijs, Zilver, Middernachtgroen en Goud. Wat dit jaar anders is zijn de 3 camera’s in een vierkant vlak op de achterkant van de iPhone.

De iPhone 11 Pro Max is uitgebracht in de volgende modellen:

A2161: iPhone 11 Pro Max (Amerika, Canada)
A2218: iPhone 11 Pro Max (Globaal)
A2220: iPhone 11 Pro Max (China, Hong Kong)

De iPhone 11 is uitgebracht is een 64GB, 256GB en een 512GB variant. Het primaire IMEI nummer staat de op simkaart houder en het digitale (2e) IMEI nummer vind in de instellingen (hier staat ook de primaire).


iPhone 11 Pro (2019)

iPhone 11 Pro - Welke iPhone heb ik?

iPhone 11 Pro – Welke iPhone heb ik?

Het middelste broertje van de 11 serie. De iPhone 11 Pro is de premium versie van de iPhone 11, met verschillen zoals het 5.8 inch OLED scherm (2436×1125) en roestvrij stalen behuizing (de iPhone 11 heeft een LCD en aluminium constructie). Het ontwerp is weinig verandert vergeleken met vorige jaar maar dit jaar met nieuwe kleuren zoals: Spacegrijs, Zilver, Middernachtgroen en Goud. Op 20 september 2019 werd deze iPhone geïntroduceerd met als grote nieuwe “feature” de 3 achtercamera’s gelokaliseerd in een vierkant vlak op achterkant van de iPhone 11 Pro.

De iPhone 11 Pro is uitgebracht in de volgende modellen:

A2160: iPhone 11 Pro (Amerika, Canada)
A2215: iPhone 11 Pro (Globaal)
A2217: iPhone 11 Pro (China, Hong Kong)

De verschillende opslag varianten van de iPhone 11 zijn 64GB, 256GB en 512GB. Het primaire IMEI nummer staat de op simkaart houder en het 2e IMEI nummer (het digitale IMEI nummer) vind in de instellingen (hier staat ook de primaire).


iPhone 11 (2019)

iPhone 11 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 11 – Welke iPhone heb ik?

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone Xr en is 20 september 2019 geïntroduceerd. De iPhone 11 is net als de iPhone Xr uitgebracht in verschillende kleuren. Dit jaar zijn de kleuren: paars, geel, groen, zwart en wit met als speciale kleur: rood. De rode kleur brengt net als voorgaande jaren geld op voor hiv- en aidsbehandelingen. Met een 6,1-inch LCD scherm (de 11 Pro (Max) hebben een OLED scherm) en is de iPhone 11 de goedkopere versie van de 11 serie. Het scherm heeft een inkeping (ook wel een “notch”) aan de bovenkant van het scherm, hier bevinden zich de sensoren en de voorcamera. Wat herkenbaar is aan de nieuwe iPhone 11 serie zijn de camera’s, de iPhone 11 heeft 2 camera’s in een vierkant vlak.

De iPhone 11 is uitgebracht in de volgende modellen:

A2111: iPhone 11 (Amerika, Canada)
A2221: iPhone 11 (Globaal)
A2223: iPhone 11 (China, Hong Kong)

De iPhone 11 heeft een 64GB, 128GB en een 256GB variant. Het primaire IMEI nummer staat de op simkaart houder en het digitale (2e) IMEI nummer vind in de instellingen (hier staat ook de primaire).


iPhone Xr (2018)

iPhone Xr - Welke iPhone heb ik?

iPhone Xr – Welke iPhone heb ik?

iPhone Xr onderdelen
Refurbished iPhone Xr
iPhone Xr Handleidingen

De iPhone Xr is de opvolger van de iPhone X en is geïntroduceerd in oktober 2018. De iPhone Xr is uitgebracht in zes verschillende kleuren namelijk: blauw, geel, koraal, rood, zwart en wit. De iPhone Xr heeft een 6,1-inch LCD scherm scherm en geen OLED scherm (zoals de iPhone Xs en Xs Max wel hebben). Het scherm heeft een “notch” een soort van inkeping aan de bovenkant van het scherm, hier bevinden zich de sensoren en de voorcamera. Zowel de voorkant als de achterkant van de iPhone Xr is gemaakt van glas waardoor ook deze telefoon vrij breekbaar is.

De iPhone Xr is uitgebracht in de volgende modellen:

A1984: iPhone Xr
A2105: iPhone Xr
A2106: iPhone Xr
A2107: iPhone Xr

De iPhone Xr is verkrijgbaar in een 64GB, 128GB en een 256GB variant. Het IMEI nummer kun je achterhalen door de simkaart houder te verwijderen of kijken in de instellingen.


iPhone Xs Max (2018)

iPhone Xs Max - Welke iPhone heb ik?

iPhone Xs Max – Welke iPhone heb ik?

iPhone Xs Max onderdelen
Refurbished iPhone Xs Max
iPhone Xs Max Handleidingen

De iPhone Xs Max is de grote variant van de iPhone Xs (voorheen een Plus versie). De iPhone Xs Max heeft dezelfde achter camera’s als de iPhone Xs. Bij de voorgaande modellen had de grotere variant een betere camera en daar zit nu geen verschil meer in. De iPhone Xs max heeft een 6,5-inch OLED scherm en is van de voor en achterkant gemaakt van glas. Zoals bij de iPhone Xs heeft het scherm ook een inkeping bovenin het scherm, hier bevinden zich de sensoren en de voorcamera. Het frame is net als die van de iPhone X en iPhone Xs van staal waardoor de kans op buigen minimaal is.

De iPhone Xs Max is uitgebracht in de volgende modellen:

A1921: iPhone Xs Max
A2101: iPhone Xs Max
A2102: iPhone Xs Max
A2104: iPhone Xs Max

De iPhone Xs Max is net als die iPhone Xs verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zilver en goud en is beschikbaar in een 64GB, 256GB en een 512Gb variant. Het IMEI nummer kun je achterhalen door de simkaart houder te verwijderen of kijken in de instellingen.


iPhone Xs (2018)

iPhone Xs - Welke iPhone heb ik?

iPhone Xs – Welke iPhone heb ik?

iPhone Xs onderdelen
Refurbished iPhone Xs
iPhone Xs Handleidingen

De iPhone Xs is de opvolger van de iPhone X en dat kun je ook goed zien aan het design van de telefoon. De hardware van de iPhone Xs lijkt veel op die van de iPhone X, maar het is niet exact hetzelfde. De iPhone Xs heeft een 5,8-inch OLED scherm net als de iPhone X. Het frame van de iPhone Xs is net als het frame van de iPhone X van staal. Dit is kwalitatief beter dan het aluminium wat de voorgaande iPhones hadden. Aluminium buigt namelijk veel sneller dan staal. Het scherm heeft ook bovenin een inkeping, hier bevinden zich de sensoren en de voorcamera. Maar de iPhone Xs is te herkennen aan de antenne strepen aan de boven en onderkant, die de iPhone X niet heeft.

De iPhone Xs is uitgebracht in de volgende modellen:

A1920: iPhone Xs
A2097: iPhone Xs
A2098: iPhone Xs
A2100: iPhone Xs

De iPhone Xs is uitgebracht in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en goud en is beschikbaar in 64GB, 256GB en een 512GB variant. Het IMEI nummer kun je achterhalen door de simkaart houder te verwijderen of kijken in de instellingen.


iPhone X (2017)

iPhone X - Welke iPhone heb ik?

iPhone X – Welke iPhone heb ik?

iPhone X onderdelen
Refurbished iPhone X
iPhone X Handleidingen

De iPhone X is de eerste iPhone zonder home button en heeft een vernieuwd design. De iPhone X is één en al scherm een heeft een super retina-scherm van 5.8 inch. De achterkant van de iPhone X is net als bij de iPhone 8 van glas en heeft een roestvrijstalen band tussen het scherm en het glas van de achterkant. De iPhone X is de eerste iPhone die geen fysieke home button bevat. De home button functie kan geactiveerd worden door van onder naar boven te vegen op het scherm. In de “notch” de inkeping bovenin het scherm zitten de sersoren en de voorcamera.

De iPhone X is uitgebracht in de volgende modellen:

A1865: iPhone X
A1901: iPhone X
A1902: iPhone X (Japan)

De iPhone x is uitgebracht in twee kleuren namelijk zwart en zilver en is beschikbaar in een 64GB en 256GB model. Het IMEI nummer is op de simkaart houder aangebracht. De achterzijde bevat twee 12 MP camera’s. De aan en uit knop van de iPhone x zit aan de rechterzijde van de iPhone x.


iPhone 8 plus (2017)

iPhone 8 plus - Welke iPhone heb ik?

iPhone 8 plus – Welke iPhone heb ik?

iPhone 8 plus onderdelen
Refurbished iPhone 8 plus
iPhone 8 plus Handleidingen

De iPhone 8 plus is de opvolger van de iPhone 7 plus en heeft ook net als de iPhone 7 plus een 5.5 inch scherm (diagonaal) met een afgeronde rand. Samen met iPhone 8 is de iPhone 8 plus de eerste iPhone die draadloos kan opladen. Het frame van de iPhone 8 plus is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De iPhone 8 plus is uitgekomen in drie verschillende kleuren namelijk black, zilver en goud.

De iPhone 8 plus is uitgebracht in de volgende modellen:

A1864: iPhone 8 plus
A1897: iPhone 8 plus
A1898: iPhone 8 plus (Japan)

De iPhone 8 plus is uitgebracht in een 64GB en een 256GB model. Het IMEI nummer is op de simkaart houder van de iPhone 8 plus aangebracht. De simkaart houder van de iPhone 8 plus bevindt zich aan de rechterzijde van de iPhone en er wordt gebruik gemaakt van een nano-simkaart.


iPhone 8 (2017)

iPhone 8 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 8 – Welke iPhone heb ik?

iPhone 8 onderdelen
Refurbished iPhone 8
iPhone 8 Handleidingen

De iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7 en heeft sinds lange tijd weer een glazen achterkant voor het draadloze opladen. Hiermee is de iPhone 8 de eerste iPhone die draadloos kan opladen. Verder lijkt de iPhone 8 veel op de iPhone 7 en kan je de iPhone dus goed herkennen aan de glazen achterkant. Het frame van de iPhone 8 is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De voorkant van de iPhone 8 heeft een 4.7 inch scherm (diagonaal) met een afgeronde rand.

De iPhone 8 is uitgebracht in de volgende modellen:

A1863: iPhone 8
A1905: iPhone 8
A1906: iPhone 8 (Japan)

De iPhone 8 is uitgebracht is drie verschillende kleuren namelijk zwart, zilver en goud. De gouden kleur heeft wel een andere kleur goud dan voorheen. Apple heeft de iPhone 8 uitgebracht in een 64GB en een 256GB model. Het IMEI nummer is op de simkaart houder van de iPhone 8 aangebracht.


iPhone 7 plus (2016)

iPhone 7 plus - Welke iPhone heb ik?

iPhone 7 plus – Welke iPhone heb ik?

iPhone 7 plus onderdelen
Refurbished iPhone 7 plus
iPhone 7 plus Handleidingen

De iPhone 7 plus is de opvolger van de iPhone 6s plus en heeft ook een 5.5 inch scherm(diagonaal) met aan afgeronde rand. De achterkant is net als de iPhone 7 gemaakt van geanodiseerd aluminium. De aan en uit knop van de iPhone 7 plus bevindt zich aan de rechterzijde van de iPhone.

De iPhone 7 plus is uitgebracht in de volgende modellen:

A1661: iPhone 7 plus
A1784: iPhone 7 plus
A1785: iPhone 7 plus (Japan)

De iPhone 7 plus heeft vijf verschillende kleuren en later is daar nog 1 aan toegevoegd. De iPhone 7 plus is er in het black, jetblack, zilver, goud en rosé goud. Later kwam Apple ook nog met een rode iPhone 7 plus op de markt. Met deze iPhone 7 plus helpt Apple mee met het bestrijden van AIDS. De iPhone 7 plus is uitgebracht in een 32GB, 128GB en een 256GB model.


iPhone 7 (2016)

iPhone 7 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 7 – Welke iPhone heb ik?

iPhone 7 onderdelen
Refurbished iPhone 7
iPhone 7 Handleidingen

De iPhone 7 is de opvolger van de iPhone 6s en heeft net als de iPhone 6s een 4.7 inch scherm met afgeronde randen. De iPhone heeft net als de iPhone 6s 3D touch en een home button met touch ID. De iPhone 7 is uitgebracht in 5 verschillende kleuren namelijk: black, jetblack, zilver, goud en rosé goud. Later kwam Apple ook nog met een rode iPhone 7 op de markt. Met deze iPhone 7 helpt Apple mee met het bestrijden van AIDS.

De iPhone 7 is uitgebracht in de volgende modellen:

A1660: iPhone 7
A1778: iPhone 7
A1779: iPhone 7 (Japan)

De iPhone 7 heeft de aan en uit knop aan de rechter zijde van het toestel zitten en is de eerste iPhone die waterdicht (waterafstotend) is. Apple geeft hier tevens geen garantie op. Het IMEI nummer is op de simkaart houder aangebracht en op de behuizing aan de achterkant. De iPhone 7 is uitgebracht in een 32GB, 128GB en 256GB model.


iPhone SE (2016)

iPhone SE - Welke iPhone heb ik?

iPhone SE – Welke iPhone heb ik?

iPhone SE onderdelen
Refurbished iPhone SE
iPhone SE Handleidingen

De iPhone SE is de opvolger van de iPhone 5s en dat we zien we ook terug. De iPhone SE heeft veel overeenkomsten met de iPhone 5s. Zoals het formaat en het frame van de telefoon. Ook zijn er een aantal onderdelen die geschikt zijn voor de iPhone 5s als de iPhone SE. Het scherm van de iPhone 5s is 4 inch maar heeft geen 3D touch. Hij sneller en krachtiger dan de iPhone 5s.

De iPhone SE is uitgebracht in de volgende modellen:

A1723: iPhone SE
A1662: iPhone SE
A1724: iPhone SE

De iPhone SE is uitgebracht in dezelfde kleuren als de iPhone 6: space grey, zilver, goud en rosé goud. De capaciteit van de iPhone SE is 16GB of 64GB.

De simkaart houder zit aan de rechterkant van de iPhone SE en de sluimer knop zit aan de bovenkant.

Let op de iPhone SE is niet hetzelfde als de iPhone 5s


iPhone 6s plus (2015)

iPhone 6s plus - Welke iPhone heb ik?

iPhone 6s plus – Welke iPhone heb ik?

iPhone 6s plus onderdelen
Refurbished iPhone 6s plus
iPhone 6s plus Handleidingen

De iPhone 6s plus is net als de iPhone 6s uitgebracht in 2015 en is net als de iPhone 6s ook de eerste generatie iPhones met 3D touch. Deze functie wordt nog niet ondersteund door alle apps, maar de verwacht is dat wel steeds meer apps gebruik gaan maken van deze technologie. De iPhone 6s plus en iPhone 6 plus lijken veel op elkaar en worden vaak verward. Een duidelijk verschil is het het “S” teken onder “iPhone” op de achterzijde.

De iPhone 6s plus is uitgebracht in de volgende modellen:

A1634: iPhone 6s plus
A1687: iPhone 6s plus
A1699: iPhone 6s plus

De iPhone 6s plus is net als de iPhone 6s uitgebracht in de kleuren: space grey, zilver, goud en rosé goud. Als je de iPhone 6s plus koopt dan kan je kiezen uit: 16GB, 64GB en 128GB. De simkaart houder van de iPhone 6s plus is hetzelfde als die van de iPhone 6s en kun je verwijderen aan de rechterkant van de iPhone. Ook zit de sluimer knop net als bij de iPhone 6s aan de rechterkant.

Het iPhone 6s plus scherm is 5.5 inch groot net als het scherm van de iPhone 6 plus.


iPhone 6s (2015)

iPhone 6s - Welke iPhone heb ik?

iPhone 6s – Welke iPhone heb ik?

iPhone 6s onderdelen
Refurbished iPhone 6s
iPhone 6s Handleidingen

De iPhone 6s is uitgebracht in 2015 en is de eerste iPhone met 3D touch. Deze functie zorgt ervoor dat meerdere opties kan selecteren als je harder op het scherm drukt. De iPhone 6s lijkt erg veel op de iPhone 6 en worden vaak verward. Een duidelijk verschil is het het “S” teken onder “iPhone” op de achterkant.

De iPhone 6s is uitgebracht in de volgende modellen:

A1633: iPhone 6s
A1688: iPhone 6s (Nederland)
A1700: iPhone 6s

De iPhone 6s is uitgebracht in de kleuren: space grey, zilver, goud en rosé goud. Als je de iPhone koopt dan kan je kiezen voor 16GB, 64GB of 128GB. Het beeldscherm is net als het iPhone 6 scherm 4.7 inch. Ook de simkaart houder zit net als bij de voorgaande iPhone aan de rechterkant onder de sluimer knop.


iPhone 6 plus (2014)

iPhone 6 plus - Welke iPhone heb ik?

iPhone 6 plus – Welke iPhone heb ik?

iPhone 6 plus onderdelen
Refurbished iPhone 6 plus
iPhone 6 plus Handleidingen

De iPhone 6 plus is uitgebracht in 2014 en kwam tegelijk uit met de iPhone 6 plus. De iPhone 6 plus is uitgebracht in drie verschillende modellen. De voorkant van de iPhone 6 plus is gemaakt van glas en de achterkant is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De sluimer knop zit net als bij de iPhone 6 aan de rechterkant van het toestel.

De iPhone 6 plus is uitgebracht in de volgende modellen:

A1522: iPhone 6 plus
A1524: iPhone 6 plus
A1593: iPhone 6 plus

De iPhone 6 plus is uitgebracht in spacegrijs, zilver en goud met de keuze uit 16GB, 64GB, 128GB. Het grootste verschil met de iPhone 6 is de grote. Het scherm van de iPhone 6 plus is 5.5 inch en simkaart van de iPhone 6 plus gaat aan de rechterkant van de iPhone in.


iPhone 6 (2014)

iPhone 6 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 6 – Welke iPhone heb ik?

iPhone 6 onderdelen
Refurbished iPhone 6
iPhone 6 Handleidingen

De iPhone 6 is uitgebracht in 2014 en kwam tegelijk uit met de iPhone 6 plus. De voorkant van de iPhone 6 is gemaakt van glas en de achterkant is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De sluimer knop zit voor het eerst aan de rechterkant van de iPhone. Het grootste verschil met zijn voorganger is het de grote van het toestel. De iPhone 6 heeft namelijk een 4.7 inch scherm en de iPhone 5s heeft een 4.0 inch scherm. De iPhone 6 is uitgebracht in drie verschillende modellen.

De iPhone 6 is uitgebracht in de volgende modellen:

A1549: iPhone 6
A1586: iPhone 6
A1589: iPhone 6

De iPhone 6 is uitgebracht in spacegrijs, zilver en goud met keuze uit 16GB, 64GB, 128GB model. De simkaart houder van de iPhone 6 gaat aan de rechterkant in.


iPhone 5S (2013)

iPhone 5s - Welke iPhone heb ik?

iPhone 5s – Welke iPhone heb ik?

iPhone 5s onderdelen
Refurbished iPhone 5s
iPhone 5s Handleidingen

De iPhone 5S is uitgebracht in 2013 en kwam tegelijk uit met de iPhone 5C. De voorkant van de iPhone 5S is gemaakt van glas en de achterkant is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Wat nieuw is bij de iPhone 5S is touch ID, een vingerscanner in de home button. De iPhone 5S is uitgebracht in zes verschillende modellen.

De iPhone 5s is uitgebracht in de volgende modellen:

A1533: iPhone 5s (GSM-model)
A1533: iPhone 5s (CDMA-model)
A1453: iPhone 5s (CDMA-model)
A1457: iPhone 5s (GSM-model)
A1528: iPhone 5c (GSM-model, China)
A1530: iPhone 5s

De iPhone 5S is uitgebracht in spacegrijs, zilver en goud en je hebt keuze uit 16GB, 32GB, 64GB. De simkaart houder van de iPhone 5S gaat aan de rechterkant van de iPhone 5S in.

Let op de iPhone 5s is niet hetzelfde als de iPhone SE


iPhone 5C (2013)

iPhone 5c - Welke iPhone heb ik?

iPhone 5c – Welke iPhone heb ik?

iPhone 5c onderdelen
iPhone 5c Handleidingen

De iPhone 5C kwam tegelijk met de iPhone 5S uit in 2013 en is uitgebracht in zes modellen. De voorkant van de iPhone 5C is gemaakt van glas en de achterkant is van verhard polycarbonaat (plastic).

De iPhone 5c is uitgebracht in de volgende modellen:

A1532: iPhone 5c (GSM-model)
A1532: iPhone 5c (CDMA-model)
A1456: iPhone 5c (CDMA-model)
A1507: iPhone 5c (GSM-model)
A1526: iPhone 5s (GSM-model, China)
A1529: iPhone 5c

De iPhone 5C is er in de volgende kleuren: wit, blauw, roze, groen en geel met keuze uit 8GB, 16GB en een 32GB. Dit is de eerste keer dat Apple de iPhone in verschillende kleuren heeft uitgebracht. De simkaart houder kun je aan de zijkant verwijderen en het IMEI nummer staat op de achterzijde van de iPhone.


iPhone 5 (2012)

iPhone 5 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 5 – Welke iPhone heb ik?

iPhone 5 onderdelen
iPhone 5 Handleidingen

De iPhone 5 is uitgebracht in 2012 in twee verschillende kleuren namelijk zwart en zilver. De voorkant is plat en gemaakt van glas en de achterkant is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Je kan de voorkant van de iPhone 5 zelf vrij simpel vervangen.

De iPhone 5 is uitgebracht in de volgende modellen:

A1428: iPhone 5 (GSM-model)
A1429: iPhone 5 (GSM- en CDMA-model)
A1442: iPhone 5 (CDMA-model, China)

De iPhone 5 is gemaakt in 16GB, 32GB en 64GB net als bij de iPhone 4S. Alleen heeft de iPhone 4S ook nog een 8GB model. De simkaart met is een micro simkaart deze kan je zelf ook knippen. De micro simkaart gaat in de zijkant van de iPhone 5. Deze kan je verwijderen aan de rechter zijkant met een simkaart injector.


iPhone 4S (2011)

iPhone 4s - Welke iPhone heb ik?

iPhone 4s – Welke iPhone heb ik?

iPhone 4s onderdelen
iPhone 4s Handleidingen

De iPhone 4S is uitgebracht in 2011 en werd in drie verschillende modellen verkocht. De voor en achterkant van de iPhone 4S zijn plat en zijn gemaakt van glas.

De iPhone 4s is uitgebracht in de volgende modellen:

A1431: iPhone 4s (GSM-model, China)
A1387: iPhone 4s (CDMA-model)
A1387: iPhone 4s (GSM-model)

De iPhone 4s komt in 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. Dit is de eerste 64GB model wat Apple op de markt brengt voor de iPhone. De simkaart met is een micro simkaart deze kan je zelf ook knippen. De micro simkaart gaat in de zijkant van de iPhone 4S.


iPhone 4 (2010-2011)

iPhone 4 - Welke iPhone heb ik?

iPhone 4 – Welke iPhone heb ik?

iPhone 4 onderdelen
iPhone 4 Handleidingen

De iPhone 4 is uitgebracht in 2010 voor de GSM versie en in 2011 kwam CDMA versie uit. De voor en achterkant is plat en gemaakt van glas met rondom een metalen rand voor de bescherming.

De iPhone 4 is uitgebracht in de volgende modellen:

A1349: iPhone 4 (CDMA-model)
A1332: iPhone 4 (GSM-model)

De iPhone 4 is uitgebracht in een 8GB, 16GB en een 32GB model. De simkaart met is een micro simkaart, deze gaat in de zijkant van de iPhone 4.


iPhone 3GS (2009)

iPhone 3GS - Welke iPhone heb ik?

iPhone 3GS – Welke iPhone heb ik?

De iPhone 3GS is uitgebracht in 2009 in Europa, Amerika en in China. De achterkant van de iPhone 3GS is net als bij de iPhone 3G gemaakt van plastic en heeft glimmende letters op de achterzijde.

De iPhone 3GS is uitgebracht in de volgende modellen:

A1325: iPhone 3GS (China)
A1303: iPhone 3GS

De iPhone 3GS is uitgebracht in een 8GB, 16GB en een 32 GB model. De simkaart houder zit bovenin de iPhone en hier staat en serie nummer op van de iPhone 3GS.


iPhone 3G (2008-2009)

iPhone 3G - Welke iPhone heb ik?

iPhone 3G – Welke iPhone heb ik?

De iPhone 3G is uitgebracht in 2008 in Amerika en in Europa en werd in 2009 op de Chinese markt gebracht. De achterkant is gemaakt van plastic en achterop de iPhone 3G zit niet een glanzend Apple logo.

De iPhone 3G is uitgebracht in de volgende modellen:

A1324: iPhone 3G (China)
A1241: iPhone 3G

De iPhone 3G is uitgebracht in een 8GB en een 16GB model. De sim houder zit boven in de iPhone 3G en hier gaat een simkaart van een normaal formaat in. Het serienummer van de iPhone staat gedrukt in de simkaart houder.


iPhone, Eerste generatie (2007)

iPhone 2G - Welke iPhone heb ik?

iPhone 2G – Welke iPhone heb ik?

De iconische eerste generatie iPhone, ook wel iPhone 2G genoemd, is de iPhone die de smartphone revolutie startte. De iPhone 2G is uitgebracht in een 4GB, 8GB en een 16GB model.

De iPhone 2G is uitgebracht in de volgende modellen:

A1203: iPhone 2G

De achterkant is gemaakt van metaal & plastic en achterop de iPhone 2G zit een Apple logo. De sim houder zit boven in de iPhone 2G en hier gaat een simkaart van een normaal formaat in.

Jouw model iphone zelf repareren?

FixjeiPhone heeft alle onderdelen van de hoogste kwaliteit vanaf de iPhone 4 tot de nieuwste iPhone! Met ons gereedschap en onze (video) reparatiehandleidingen, kan jij stap voor stap je eigen iPhone repareren.

Naar iPhone onderdelen

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

8 reacties op “Welke iPhone heb ik?

  1. Mijn zoon heeft net via Simpel de referbished IPhone 5S gekregen en nu zeggen ze op school dat hij nep is want er staat geen 5S op de achterkant, is dit waar?? Zo ja dan stuur ik m terug!

  2. Ik had overigens heel lang een iPhone 5C met witte achterkant waarop ook geen 5C stond in een rondje, zoals ik dat wel heb nu op mijn SE.

  3. Bedankt een zeer handige informatieve pagina (had lang gezocht naar deze informatie maar het stond steeds onduidelijk genoteerd) dit was hier niet het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *