BLOG

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Op 23 november 2013, door Davey
0 reacties 3 min. leestijd

(Het is niet altijd voor iedereen duidelijk welk symbool boven in de iPhone wat betekend. In dit bericht nemen we alle symbolen boven in de iPhone door, zodat je weet wat het betekent.)

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone? Soms zie je symbolen boven in de iPhone waarvan je niet weet wat ze betekenen. De meeste symbolen die er standaard altijd staan kennen ze meeste wel, maar voor beginnende gebruikers nemen we toch alles even door.

Sinds iOS 7 zijn er ook weer een aantal symbolen gewijzigd. Bijvoorbeeld als je 3G verbinding niet optimaal is staat er nu GPRS en in iOS 6 stond er een rondje.

Verder is de verbinding veranderd in punten in plaats van strepen, maar dat is logisch waarvoor dit nu betekend.

Signaalsterkte voor het bereik

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone? De signaalsterkte laat je zien hoeveel bereik je hebt met de iPhone. Met een jailbreak kan je dit ook in getallen laten weergeven dan krijg je een cijfer voor je bereik. Hoe meer puntjes gevuld zijn hoe beter je bereik is.

Vliegtuigmodus

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Vliegtuigmodus is schakelt al je verbindingen uit zoals je Wi-Fi, data en bereik. Deze funtie is heel handig voor als je in een ziekenhuis bent of in het vliegtuig zoals de naam het als zegt.

Naam van de provider

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

De naam van de provider geeft weer waar je het abonnement hebt lopen bij mijn is dat KPN, maar dit kan ook T-mobile of Vodafone zijn. De meeste mensen weten wel welke provider ze hebben, want het staat ook op je simkaart. Je simkaart kan je zelf kleiner knippen of via een simkaart adapter groter maken.

3G of GPRS

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Dit geeft de verbinding weer, het nieuwe 4G netwerk komt er nu aan wat vanaf de iPhone 5 beschikbaar is. Het verschil tussen 3G of GPRS is de snelheid die je internet verbinding op dat moment heeft. Heeft je iPhone een goede data verbinding dan staat er 3G en in de toekomst 4G en is je verbinding niet zo sterk dan staat er GPRS met kleine letters.

Wi-Fi symbool als je verbonden bent met een wifi netwerk

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Je hebt alleen het wifi symbool als je verbonden bent met een draadloze netwerk verbinding. Ben je dit niet dan staat er 3G of GPRS. Je iPhone slaat Wi-Fi verbindingen automatisch op als je al een keer ermee verbonden bent. Je kunt Wi-Fi verbinding vinden via Instellingen –> Wi-Fi, nu zoekt je iPhone naar alle Wi-Fi verbindingen in de buurt.

Bleutooth symbool als je bleutooth aan hebt staan

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Als je verbonden wil zijn met je parrot of een ander extern apparaat kan dat via de bleutooth verbinding. Ben je nergens mee verbonden dan raad ik je aan om dit uit te zetten, het kost namelijk wel aardig veel batterij en door het uit te zetten kan je gemakkelijk de batterijduur verlengen.

Batterijduur bekijken

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Je kan rechts boven in je iPhone zien hoeveel stroom nog in de batterij zit. Je kan hiet ook percentage van maken door te gaan naarInstellingen –> Algemeen –> Gebruik en dan kan je batterij percentage aan zetten.

Wekker symbool

Wat betekenen de symbolen boven in de iPhone?

Dit symbool staat alleen aan als je de wekker hebt gezet voor de volgende dag. Dit is handig voor mensen die soms denken ”heb ik mijn wekker nu wel gezet”?

Op zoek naar een nieuwe iPhone? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment Refurbished iPhones waarbij je altijd een geschikt toestel vindt!

Heb je iets aan dit bericht gehad? Wij waarderen het altijd als je een leuke reactie wil achterlaten en ons wil liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord