BLOG

Simkaart vergroten met een simkaart adapter

Op 17 november 2013, door Davey
6 reacties 3 min. leestijd

(Is jou simkaart te klein voor je iPhone en wil je dit groter maken? In dit bericht geef ik je handige oplossing dit gemakkelijke probleem zelf op te lossen.)

simkaart vergroten met een simkaart adapter

Tegenwoorden heb je drie soorten simkaarten en dat wil nog wel is tot problemen leiden. Gelukkig is er voor bijna elk probleem eenoplossing en ook voor dit probleem hebben we de juiste oplossing.

Zo kun je een simkaart knippen naar micro of nano, maar het groter maken van de simkaart gebeurt op een andere manier.

Zoals je op de afbeelding kan zien kan je het formaat wat je simkaart op dit moment heeft in de simkaart adapter leggen en dan terug in de iPhone zetten.

Deze simkaart adapter zijn erg handig voor als je bijvoorbeeld van een iPhone 5 terug gaat naar een iPhone 4. Je hebt dan namelijk een nano simkaart en je moet dan terug naar een micro simkaart.

Op deze manier is het dus mogelijk om zelf je simkaart te vergroten en te verkleinen door de simkaart te knippen.

Contact opnemen met je provider en een nieuwe simkaart aanvragen

simkaart vergroten met een simkaart adapter Je kunt ook contact opnemen met je provider waar jou abonnement loopt. De meeste providers zoals KPN en T-mobile kunnen binnen 2 dagen een nieuwe simkaart opsturen.

Twee dagen zonder telefoon is voor veel mensen best lang in deze tijd, daarom ben ik persoonlijk meer een voorstander van het zelf oplossen van het probleem.

Het is namelijk heel simpel om een simkaart adapter te gebruiken of je eigen simkaart te knippen. Hoe je dit probleem gaat oplossen mag je natuurlijk zelf weten.

Wat Apple’s plan is voor de toekomst van de simkaart

simkaart vergroten met een simkaart adapter Leuk om te weten is dat Apple eigenlijk de simkaart helemaal overbodig wou maken en kon maken. Dit is niet door gegaan omdat providers hierin opspraak kwamen.

Het is namelijk niet handig om over te stappen van provider als je geen simkaart hebt. De strijd zal nog wel een staartje krijgen, want apple is nog steeds bezig met grote bedrijven in de telemarkt om te gaan stemmen. Bedrijven die een omzet van meer dan 8 miljard hebben mogen mee stemmen over de toekomst van de simkaart.

Als dit door gaat is het probleem van de simkaart knippen of vergroten verleden tijd.

Waarom worden simkaarten steeds kleiner?

simkaart vergroten met een simkaart adapter Je ziet dat de simkaart steeds kleiner word. Je had eerst de normale simkaart die in de nokia 3310 gaat en ook nog in de 3e generatie van de iPhone.

Je ziet nu dat de simkaarten steeds kleiner worden dit heeft te maken met de nieuwe iPhones steeds dunner en lichter worden.

Heb je wat aan dit bericht gehad? Wij waarderen het als je een leuke reactie wil achterlaten of als je een vraag hebt kan je die natuurlijk ook stellen:). Je kan ons ook liken op Facebook, Twitter en Google+!

Wanneer heb je een andere simkaart nodig?

Je hebt in sommige gevallen een nieuwe simkaart nodig. Namelijk wanneer je de oude bent kwijtgeraakt of wanneer je een nieuw toestel koopt. Zo kan het ook voorkomen dat je bij de Refurbished iPhones van FixjeiPhone een nieuwe simkaart nodig hebt omdat je toestel gebruik maakt van een kleinere simkaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties op “Simkaart vergroten met een simkaart adapter

 • Als je een iPhone 5 simkaart hebt en wilt hem in een iPhone 4 doen dan werkt het toch niet

  Niels op 19 mei, 2014
  • Hallo Niels,

   Met een simkaart adapter is dit wel mogelijk.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 20 mei, 2014
 • Hallo davy,

  Ik wil binnenkort uograden van n iphone 4 naar een iphone 6s
  In de iphone 6s zit een nano simkaart en in de iphone 4 een micro simkaart
  Kan ik deze simkaart gewoon aanpassen of moet ik hiervoor een nieuwe simkaart bestellen?

  Lenny op 16 januari, 2016
 • Werkt dit als ik van een iPhone 4s naar een iPhone 3Gs ga? Mijn telefoon is kapot dus ik moet tijdelijk een iPhone 3Gs gebruiken.

  R op 30 maart, 2016
 • *tot problemen leiden. Ipv lijden. taalnazi .

  Marcel op 7 augustus, 2016
  • Hallo Marcel,

   Bedankt voor de goede tip:D

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 8 augustus, 2016

Geef een antwoord