Opladen met een copy oplader of originele oplader?

iPhone oplader in de brandEr zijn veel verschillende soorten opladers op de markt en ze verschillen enorm van kwaliteit. Het is moeilijk om al deze kabels en adapters in hokjes te stoppen van wat niet goed is of wel.

Al je de zekerheid wil hebben dat je een goede kabel hebt dan moet je een originele kabel kopen, maar het betekend niet dat deze kabels alleen maar goed zijn. Er zijn namelijk meerdere merken die gecertificeerd zijn om iPhone accessoires te maken en daarbij horen ook de kabels en de adapters.

Vaak krijgen copy kabels de melding”Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone”. Hieraan kun je zien dat je waarschijnlijk een kabel hebt die niet is gecertificeerd.

Je kan niet 100% op deze melding vertrouwen, want in de praktijk zien we dat ook defecte dock connectors deze melding kunnen geven met een originele oplaadt kabel van Apple.

Opladen met een copy oplader?

Wil je nu wel een goedkope oplaadt kabel kopen en vindt je de levensduur van de kabel niet belangrijk. Informeer dan eerst goed na de kwaliteit van de kabel en als er geen gevaren bij komen kijken. Natuurlijk zouden weinig bedrijven zeggen dat de kwaliteit slecht is, daarom blijft dit een lastig issue.

Conclusie

Een goede indicatie is de prijs van het product, maar dat wil niet altijd wat zeggen. Het is daarom ook belangrijk dat je zelf goed oplet bij het kopen van een nieuwe oplader. Bij FixjeiPhone zijn alle kabels gecertificeerd en kan je verwachten dat je een kwalitatieve kabel krijgt. FixjeiPhone verkoopt geen originele Apple opladers, maar wel van goede degelijke kwaliteit die gecertificeerd zijn.

Aantal mogelijke verschillen

Slechte copy kabel kun je soms wel onderscheiden van goede en daarom hebben we een aantal afbeeldingen waarbij je het verschil kunt zien tussen een originele en een copy kabel, maar ook copy kabels kunnen goed nagemaakt worden en daarom geeft het nog geen 100% zekerheid.

Originele oplader of copy oplader

Aan de rechterkan zie je een originele lightning kabel en aan de linkerkant een copy oplader. Het verschil is dat het witte gedeelte precies rond is en dat hier geen hapering in zit zoals aan de linker onderkant wel kan zien. Dit kan een mogelijk signaal zijn van een copy oplader.

USB aansluiting copy of originele oplader

Het verschil is USB-aansluiting is ook vrij goed te zien. De linkerkant is een copy kabel en de rechter een een originele kabel. Het is goed zichtbaar dat de linker USB-aansluiting korrelig is en de rechter USB-aansluiting is perfect glad.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of anderen een antwoord kunnen geven.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

14 reacties op “Opladen met een copy oplader of originele oplader?

 1. Echt een goede artikel!
  Hierdoor weet ik wat er met m’n iPhone kon gebeuren als ik van de copy oplader had gekocht. Heel erg bedankt!

  1. Ja ik heb er er een van 10 euro het was al te laat eb alleen Carrefour was ope had lader echt nodig dus ik had hel gekocht nu zegt die steeds iPhone niet ondersteunt

 2. Ik heb zo’n kopie lader en de iPad 1 vertoont raar gedrag tot niet helemaal op willen laden tot niet willen laden.
  De kopie lader van mij lijkt exact op de lader van hierboven, het blokje dus.
  Ook met verlengde niet originele snoeren heb ik las gehad van niet willen laden of moeilijk willen laden. Ik vind het echt jammer dat Apple zoveel rekent voor een lader en een snoer.

  Het blokje is voor origineel verkocht voor 8,50 Euro.
  Verschil is er, want sluit je de lader niet aan op de iPad en steek je hem in het stopcontact dan hoor je een lichte hoorbare pieptoon, terwijl dit bij de originele lader niet het geval is.

 3. Hallo Davey,

  Ik was op zoek of het kwaad kon om een nep apple kabel te kopen voor gebruik inmijn auto lader, ik ben er wel achter dat het beter is om een originele aan te schaffen.

  Ik zou alleen (als a- techneut zijnde) willen weten of het dan alsnog kwaad kan als ik mijn originele apple usb kabel gebruik in mijn (niet van apple) auto lader (met dubble usb uitgang)?

  Liefs
  Barbra

 4. het enige verschil dit ik heb gemerkt tussen originele en niet originele kabels is dat het opladen langzamer gaat. heb al 4 jaar 5 jaar een ipad met niet originele kabel en totaal geen probleem met de batterij. alleen als ik de ipad aan heb staan en ben aan het werk (dus direct bijladen) dan gaat de accu na geruime tijd toch leeg. dit heb ik met de originele kabel niet. dan blijft hij tijdens het opladen gewoon op 100%
  hetzelfde geld voor de iphone 5 en 6 ….
  maar over het alhemeen heb ik toch liever de originele kabel…
  voor de auto maakt het niet uit. ligt er aan hoe snel je hem vol wilt hebben of tijdens het gebruik bijladen.

 5. Hoi Davey,

  ik heb op mijn werk de niet originele oplaadkabel van een collega gebruikt, voor mijn iphone. Nu laadt hij wel op, maar loopt extreem snel leeg. ik baal enorm, maar vraag me nu vooral af wat dan de volgende stap is. maw, welk onderdeel is nu precies beschadigd / moet vervangen worden en is dat de moeite waard qua kosten? kun je me daar wat meer over vertellen?

 6. Mijn oplaadkabel iphone 5 was defect (te veel geplooid)
  heb nieuwe originele iphone lightning kabel gekocht van Apple (19 euro)
  Maar de nieuwe kabel werkte niet? ER GEBEURDE NIKS (niet via netspanning maar ook niet via usb)
  De kabel getest op andere iphone toestellen en dat gaat wel!
  dus de kabel is niet defect!
  Heb dan een copy kabel gekocht bij action van 1.7 euro (10 x goedkoper)
  En deze werkt prima, zowel met netvoeding als op usb en pc!
  Hoe kan dat nu?

 7. Hallo
  Mijn ‘Chinese’ USB muur voeding van € 6,75 ontregelt compleet mijn i-Pone 5. Hij lijkt wel op te laden maar is tijdens het laden onbruikbaar (?) werkt traag reageert nauwelijks, scrollen heel moeizaam, typen vergeet het en zelfs geforceerd uitzetten gaat nauwelijks. Leek wel of er virus aan het werk was. Eenmaal losgekoppeld ging alles weer als vanouds. Let op ik gebruikte wel een originele Apple-lightning kabel. In een USB hub aan mijn mac mini laadt hij goed op en blijft de iphone tijdens het laden goed werken. Mijn Apple USB voedingsblokje is even verdwenen en ik had niet verwacht dat een andere- niet origineel- voeding zo’n impact kon hebben. Herkenbaar?

 8. Beste,

  Ik heb een IPhone 6, mijn zoon een oneplus.
  Nu heb ik voor hem een nieuwe oplader besteld, Dash power adapter met fast charge kabel omdat zijn kabel stuk is.
  ik hoopte zelf de oplader te kunnen gebuiken met usb-poort om mijn IPhone snel te kunnen opladen.
  dit lukt echter niet. komt dit doordat ik een gewone kabel heb en geen fast charge kabel?

 9. Ik haal de mijne bij de action die doen het wel goed maar ik heb ook nog een kat en die van de action zijn niet heel duur dus als mijn kat erin bijt en hij is stuk haal ik zo weer een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *