BLOG

iPhone 4 CDMA netwerk, wat is het?

Op 20 februari 2014, door Davey
1 reacties 2 min. leestijd

(In dit bericht leer ik je wat het CDMA netwerk is en hoe het werk. CDMA staat voor Code Division Multiple Access en is onstaan in de begin jaren tachtig toen de eerste versie ervan uit kwam.)

iPhone 4 CDMA netwerk, wat is het? Om het even simpel uit te leggen is er een GSM netwerk dat word gebruikt in Europa en het CDMA netwerk word gebruikt in Amerika. Het was nodig dat er een iPhone 4 CDMA versie werkt uitgebracht voor het netwerk in Amerika.

Op dinsdag 11 januari 2011 kondigde Apple COO Tim Cook samen met McAdam de iPhone 4 CDMA versie uit die toen die tijd voor 200 dollar te koop was bij een twee jarig abonnement in Amerika.

Verizon is de uitgever van het iPhone 4 CMDA netwerk. Vandaar dat je de naam iPhone 4 Verizon ook vaak hoort.

Verschil iPhone 4 GSM netwerk en iPhone 4 CMDA netwerk?

Het grote verschil tussen het iPhone 4 GSM netwerk en het iPhone 4 CMDA netwerk is dat je een iPhone 4 met GSM netwerk niet in Amerika kan gebruiken en andersom is het ook niet mogelijk.

Je moet dus oppassen dat je in Europa geen iPhone 4 CDMA versie koopt. Hier heb je namelijk niet mee bellen in Europa, omdat het geen wereld telefoon is.

Als we gaan kijken na de reparaties van de iPhones zie je ook een aantal verschillen. Het moederbord van de iPhone 4 GSM versie is iets anders gebouwd dan het moederbord van de iPhone 4 CMDA versie. Op onze website laten wij alleen de reparatie video’s van de iPhone 4 GSM versie zien, want de iPhone 4 CDMA versie word hier niet verkocht.

Er zit ook verschil in schermen tussen de Europese iPhone 4 en de Amerikaanse. Gelukkig zijn er in Europa bijna geen CDMA versies van de iPhone 4, omdat je ze kortweg hier niet kan gebruiken.

Heb je wat aan dit bericht gehad? Ik zal het erg waarderen als je een leuke reactie/vraag onder het bericht wil plaatsen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reactie op “iPhone 4 CDMA netwerk, wat is het?

  • halloo.. ik heb een LG mobiel gekocht en is CDMA.Wat zou ik met zo’n toestel kunnen?

    Toikromo Judith op 20 februari, 2017

Geef een antwoord