Hoe wijzig ik de pincode van mijn simkaart?

De pincode van je simkaart beschermt je tegen onbevoegden. Het is ook erg belangrijk om een pincode om je simkaart te hebben. Tegenwoordig zijn er gelukkig niet meer veel mensen zonder pincode, maar je mist een pincode pas op het moment dat het vaak al te laat is.

Hoe wijzig ik de pincode van mijn simkaart?De pincode van de simkaart wijzigen is erg eenvoudig en hieronder lees je ook staps voor stap hoe je dit zelf kan doen. Wel is het belangrijk dat je de oude pincode nog weet, want na het drie keer geprobeerd te hebben zal je simkaart geblokkeerd worden.

Is bij jou het kwaad al geschoten en is je simkaart al geblokkeerd dan raad ik je aan om contact op te nemen met je provider. Je provider (providers zijn: Hi, T-mobile, KPN enz.) kan je verder helpen en zonodig een nieuwe simkaart aanmaken. Dit gebeurt ook bij gestolen iPhones, want dan kan de dief niks meer met de simkaart doen en heb je zelf weer een nieuwe. Door op de link te klikken bij ” gestolen iPhones” kan je mijn tips lezen wat je moet doen op het moment dat je iPhone gestolen is.

Stap voor stap uitleg om je pincode te wijzigen

Je pincode wijzigen is makkelijk en eenvoudig met een iPhone lees hieronder stap voor stap wat je moet doen:

Stap 1: druk op instellingen in het menu van je iPhone.
Stap 2: druk op telefoon, dit is het groene symbool die je vindt bij instellingen.
Stap 3: druk op Simpincode dit zie je staan als je naar onder scrolt.
Stap 4: Door op wijzig pincode te drukken kan je een nieuwe pincode invullen.
Stap 5: Toets nu je huidige pincode in en daarna je nieuwe en bevestig dit.
Stap 6: Nu moet je op bewaar drukken en je nieuwe pincode is actief.

In de meeste gevallen het je standaard  0000, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het is mogelijk dat je zelf een keer je pincode hebt gewijzigd. Een pincode van je simkaart moet ook altijd uit 4 cijfers bestaan. Het is ook mogelijk om je eigen simkaart te knippen of juist te vergroten met een simkaart adapter.

Heb je wat aan dit bericht gehad? Ik zal het erg waarderen als je op de social media knoppen wil klikken en een leuke reactie wil achterlaten.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

4 reacties op “Hoe wijzig ik de pincode van mijn simkaart?

  1. Hallo Davey,

    Leuke, praktische site heb je, ik kon snel en overzichtelijk vinden wat ik zocht. Ben een grote Iphone-fan (4s) en heb je bij mijn favorieten geplaatst. Bied je ook refurbished Ipads (air) aan?

    Bedankt voor jouw hulp, groet,

    Helena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *