BLOG

Heb ik garantie op mijn iPhone?

Op 6 oktober 2020, door Davey
21 reacties 3 min. leestijd

Heb ik garantie op mijn iPhone is de vraag die wij regelmatig van onze klanten krijgen! De meeste mensen willen natuurlijk zo goedkoop mogelijk hun iPhone laten repareren, en wanneer je garantie hebt is dit natuurlijk de meest goedkope oplossing. Om je iPhone te laten maken zijn er grofweg 3 opties:

 • Opsturen voor garantie naar Apple
 • iPhone laten repareren
 • Zelf je iPhone repareren

Wil je nou meer weten over de garantie van je iPhone of je iPad? Lees dan hieronder de tips om te kijken of jouw Apple device nog in aanmerking komt voor garantie. Wanneer je Apple Care afsluit bij de aanschaf van je toestel (kan via Apple zelf) kan je de garantie termijn eventueel verlengen. Eventueel kan je ook met Apple contact opnemen voor het maken van een afspraak. In de Genius bar van de Apple store (Amsterdam – Den Haag – Haarlem) kan je dan direct je iPhone laten controleren en zij kunnen dan ook direct vertellen of je iPhone in aanmerking komt voor garantie.

Heb ik nog garantie op mijn iPhone?

Hierboven heb je al kunnen lezen dat er standaard 12 maanden garantie zit op je iPhone. Wanneer je niet precies de exacte aanschafdatum van je iPhone weet kan je dit gelukkig ook op een andere manier controleren. Wanneer je de iPhone op een andere manier hebt gekocht (bijvoorbeeld van iemand anders of zelfs via marktplaats) dan kan je dit alsnog controleren via de een gedeelte op de Apple website.

Gelukkig heeft Apple hier een simpele oplossing voor bedacht. Via het IMEI nummer van je iPhone kan je dit controleren. Je kunt het IMEI nummer vinden via Instellingen -> Algemeen -> Info vinden. Bekijk via deze pagina op de Apple website of je iPhone nog garantie heeft.

Wanneer komt mijn iPhone in aanmerking voor de garantie?

Naast dat je iPhone binnen de garantie termijn moet vallen geeft Apple ook alleen garantie wanneer het probleem uit zichzelf is ontstaan. Zo kan je bijvoorbeeld na een val van je iPhone waardoor een barst is ontstaan geen garantie krijgen via Apple. Apple is niet heel moeilijk met het geven van garantie maar zij kijken wel hoe de schade is ontstaan om goed te concluderen of de schade uit zichzelf is ontstaan omdat dit bijvoorbeeld komt door een val of een andere beschadiging die je zelf hebt veroorzaakt.

Hopelijk hebben we in dit artikel je genoeg kunnen uitleggen over alles wat te maken heeft met de garantie van je iPhone. Helaas komen de meeste iPhone’s niet meer in aanmerking voor garantie aangezien de garantie termijn al is verlopen of doordart de schade is ontstaan door bijvoorbeeld een val.

iPhone kapot en geen garantie meer?

Is je iPhone kapot en heb je geen garantie meer? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om je iPhone alsnog te laten repareren. Zo kan je met behulp van onze reparatie handleidingen helemaal zelf je iPhone repareren. In de reparatie video’s laten we je stap voor stap zien hoe je zelf je iPhone kunt repareren. Daarnaast kan je met onze iPhone onderdelen en gereedschap de hele reparatie uitvoeren en het zelf repareren.

Heb je verder nog vragen na het lezen van dit artikel? Stel die dan onder dit bericht zodat wij je verder kunnen helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties op “Heb ik garantie op mijn iPhone?

 • dit heb ik meegemaakt:
  vorig jaar ofzo heb ik mn iphone laten vallen met als gevolg een barst vanachter.
  vorige week werkte mn wifi niet meer schuifje bleef grijs.

  ik heb naar de winkel gegaan waar ik mn iphone gekocht heb voor reparatie onder garantie ( hier in belgie hebben we 2 jaar wettelijke garantie).
  zei de verkoper me dat apple dit niet wilt herstellen omdat er achteraan een barst zit van 2 cm ofzo.

  kan dit zomaar of niet?

  jens

  jens bockstaele op 7 juli, 2014
 • ik heb mijn mobiel laten vallen met als gevolg een barst.. maar nu opeens gisteren dus toen flikkerde het beeld helemaal ik kon er niet meer fatsoenlijk op kijken. en later weer gekeken en toen was er alleen wit beeld. waardoor mn mobiel het helemaal niet meer doet ?
  valt dit dan ook onder garantie of niet ?
  ik heb hem nu een half jaar precies.

  alvast bedankt.
  groetjes

  Kim op 20 juli, 2014
 • Heey, ik heb een 2e hands iPhone gekocht maar in de frontcamera zitten wat vuiltjes zodat de camera onscherp is als je een foto wil maken. Toen ik de iPhone kocht was hij nog 5 maanden oud dus nog op tijd voor garantie, maar krijg ik wel garantie op dit probleem?
  (Ook als ik de aankoopbon heb??) of telt het alsof je “zelf” de schade heb aangericht??
  Ik hoor het wel!!
  Groetjes

  Garantie iPhone op 5 december, 2014
 • Handige tip, werkt op elke (06) telefoon:
  *#06# = IMEI nummer laten zien,

  Dale op 2 februari, 2015
 • Ik heb een iPhone 4S en sinds vanmorgen gaat hij vanzelf aan en uit na ongeveer 2 minuten. Zou dit onder garantie kunnen vallen? Hij is 1 1/2 jaar oud.

  Esther op 20 maart, 2015
 • Er lijkt een defect te zitten in mijn software. De iPhone valt vanzelf uit of krijgt een blauw scherm. Heb ik hiervoor recht op een nieuwe telefoon? Hij is nog geen maand oud.

  Vraag op 13 mei, 2015
 • Ik heb mijn iPhone 5s , vorig jaar ( 2014 ) maart gekocht, bij mijn abonnement van kpn. Dat abonnement liep al. Afgelopen zondag zijn er aan de rechterkant in de belichting van mijn scherm strepen verschenen. Op deze strepen reageert mijn scherm ook niet meer. Het glas zelf is nog geheel intact. Ik heb hem niet laten vallen, kan ik dit nog op de garantie verhalen?

  Denice op 21 oktober, 2015
  • Hallo Denice,

   Apple geeft standaard één jaar garantie op het toestel. Wellicht zal KPN je kunnen helpen met dit probleem. Wij zullen dit probleem ook voor je kunnen oplossen, de kosten zijn dan wel €109,-.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 24 oktober, 2015
 • Hallo
  Mijn touch van mijn iPhone 6 doet het soms niet , dan typt hij vanzelf of reageerd hij simpelweg niet, hij is 4 maanden oud, kan ik hem terugsturen?

  Ik heb trouwens ook een keer scherm laten vervangen niet bij Apple zelf.

  Mvg

  Wesley op 28 januari, 2016
  • Hallo Wesley,

   Ik ben bang dat er dan geen garantie opzit, omdat het scherm vervangen is door een andere partij. U zult dus naar die partij moeten gaan en daar verhaal halen. Kennelijk is de kwaliteit van de schermen die zij aanbieden onvoldoende.

   Mocht u andere vragen hebben, stel ze dan gerust!

   Groeten

   FixjeiPhone Ricardo Groothedde op 29 januari, 2016
 • hallo

  mijn iphone 6splus doet het af en toe niet. de probleem is dat ik delen van me telefoon grijs te zien krijg, dan loopt hij vast, touch doet het niet, ik kan wel een half uur wachten voordat ik me telefoon kan gebruiken. ook heb k me telefoon terug gezet op de fabrieksinstellingen maar hij doet het nog steeds niet, telefoon is niet gevallen altijd zorgvuldig mee gewerkt

  mvg

  youss op 2 februari, 2016
 • Hallo,
  Mijn iPhone 5S scherm werkt niet meer goed. Gister avond al 90% dus dacht ik laat ik hem dan maar niet opladen en morgen opladen. De volgende ochtend aan de oplader gedaan inmiddels al een halve dag aan de oplader. Laat niet zien dat hij geen stroom heeft. Heeft u evt een tip? Telefoon is ong 1 jaar en 3/4 maanden tweedehands gekocht ook is hij al een keer open geweest niet bij Apple zelf. Zou ik dan nog garantie hebben? Want ik las ergens dat in heel Europa je iPhone 2 jaar garantie heeft stond ook volgens mij op de bon.

  Groeten,

  Nanda

  Nanda op 6 februari, 2016
 • Hoi .. Ik heb voor mijn dochter een abbo afgesloten iPhone 5 SE er een extra glaslaag op laten zetten zodat het beeldscherm beter beschermend is. Na een harde stoot onhandig tegen de deur is de extra glaslaag nog heel maar echter het scherm van haar telefoon aan barrels … Ook een gebogen glas misschien? Wat kan ik hier nu het beste aan doen .. Telefoon is nu 3 dagen oud. Groeten Monique.

  Monique op 5 augustus, 2016
  • Is de laag die erop zit echt van glas of plastic, en aangezien het je eigen schuld is zal het niet onder garantie vallen.

   Roy op 6 augustus, 2016
 • Hallo,

  Ik heb mijn iphone net na nieuwjaar gekocht, het scherm is aan de bovenkant wat omhoog gekomen, maar werkt nog prima. Nou was de batterij al tijden slecht en wilt ie sinds vanavond helemaal niet meer aan. Valt dit onder de garantie?

  Groeten

  Jappa op 24 augustus, 2016
 • Hallo,

  Ik heb mijn Iphone 6 laten (2 maanden oud) vallen en nu is het beeldscherm kapot. Ik wil dit dus laten maken maar twijfel
  Of ik dit bij apple of bij een 3e persoon zal laten doen in verband mer de garantie. Ik snap als ik mijn scherm bij een 3e persoon laat maken dat ik van apple geen garantie meer krijg. Maar als ik mijn scherm bij iphone laat maken gaat mijn garantie dan verder wel gewoon door of stopt deze automatisch omdat hij gevallen is. (Dus als nu over een paar maanden iets anders zoals de home knop het niet meer doet en dit is niet mijn eigen fout vergoeden ze dit dan wel als ik mijn scherm bij apple laat maken of niet )

  Groet maria

  Maria op 29 oktober, 2016
 • hallo,
  mijn iphone 6s is gevallen doordat ik hem op mijn nachtkastje heb gezet en toen mijn wekker is afgegaan met de snooze is die dus gevallen.
  In feite dat toch niet mijn schuld ? zou dat onder garantie vallen ?

  Sanaa op 2 november, 2016
 • Hey er zit een klein krasje op mijn iPhone 6s plus doordat ik hem tegen een sleutelbos perongelijk had laten zien en volgende dag merkte ik het krasje valt het onder garantie?

  Aisha op 22 december, 2016
 • Herstelt is met een t 😉

  E op 8 augustus, 2017
 • Hallo, ik heb mijn iphone 7 een tijdje terug zachtjes laten vallen maar net iets te hard waardoor links boven ter hoogte van mijn volume knop in het witte gedeelte er een barstje is ontstaan met als gevolg 2scheurtjes door het scherm naar de uit knop en iets lager, nou kwam ik er laatst achter dat mijn iphone alleen nog geluid produceert via de ear speaker en hij alleen beperkt vrijwel geen geluid geeft via de onderste speaker ik heb nu dus alleen via de ear speaker geluid terwijl die stereo hoort te hebben ik heb mijn iphone minder als een jaar (9maand) valt dat die speaker het niet meer doet onder de garantie? Het kan niks te maken hebben met die val want hij heeft de speaker of iets niet eens geraakt, hoop snel antwoord te krijgen want zou het om het netjes te zeggen zeer akelig vinden als het niet onder de garantie valt. Mvg.

  Beau op 28 augustus, 2018

Geef een antwoord