iPad mini scherm vervangen

iPad mini scherm vervangenJe eigen iPad mini scherm vervangen met behulp van een handige reparatie video? Het iPad mini scherm vervangen is een gemiddelde reparatie en zal ongeveer 45 minuten duren. De moeilijkheid zit hem vooral in de handelingen die je moet doen voor het uitvoeren van de reparatie. In deze handleiding kan je d.m.v. de video dan ook precies zien hoe je het kapotte scherm vervangt voor een nieuw scherm zodat je weer zorgeloos kunt genieten!

Het vervangen van het iPad mini scherm is een reparatie die erg veel voorkomt. Net als bij de meeste andere iPad’s is het scherm afzonderlijk van het LCD te vervangen wat een stuk goedkoper is (bij een iPhone scherm zit het scherm en LCD aan elkaar). Het vervangen van de iPad mini scherm is in de meeste gevallen de oplossing voor:

 • gebarsten glas
 • ghost touch (automatisch reageren van het scherm)

Belangrijk tijdens iPad mini scherm reparatie:

In de reparatie video is dan ook goed te zien dat het belangrijk is om de elektrische circuit af te plakken zodat je kortsluiting en eventuele ghost touch voorkomt. We adviseren om de video goed te volgen zodat je hier geen fouten in kunt maken. Gebruik tijdens het uitvoeren van deze iPad mini scherm reparatie altijd goed gereedschap zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren.

Het is belangrijk om de bestaande tape van het scherm te verwijderen en de nieuwe tape (uit het montage tape pakket) te plaatsen, deze tape plakt zorgt voor het goed kunnen bevestigen van het scherm en voorkomt dat deze losraakt (gebeurt regelmatig met de standaard tape). Extra informatie: het vervangen van het iPad mini 2 scherm gaat op dezelfde manier als op onderstaande video, je kunt deze reparatie video dan ook gebruiken voor het vervangen van het iPad mini 2 scherm.

Voordat je de reparatie zelf gaat uitvoeren is het vanzelfsprekend nodig om de juiste onderdelen te bestellen. Dit heb je nodig voor het uitvoeren van de iPad mini scherm reparatie:

Bekijk onderstaande reparatie video goed.  Als de video té snel gaat kan je de video natuurlijk pauzeren. 

iPad mini scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

Belangrijk tijdens de reparatie

Tijdens het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om te kiezen voor de juiste iPad mini onderdelen. Met de het iPad mini scherm assortiment van FixjeiPhone is het mogelijk om het scherm eenvoudig aan te sluiten (zonder solderen). Helaas worden er op het internet ook veel schermen verkocht waar je vervolgens dient te solderen en wat voor de meeste reparateurs erg moeilijk is met als gevolg dat dit zelden lukt.

In het assortiment is er keuze uit 2 verschillende schermen: het standaard iPad mini scherm en de A+ kwaliteit variant. We adviseren altijd om te kiezen voor A+ kwaliteit, zeker bij het scherm van de iPad mini (erg breekbaar) is het aan te raden om zo sterk mogelijk scherm te nemen om te voorkomen dat deze opnieuw barst.

Direct aan de slag

Na het lezen van dit uitgebreide artikel en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je moet weten om zelf je iPad mini scherm te vervangen. Wij raden altijd aan om tijdens de reparatie gebruik te maken van een goede iPad mini reparatieset. FixjeiPhone verkoopt alleen iPad onderdelen van de beste kwaliteit, dit is omdat wij niet achter de kwaliteit van slechte copy onderdelen staan. Hierboven heb je kunnen lezen dat het belangrijk is om onderdelen van de goede kwaliteit te kopen. Je kunt iPad mini onderdelen bestellen in onze webshop »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het vervangen van je iPad mini scherm. Volg de reparatie handleiding en video goed zodat je geen fouten maakt. Klanten van FixjeiPhone kunnen tijdens de reparatie altijd de chat raadplegen voor hulp van een van de reparatie specialisten!

We waarderen het zeer als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

20 reacties op “iPad mini scherm vervangen

 1. Hallo Emma,

  iPad mini schermen zijn bijna nergens te koop. Hoe de site goed in gaten binnenkort komen wij met een nieuwe webshop waar het natuurlijk te koop is;).

  Groet,

  Ricardo Groothedde

  1. Hallo Irene,

   De risicos zijn dat je defecten maakt op het moederbord die niet te herstellen zijn. Als je goed zal kijken naar de video en voorzichtig bent komt het goed.

   Groet,

   Davey Groothedde

 2. Hoi,

  Bij mij werkt de magnetische sluiting van de Apple smartcover niet meer na reparatie. Als ik de cover sluit, blijft het scherm gewoon aan. Enig idee hoe dit kan?

 3. De vervanging van mijn iPad mini scherm was een volledig success, met dank voor de video.

  Tips: Mijn iPad mini scherm was over de volle lengte en breedte gebarsten, met heel veel kleine barsten, maar nog zonder dat de splinter loskwamen.

  Heb het scherm saarom van tevoren geheel met doorzichtig plakband bedekt (beetje overlappen) zodat ik bij het openen niet met een wolk splinters zou komen te zitten. Dat heeft prima gewerkt, volg verder de video.

  Opwarmen heb ik gedaan in een grote pan, lage stand , de iPad in een handdoek. Hij was al te heet om vast te pakken (50 graden of zo), maar daardoor kwam de lijm prima los. Maak het niet te gek, maar 40 – 50 graden kan m.i. prima.

  Als losmaak-gereedschap werken enkele wit plastic wegwerpbestek messen prima, eerst en beetje oplichten met een heel kleine schroevendraaier, dan messen er een beetje tussen en zo.

  Hoop dat je er wat aan hebt. Neem ook de tijd en een vergrootglas, het is priegelwerk.

  PaulB

 4. Ook ik heb vandaag het glas van een mini ipad 1 vervangen. Ik heb het hele filmpje gevolgt, maar nu ik alles aangesloten heb doet het beeldscherm het niet. Hij Brand wel aan de achterkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  1. Hallo Tamara,

   Er zijn twee oorzaken mogelijk:

   1: Probeer is om de aan en uit knop en de home button is 10 seconden ingedrukt en als het goed is moet de iPad dan weer opstarten.

   2: Het LCD scherm van je iPad mini is beschadigd tijdens de reparatie.

 5. Hoi,

  Bij mij werkt de magnetische sluiting van de Apple smartcover niet meer na reparatie met een scherm van fixjeiphone.nl
  Als ik de smartcover sluit, blijft het scherm gewoon aan.
  Enig idee hoe dit kan? Graag reactie

 6. Ik heb vandaag het scherm vervangen, maar nu heb ik verticale strepen op het scherm en is het beeld onscherp. De strepen ontstaan geleidelijk en alleen over de icons. Heb ik iets beschadigd bij het vervangen?

 7. Hoi,

  Ik wil graag de rode tape omdat het scherm loslaat
  En ik zie niet dat je de camera beugel terug plaatst is dat niet nodig?
  En doet de smartcover on-off het ook?

 8. het glas van mijn ipad2 mni is stuk. dus vervangen zou zinvol zijn. de batterij is echter ook ver heen. is het eenvoudig om bij deze operatie ook meteen de batterij te vervangen en is die ook bij jullie te bestellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *