iPad air met ghost touch? Hier de oplossing!

iPad air met ghost touchHeb je een iPad air met ghost touch nadat je het iPad air scherm hebt vervangen? Dit is een veel voorkomend probleem bij beginnende iPad reparateurs.

Gelukkig laten we je in deze handleiding zien hoe je het probleem moet oplossen. Wat is ghost touch nou precies? De meest mensen zullen weten wat ghost touch is, voor de mensen die het niet weten leg ik het nog even kort uit. Ghost touch is het automatisch reageren van het het touch screen / scherm.

Ghost touch kan ontstaan doordat het elektronische circuit dat om het iPad air scherm heen zit in aanraking komt met het LCD. Hierdoor gaat het iPad air scherm uit zichzelf reageren en dat wordt ghost touch genoemd. Ghost touch kan ook bij iPhone schermen ontstaan, maar dan is het LCD niet goed. Bij iPad air schermen kan de reparateur zelf het probleem oplossen.

Hoe kan je ghost touch oplossen op je iPad air?

Bij de iPad 1, 2, 3 en 4 kan je het nieuwe scherm gewoon terug plakken op het frame, maar bij de iPad air moet je eerst het blootgestelde elektronische circuit afplakken met zwart montage tape. Deze montage tape zorgt ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat binnen het elektronische circuit, wanneer je het het iPad air scherm op het frame plaatst.

Je komt er pas achter als het scherm van de iPad air terug op het frame is gemonteerd, want eerder veroorzaakt het elektronische circuit geen kortsluiting en daarom is het ook een valkuil. Bij de reparatie van het iPad mini scherm gebeurt dit ook, maar dan zit het elektronische circuit aan de onderkant, ook dit probleem los je op met de zwarte montage tape die je in onze webshop kunt bestellen.

Wat moet je doen bij je iPad air scherm?

Je kunt de ghost touch van je iPad air zelf oplossen. Plak de randen aan alle vier de kanten af met het zwarte montage tape en verwijder de witte sticker aan de achterkant. Zo zorg je dat er van beide kanten geen kortsluiting ontstaat. Als je de tape goed aanbrengt en er geen kortsluiting meer ontstaat zal de ghost touch niet meer aanwezig zijn. Je kunt de speciale zwarte montage tape bestellen in de webshop »

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen! Ook leuke reacties worden altijd enorm gewaardeerd.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

11 reacties op “iPad air met ghost touch? Hier de oplossing!

 1. Maar de iPad air zit al dichtgeplakt. Moet ik dan aan de buitenkant de tape plakken? Ik kan het niet terugleggen bij de reparateur. Dit is al heel lang geleden en door haast de iPad in een kast gelegd en een nieuwe gekocht.
  Openmaken betekent een nieuw scherm.
  Mvg
  Peter

 2. Hoi Davey,

  ook ik zit met een ghost scherm. Je geeft aan met zwarte tape af te plakken. ok deze ook mee besteld met een kwaliteitscherm maar niet afgeplakt met zwarte tape. Helaas lees ik niet welke rand of kant ik moet afplakken graag je reactie. En echt alle complimenten voor je werk en inzet, een voorbeeld voor anderen.

  groet,

  Bram

 3. Hallo,
  Mijn ipad air 2 heeft dit probleem op dit moment…ik heb relatief weinig verstand van ipads en vroeg me af hoeveel zo’n reparatie zou kosten als ik hem naar een reparateur zou brengen…eentje heeft gezegd dat het puur mijn gebarste scherm is en dat ik het hele scherm moet vervangen maar ik hoop eigenlijk dat er een goedkopere fix is

 4. Hallo Davey,
  Mijn IPad mini heeft last van ghosting maar hij is nog nooit open geweest voor reparatie, vervanging scherm o.i.d.. Ik heb de IPad destijds nieuw gekocht. Kan ik dit ook oplossen door afplakken van de gevoelige delen of heb ik een nieuw LCD scherm nodig?

  Gr, Edwin

  1. Hallo Edwin,

   Je had ons hierover ook gemaild en we hebben hierop geantwoord.
   Dit kan niet met het afplakken te maken hebben, maar zit waarschijnlijk in het scherm (digitizer).
   Het LCD is niet verantwoordelijk voor de touch op je iPad.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *