iPad 4 scherm vervangen

iPad 4 scherm vervangenIs je iPad 4 scherm kapot en wil je zelf het iPad 4 scherm vervangen met behulp van een reparatie handleiding? In deze uitgebreide reparatie handleiding (met video) laten we je stap voor stap zien hoe het moet.

De iPad 4 scherm reparatie lijkt in het algemeen erg veel op die van het iPad 2 scherm en iPad 3 scherm. Er zit alleen 1 groot verschil en dat is dat de home button anders is. De home button loopt door middel van een kabel van het moederbord naar de home button zelf.

De reparatie van het iPad 4 scherm duurt ongeveer 60 minuten en wordt beschouwen als een gemiddelde reparatie. We raden dan ook aan om de reparatie video tijdens het repareren goed te gebruiken zodat je de kans op het maken van fouten erg verkleint. Neem altijd voldoende tijd voor het uitvoeren van de reparatie en maak ook altijd gebruik van een goede iPad reparatieset zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren.

Belangrijk tijdens de reparatie

Naast het nemen van voldoende tijd voor de reparatie is het belangrijk om ook de juiste onderdelen en gereedschap te gebruiken zodat de basis voor de reparatie altijd goed is. Hieronder lees je precies wat wij adviseren om tijdens je iPad reparatie te gebruiken.

Benodigdheden tijdens iPad 4 scherm reparatie:

Verschil met een iPad 2 en 3 scherm

Het iPad 4 scherm is nagenoeg hetzelfde als het iPad 3 scherm, het enige verschil is dat de home button anders wordt aangesloten. Bij de iPad 3 loopt er geen kabel van het moederbord naar de home button, maar staat de home button via de dock connector van de iPad 3 in verbinding met het moederbord. Je kunt het iPad 3 en 4 scherm herkennen aan de langere kabel die tot het midden van de iPad komt. Het iPad 2 scherm heeft een korte kabel die gelijk naar het moederbord loopt.

iPad 4 scherm vervangen reparatie tips:

 • Let goed op dat je tijdens het vervangen van het scherm het onderliggende LCD niet te warm maakt met de heat gun of warmtemat
 • Bij het terugplaatsen van het scherm is het belangrijk om goed op te letten dat de LCD kabel niet te ver uitsteekt. Anders kan het zo zijn dat het scherm van de iPad 4 niet goed vast blijft zitten
 • Aan de rechter onderkant van het scherm zit de wifi antenne van de iPad vast aan het frame. Let tijdens het verwijderen van het scherm goed op zodat je deze wifi antenne niet beschadigt
 • Let goed op dat je de scherm rand vervangt mocht dit nodig moeten zijn
 • Bij het plaatsen van het scherm is het belangrijk om speciale lijmverwijderaar te gebruiken voor het goed kunnen reinigen van het nieuwe scherm (anders blijft de montage tape niet optimaal zitten)

Bekijk onderstaande reparatie video goed, wanneer de video iets te snel gaat kan je deze pauzeren.

iPad 4 scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welk iPad 4 scherm kopen?

Voor het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om altijd te kiezen voor een scherm van goede kwaliteit. FixjeiPhone verkoopt 2 verschillende kwaliteiten (namelijk standaard kwaliteit en A+ kwaliteit). Het standaard scherm functioneert uitstekend maar is van minder goede kwaliteit dan het originele scherm.

Het iPad 4 scherm van A+ kwaliteit is van dezelfde kwaliteit als het origineel. Zelf zouden we altijd adviseren om voor het scherm van A+ kwaliteit te kiezen, zo weet je namelijk zeker dat de kwaliteit van je iPad 4 hetzelfde blijft. Je kunt een iPad 4 scherm van A+ kwaliteit bestellen in onze webshop »

Direct aan de slag!

Nu je deze reparatie handleiding hebt gelezen en de video hebt bekeken weet je alles wat je nodig hebt om het zelf te repareren. Tijdens het repareren is het belangrijk om gebruik te maken van de iPad reparatieset en alle andere benodigdheden die hierboven staan aangegeven voor het goed kunnen uitvoeren van de reparatie. We wensen je veel succes met het uitvoeren van de reparatie!

Heb je verder nog vragen over het iPad 4 scherm vervangen? Plaats dan je bericht onder deze handleiding of neem contact op via de live chat!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

1 reactie op “iPad 4 scherm vervangen

 1. Beste,

  Ik heb de connector van mijn iPad4 vervangen.
  Dat ging vrij eenvoudig.
  De connector en stickers die ik bij jullie had besteld pasten precies.

  Echter nu laad hij nog steeds niet goed op.
  Heb inmiddels ook een nieuwe Belkin kabel en originele oplader aangeschaft omdat ik dacht dat die ook niet goed meer waren.
  Vanmorgen ging het laden op mijn werk met een lader van een collega goed tot ongeveer 50 %.
  Daarna, thuis gekomen met een nieuwe oplader, gaf de iPad eerst aan dat hij de oplader niet herkende!

  Naar mijn mening heb ik de connectors allemaal goed terug geplaatst.
  Heb daar ook extra op gelet bij het terug plaatsen.
  Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

  Groeten,
  Hans Vergeldt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *