HANDLEIDING

iPad 3 scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 17 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Is het scherm van je iPad 3 gebarsten of functioneert het touchscreen niet helemaal goed meer? In deze handleiding kan je precies lezen hoe je zelf het iPad 3 scherm kunt vervangen met behulp van onze uitgebreide video. In de video laten we je stap voor stap zien hoe je het kapotte scherm demonteert en de nieuwe plaatst. Het scherm van een iPad 3 wordt ook wel glas of digitizer genoemd.

Het vervangen van het scherm wordt gezien als een gemiddelde reparatie, dit komt omdat de reparatie wat langer duurt dan een iPhone reparatie, het uitvoeren van de reparatie zal voor een beginnende reparateur ongeveer 35 minuten duren. De reparatie lijkt erg veel op die van het iPad 2 scherm en iPad 4 scherm.

Belangrijk tijdens de reparatie

Tijdens het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk dat je rustig te werk gaat en de video goed volgt tijdens het repareren. Gebruik tijdens het repareren ook altijd een goede reparatieset zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren. Daarnaast heb je ook een warmtemat, heat gun of een normale föhn nodig om de iPad te verwarmen.

Het is belangrijk om tijdens de montage van het nieuwe scherm altijd goed het frame te reinigen met lijmverwijderaar zodat hier geen oude lijmresten meer op zitten (daardoor hecht de montage tape niet goed).

Hieronder lees je precies wat wij adviseren om tijdens je iPad reparatie te gebruiken.

Benodigdheden tijdens iPad 3 scherm reparatie:

iPad 3 scherm vervangen reparatie tips:

 • Let altijd goed op dat je het scherm niet te warm maakt (we adviseren om de hand erbij te houden om het zo goed te kunnen beoordelen). Wanneer het scherm te warm maakt kan het onderliggende LCD beschadigen.
 • Aan de rechter onderkant van het scherm zit de wifi antenne. Tijdens het demonteren van het scherm kan je deze beschadigen.
 • Bij het terugplaatsen van het scherm is het belangrijk dat de kabel van het LCD niet te ver uitsteekt, anders kan deze mogelijk tegen het scherm aandrukken.
 • Is de achterkant van de iPad 3 scheef of zijn de hoeken erg kapot? Dan raden we aan om zowel het scherm als de achter te tapen met het rode montage tape, zodat er geen opening komt tussen de achterkant en het scherm.

Bekijk onderstaande reparatie video goed, wanneer de video iets te snel gaat kan je deze pauzeren.

iPad 3 scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPad 3/4 scherm

50 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 22,95
iPad 3/4 scherm

39 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 19,95

22 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 3,45
Montage tape pakket

2 variaties

Tijdelijk uitverkocht

 11,95 30,85

Welk iPad 3 scherm kopen?

Om zelf het iPad 3 scherm te gaan vervangen is het belangrijk om altijd de reparatie uit te voeren met een goede iPad reparatieset. Zo kan je het oude scherm (glas) goed verwijderen en de nieuwe goed plaatsen. In ons assortiment hebben we 2 verschillende schermen die beide geschikt zijn voor de reparatie. Het standaard scherm functioneert prima maar is wat betreft de kwaliteit wat minder dan het origineel. Het iPad 3 scherm van A+ kwaliteit is van betere kwaliteit waardoor de kwaliteit hetzelfde is als het origineel. Zelf adviseren we om voor A+ kwaliteit te kiezen zodat je er zeker van bent dat je werkt met onderdelen van de hoogste kwaliteit.

Direct aan de slag!

Nu je de handleiding hebt gelezen en de video hebt bekeken ben je klaar voor de reparatie. Vergeet niet altijd rustig te werk te gaan en de video goed erbij te houden wanneer je de reparatie gaat uitvoeren. Je kunt iPad 3 onderdelen bestellen in onze webshop »

Heb je verder nog vragen over het iPad 3 scherm vervangen? Plaats dan je bericht onder deze handleiding of neem contact op via de live chat!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties op “iPad 3 scherm vervangen

 • Wellicht nog een bruikbare tip :

  Plak over een flink gebarsten scherm plakband/ tape over het gehele scherm, zo voorkom je veel glassplinters en rommel, en het werkt iets makkelijker wellicht

  Edwin op 1 augustus, 2019
  • Hallo Edwin,

   Dat is zeker een goede tip!

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 1 augustus, 2019

Geef een antwoord