HANDLEIDING

iPad 2 scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 17 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Het iPad 2 scherm vervangen is een gemiddelde reparatie waar je ongeveer een 30 minuten mee bezig bent. Veel reparateurs vinden het moeilijk om het iPad 2 scherm weer goed op het frame te monteren, daarom adviseer ik tijdens de montage altijd gebruik te maken van de montage tape, dit maakt de bevestiging van het scherm een stuk eenvoudiger!

Tijdens de reparatie gebruiken veel vaste reparateurs een heatgun of een normale föhn. Tijdens de montage raden we aan om voorzichtig te zijn bij het LCD. Zelf houden we altijd de hand erbij om goed te kunnen voelen of het niet te warm wordt. Wanneer je het LCD te warm maakt ontstaan er gele vlekken op het iPad 2 LCD en dat wil je natuurlijk niet.

Wat heb je nodig om het scherm te vervangen?

Verschillen met een iPad 3 en 4 scherm

Het vervangen van het iPad 2 scherm heeft veel overeenkomsten met het iPad 3 scherm en iPad 4 scherm. Een groot verschil van het scherm is de aansluiting, je kunt dan ook niet een iPad 3 of 4 scherm aansluiten op een iPad 2 of andersom. Een iPad 2 scherm is eenvoudig te herkennen aan de kabel die linksonder zit. Een iPad 3 en 4 scherm heeft een langere kabel die meer in het midden van het scherm in het frame gaat. Ook heeft de iPad 4 een home button die aangesloten is met een kabel en dat heeft de iPad 2 en iPad 3 niet. Verder lijken de reparaties wel veel op elkaar m.b.t. het vastmaken van het scherm.

iPad 2 scherm vervangen tips!

Wanneer je het scherm van de iPad 2 gaat vervangen zijn er een aantal belangrijke tips. We raden aan om allereerst goed de reparatie video te bekijken zodat je precies weet hoe je de reparatie kunt uitvoeren. Hieronder vind je nog meer tips die de reparatie goed laten verlopen:

 • Maak altijd gebruik van een goede iPad reparatieset zodat je niets beschadigt.
 • Bij het terugzetten van het scherm is het belangrijk dat de kabel goed in het frame zakt en dat deze niet dubbel op het LCD blijft liggen.
 • Je moet het scherm in één keer goed plaatsen, want wanneer je het er weer af gaat halen zijn de plakranden niet meer goed.
 • Gebruik altijd de iPad 2 scherm rand voor het goed monteren van het scherm, gebruik daarnaast ook montage tape om het goed te bevestigen.
 • Let goed op dat je de kabel voor de aan en uit knop en de volume knoppen niet beschadigd tijdens het verwijderen van het scherm.
 • Zorgt dat je de WiFi antenne voorzichtig losmaakt van het scherm bij het demonteren, dit vertel ik ook allemaal in de video.

Bekijk onderstaande reparatie video goed, wanneer de video iets te snel gaat kan je deze pauzeren.

iPad 2 scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPad 2 scherm

76 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 12,95
28 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 3,45

2 variaties

Morgen in huis

 5,95

29 beoordelingen

Morgen in huis

 29,95 39,95

Welk iPad 2 scherm kopen?

Het is erg belangrijk dat je een iPad 2 scherm koopt van de juiste kwaliteit. Er zitten grote verschillende in kwaliteit als het gaat om een iPad 2 scherm. FixjeiPhone verkoopt alleen iPad onderdelen van de hoogste kwaliteit, zodat je zeker weet dar de kwaliteit van het scherm goed is!

Direct aan de slag!

Na het lezen van deze handleiding en het bekijken van de reparatie video weet je alles om zelf je iPad 2 scherm te vervangen. Onthoud altijd goed dat het gebruiken van goed gereedschap erg belangrijk is, daarnaast vinden veel mensen het fijn om een heat gun te gebruiken. Houd de reparatie video er goed bij tijdens de reparatie. Je kunt een iPad 2 scherm bestellen in onze webshop »

Wij wensen je veel succes met het vervangen van je iPad 2 scherm! Heb je het iPad 2 scherm vervangen dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! We vinden het altijd erg leuk als je dit onder het bericht zet. Ook mag je altijd vragen stellen dan proberen we je zo snel mogelijk verder te helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties op “iPad 2 scherm vervangen

 • Hello
  Bij het vervangen van scherm bij iPad 2 heb ik aasluiting in iPad beschadigd en nu werkt touch niet. kan ik dit stukje ook vervangen – dit is de dubbele aasluiting met de klepjes
  Mvg
  Katrien

  Katrien op 22 juli, 2017
 • hier idem… Ben bang dat het einde oefening is..

  Ronald op 25 december, 2017
 • Geweldig, zelfs mij (69) is het dankzij video en snelle levering gelukt om een ipadscherm te vervangen!

  Celeste op 11 december, 2018
  • Hallo Celeste,

   Wat geweldig om te lezen! Bedankt voor dit leuke bericht en succes met je gefixte iPad!

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 11 december, 2018

Geef een antwoord