Hoelang ondersteunt Apple nog elke iPhone?
BLOG

Hoelang ondersteunt Apple nog elke iPhone?

Op 15 september 2021, door Bas
0 reacties 4 min. leestijd

Vaak zitten de updates van iOS vol met leuke nieuwe ontwikkelingen, maar wat als de updates ineens stoppen en je iPhone niet meer de laatste iOS versie ondersteunt. Krijg je dan nog wel beveiligingsupdates en welke iPhone heeft de laatste iOS-ondersteuning?

In dit blog geven we je informatie over welke iOS versies er zijn, welke iPhones welke iOS versies ondersteunen en op welke iPhone de nieuwe iOS 15 kan.

Wat zijn iOS updates

iOS is het besturingssysteem van je iPhone. Er zijn al een heel aantal iOS versies sinds de eerste versie van iOS in 2007. Dat is ook niet gek want elk jaar kunnen we met zekerheid een nieuwe versie verwachten, soms met veel nieuwe functies en een nieuw design maar soms zijn de iOS updates ook kleiner.

Natuurlijk krijg je niet 1 software update per jaar maar krijg je regelmatig een melding om je iPhone te updaten. Dit zijn kleine updates die fouten en de beveiliging van de huidige iOS versie fixt. Ook blijft Apple oudere iOS versies ondersteunen met beveiligingsupdates. Grote updates zijn genummerd zoals: iOS 12, iOS 13, iOS 14 en de nieuwste iOS 15.

iPhone iOS ondersteuning overzicht

Welke iPhone ondersteunt nou welke iOS versies en hoelang ondersteunt Apple nog elke iPhone? In het handige overzicht hieronder kan je eenvoudig zien welke iPhone welke iOS versies ondersteunen.

iPhone iOS ondersteuning 2021 infographic

iPhone iOS ondersteuning 2021 infographic © FixjeiPhone

iOS onder
steuning
iOS 8 iOS 9 iOS 10 iOS 11 iOS 12 iOS 13 iOS 14 iOS 15
iPhone 12 Pro (Max)
iPhone 12 (mini)
iPhone SE 2020
iPhone 11 Pro (Max)
iPhone 11
iPhone XR
iPhone XS (Max)
iPhone X
iPhone 8 (Plus)
iPhone 7 (Plus)
iPhone SE
iPhone 6s (Plus)
iPhone 6 (Plus)

Hoelang wordt mijn iPhone nog ondersteunt?

Om je vraag te beantwoorden kunnen we naar de versiegeschiedenis kijken. Hier zien we een trend dat Apple gemiddeld een iPhone 6 jaar ondersteunt. De iPhone 6s (Plus) uit 2015 heeft nog de meeste updates gekregen en is ook ondersteund in iOS 15. De verwachting is dat deze uitgebreide ondersteuning volgend jaar met iOS 16 ophoudt en dat Apple wat oudere toestellen zoals de iPhone 6s, iPhone SE en iPhone 7 geen ondersteuning meer biedt. Dat deze oude modellen überhaupt nog ondersteund worden door Apple is al een verrassing, uiteraard zullen nieuwere modellen nog voor een lange tijd ondersteund worden met nieuwe updates.

Krijgt mijn iPhone nog wel beveiligingsupdates?

Het is natuurlijk belangrijk dat je iPhone goed beveiligd blijft. Vaak zijn oudere apparaten en smartphones minder veilig omdat hackers bij oude software genoeg tijd hebben gehad om kwetsbaarheden in de software te vinden. iPhones die niet meer ondersteund worden door de nieuwste versie van iOS krijgen gelukkig nog regelmatig beveiligingsupdates van Apple. Zo kan je er van uitgaan, dat zolang jij je iPhone blijft updaten, deze steeds goed beveiligd blijft. Weet je niet welke iPhone je hebt, vind hier jouw model.

Hoe update ik mijn iPhone naar de laatste versie van iOS?

Je iPhone bijwerken is erg eenvoudig en gebeurt vaak zelfs automatisch. Het is altijd aan te raden om je iPhone te update naar de laatste versie, zo is je iPhone altijd goed beveiligd.

Om te updaten ga je naar Instellingen › Algemeen › Software Update.

Hier zie je of er een nieuwe update beschikbaar is voor je iPhone. Hier kan je ook automatische updates inschakelen. Dit raden wij aan om aan te zetten, dan hoef je hier niet meer aan te denken en beschik je altijd over de laatste versie.

De nieuwe iOS 15 update, wat je kan verwachten

De iOS 15 update zit natuurlijk weer bomvol leuke en nieuwe functies. Zo worden notificaties eindelijk gegroepeerd weergegeven op basis van prioriteit. Maar je kunt ze ook verbergen tijdens werk of het rijden met de nieuwe Focus stand. Hiermee heb je verschillende mogelijkheden om je iPhone stil te houden, handmatig of tijdens ‘automatisch ingestelde momenten’. Ook kan je straks Android gebruikers uitnodigen voor een FaceTime gesprek of met een andere iOS gebruiker tegelijkertijd een filmpje kijken en muziek luisteren met SharePlay. De focus ligt bij deze iOS versie wederom op meer privacy voor de gebruiker, hiervoor krijg je nog meer instellingen en rapporten. Safari krijgt een nieuw uiterlijk en krijgt de camera een nieuwe functie om tekst te selecteren in foto’s.

iOS 15

iPhone kopen die iOS 15 ondersteund

Wil je ervan verzekerd zijn dat je nog een lange tijd de nieuwste updates krijgt, maar wil je niet teveel betalen? Refurbished iPhones zijn dan niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu! Bestel de nieuwste iPhones zoals de iPhone 12 Pro voor een scherpe prijs. Elke refurbished iPhone heeft het officiële Keurmerk Refurbished en wordt geleverd met 2 jaar garantie, zelfs op de accu.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Kan iOS 15 op een iPhone 8?

  Antwoord

  Ja, iOS 15 wordt ondersteund op een iPhone 8.

 • Vraag

  Kan iOS 15 op een iPhone 7 of iPhone 6s?

  Antwoord

  Ja, iOS wordt nog ondersteund op een iPhone 7 of iPhone 6s. Mogelijk is dit de laatste ondersteunde iOS versie op deze iPhones.

 • Vraag

  Welke iPhone kan iOS 15?

  Antwoord

  De iPhone 6s t/m de iPhone 13 krijgen allemaal de iOS 15 update. Bekijk ons handige infographic waarin te zien is welke iPhone modellen welke iOS versie ondersteunen.

 • Vraag

  Welke iOS versies zijn er?

  Antwoord

  iOS 15 is de nieuwe versie uit 2021 en elk jaar wordt er een nieuwe update bekend gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord