True Tone
BLOG

3 dingen die je wil weten over True Tone

Op 16 maart 2022, door Bas
0 reacties 2 min. leestijd

Wat is True Tone op de iPhone en iPad? In dit blog lees je 3 dingen die je wil weten over True Tone. Wat True Tone is, hoe zet je True Tone uit en het behouden van True Tone bij het vervangen van je iPhone scherm.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Wat is True Tone?

De True Tone functie van Apple in je iPhone en iPad zorgt ervoor dat de witbalans van het scherm zich afstelt op de omgeving. Wit op je scherm kan oranje of blauw lijken door de kleur van het licht om je heen, dit probeert True Tone te compenseren.

True Tone

True Tone

True Tone moet je niet verwarren met Night Shift (oogbescherming), deze functie maakt het scherm bewust een stuk minder blauw om je ogen (‘s avonds) minder blauw licht te laten zien. Dit kan bijv. voorkomen dat je slaapproblemen krijgt van te veel blauw licht in de avonduren.

Welke devices hebben True Tone?

Verschillende devices van Apple ondersteunen True Tone, het is voornamelijk te vinden in nieuwere modellen iPhones en iPads.

  • iPad Air 2019
  • iPad Air 2020
  • iPad Mini 5
  • iPad Pro 2017
  • iPad Pro 2018
  • iPad Pro 2020

Hoe zet je True Tone uit op iPhone of iPad?

Om True Tone uit te zetten ga je naar Instellingen › Scherm en Helderheid. Hier heb je de optie om True Tone aan en uit te zetten.

Je kunt ook True Tone uitzetten in het bedieningspaneel door op de scherm helderheid schuifbalk in te houden.

iPhone True Tone

Hoe behoud je True Tone bij het vervangen van je iPhone scherm?

De ambient light sensor dat onderdeel is van de oorspeaker en sensor kabel in de iPhone is verantwoordelijk voor de True Tone functie. Wanneer je het scherm van een iPhone 8 of nieuwer vervangt dan vervalt de True Tone functie. Het herstellen van de True Tone functie hebben we gedetailleerd beschreven in de volgende handleidingen.

iPhone kopen met True Tone

Ben je op zoek naar een iPhone die True Tone heeft? Bespaar geld door voor een refurbished iPhone te kiezen van FixjeiPhone. Koop een iPhone met True Tone ondersteuning voor een scherpe prijs en 2 jaar garantie!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord