BLOG

De verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8

Op 27 november 2020, door Ramon
0 reacties 5 min. leestijd

De iPhone 8 en de iPhone 7 zijn op dit moment niet meer verkrijgbaar bij Apple zelf, maar zijn nog steeds razend populair. Deze toestellen zijn namelijk nog wel te koop bij verschillende webshops en daarnaast ook tweedehands of refurbished te verkrijgen. Ben je opzoek naar een iPhone maar twijfel je tussen deze twee modellen? Dan is het handig om de verschillen op een rijtje te zetten. Hier helpen wij jou graag mee!

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!
Refurbished iPhones ›

Het verschil in uiterlijk tussen de iPhone 7 en iPhone 8

De iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7 en dat is aan het ontwerp goed te zien aangezien ze veel op elkaar lijken. Aan de voorzijde zie je nauwelijks verschil. Beide modellen hebben het vertrouwde Apple uiterlijk. Toch zit er een groot verschil tussen beide toestellen wat betreft de behuizing. De iPhone 7 heeft een aluminium behuizing terwijl de iPhone 8 een glazen behuizing heeft, gemaakt van gehard glas. Hierdoor ziet de iPhone 8 er net wat beter uit en lijkt het toestel exclusiever.

De iPhone 8 is draadloos op te laden en de iPhone 7 niet

De glazen behuizing van de iPhone 8 zorgt niet alleen voor het prachtige design, maar zorgt er ook voor dat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Dit doe je door het Apple device met de glazen achterkant op een draadloos oplader te leggen, iets wat bij de iPhone 7 niet mogelijk is.

Uiteraard zijn beide devices ook op te laden door middel van een gecertificeerde iPhone adapter met kabel.

De iPhone 8 presteert beter dan de iPhone 7

Wat betreft de hardware zijn er grote verschillen te vinden tussen beide iPhones. De iPhone 7 is voorzien van een Apple A10 processor, terwijl de iPhone 8 beschikt over de razendsnelle A11 Bionic chip. De Bionic chipset van de Apple iPhone 8 beschikt over zes kernen, dit zijn er twee meer ten opzichte van de A10 processor van de iPhone 7. Dit zorgt ervoor dat de iPhone 8 een stuk sneller, krachtiger en zuiniger is dan zijn voorganger.

Door de krachtige processor van de iPhone 8 verloopt multitasking een stuk gemakkelijker en zonder haperingen. Je bent in staat om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken, waardoor de iPhone 8 stukken gebruiksvriendelijker is dan de iPhone 7.

Je maakt mooiere foto’s met de iPhone 8

Op het eerste gezicht lijken de camera’s van beide toestellen precies op elkaar. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 zijn voorzien van een 12 megapixel achter camera, waarmee je prachtige foto’s maakt. Daarnaast beschikken beide iPhones over een 7 megapixel voor camera waarmee je selfies maakt en FaceTime gesprekken voert.

Ondanks de overeenkomsten maak je met de iPhone 8 betere foto’s Dit komt doordat de Apple iPhone 8 een grotere en snellere sensor heeft. Hierdoor maak je scherpere en lichtere foto’s. Dit brengt de perfecte uitkomst voor mensen die graag foto’s maken met hun smartphones.

De verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8

Een klein verschil in het scherm tussen de iPhone 7 en 8

Wat betreft het formaat van beide schermen zijn er geen verschillen te vinden. Beide toestellen zijn voorzien van een 4,7 inch lcd-display. Het enige verschil is dat de iPhone 8 beschikt over True Tone en de iPhone 7 niet. Deze techniek zorgt ervoor dat kleuren zich altijd aan het omgevingslicht aanpassen. Hierdoor worden bepaalde kleuren gecorrigeerd zodat alle kleuren er altijd hetzelfde uitzien. Het scherm van de iPhone 8 is door deze techniek net wat beter ten opzichte van het scherm van de iPhone 7.

Opslagruimte

De iPhone 7 werd standaard met 32GB opslagruimte geleverd, voor veel mensen was dit toch onvoldoende. Apple heeft met de iPhone 8 ervoor gekozen om dit standaard te verhogen. Standaard wordt de iPhone 8 met maar liefst 64GB aangeboden, voldoende opslag voor de meeste dus.

Ons advies

De iPhone 7 en 8 lijken best veel op elkaar. Toch doet de iPhone 8 het net wat beter dan de Apple iPhone 7. De Apple iPhone 8 beschikt over een glazen achterkant, dat zorgt voor het prachtige design van het toestel en voor het draadloos kunnen opladen van de iPhone. Daarnaast is de iPhone 8 voorzien van betere hardware, een geavanceerder scherm en maakt mooiere foto’s.

Onze conclusie is dat beide iPhones nog prima te gebruiken zijn. De iPhone 8 presteert op sommige punten net wat beter, maar de iPhone 7 doet verder niet onder aan de Apple iPhone 8. Ben je opzoek naar een goedkoper alternatief, waarmee je foto’s kunt maken, surfen en bellen, kies dan voor de Refurbished iPhone 7. Wil je toch net wat meer luxe en een toestel die iets beter presteert, dan is de iPhone 8 onze aanrader.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!
Refurbished iPhones ›

Kies voor een refurbished iPhone 7 of 8 van FixjeiPhone

Wist je dat we bij FixjeiPhone beide toestellen refurbished in ons assortiment hebben? De refurbished iPhone 7 en iPhone 8 refurbished zijn een stuk goedkoper ten opzichte van de gloednieuwe varianten, je bespaart namelijk al gauw 50% op de aanschafprijs.

Om er zeker van te zijn dat je hoge kwaliteit geleverd krijgt, zijn al onze refurbished iPhones voorzien van het Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk is in het leven gebracht door Techniek Nederland. Het keurmerk houdt in dat FixjeiPhone zich dient te houden aan vier beloftes om zo de consument zekerheid te kunnen bieden. Hieronder lichten we de beloftes kort toe.

 • Uitgebreide controle op 50 punten
  Onze iPhones worden door onze refurbished specialisten gecontroleerd op meer dan 50 punten. Hierbij wordt er gekeken naar eventuele defecten of onderdelen die niet goed meer werken. Wordt er zo’n onderdeel gevonden? Dan wordt deze direct vervangen voor een nieuwe.
 • Standaard twee jaar garantie
  Je geniet standaard van twee jaar garantie op al onze refurbished devices. Dit geldt niet alleen voor het device zelf, maar ook op de batterij. Hierdoor neemt Het Keurmerk de twijfel weg bij de consument.
 • Refurbished iPhones in meerdere kwaliteitsgradaties
  Aan de hand van het uiterlijk van het toestel zijn onze refurbished iPhones onderverdeeld in 3 verschillende gradaties. Hierdoor heb jij als consument meer duidelijk en kan je eerder de juiste beslissing nemen. Refurbished iPhones zijn te verkrijgen als een A-grade (zo goed als nieuw), B-grade (licht gebruikt) en een C-grade (zichtbaar gebruikt).
 • Minder kans op faillissement
  Om de consument meer zekerheid te geven dient elke aanbieder die het Keurmerk Refurbished gebruikt, financieel solide zijn. Dit wordt getoetst door het EDR Credit Services.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord